Cei mai buni furnizori de backup online din 2020


Cum să găsiți cel mai bun serviciu de backup cloud?

Decizia de a face backup în sfârșit pe computer este un lucru; găsirea furnizorului potrivit de la toți cei mai buni furnizori de stocare în cloud este un alt. Având în vedere că backup-ul inițial al hard disk-ului dvs. poate dura zile sau chiar săptămâni, în funcție de câte gigabyte trebuie să protejați și că multe servicii de backup necesită un abonament anual, este posibil să vă aflați în relația de lungă durată.

Dacă sunteți la fel de arătos în privința tehnologiei dvs., cum suntem noi aici, la Cloudwards.net, nu veți dori, fără îndoială, să știți tot ce trebuie să știți despre backup-ul dvs. de a fi înainte de a lega nodul.

Acesta este motivul pentru care am creat acest ghid util pentru a găsi cea mai bună soluție de backup online, precum și aproximativ 30 de recenzii de backup online. Mai jos, veți găsi alegerile noastre într-o varietate de categorii care consideră că definesc spațiul de backup online modern. Dar mai întâi, să ne asigurăm că vă aflați la locul potrivit.

Top Backup online în 2020

Diferența dintre backup-ul online și stocarea în cloud

Când faceți cumpărături pentru un instrument de backup online, unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le înțelegeți este că există o diferență fundamentală între backup-ul online și stocarea în cloud.

Pentru multe persoane, soluția lor de rezervă este Dropbox, Google Drive sau OneDrive. Cu toate acestea, strict vorbind, acestea sunt soluții de stocare în cloud. Spre deosebire de backup-ul online, acestea nu sunt echipate pentru recuperarea în caz de catastrofe. Nu au planificatoare pentru automatizarea copiilor de rezervă de rutină, în general nu mențin structura fișierului dvs. atunci când salvați în cloud și nu au capabilități de clic și restaurare.

În ciuda acestor limitări, instrumentele de stocare în cloud sunt bune pentru multe lucruri pe care instrumentele de rezervă online nu le oferă. Pentru unul, spațiul de stocare în cloud este proiectat pentru a vă ajuta să reduceți spațiul pe care îl ocupă hard disk-ul, descărcându-le în centre de date la distanță. Între timp, backup-ul online este de obicei conceput pentru replicare și nu pentru înlocuire.

Majoritatea instrumentelor moderne de stocare în cloud pot, de asemenea, să efectueze sincronizarea dispozitivului, ceea ce reprezintă un mijloc de a face același conținut de fișier disponibil pe mai multe dispozitive, chiar reflectând modificările aduse fișierelor în timp real. Foarte puține instrumente de backup online pot sincroniza conținutul.

Instrumentele de stocare în cloud sunt, de asemenea, mai mult orientate către partajarea de conținut decât instrumentele de rezervă online, indiferent dacă partajează fișiere individuale sau invită altele să acceseze folderele. În acest fel, stocarea în cloud este excelentă pentru a facilita colaborarea; backup online nu este.  

Unele instrumente de stocare în cloud se integrează, de asemenea, cu aplicații de productivitate precum Office Online și Google Docs. Deci, un alt mod de a gândi stocarea în cloud este ca instrument de productivitate. Când vine vorba de colaborare și productivitate, instrumentele de backup online vor răspunde rar nevoilor tale.

Dacă doriți să aflați mai multe despre subiect, avem un articol în care sunt detaliate diferențele dintre backup-ul online și stocarea în cloud. Dacă stocarea în cloud pe care o căutați, fiți sigur și citiți articolul nostru despre găsirea celei mai bune soluții de stocare în cloud.

Deocamdată, să vorbim mai mult despre valoarea adăugării unui instrument de rezervă online.  

Ce face backup

Când vine vorba de termenul „recuperare în caz de dezastru”, mulți utilizatori se gândesc probabil la problemele de pe hard disk. Are sens. Unii dintre noi am avut experiența nefericită a unui accident de hard disk, în timp ce cei mai mulți dintre noi au auzit probabil povești de groază de la alții.

Hard disk-urile sunt fabricate din piese mobile care se pot rupe, în special dacă purtați laptopul în rucsac. Pot apărea și corupții ale sistemului de fișiere, ceea ce duce la eșecuri logice. De asemenea, partițiile pot fi șterse sau formatate accidental

Cu toate acestea, există alte tipuri de dezastre care pot necesita recuperare. În topul listei sunt laptopuri pierdute și furate. Cercetările de la Gartner efectuate în 2015 sugerează că un laptop este furat la fiecare 53 de secunde. Acesta este un motiv bun pentru criptarea hard disk-ului. Este, de asemenea, un motiv întemeiat pentru a o sprijini.

Stocăm mai multe fișiere pe hard disk pe care le putem trece cu ușurință la stocarea în cloud. Acest lucru înseamnă că un hard disk prăbușit, deteriorat, furat sau greșit va duce la pierderea fișierelor importante dacă nu ați implementat o soluție de rezervă reală. Acestea pot fi fotografii de familie, înregistrări financiare, e-mailuri sau alte fișiere de neînlocuit.

Soluțiile de backup online ușurează procesul de protejare a acestor fișiere prin backup automat. Unii etichetează direct folderele comune, cum ar fi folderul utilizator și desktop pentru backup, în timp ce alții fac un pas mai departe și backup automat toate fișierele cu anumite extensii.

În caz de dezastru, instrumentele de rezervă online vă permit să recuperați totul deodată pe hard disk-ul dvs. reparat sau înlocuit, păstrând aceeași structură a sistemului de fișiere pe care o aveți anterior. În mod alternativ, vă permit să recuperați fișiere individuale, dacă aveți ceva specific. De obicei, acest lucru poate fi făcut și printr-un browser web sau o aplicație mobilă, oferind accesul dvs. la distanță la conținutul computerului.

Deși conceptul de bază din spatele copiilor de rezervă online este același pentru toți furnizorii, există variații substanțiale în modul în care serviciile abordează experiența de rezervă. Așa cum am menționat în introducere, procesul de rezervă inițial poate dura ceva timp, așa că veți dori să vă asigurați că sunteți bine în ceea ce privește aceste variante înainte de a vă angaja banii..

Scopul pentru restul acestui roundup este să vă ajute să atingeți acest nivel de înțelegere; gândește-l ca un ghid al cumpărătorului.

Comparație de backup online

Acest ghid vă va arăta care – în opinia noastră – este cel mai bun serviciu de backup online din 2020. Adoptăm o abordare comparativă clasând fiecare dintre serviciile majore în funcție de categorii și categorii.. 

Cost

Deși cu siguranță nu este singura componentă a stabilirii valorii unui serviciu de backup online, linia de jos este, evident, de mare importanță. În plus față de prețul autocolantului, veți dori să luați în considerare spațiul de rezervă oferit de un abonament și câte dispozitive acoperă.

Începând cu 22 august 2017, CrashPlan a ieșit din jocul de rezervă al consumatorilor, luându-și planul de rezervă al familiei – una dintre cele mai bune oferte în backup online -. Din păcate, în acest moment nu există niciun alt plan familial demn de menționat. Cu toate acestea, există în continuare câteva alternative foarte bune la CrashPlan, dacă căutați o opțiune care să nu rupă banca.

Primul loc: Backblaze

Backblaze nu numai că vă oferă spațiu de stocare nelimitat, dar este și ieftin. Acest lucru face ca alegerea noastră pentru cea mai bună valoare globală în backup online: Costul lunar este de doar 5 dolari pe computer. În plus, Backblaze este unul dintre puținele servicii de backup online bune care are chiar și o opțiune de la o lună la alta.

De asemenea, are oferte anuale și bianale de abonament dacă doriți să economisiți și mai mulți bani. Un abonament anual vă economisește 10 USD, iar un abonament bianual vă economisește 25 USD; asigurați-vă că puteți citi recenzia Backblaze pentru mai multe despre prețurile serviciului.

Înainte de a vă angaja, puteți încerca Backblaze timp de cincisprezece zile, dar nu oferă niciun fel de plan gratuit.  

Locul II: IDrive

IDrive nu oferă spațiu de stocare nelimitat. Cu toate acestea, planul de stocare de 2 TB poate fi utilizat pentru a face backup pentru dispozitive nelimitate, ceea ce pentru unii oameni va fi mai important. De asemenea, este destul de ieftin, la doar 52 de dolari pentru primul an de serviciu. De asemenea, vă puteți înscrie cu doi ani în avans la prețul respectiv. Ulterior, revine la costul lunar normal de 69,50 USD. IDrive nu are o opțiune de la o lună la alta.

Dacă 2TB nu este suficient pentru dvs., IDrive oferă o ofertă foarte bună pentru 5 TB de stocare, care acoperă și dispozitive nelimitate. Dacă doriți să cheltuiți bani deloc, IDrive oferă și 5 GB gratuit.

Costul pentru backup în sine este o ofertă bună, dar IDrive îndulceste oferta cu spațiu de sincronizare corespunzător. Foarte puține servicii de backup oferă sincronizarea dispozitivului, care, așa cum am menționat anterior, este cu adevărat o caracteristică de stocare în cloud; pentru mai multe detalii, consultați recenzia noastră IDrive.

Locul al treilea: carbonită

Carbonitul vă oferă o copie de rezervă nelimitată pentru un dispozitiv, cum ar fi Backblaze, dar planul său de bază de 59,99 USD este o atingere mai scumpă. Acest plan nu include, de asemenea, o copie de rezervă externă a unității. Dacă doriți acest lucru, veți avea nevoie de un ponei de până la 99,99 USD pe an. Carbonitul are, de asemenea, un plan Prime foarte scump, care costă 149,99 USD și include backup video automat și servicii de curierat.

Spre deosebire de Backblaze, Carbonite nu are o opțiune de la o lună la alta, despre care puteți citi mai multe în recenzia noastră despre Carbonite.  

Carbonitul are, totuși, un proces de 30 de zile, fără angajament, dacă doriți să îl încercați înainte de a cumpăra.

Ușurință în utilizare

Majoritatea soluțiilor de backup online facilitează protecția hard disk-ului în raport cu instrumentele de stocare în cloud, dar unele fac mult mai ușoară decât altele. Este foarte probabil ca oricare dintre ele să aleagă cel puțin anumite dosare comune pentru backup. Vă veți lăsa apoi să vă parcurgeți sistemul de fișiere și să etichetați orice altceva singur.

Cele mai bune soluții te scutesc de toate acele lucrări. După instalare, ei scanează automat hard disk-ul și încep copiile de siguranță pentru toate documentele, fotografiile, videoclipurile, e-mailurile, marcajele și alte tipuri de fișiere comune. De obicei, singurul lucru care nu este creat este fișierele de sistem și fișierele temporare, care pot cauza probleme dacă le restabiliți pe o mașină nouă.

Atunci când evaluăm ușurința de utilizare, aici la Cloudwards.net evaluăm, de asemenea, capacitatea de utilizare a clienților desktop, a interfețelor web și a aplicațiilor mobile. Instrumentele bune aplatizează curba de învățare.

Primul loc: Backblaze

Backblaze este conceput pentru persoanele care chiar nu doresc să fie deranjat cu copierea de rezervă a computerului, dar totuși doresc să fie copiat de rezervă oricum.

Backblaze profită de poziția sa ca un serviciu de backup nelimitat prin simpla copie de rezervă a tuturor fișierelor importante de pe computer. După ce instalați clientul desktop, va face o scanare rapidă a computerului pentru tot ceea ce crede că ar trebui salvat și vă va oferi o citire a informațiilor respective..

Faceți clic pe „ok” și va începe procesul de rezervă. Puteți să vă descurcați în viață, fără a mai fi nevoie să vă mai deranjați dacă vă asigurați că hard disk-ul dvs. este sigur

Designul interfeței este la fel de minim pe cât îl obține. Există doar câteva setări cu care se joacă, inclusiv trecerea de la o copie de rezervă continuă la copii de rezervă programate, alegerea care conduce pe computerul dvs. să fie protejat și modificarea excluderilor de tip folder și fișier care nu sunt rezervate..

Backblaze are, de asemenea, un browser web, care este locul în care veți merge pentru a recupera fișiere individuale. Aplicațiile mobile sau iOS și Android sunt de asemenea disponibile pentru acces la fișiere. Atât browserul, cât și experiența smartphone-ului sunt la fel de simple pe cât pot fi fără a limita funcționalitatea.

În general, abordarea Backblaze este într-adevăr un exemplu al ușurinței de utilizare, ceea ce face alegerea ușoară pentru locul 1 în această categorie.

Locul II: Carbonita

Ca Backblaze, odată ce instalați clientul său desktop, Carbonite scanează automat hard disk-ul dvs. pentru anumite tipuri de fișiere (minus fișiere de sistem) și începe să le faceți copie de siguranță, fără a fi nevoie să gestionați îndeaproape procesul.

Copia de rezervă inițială Carbonite nu furnizează atât de multe informații utile pe care le obțineți din interfața Backblaze, cum ar fi să vă spun câte fișiere sunt marcate pentru copie de rezervă. Backblaze are, de asemenea, un link către site-ul web care vă oferă o estimare a duratei de rezervă a rezervării dvs. și cât de rapide sunt viteza de conectare la centrul de date, astfel încât nu vă lăsați atât de mult în întuneric cât sunteți cu Carbonite.

Dincolo de asta, cu toate acestea, experiența utilizatorului nu se află prea mult în spatele Backblaze, motiv pentru care ne-a câștigat din cap ca fiind alergător. Clientul de birou este bine proiectat fără prea multe meniuri și setări confuze, iar interfața web vă permite să sortați cu ușurință fișierele dvs. pentru restaurare de la distanță.

Locul al treilea: IDrive

Planurile de abonamente IDrive sunt 2TB sau 5TB. Ca atare, backup-ul automat în funcție de tipul fișierului nu va funcționa cu acest serviciu, deoarece acest lucru ar putea duce cu ușurință la persoanele care depășesc spațiul lor de rezervă, fără un mod ușor de a reveni sub el.

În schimb, IDrive etichetează direct dosare importante pentru copie de rezervă, inclusiv folderul pentru desktop și documente. Puteți adăuga foldere suplimentare suplimentare din fila de rezervă a clientului IDrive. Puteți selecta, de asemenea, fișiere individuale.

Interfața IDrive este un pic mai complexă decât cea a Backblaze sau Carbonite. Cu toate acestea, unii utilizatori, în special cei care preferă să-și gestioneze îndeaproape procesul de backup, îl vor prefera. De exemplu, IDrive oferă opțiuni de planificare mult mai personalizabile, incluzând posibilitatea de a seta ora de pornire și de oprire pentru copii de rezervă.

Aceeași complexitate revine experienței web, deși acest lucru este în mare parte un produs al faptului că IDrive încorporează funcții de stocare în cloud precum sincronizarea, care nu Backblaze și Carbonite.

Experiența mobilă IDrive este una dintre cele mai bune pe care le-am văzut pentru un serviciu de backup online, permițându-vă să faceți backup cu ușurință pentru datele de telefon. Vom vorbi mai multe despre aceste capacități în secțiunea următoare.

Flexibilitate

Atunci când evaluați opțiunile pentru a găsi cea mai potrivită pentru nevoile dvs., există funcții standard și nu atât de standard pe care s-ar putea să doriți să le urmăriți, care îmbunătățesc considerabil utilitatea unui serviciu de backup online..

O astfel de caracteristică este backup-ul extern al hard disk-ului. Unele servicii de rezervă pot fi utilizate pentru a face backup la dispozitivele de stocare locale, în timp ce altele pot fi folosite pentru a face backup la dispozitivele de stocare locale (pe lângă cloud). Această ocazie include dispozitive NAS.

Majoritatea serviciilor de backup online au aplicații pentru smartphone care vă permit să accesați fișiere. Mai puțini pot fi de fapt folosiți pentru backup-ul smartphone-ului. Dacă aveți fotografii, liste de contacte și mesaje text pe care doriți să le protejați, asigurați-vă că serviciul dvs. de backup online poate fi găzduit sau trebuie să achiziționați un serviciu separat.

Poate că cele mai neobișnuite caracteristici care extind utilitatea unui serviciu de rezervă sunt cele care aparțin mai des instrumentelor de stocare în cloud. Cu câțiva ani în urmă, mai multe servicii de rezervă de top au încorporat sincronizarea ca caracteristică. Astăzi, doar o mână încă o fac. Mai frecvente sunt caracteristicile de partajare a fișierelor care permit colaborarea.  

Primul loc: IDrive

IDrive este una dintre puținele companii de backup online care încă încearcă să completeze și în spațiul de stocare în cloud. Face acest lucru oferind utilizatorilor alocări de stocare egale, atât pentru backup de fișiere, cât și pentru sincronizarea fișierelor.

IDrive creează un folder de sincronizare pe hard disk, care este aceeași abordare adoptată de Dropbox, Google Drive și alte servicii de stocare în cloud. Orice fișiere pe care le puneți în acest folder sunt stocate în spațiul dvs. de sincronizare în cloud și trimiteți alte dispozitive cu clienții IDrive instalate.   

IDrive vă permite, de asemenea, să partajați fișiere și foldere pentru anumite persoane prin e-mail sau să generați linkuri pe care oricine le poate folosi. Aceste link-uri pot fi chiar postate pe Facebook și Twitter.

Dincolo de dublarea ca serviciu de stocare în cloud, IDrive este unul dintre puținele servicii de backup care oferă backup complet pentru smartphone. Aceasta include fotografii, muzică, video, calendare și contacte pentru dispozitive iOS și Android. Aplicația Android poate, de asemenea, face backup pentru mesaje text.

IDrive SmartDocs vă permite să scanați documente precum cărțile de identificare și să le salvați în cloud. Va verifica chiar datele de expirare ale codurilor de identitate și vă va trimite mementouri când va fi momentul să le reînnoiți.

În plus, IDrive poate fi folosit pentru a copia fotografii și videoclipuri din conturile dvs. de Facebook și Instagram, inclusiv cele la care v-ați etichetat.   

IDrive va face, de asemenea, o rezervă de stocare locală mapată, inclusiv unități USB și hard disk-uri externe. De asemenea, puteți face backup la unitățile externe dacă doriți să păstrați o copie locală a copiei de rezervă la îndemână. Pentru a ajuta la susținerea flexibilității sale, IDrive poate fi folosit pentru a face backup pentru dispozitive nelimitate cu un abonament de un singur utilizator.

Locul al doilea: SpiderOak ONE

Ca și IDrive, SpiderOak ONE oferă capacități de stocare în cloud, ceea ce îi oferă, în mod natural, mult mai multă flexibilitate decât majoritatea serviciilor de rezervă. Caracteristicile sale de stocare în cloud includ un folder de sincronizare numit „SpiderOak Hive”, despre care puteți citi mai multe detalii în recenzia noastră SpiderOak.

Cu toate acestea, capacitățile sale de partajare nu sunt chiar atât de avansate ca IDrive sau Jottacloud. Experiența se bazează pe ceea ce compania numește „ShareRooms”. ShareRooms poate fi legat de folderele pe care le-ați stocat în cloud. Este o modalitate drăguță de a compartimenta lucrurile, dar am dori să existe un mod de a partaja fișiere individuale prin generarea de link-uri.

SpiderOak ONE nu mai poate fi identificat, deoarece vă permite să accesați fișierele din aplicația sa pentru smartphone. Nu există nicio opțiune pentru backup-ul smartphone-ului. Totuși, serviciul vă permite să faceți backup pentru hard disk-uri externe și, ca IDrive, un abonament de un singur utilizator poate fi utilizat pentru a face backup pentru dispozitive nelimitate.

Locul al treilea: CloudWid Backup

CloudBerry Backup nu oferă funcțiile de stocare în cloud ale pCloud sau SpiderOak, însă vă permite să transformați serviciul de stocare în cloud în spațiu de rezervă online. În loc să furnizeze propriile sale facilități de server pentru a putea utiliza, serviciul vă permite să asociați software-ul cu oricare dintre cele peste 50 de opțiuni de stocare diferite. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează acest lucru, vă recomandăm să citiți recenzia noastră de backup pentru CloudBerry.

Opțiunile includ opțiuni populare de stocare în cloud precum Google Drive și OneDrive, precum și opțiuni de stocare scalabile precum Amazon S3, Google Cloud, Azure și Backblaze B2. În plus, CloudBerry Backup poate fi utilizat pentru a trimite date dispozitivelor de stocare locale.

O serie de alte opțiuni de backup în cloud, inclusiv Duplicati și Arq, vă permit, de asemenea, să alegeți opțiunile de stocare, dar în prezent, niciuna nu oferă la fel de multe opțiuni precum CloudBerry Backup. Pentru o potrivire între aceste trei servicii, consultați cea mai bună bătălie de backup pentru Mac.

Procesul de restaurare

Introducerea datelor în cloud poate dura săptămâni. În general, procesul de recuperare a dezastrelor tinde să funcționeze mai rapid, deoarece majoritatea furnizorilor de servicii Internet oferă descărcare mai rapidă decât conexiunile de încărcare. Totuși, dacă aveți nevoie de fișiere rapid, este posibil să nu aveți timp să așteptați.

Majoritatea serviciilor de rezervă vă permit să accesați fișierele de la distanță și să le restaurați individual, mai degrabă, decât să trebuiască să restaurați totul simultan. Câțiva selectați, inclusiv cele trei opțiuni de top pentru această categorie, vă vor trimite fișierele într-o unitate externă. Dacă aveți sute de gigabyte de date în rezervă, acest lucru poate face o diferență substanțială.  

Primul loc: IDrive

IDrive oferă mai multe modalități de a vă recupera fișierele. Puteți restaura toate fișierele sau fișierele individuale direct de la clientul desktop, atât din cloud IDrive, fie de o unitate externă, dacă vă salvați fișierele într-unul singur.

IDrive acceptă backup-uri de aparate nelimitate și puteți restaura de la oricare dintre ele prin intermediul clientului dvs. de desktop. De asemenea, puteți descărca orice dosar sau fișier stocat din clientul IDrive și aplicația pentru smartphone-uri IDrive.

Ceea ce pune IDrive înaintea oricărui alt instrument de backup online, este serviciul său IDrive Express. Disponibil doar pentru clienții din Statele Unite, IDrive Express este un serviciu de livrare prin curier gratuit pentru până la 3TB de date. În timp ce alți furnizori oferă servicii de livrare prin curier, doar IDrive îl oferă gratuit, o dată pe an, pentru abonații planului personal. Poate fi folosit și pentru backup-urile inițiale.

Locul II: Carbonita

Carbonite vă oferă opțiunea de a restabili toate fișierele de la clientul desktop sau de a merge la interfața web pentru a selecta și descărca anumite fișiere. Când restaurați toate fișierele, puteți alege să le restabiliți în locația inițială sau să le salvați pe toate într-un fișier zip.

Restaurațiile web vă permit să vă restabiliți pe baza ierarhiei sistemului de fișiere. Există, de asemenea, o opțiune de a căuta fișiere specifice dacă știți exact ce căutați.

Puteți accesa fișiere și din aplicația mobilă Carbonite.

Motivul pentru care clasificăm Carbonite mai mic decât IDrive este că serviciul său de curierat este inclus doar gratuit cu abonamentul Carbonite Prime, care costă 150 de dolari pe an – și chiar atunci, trebuie să plătiți pentru transport. Utilizatorii Carbonite Basic și Carbonite Plus pot primi încă o unitate externă pentru a facilita recuperarea, dar va costa cel puțin 99 USD.

Locul al treilea: Backblaze

Backblaze nu vă permite să restaurați fișierele direct de la clientul său de birou; trebuie să vă conectați la site-ul web. La restaurarea de pe site-ul web, nu există nicio opțiune de a restabili fișierele în locațiile lor originale. Trebuie să descărcați un fișier zip.

Cu toate acestea, puteți selecta să descărcați toate fișierele dvs. sau să selectați fișiere pentru a accelera procesul. Odată ce fișierul zip este gata de descărcare, Backblaze vă va trimite un e-mail.

Backblaze are, de asemenea, un serviciu de recuperare prin curier care vă trimite fie o unitate flash cu până la 128 GB fișiere, fie un hard disk cu până la 4TB de fișiere. Niciuna nu este liberă în față; unitatea flash costă 99 USD, iar hard disk-ul costă 189 USD. Cu toate acestea, dacă le trimiteți înapoi, Backblaze va emite o rambursare.

versionare

O altă caracteristică de restaurare utilă de care trebuie să aveți grijă atunci când selectați un serviciu de backup online este versiunea, care este un mijloc de a păstra stările anterioare de fișiere după ce au fost efectuate modificări. Versiunea vă protejează de modificări accidentale și corupții de fișiere, inclusiv corupții cauzate de programe ransomware precum WannaCry.  

Majoritatea serviciilor de backup online includ o versiune, dar unii au politici de versiune mai bune decât alții. Atributele obișnuite de versare trebuie să aveți în vedere includ cât timp se păstrează versiunile de fișier și câte versiuni de fișiere sunt păstrate.

Primul loc: SpiderOak

Ori de câte ori un fișier stocat în SpiderOak este modificat, serviciul stochează la nesfârșit versiunea anterioară a acelui fișier. Nu există nici o limită de 30 de zile și nici o limită pentru câte versiuni puteți păstra. De asemenea, versiunile stocate nu țin cont de spațiul dvs. de rezervă.

Singura problemă pe care o avem cu abordarea SpiderOak în ceea ce privește versiunea este că nu există nicio modalitate de a stabili limite la câte versiuni sunt păstrate. Dacă nu le doriți, le puteți șterge manual, dar acest lucru necesită timp.

Locul II: IDrive

IDrive are o abordare mai măsurată a copiilor de rezervă decât SpiderOak: ultimele 10 versiuni ale oricărui fișier dat sunt păstrate la nesfârșit.

Deși nu este la fel de impresionant ca păstrarea tuturor versiunilor de fișiere, în majoritatea cazurilor aceasta ar trebui să fie mai mult decât suficientă protecție împotriva modificărilor nedorite ale fișierului sau corupțiilor fișierelor. Ca SpiderOak, versiunile de fișiere stocate nu sunt contabile în spațiul dvs. de rezervă, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la monitorizarea utilizării suplimentare.

IDrive facilitează, de asemenea, redresarea unei corupții la nivel de sistem cu funcția IDrive Rewind. Cu Rewind, puteți reveni la stările anterioare de versiune în masă pentru toate fișierele dintr-un folder.  

Locul al treilea: carbonită

Cu Carbonite, ultimele trei versiuni ale oricărui fișier sunt păstrate, indiferent de vârstă. În plus, se păstrează o versiune pentru fiecare din cele șapte zile anterioare, una pentru fiecare din cele trei săptămâni anterioare și una pentru fiecare din cele două luni anterioare. Având în vedere că Carbonite este un serviciu de backup nelimitat, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la spațiul pe care îl ocupă aceste versiuni.

Cuvânt de avertizare: dacă utilizați un Mac și aveți nevoie de versiuni, veți dori să căutați în altă parte. Momentan, Carbonite nu acceptă funcțiile de versiune pentru acestea. Cu toate acestea, pentru utilizatorii de PC, politica de versiune este mai bună decât majoritatea.

Securitate

Știind că fișierul dvs. este sigur în cloud este de o importanță extremă. Acest lucru este mai adevărat în cazul copiilor de rezervă online decât al stocării în cloud, deoarece serviciile de backup online tind să încarce mai multe fișiere decât știați.

Atunci când evaluați un serviciu de backup online, veți dori să vă asigurați că acesta vă scrâșnește fișierele în timpul repausului pe server, fie utilizând criptarea AES sau Blowfish. În acest fel, nimeni care obține acele fișiere nu le poate citi fără cheia de criptare.

Majoritatea serviciilor de backup online păstrează acele chei de criptare pentru dvs. Câteva, însă, vă oferă opțiunea de a configura criptarea privată. Cu criptarea privată, vă creați propria cheie de criptare și serviciul nu știe niciodată despre ce este vorba. Cunoscut și sub denumirea de criptare cu cunoștințe zero, acest lucru împiedică pe oricine în afară de tine să nu citească fișierele tale.

Chiar și cu criptarea AES sau Blowfish în loc, parolele slabe pot fi ușor exploatate de către cei care știu să efectueze atacuri de forță brută. Pentru a vă proteja împotriva acestui lucru, multe servicii de backup online oferă autentificare în doi factori, ceea ce va necesita ca un cod de securitate trimis la telefon să fie introdus atunci când vă conectați în contul dvs. de la un aparat necunoscut.

De asemenea, doriți să vă asigurați că furnizorul dvs. de rezervă stochează datele în facilitățile serverului întărite, concepute pentru a rezista la dezastre naturale și atacuri fizice și virtuale.

Primul loc: Acronis True Image

Acronis True Image încorporează multe standarde atractive și caracteristici de securitate non-standard, ceea ce a dus la un clasament de top din această categorie.

Cea mai importantă caracteristică de securitate pe care o oferă este criptarea privată, de la capăt la capăt, care este cu adevărat zero cunoștințe. În mod implicit, fișierele nu sunt criptate, dar comutând „criptare copie de rezervă” la crearea planului dvs. de rezervă, acestea vor fi defilate înainte de a părăsi computerul pentru cloud Acronis.

Vi se va solicita să setați o parolă, care este utilizată pentru a genera cheia de criptare. Acronis nu cunoaște niciodată această parolă, chiar și atunci când recuperați fișierele dvs., astfel încât compania nu va putea replică niciodată această cheie.

Protocolul de criptare utilizat este AES 256, ceea ce înseamnă o cheie de 256 biți. Se estimează că ar fi nevoie de câteva miliarde de ani pentru ca cei mai avansați supercomputere din lume să creeze forță brută o cheie de 256 biți, deci datele dvs. ar trebui să fie destul de sigure – de la simpli muritori, oricum.

Marea problemă pe care o avem cu Acronis este că nu oferă și o opțiune pentru autentificarea cu doi factori. În timp ce se presupune că se află pe lista de acțiuni Acronis, încă nu a existat niciun cuvânt al unei date de implementare.

În ciuda acestei mari dorințe, am clasat încă Acronis numărul unu din cauza unor caracteristici inovatoare de securitate pe care nu le veți găsi nicăieri în altă parte. Cel mai bun dintre acestea este Acronis Active Protection, care vă scanează în mod inteligent backup-ul pentru eventuale corupții ransomware.

Acronis Cloud este format din centre de date din întreaga lume, fiecare fiind conceput pentru a mustra atacurile fizice și virtuale. Sunt monitorizate de securitate 24/7, sunt monitorizate și protejate cu garduri înalte, scanere biometrice și carduri cheie.

Locul II: Carbonita

Facilitățile de date despre carbonit sunt protejate cu o serie de verificări pentru a vă proteja datele. Acestea includ sistemele de climatizare, backup-ul bateriei, supravegherea CCTV, patrulele de pază, scanerele biometrice și cardurile cu cheie electronică.

Toate datele stocate pe serverele sale sunt defilate folosind AES. În mod normal, Carbonite păstrează cheile de criptare pentru dvs. Cu toate acestea, la prima înregistrare, vi se oferă opțiunea de a configura o cheie de criptare privată.

Dacă Carbonite păstrează cheile de criptare, folosește AES pe 128 de biți. Dacă configurați criptarea privată, utilizează criptare de 256 biți.

De asemenea, carbonitul vă permite să configurați autentificarea cu doi factori,

Locul al treilea: Backblaze

Backblaze completează cele mai bune trei opțiuni de securitate pentru backup online. Motivul principal pentru care nu s-a terminat mai mare este faptul că avem unele preocupări cu privire la implementarea acesteia de criptare privată.

În mod implicit, Backblaze reține cheia de criptare. Cu toate acestea, puteți configura o cheie de criptare privată atunci când faceți o copie de rezervă a datelor pe care compania nu le va cunoaște sau nu le va înregistra.

Schița din partea Backblaze este că compania solicită să le oferiți parola dvs. atunci când recuperați datele, astfel încât acestea să vă decripteze datele înainte de a le face cu fermoar și de a le trimite.

Backblaze susține că nu înregistrează cheia și o distruge odată ce decriptarea este completă, dar am prefera ca fișierele să rămână pur și simplu criptate până când ajung la mașina dvs., unde pot fi decriptate în mod privat.

Cu Backblaze, indiferent dacă compania sau dvs. dețineți cheia de criptare, se utilizează criptarea pe 128 de biți. Deși preferăm AES pe 256 biți, niciun nivel de criptare nu se crede crăpabil.

Backblaze are, de asemenea, o opțiune pentru doi factori, pe care o puteți seta să se declanșeze de fiecare dată când vă conectați sau numai când vă conectați de pe un dispozitiv necunoscut.

Backblaze are, de asemenea, o opțiune pentru autentificarea cu doi factori, pe care o puteți seta să o declanșeze de fiecare dată când vă conectați sau numai când vă conectați de pe un dispozitiv necunoscut.

Backblaze are, de asemenea, o caracteristică de locație pentru a găsi computere pierdute sau furate. Deși este oarecum neobișnuit pentru un serviciu de rezervă, este totuși un plus de siguranță.

Gânduri finale

Nu există niciun răspuns ușor cu privire la cel mai bun serviciu de backup online în ziua de azi și nu este un lucru rău. Câțiva jucători de seamă au sculptat nișe în spațiul care ar trebui să apeleze la persoane cu nevoi diferite. Sperăm că această imagine de ansamblu v-a ajutat să obțineți rulmenții. Pentru cumpărătorul mediu, ar trebui să fie suficient să alegeți o soluție care să răspundă nevoilor lor.

Cu toate acestea, știm, de asemenea, că unii dintre cititorii noștri au nevoi mai specifice atunci când vine vorba de backup online. Dacă asta vă include, bucurați-vă: Avem o selecție mare de articole despre găsirea de soluții de rezervă pentru a satisface o varietate de nevoi.

 • Cea mai bună rezervă online pentru întreprinderile mici
 • Cel mai bun serviciu de backup online nelimitat
 • Cea mai bună rezervă de cloud gratuită
 • Cele mai bune soluții de rezervă a serverului
 • Cea mai bună copie de rezervă pentru Mac
 • Beneficiile de rezervă nelimitată pentru IMM-uri
 • IDrive vs Backblaze
 • CloudBerry vs Acronis vs Storagecraft vs Macrium
 • Azure vs Amazon S3 vs Google Cloud vs Backblaze B2
 • Cum funcționează backup-ul cu Microsoft Azure
 • Cum funcționează Backup-ul cu Amazon S3

Sperăm că v-a plăcut prezentarea noastră de backup online. Dacă aveți gânduri, întrebări sau chestii, fiți siguri și spuneți-ne în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me