Este important să vă protejați datele despre companie, deoarece pierderea de date poate fi catastrofală pentru afacerea dvs. Puteți experimenta pierderi de date din mai multe motive diferite, inclusiv cyberattacks, eșecuri pe hard disk, ștergeri accidentale și chiar acțiuni rău intenționate, accidentale, de către (foști) angajați. 


Să nu uităm, de asemenea, furtul, furtul sau calamitățile naturale, cum ar fi inundațiile sau incendiile. Indiferent de cauză, 93 la sută dintre întreprinderile care suferă pierderi de date ajung să depună pentru faliment într-un an.

Din fericire, există modalități de a preveni acest lucru, iar cea mai bună este să faceți backup pentru datele dvs. de business în cloud. Este mai bine decât să te bazezi pe cel mai bun software de recuperare a datelor, deoarece nu este sigur că va putea face acest lucru. Nu vă puteți baza nici pe SSD-uri, deoarece au mai multe erori de date decât HDD-uri.

Prin mutarea datelor dvs. în cloud și, mai precis, către centrele de date la scară largă, datele dvs. se vor bucura de redundanță asemănătoare cu RAID, precum și de măsuri de securitate întărite, precum supraveghere, garduri, alarme, alimentare electrică neîntreruptă, podele ridicate, sisteme de stingere a incendiilor și diferite alte mijloace de securizare a datelor dvs. Funcțiile de securitate a datelor sunt disponibile și ele.

Acestea fiind spuse, a te baza doar pe nor este ca și cum ai pune toate ouăle într-un coș. Chiar și cu toate aceste măsuri de securitate în vigoare, cel mai rău s-ar putea întâmpla. O strategie mai bună pentru prevenirea pierderilor de date este să faceți backup la un dispozitiv local. Asta face parte din regula de rezervă 3-2-1. 

Pentru a facilita implementarea acestei reguli, unele servicii de rezervă vă permit să efectuați backup hibrid, ceea ce vă permite să creați copii de rezervă locale pe lângă cloud. Dacă doriți să aflați mai multe despre aceasta, consultați ghidul nostru despre cum puteți configura o copie de rezervă hibridă pentru IMM-uri. Pentru serviciile care oferă această caracteristică, citiți articolul nostru despre cea mai bună copie de rezervă hibridă pentru afaceri.

Acum că am definit de ce este important să aveți o copie de rezervă pentru afacerea dvs., vom lămuri clar cum evaluăm serviciile de backup pentru afaceri..

Cum evaluăm

Serviciile de backup de afaceri vă oferă protecție de date cu funcții administrative, ceea ce vă permite să monitorizați toate computerul și utilizatorii de rezervă. Cu toate acestea, aceste servicii variază în funcție de numărul și calitatea funcțiilor pe care le oferă, precum și de setările pe care le puteți regla atunci când creați și restabiliți backup-ul dvs.. 

Din această cauză, folosim categorii precum funcții, backup și restaurare de fișiere, prețuri și viteză pentru a evalua și a clasifica serviciile. Vom vorbi mai jos despre aceste categorii.

Caracteristici

Această categorie descrie toate caracteristicile standard și nu atât de standard ale unui serviciu de backup de afaceri. Unele servicii pot avea doar funcții goale, în timp ce altele pot avea o mulțime de funcții și setări de backup-și-restaurare pe care le puteți regla.

Totuși, cele mai multe servicii oferă programare, copiere de rezervă a serverului, backup continuu, versiune, copie de rezervă hibridă, accelerare rapidă, rapoarte și gestionare de utilizatori. Acestea fiind spuse, există servicii, cum ar fi Acronis Backup și BigMIND Business, care au funcții suplimentare, inclusiv diverse setări pentru backup și restaurare, precum și gestionare avansată a fotografiilor..

Servicii precum Backblaze și CrashPlan oferă o copie de rezervă nelimitată, ceea ce vă permite să faceți backup pentru computere întregi, fără să vă faceți griji cu privire la cantitatea de spațiu de rezervă pe care îl aveți. Dacă doriți această opțiune, citiți articolul nostru despre cea mai bună backup online nelimitat, care discută ambele servicii.

Prețuri

Unul dintre cei mai importanți factori atunci când decideți un serviciu este cât de mult veți avea la dispoziție. Nu are niciun rost să vă abonați la un serviciu care va pune o sumă imensă în finanțele micilor dvs. afaceri. 

Cel mai bine este dacă un serviciu are planuri cu o valoare deosebită, care este determinată de cât de multă rezervă ai pentru preț. În mod ideal, serviciul ar avea multe planuri din care ai putea alege, astfel încât să-l poți găsi pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. 

De asemenea, este util dacă serviciul oferă o încercare gratuită, deci nu trebuie să vă abonați doar din credința oarbă. Majoritatea serviciilor sunt bazate pe valoare și oferă un proces gratuit. Un exemplu bun este IDrive pentru afaceri, care oferă planuri ieftine cu mult spațiu de rezervă. 

Planul său cel mai ieftin vă oferă 250 GB spațiu de rezervă pentru doar 74,62 USD pe an. O altă afacere bună este planul său de 1,25 TB pentru 374,62 USD pe an. Puteți afla mai multe despre prețurile IDrive în analiza noastră IDrive pentru afaceri. Backblaze pentru afaceri este, de asemenea, o alegere bună, deoarece oferă backup nelimitat pentru doar 6 dolari pe lună. Citiți mai multe despre acest lucru în revizuirea noastră Backblaze pentru afaceri.

Ușurință în utilizare

Să aveți caracteristicile necesare și să plătiți un preț corect este important, dar cât de ușor este să utilizați serviciul este la fel de important. O experiență simplificată și simplă a utilizatorului va face simplă utilizarea serviciului de rezervă. Cel mai bine este dacă puteți crea cu ușurință un plan de rezervă și puteți uita de serviciu până când trebuie să restaurați fișierele.

Backup și restaurare fișier

Salvarea și restaurarea fișierelor sunt cele mai importante caracteristici ale oricărui serviciu de backup. Modul de funcționare va determina ce fel de plan de backup puteți crea și modalitățile prin care puteți restaura fișierele. Evaluăm serviciile cu privire la tipul de funcții de rezervă și restaurare pe care le oferă, precum și modul în care funcționează.

Unele servicii necesită să selectați anumite fișiere și foldere pentru copie de rezervă, în timp ce altele vă permit fișiere de rezervă după tip. Între timp, un alt grup scanează hard disk-ul și selectează totul pentru backup. Așa funcționează Backblaze și ne place cât de simplu este.

Puteți rula backup-ul dvs. manual, dar vă recomandăm să activați o copie de rezervă continuă, dacă este disponibil. Copia de rezervă continuă este o caracteristică foarte utilă, deoarece înseamnă că clientul de pe desktop va face backup automat fișierelor noi sau modificate în locațiile selectate. 

De asemenea, puteți crea un program de rezervă, care vă permite, de obicei, să setați o anumită oră sau zi pentru backup.

Majoritatea serviciilor vă permit, de asemenea, să faceți backup pentru hard disk-urile externe și dispozitivele NAS. Pentru serviciile care fac acest lucru, citiți articolele noastre despre cea mai bună copie de rezervă online pentru unități externe și cea mai bună copie de rezervă online pentru NAS. Dacă nu aveți cunoștință cu NAS, citiți articolul nostru despre ce este NAS. Dacă doriți o copie de rezervă completă a sistemului dvs., puteți face asta prin crearea unei imagini pe disc a acestuia.

Restaurarea fișierelor implică de obicei utilizarea unui desktop sau a unui client web. Puteți alege să restaurați tot ce este salvat sau să alegeți fișiere specifice. În plus, aveți opțiunea de a restabili fișierele în locația lor originală sau la una nouă. 

Viteză

Backup-urile inițiale pot dura ceva timp. Cât de mult depinde de mulți factori, inclusiv de furnizorul de servicii de internet, de cât de aproape sunteți de centrul de date al serviciului și de cât de multe date trebuie să faceți backup. 

Cel mai bine este dacă un serviciu vă permite să reglați setările de transfer pentru a vă îmbunătăți conexiunea și utilizați un algoritm de transfer la nivel de bloc. Serviciile care vă permit să puneți o plafonă pe lățimea de bandă beneficiază și de un plus.

De asemenea, este excelent dacă un serviciu oferă copiere de fișiere la nivel de bloc, care grăbește încărcările după sincronizarea inițială.

Evaluăm serviciile prin efectuarea mai multor teste de încărcare și descărcare folosind un folder cu zip de 1 GB și măsurând cât timp durează.

Securitate

Nu are rost să migrați datele companiei în cloud dacă nu sunt sigure. Fără o securitate puternică, s-ar putea să deveniți o victimă a criminalității informatice. 

Adesea, asta presupune ca cineva să vă fure acreditările, să vă citească informațiile secrete sau să obțină informațiile criptate de ransomware. Pentru a evita acest lucru, a avea o securitate bună este o necesitate, așa că verificăm și cum serviciile vă protejează datele.

Serviciile de backup online utilizează multe metode pentru a vă asigura datele împotriva potențialelor amenințări. Aceasta include autentificarea cu doi factori, criptarea privată și protocoale precum TLS. Unele au chiar o protecție specifică ransomware.

CrashPlan este unul dintre cele mai sigure servicii de backup pentru afaceri, datorită arsenalului său complet de securitate. Folosește fiecare metodă descrisă pentru a vă proteja fișierele, dar dacă doriți mai multe detalii, citiți recenzia noastră CrashPlan.

intimitate

Securitatea puternică este importantă, dar serviciile ar trebui să aibă, de asemenea, o abordare solidă a vieții private. Acest lucru vă va ajuta să evitați programele de spionaj guvernamentale, cum ar fi programul de supraveghere PRISM din S.U.A. Alte țări importante de pe piața de supraveghere sunt Rusia, Marea Britanie și Australia.

Din această cauză, este esențial să asigurați confidențialitatea informațiilor dvs. pe web. Depinde de locul în care serviciul păstrează datele dvs. și de ce fel de clauze sunt incluse în politica de confidențialitate. 

Oferim puncte bonus serviciilor care respectă Regulamentul general privind protecția datelor, legea UE privind confidențialitatea online a utilizatorilor.

A sustine

În regulă, totul este în regulă, însă veți avea nevoie de un suport tehnic bun atunci când lucrurile încep să plece spre sud. Serviciile de afaceri au de obicei asistență de e-mail și chat, precum și, uneori, asistență telefonică. Cu toate acestea, înainte de a contacta echipa de asistență, puteți consulta deseori bazele de cunoștințe sau forumurile utilizatorului.

Avem în vedere ce tipuri de suport oferă aceste servicii de rezervă și cât durează pentru a răspunde la întrebările noastre.

Cei mai buni furnizori de backup online

Am creat acest clasament prin compararea performanțelor generale ale serviciilor de backup pentru afaceri la factorii definiți în secțiunea anterioară. În această secțiune, vă vom oferi o redare rapidă a primelor cinci servicii din listă, începând cu Acronis Backup.

Backup Acronis

Acronis Backup are un set extins de funcții pe care le poți regla după bunul plac, dar nu este ieftin.

De exemplu, planul său cel mai ieftin vă permite să faceți o copie de rezervă de 250 GB de date, însă pentru a o folosi, va trebui să cumpărați atât o licență cât și un spațiu de rezervă din cloud Acronis. Licența este de 69 USD pentru versiunea standard sau 99 USD pentru versiunea avansată, plus 250 GB spațiu este de 299 USD.

Acronis are criptare AES pe 256 biți și vă permite să gestionați cheia dvs., ceea ce înseamnă că este disponibilă criptarea privată. În plus, folosește protocolul SSL pentru a proteja fișierele în tranzit. Există, de asemenea, o caracteristică nouă, numită „protecție activă acronis”, care vă monitorizează fișierele pentru semne de ransomware. Cu toate acestea, nu există o autentificare cu doi factori.

Utilizați clientul web Acronis pentru a crea planul de rezervă și pentru a iniția restaurarea fișierului. Nu este o soluție cu un singur clic, dar este ușor de utilizat și nu vă copleșește cu diversele opțiuni de setare. Puteți afla mai multe despre Acronis în review-ul nostru Acronis Backup.

Zoolz Cloud Backup pentru afaceri

Zoolz Cloud Backup vă oferă șapte planuri din care puteți alege, toate asigurând depozitarea la rece. Depozitarea la rece este de obicei mai ieftină, dar înseamnă că restaurările dvs. nu vor începe instantaneu. Cu toate acestea, puteți adăuga spațiu de stocare instantaneu, care vă restabilește imediat datele. 

Cel mai ieftin plan primește 2 TB de stocare la rece pentru 79,90 USD pe an, iar cel mai ieftin increment de stocare instantaneu este de 1 TB pentru 400 USD pe an. Aceasta nu se numără printre cele mai ieftine oferte, dar este în continuare cea mai scumpă a furnizorilor de backup pentru afaceri.

Zoolz Cloud Backup are o securitate solidă, deoarece folosește criptarea AES de 256 biți și vă permite să gestionați cheia de criptare. Pe lângă criptarea privată, Zoolz vă protejează fișierele în tranzit folosind protocolul SSL. Cu toate acestea, nu există o autentificare cu doi factori.

Clientul de birou Zoolz prezintă toate informațiile de rezervă într-o manieră clară și este disponibil pentru Windows și macOS. Clientul web este, de asemenea, simplu și vă oferă tot ce aveți nevoie pentru a vă gestiona backup-ul, fără să vă copleșească opțiunile. Dacă doriți să aflați mai multe despre experiența de utilizare a Zoolz, citiți Backup-ul nostru Zoolz Cloud Backup pentru afaceri.

IDrive pentru afaceri

IDrive are funcții de rezervă capabile și oferă o valoare excelentă. Cel mai ieftin plan vă oferă 250 GB spațiu de rezervă pentru doar 74,62 USD pe an. Dacă aveți nevoie de mai multe, puteți obține 1,25 TB pentru 374,62 USD pe an. În plus, fiecare plan primește aceeași cantitate de spațiu de sincronizare în partea de sus a spațiului de rezervă. 

Arsenalul de securitate al IDrive include criptarea AES de 256 biți, autentificarea cu doi factori și protocolul TLS / SSL, care vă protejează fișierele în tranzit. În plus, puteți dezactiva de la distanță sincronizarea pentru dispozitivele din contul dvs..

Clientul desktop IDrive nu se simte modern sau atractiv, dar este clar și ușor de utilizat. De asemenea, selectează automat dosarele comune pentru backup. Clientul web este mai atractiv și vă permite să vă gestionați cu ușurință backup-ul. Vă permite să previzualizați backup-ul, să accesați spațiul dvs. de sincronizare, să partajați fișiere și foldere și să gestionați utilizatorii și grupurile de lucru.

În plus, IDrive are aplicații pentru smartphone-uri pentru Android și iOS, care vă pot face backup pentru datele mobile. Datorită acestui fapt, am poziționat IDrive în partea de sus a celei mai bune copii de rezervă online pentru activități de telefonie mobilă.

CrashPlan

CrashPlan este un serviciu de backup nelimitat cu un singur plan de prețuri. Este de 10 USD pe lună pe computer. Înainte de a decide să vă abonați, puteți utiliza proba gratuită de 30 de zile a CrashPlan pentru a testa ce oferă serviciul.

CrashPlan folosește criptarea AES pe 256 biți și puteți opta pentru a gestiona singuri cheia de criptare. În plus, CrashPlan vă oferă opțiunea de a utiliza autentificarea cu doi factori pentru a vă proteja datele de acreditare.

Puteți utiliza clientul desktop al CrashPlan pe Windows, Mac și Linux. Dacă sunteți departe de computer, singura dvs. opțiune este să utilizați clientul web, deoarece CrashPlan nu mai oferă aplicații pentru smartphone.

Clientul de birou nu este greu de utilizat, dar operația de rezervă necesită să selectați manual fișierele și folderele pentru backup. Clientul web este funcțional, dar se simte datat și neatractiv.

Backblaze

Ca și intrarea anterioară, Backblaze oferă backup nelimitat, dar este chiar mai ieftin cu 6 USD pe computer pe lună. Dacă vă înscrieți pentru un an întreg în avans, prețul scade la 60 USD pe an. Dacă acest lucru nu te-a convins, poți folosi proba sa de 15 zile pentru a te asigura că este ceea ce ai nevoie.

Prețurile pot fi bune, dar securitatea acestuia ar putea fi mai bună, deoarece Backblaze nu oferă o criptare privată adevărată. Acestea fiind spuse, Backblaze folosește SSL pentru a securiza fișierele dvs. în tranzit și oferă autentificare cu doi factori. De asemenea, criptează fișierele în repaus pe serverele sale folosind criptarea AES-128 biți.

Clientul de desktop al Backblaze este disponibil pentru Windows și macOS. Este ușor de utilizat, de fapt, după ce terminați instalarea, procesul de rezervă va începe automat. Singurul lucru pe care doriți să îl reglați este excluderea fișierelor. Backblaze oferă, de asemenea, un client web, care este simplu, și vă permite să restaurați fișierele și să gestionați grupuri de utilizatori.

Aplicația mobilă respectă și acest principiu de design „simplu”. Puteți să-l utilizați pentru a răsfoi fișierele de rezervă, pentru a vedea cele descărcate și setările de acces. Funcțiile sunt oase goale și nu există nicio modalitate de a face backup pentru fișierele dvs., de a le partaja sau de a iniția restaurările din aplicație.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me