Revizuirea DaVinci Resolve – Pro Tools for Professionals – Updated2020

Revizuirea DaVinci

DaVinci Resolve este un redactor video profesionist, care, în mod surprinzător, are un nivel gratuit disponibil pentru dresori. După cum descriem în această recenzie completă a DaVinci Resolve, este un instrument puternic, versatil, dar va dura ceva timp pentru a îmblânzi această fiară.


comentarii editor video

DaVinci Resolve este un editor video concentrat profesional de la compania australiană Blackmagic Design. Programul are o mulțime de caracteristici și este o alegere excelentă, atât pentru experți, cât și pentru creatori aspiranți.

O mare parte din materialul său de marketing arată persoanele cu stații de lucru profesionale conectate la acesta. Dacă obișnuiți să lucrați cu aceste behemoth-uri cu mai multe butoane, DaVinci Resolve poate fi editorul video pentru dvs. Blackmagic produce hardware-ul industriei cinematografice, precum și software-ul, iar DaVinci Resolve este un instrument excelent pentru lucrări video de calitate la producție.

A fost folosit pe mai multe filme și emisiuni TV de top, cum ar fi Star Wars: Ultimul Jedi, Spectru și Deadpool 2. Citiți cum să urmăriți Urzeala tronurilor articol pentru un alt spectacol de pe lista sa de credit.

În ciuda faptului că este profesionist, are o versiune gratuită disponibilă, așa că dacă vrei să lucrezi cu același instrument folosit pentru realizarea de filme de top, poți. Suntem mari fani ai DaVinci Resolve și am inclus-o în ghidul nostru recent pentru cel mai bun software de editare video.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru DaVinci Resolve

Caracteristici

DaVinci Resolve are șapte butoane în partea de jos, ceea ce vă permite să vă deplasați între zone axate pe diferite sarcini. Acestea includ o zonă media, ecrane axate pe editare, tăiere și corectarea culorilor și o zonă pentru redarea rezultatelor. Există, de asemenea, două zone, Fusion și Fairlight, pentru efecte vizuale și sunet.

Fusion and Fairlight erau aplicații distincte, astfel încât aceste zone au o mulțime de subfăcături și controale. Acestea arată complexe și să-și dea seama cum să folosești totul va dura timp.

Versiunile gratuite și plătite ale Rezolvării au o mulțime de tranziții, cu tot felul de fade și șervețele pentru a conecta clipurile dvs. Există fade bazate pe formă, inclusiv una în formă de inimă, deși pentru o întreagă categorie de efecte romantice, consultați recenzia noastră CyberLink PowerDirector.

Zona Fusion este plină de efecte speciale, iar acestea merg mult mai departe decât stilul de drag-and-drop rapid și ușor obținut în instrumente mai puțin avansate. Majoritatea au mai multe setări și pot fi combinate în moduri diferite.Ca un exemplu despre cât de detaliat este, aveți 40 de efecte implicite diferite ale luminoasei lentile și toate vă oferă mai multe glisiere pentru a regla exact ceea ce fac. Efectele vizuale avansate, cum ar fi tastarea Chroma, sunt de asemenea incluse și vă permit să adăugați momente spectaculoase în munca dvs..

Corectarea culorilor cu DaVinci Resolve

Instrumentele de corectare și clasificare a culorilor sunt cuprinzătoare. Multe instrumente vă oferă o selecție de efecte rapide pe care le puteți trage pe clipuri pentru a crea o dispoziție, dar DaVinci Resolve vă oferă diverse controale pentru a regla lucrurile singuri. 

Puteți desena o zonă pe videoclipul dvs. pentru a avea setări de culoare diferite, de aceea, dacă doriți efecte de ecran împărțite sau o clasificare diferită a culorilor, le puteți face și aveți posibilitatea să vă lăsați imaginația să se revolte.

best-free-video-editor-rezolva

Ea depășește capacitatea de editare audio în afara funcției. Pluginele FairlightFX vă pot analiza și controla sunetele în tot felul de moduri, inclusiv reducerea zgomotului. De asemenea, aveți acces la o bibliotecă foley de peste 500 de sunete.

Există multe efecte, cum ar fi un ecou, ​​un compresor, un flanger și cam tot ce ți-ai putea dori. 

DaVinci Resolve se poate ocupa de diferite tipuri de lucrări video, cum ar fi fotografii de 360 ​​de grade și multicam. De asemenea, are funcții pentru camerele de acțiune. Este disponibil pentru Windows, Mac și este unul dintre puținii editori video care acceptă Linux.

Prezentare generală a caracteristicilor DaVinci

Logo DaVinci Resolvewww.blackmagicdesign.com

Începe de la 29900 USD toate planurile

Sistem de operare

ferestre

Mac

Linux

Caracteristici

Editare 4K

Instrumente pentru cameră de acțiune

Tasta Chroma (ecran verde)

Editare video în 360 de grade

Editare Multicam

Exportați pe YouTube

Exportați pe Facebook

Export la Vimeo

Optimizarea dispozitivului

Înregistrați pe DVD

Ardeți la Blu-ray

Prețuri

DaVinci Resolve are o versiune gratuită și o versiune completă care costă 299 USD, ceea ce îl face unul dintre instrumentele mai scumpe de acolo. Cu toate acestea, este un instrument de cea mai bună calitate, așa că merită banii dacă îl utilizați pe produse profesionale. În acea gamă de prețuri, concurează cu greutăți grele, cum ar fi Adobe Premiere Pro CC și Final Cut Pro X.

Versiunea Pro, așa cum vă așteptați, include tone de funcții suplimentare. Dacă doriți să profitați de colaborarea cu mai mulți utilizatori, de instrumentele 3D mai avansate, de o gamă uriașă de pluginuri suplimentare, de efecte și de motorul său neuronal alimentat cu AI, veți avea nevoie de ediția actualizată.

Fiecare versiune a DaVinci Resolve merită verificată. Deoarece îl puteți obține degeaba, a câștigat un loc în cel mai bun ghid gratuit pentru editorul nostru video

Ușurință în utilizare

DaVinci Resolve are multe de făcut legătura. Uneori, UI-ul său seamănă cu un laborator de științe, cu tot felul de butoane și grafice afișate. Deși pare complicat, este șmecher și bine proiectat, cu o senzație profesională. 

Puteți alege pe ce zonă generală să lucrați prin intermediul butoanelor din partea de jos. Vă puteți concentra pe editarea, livrarea sau administrarea media media.

Este posibil să lucrați cu videoclipuri să vă mâncați rapid spațiul de acționare, așa că consultați cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru ghidul video pentru a vă oferi spațiu de respirație.

Învățarea și optimizarea rezolvării DaVinci

Dacă doriți cu adevărat să profitați la maximum de DaVinci Resolve, aruncați o privire în meniul său de ajutor pentru manualul de referință. Acest document uimitor de mare se întinde până la aproape 3.000 de pagini. Încă nu l-am terminat, dar bănuim că puteți găsi răspunsuri la majoritatea întrebărilor dvs. acolo.

DaVinci-rezolva-comenzi rapide

Există, de asemenea, o listă utilă de comenzi rapide. Acestea vă pot ajuta să utilizați software-ul mult mai rapid, așa că aruncați o privire și descoperiți acele comenzi mai relevante pentru fluxul de lucru..

Există câteva videoclipuri pe site-ul web al Blackmagic Design care vă pot ajuta să vă învățați elementele de bază și unele dintre funcțiile mai avansate ale lui DaVinci Resolve. Le puteți urmări pe site sau le puteți descărca. Există, de asemenea, o mulțime de videoclipuri pe YouTube, dacă vânați.

Site-ul web include mai multe cărți de instruire. Rețineți că făcând clic pe butonul „descărcați” de pe site vă oferă cărțile gratuit în format PDF, în timp ce butonul Amazon vă permite să cumpărați versiunea fizică a cărților. Mai degrabă, vom primi versiunile gratuite decât să plătim 49,99 USD, dar profesioniștii ar putea plăcea să le plătească.

Cărțile disponibile în prezent sunt pentru versiunea anterioară a software-ului, dar o mare parte din informații ar trebui să fie încă relevante. Fii atent și pentru noile versiuni.

Găsirea răspunsurilor cu suportul Blackmagic

Există, de asemenea, un forum excelent, plin de oameni capabili, care răspund rapid la întrebări. Dacă aveți o întrebare, probabil că veți găsi cineva dispus să vă ajute. 

În mod curios, trebuie să folosiți numele dvs. real pe forum, așa că aveți cunoștință de acest lucru, dacă aveți probleme de confidențialitate. De asemenea, v-ar putea dori să citiți ghidul nostru de confidențialitate online, care explică cum să vă protejați identitatea online.

Puteți contacta Blackmagic direct cu întrebări printr-un formular de contact. Există, de asemenea, asistență telefonică disponibilă cu pagina Blackmagic care oferă o selecție de numere pentru birouri din întreaga lume. 

Am oferit asistența lui Blackmagic o încercare singură, deoarece nu am găsit o listă actualizată de formate acceptate. Ne-au revenit în 24 de ore și puteți vedea ce am învățat în secțiunea următoare.

DaVinci Resolve vă oferă o mulțime de ajutor și asistență, dar instrumentul necesită timp pentru a învăța. Dacă doriți un instrument rapid, ușor de utilizat, poate doriți să consultați recenzia noastră HitFilm.

Cu toate acestea, pentru cei care sunt dispuși să investească timpul, DaVinci Resolve vă va răsplăti eforturile, iar echipa sa a făcut o mulțime pentru a vă ajuta să vă confruntați cu aceasta.

Formate de fișiere / Suport de rezoluție

DaVinci Resolve poate face față 4K și suportă de asemenea editarea 8K, așa că dacă ai un computer infernal, poți crea filme în definiție ultra înaltă.

Acceptă o gamă uriașă de formate. Mai jos am enumerat un rezumat, dar dacă doriți toate detaliile, aruncați o privire la aceste formate și lista de codec acceptate. Această listă este pentru ultima versiune, nu am putut găsi o actualizare mai recentă. Rețineți că există o oarecare variație între sistemele de operare, cu câteva omisiuni notabile pentru proprietarii de Linux, cum ar fi MP4.

Importați formate:
VideoArriRaw (ARI / MXF), AVC HD, AVC Intra HD, AVCHD, AVI, CINE, CinemaDNG, Cinema RAW Light, Cinema RAW, Cineon, DNG, DPX (DPX / CDX), easyDCP (DCP / MXF), JPEG, JPEG 2000, MPEG 2 (MTS / M2TS), MP4, MXF OP-Atom, MXF OP1A, Nikon RAW, OpenEXR, Quicktime (MOV / MP4), RED, TIFF, VRV
AudioPCM independent (WAV / AIFF), Floare IEEE independent, Audio încorporat (MOV / MXF / R3D), MPEG 1 și 2 (MP3), MP4, OP-1A: Audio încorporat, Atom OP: Audio asociat, AAC, WAVE
Formate de export:
Video AVI, Cineon, DPX, easyDCP, JPEG 2000, MP4, MXF OP-Atom, MXF OP1A, Open EXR, Quicktime, TIFF
AudioMP4, Audio încorporat, Atom OP: Audio asociat, AAC, WAVE

Dacă aveți instalat Final Cut Pro X, puteți utiliza o gamă mai largă de fișiere QuickTime cu DaVinci Resolve. În plus față de ieșirea video standard și de social media, poate produce și ieșire pentru Final Cut Pro și Premiere XML. Cu toate acestea, nu se arde pe disc.

Majoritatea oamenilor se vor regăsi, dar dacă aveți un fișier pe care DaVinci Resolve nu îl poate folosi, aruncați o privire la cel mai bun convertor video pentru a vă ajuta să transformați media dvs. în ceva utilizabil..

Performanţă

Nu am găsit cerințele sistemului DaVinci Resolve pe site-ul său web, dar, din fericire, sunt incluse în programul său de instalare.

Pentru a rula programul, veți avea nevoie de Windows 10, macOS 10.14.6 sau CentOS 7.3. Cel puțin 16 GB de memorie sunt necesare, cu o cantitate mare de 32 GB necesară pentru proprietarii de Linux și oricine utilizează Fusion. Deoarece 32 GB este foarte multă memorie RAM, proprietarii Linux care caută un editor video pentru sistemul de operare ar putea avea nevoie să investească într-un upgrade dacă vor să-l folosească.

În mod confuz, cerințele GPU precizează pur și simplu că aveți nevoie de orice drivere NVIDIA, AMD sau Intel sunt solicitate de GPU..

Am încercat să redăm videoclipurile noastre de testare obișnuite pe sistemul nostru de testare, cu un procesor Intel i5-7600, 16 GB RAM și un GeForce GTX 1060 de 6 GB.

SettingsF1 ClipMusic Clip: Interviu Clip: Media:
720p 30fps28.3831.0217.5825.66
720p 60fpsN / AN / AN / AN / A
1080p 30fps59.361.05.8031.4752,21
1080p 60fpsN / AN / AN / AN / A

DaVinci Resolve nu a pus la punct clipurile noastre sursă la 60FPS, pe care le pot face unele instrumente, precum Adobe Premiere Pro CC. Am observat, de asemenea, Rezolvarea randărilor mai rapid atunci când există mai puține acțiuni în videoclip. Există, de asemenea, o eroare minoră unde amestecă numele videoclipurilor redenumite în coada de redare.

Vitezele sunt respectabile, deși dacă doriți să încercați cel mai rapid instrument pe care l-am obișnuit să redăm la 30FPS, consultați recenzia noastră Corel Videostudio Ultimate..

DaVinci Resolve răspunde, de asemenea, în general, deși nu este instrumentul cel mai elegant pe care l-am folosit. Nu am întâmpinat nicio eroare, dar dacă doriți să vă asigurați că nu pierdeți nicio muncă, citiți cum să faceți o copie de siguranță automat a ghidului video.

Unelte

DaVinci Resolve include Fusion, o platformă cu efecte speciale ale aceleiași companii. Un software separat anterior, este o altă ofertă de înaltă calitate, destinată profesioniștilor care doresc să parcurgă kilometrul suplimentar în crearea unor efecte impresionante și convingătoare.

Include funcții 3D avansate, care vă permit să importați ochiuri și să aplicați efecte de particule spectaculoase, precum și să adăugați efecte volumetrice, precum ceața și ceața. Dacă vă interesează acest domeniu, aruncați o privire la cel mai bun articol de software grafic 3D.

DaVinci-rezolva-Fairlight

Fairlight este un alt instrument integrat care a început ca un software separat. Este la fel de cuprinzător, oferindu-vă tot felul de opțiuni pentru manipularea audio. Are o bibliotecă de sunet internă cu mii de clipuri disponibile. Funcțiile includ înlocuirea automată a dialogului, normalizarea sunetului și sunetul 3D.

Aceste instrumente specializate adaugă foarte mult capacitățile DaVinci Resolve și merg mult mai departe decât majoritatea programelor de editare video.

Verdictul

DaVinci Resolve este un editor de cea mai bună calitate, plin de funcții prezentate la profesioniști. Oferă profunzime și complexitate și se potrivește oricui serios despre editarea video.

Deseori am constatat că trebuie să muncim mai mult pentru a face lucruri care să fie simple în alte instrumente, dar DaVinci Resolve vă oferă un nivel granular de control asupra lucrurilor care vă vor permite să creați lucruri în funcție de viziunea dvs. Va fi nevoie de timp pentru a învăța cum să obțineți la maxim, dar dacă sunteți pregătiți să faceți acest timp, rezultatele vor veni cu siguranță.

Face aproape totul și nu are alte slăbiciuni, în afară de prețul și curba de învățare ridicată. Versiunea sa gratuită înseamnă că puteți încerca și înainte de a cumpăra. Îl evaluăm ca fiind unul dintre cele mai bune instrumente din jur și o alternativă demnă pentru cei doi cei mai buni editori din această categorie, despre care puteți citi în recenzia noastră Adobe Premiere CC și revizuirea Final Cut Pro X.

Dacă ați încercat DaVinci Resolve și aveți ceva de spus în acest sens, vă rugăm să ne informați în comentarii. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map