HitFilm Review – un editor video simplificat – actualizat în 2020

HitFilm Review

Hitfilm ar putea să nu fie cel mai complet din punct de vedere al caracteristicilor, dar testarea noastră arată că ceea ce se poate face, se descurcă extrem de bine. Nu este de mirare că este un astfel de succes printre atât de mulți utilizatori. Citiți recenzia noastră completă pentru Hitfilm pentru detalii.


comentarii editor video

HitFilm este un instrument popular de editare video dezvoltat de FXhome, o echipă cu sediul în Norfolk, Marea Britanie. Popular cu YouTubers și alți producători de film, susține că are peste 4 milioane de utilizatori pentru diversele sale instrumente. Vom examina cu atenție unul dintre ei în această recenzie HitFilm.

hitfilm efecte

Ne-a plăcut să lucrăm cu acest instrument de editare video și am găsit că versiunea sa gratuită, HitFilm Express, este bună, iar versiunea sa plătită, HitFilm Pro, să fie și mai bună. Am testat ambele pentru această recenzie. Cele mai multe funcții funcționează la fel în ambele și puteți partaja fișierele de proiect între ele.

Deși am găsit aderentele minore cu aceasta, experiența de bază este foarte puternică. Îl recomandăm cu încredere, în special dacă căutați un instrument gratuit de editare video.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru HitFilm

Caracteristici

Caracteristicile principale ale HitFilm sunt solide și facilitează elementele de bază. Navigarea sa funcționează bine și am descoperit că videoclipul este afișat lin și corect în fereastra de previzualizare. 

De asemenea, performanțele au fost bune atunci când faceți clic pe videoclipurile noastre. Posibilitatea de a răsfoi rapid filmele dvs. face o mare diferență atunci când editați și vă permite să experimentați mai ușor decât dacă nu ar fi cazul.

hitfilm-prezentare generală

Puteți importa cu ușurință clipuri în panoul său media și le puteți aranja în foldere dacă aveți multe clipuri. Puteți trage clipuri direct în cronologie pentru editare, iar pe lângă videoclip, puteți adăuga și imagini statice și audio.

Există mai multe straturi video și audio și este ușor să efectuați reduceri în clipurile dvs., precum și să adăugați tranziții și efecte. Instrumentele pentru alunecare și glisare vă pot ajuta, de asemenea, să vă reduceți reducerile în momentul potrivit.

HitFilm include o serie de efecte pe care le puteți adăuga filmelor dvs. Acestea sunt ușor de aplicat prin glisarea în cronologie și puteți vizualiza rezultatele instantaneu în fereastra de previzualizare. Există o selecție obișnuită de neclarități și ajustări de culoare, alături de efecte de flacără și lentile.

hitfilm-dragon

Există și efecte particulare, pe care le puteți adăuga într-un strat video separat pentru a crea adăugări spectaculoase la filmele dvs. Ploaie, lumină, focuri de armă și chiar un efect de pulverizare a sângelui.

Multe dintre acestea au setări pe care le puteți ajusta, dar nu toate. Nu sunt la fel de cuprinzătoare ca alte instrumente, dar există suficiente pentru a juca, iar efectele particulelor, în special, arată cu adevărat profesionale. Există, de asemenea, un efect de a elimina distorsiunea fisheye pe camerele de acțiune. Totuși, Hitfilm nu include funcții multicam.

Există, de asemenea, mai multe efecte audio. Puteți aplica reducerea zgomotului și reglați balanța sonoră. Între timp, setările de ambianță vă permit să schimbați acustica la cele ale unei catedrale sau a unei camere mici. Puteți adăuga ecou și chiar sunete precum un telefon sau un radio.

hitfilm-audio

O nouă adăugare interesantă este că puteți continua să editați videoclipurile în timp ce le exportați, ceea ce este excelent pentru aceia dintre voi cărora nu le place pauzele de lucru obligate. Dacă doriți cu adevărat flexibilitate la locul de muncă, verificați avantajele lucrării de la distanță.

HitFilm are o mulțime de caracteristici utile și este deosebit de bun la efectele vizuale. Nu este la fel de cuprinzător ca unele instrumente, dar oferă un set minunat de pasionați de videoclipuri și creativi în devenire.

HitFilm

Logo HitFilmfxhome.com

Începe de la 831 de dolari pe lună Toate planurile

Sistem de operare

ferestre

Mac

Linux

Caracteristici

Editare 4K

Instrumente pentru cameră de acțiune

Tasta Chroma (ecran verde)

Editare video în 360 de grade

Editare Multicam

Exportați pe YouTube

Exportați pe Facebook

Export la Vimeo

Optimizarea dispozitivului
iPhone / iPad

Înregistrați pe DVD

Ardeți la Blu-ray

Prețuri

HitFilm are un produs gratuit, HitFilm Express și o ofertă premium, HitFilm Pro, care costă 299 USD. Versiunea Express este în esență o opțiune de decupare a software-ului Pro. 

Versiunea gratuită vă permite să cumpărați diverse accesorii opționale care sunt incluse în versiunea Pro. Există multe dintre acestea, mai mult de 100, de fapt. Acestea costă între 9,99 și 49,99 USD, așa că dacă ai de gând să cumperi mai mult decât o mână, atunci ești mult mai bine să plătești versiunea Pro.

Versiunea Pro vă permite să încercați atât timp cât doriți, dar nu puteți exporta videoclipuri în mod corespunzător. Puteți avea versiunile Pro și Express instalate împreună și de cele mai multe ori cele două versiuni funcționează la fel.

Nu puteți bate gratuit, dar în timp ce versiunea Pro nu este cel mai ieftin software de acolo, probabil că funcțiile sale vor merita dacă creați videoclipuri profesionale. Desigur, puteți începe cu versiunea gratuită și puteți face upgrade mai târziu dacă atingeți limitările acesteia sau dacă încercați să salvați câteva penny chiar acum.

Versiunea gratuită a HitFilm este, evident, excelentă dacă nu doriți să cheltuiți nimic, mai ales că versiunea sa premium este mai scumpă decât Corel VideoStudio Ultimate, despre care puteți citi în recenzia noastră Corel VideoStudio Ultimate.. 

Versiunea gratuită este excelentă și, deși uneori pune în pericol funcțiile pe care nu le oferă în fața ta, include o mulțime groaznică, iar funcțiile de bază sunt toate acolo.

Ușurință în utilizare

Pentru a începe cu HitFilm, trebuie să completați un formular cu adresa de e-mail și să descărcați produsul prin intermediul linkului pe care îl primiți. Apoi îl puteți instala, după care trebuie să îl activați introducând detaliile dvs. și repornind computerul. Nu este prea oneros, dar este mai mult efort decât o simplă descărcare. Cu toate acestea, are o versiune gratuită, așa că nu ne putem plânge prea mult.

Ecranul de deschidere este plin cu videoclipuri YouTube care vă arată cum să folosiți funcțiile sale și să prezentați creațiile recente. Există, de asemenea, anunțurile inevitabile pentru celelalte produse ale FXhome, precum și oferte pentru modernizarea și achiziționarea diverselor produse suplimentare.

Există, de asemenea, câteva exemple video excelente care arată ce puteți face cu software-ul, cum ar fi Portal Combat, un spectacol distractiv cu efecte speciale.

Ar trebui să vă uitați la două locuri la început, care sunt ambele în partea stângă sus a ecranului. Există un buton mare, „Ghid de utilizare” albastru, care vă conduce la manualul de utilizare mare și complet. 

De aici, puteți accesa și videoclipurile și comunitatea YouTube. Forumul său este plin de discuții și există o mulțime de oameni de ajutor care împărtășesc sfaturi despre cum să îți faci filmele cât mai bine.

Tutoriale HitFilm

FXhome are un canal YouTube la pachet cu videoclipuri tutorial, iar acestea au peste 14 milioane de vizualizări în total. Puteți afla multe despre software aici, precum și despre realizarea filmelor în general. 

Unele dintre videoclipuri au linkuri cu reduceri pentru funcții relevante, astfel încât dacă utilizați versiunea Express, acestea vă pot economisi câțiva dolari. Dacă aveți probleme în accesarea acestora, consultați cum să deblocați ghidul YouTube.

După ce ați lucrat prin materialul de asistență excelent, veți dori să începeți să utilizați software-ul în mod corespunzător. Făcând clic pe butonul „nou” apare o casetă de dialog, care vă permite să alegeți dintr-o gamă de șabloane video folosind dimensiuni și setări obișnuite. Puteți trece peste oricare dintre acestea, dacă doriți.

De asemenea, puteți contacta asistența direct. Am încercat să punem o întrebare despre ajustarea automată a lungimii videoclipului în timpul editării. Forma sa de suport este puțin fiddly, dar bine concepută. După ce ne-am adresat întrebarea, am primit un răspuns în doar nouă ore, dar nu am considerat că ar ajuta la rezolvarea problemei noastre.

HitFilm are o mulțime de documentații, dar nu este întotdeauna clar și am primit multe informații de pe forumuri. Multe videoclipuri tutorial sunt bune pentru a fi examinate, dar lent, frustrant când încercați să găsiți ceva specific.

La fel ca majoritatea editorilor video, utilizarea HitFilm este obișnuită. Interfața de utilizator are câteva caracteristici. Ocazional, poate fi confuz, cum ar fi timpul în care a încercat să redea un videoclip mai lung decât am creat noi după ce am șters unele scene, ceea ce a avut timp să ne dăm seama cum să remediem..

În general, însă, a înțelege lucrurile a fost ușor. Ajută faptul că HitFilm nu suferă de întârzieri vizibile sau de încetinire și că controalele sale de previzualizare video funcționează atât de bine. Dacă sunteți după ceva extrem de accesibil, poate doriți să consultați și recenzia noastră Wondershare Filmora9.

În general, oferim HitFilm un scor bun pentru ușurința în utilizare. Are o mulțime de asistență și, în cea mai mare parte, documentație de bună calitate. De asemenea, este rapid, receptiv și oferă o mulțime de instrumente. S-ar putea să aveți nevoie de un nod în direcția corectă atunci când vă dați seama lucrurilor, dar, odată ce faceți, fluxurile sale de lucru sunt simple.

Importați formate
Video:Quicktime, AVCHD, AVI, M2T, M2TS, MOV, MP4 (AVC / H264 & AAC), MPEG-1 & MPEG-2 (TS, PS, MPE, MPG, MPEG, M2V), MTS, MXF (DVCPro HD), DV, HDV, WMV
Audio:AAC, MP3, M4A, MPA, WAV, WMA
Imagine:BMP, GIF, JPG, PNG, TIFF
Aparat foto:MA (formatat Maya)
Formate de export
Video:Quicktime, MP4 (AVC / H264 & AAC), AVI (necomprimat, PAL DV, NTSC DV), YouTube
Imagine:PNG, JPG, BMP

HitFilm are o gamă bună de formate de import. Este mai limitat în ceea ce privește exportul, dar mai aveți multe opțiuni. Cu toate acestea, nu puteți arde direct pe DVD sau Blu-Ray, spre deosebire de unele programe software. Dacă doriți să creați unul dintre acestea și totuși doriți să lucrați cu HitFilm, aruncați o privire la cel mai bun software de convertor video.

Dacă doriți să exportați într-o varietate de platforme, HitFilm nu este cea mai puternică alegere. Cu toate acestea, nu am avut probleme la importul de materiale media.

Performanţă

HitFilm este disponibil atât pentru Windows cât și pentru Mac. Veți avea nevoie de un sistem pe 64 de biți și cel puțin versiunea 8 din Windows. Utilizatorii Mac OS X au nevoie de versiunea 10.12, în timp ce utilizatorii macOS au nevoie de cel puțin versiunea 10.13. Cerințele procesorului nu sunt atât de abrupte. Veți avea nevoie de un procesor Intel Core de generația a IV-a sau echivalent AMD, cu cel puțin 4 GB RAM.

De asemenea, veți avea nevoie de cel puțin 1 GB memorie video și cel puțin un NVIDIA GeForce 600, AMD Radeon R5 240 sau Intel HD Graphics 5000 GT3. Aceste carduri au apărut în 2012 și 2013, deci dacă mașina dvs. este destul de nouă, nu ar trebui să aveți probleme. Dacă este mai vechi de atât, poate fi timpul pentru o actualizare.

Sistemul nostru de test are un procesor Intel i5-7600 cu 16 GB RAM, o placă grafică GTX 1060 6 GB și un SSD pentru stocare. Performanța a fost excelentă la editare, fără scăpări sau probleme notabile. De asemenea, am găsit o calitate a imaginii video care este acceptabilă în orice moment. Faptul de a face lucrurile a fost, în general, rapid și complicat.

Am încercat să convertim câteva videoclipuri folosind aceleași clipuri de testare din celelalte recenzii ale software-urilor de editare video și potrivind setările cât mai strâns. Am folosit setările implicite, inclusiv opțiunea de a utiliza decodarea hardware, dacă este disponibil.

Setări: F1 ClipMusic ClipInterview ClipAverage
720p 30fps1.01.521.06.840.54.411.00.92
720p 60fps58.831.07.200.59.501.01.84
1080p 30fps1.40.901.50.471.34.431.41.93
1080p 60fps1.47.222.04.871.42.591.51.56

Câteva rezultate interesante aici. În comparație cu alte programe software, HitFilm este foarte lent la rate de cadru mai mici, dar mai rapid la cele mai mari. Testul nostru a arătat că merge mai bine la o ieșire de 60 de CP la unul dintre testele noastre de 720p, deși nu a existat o diferență imensă. 

Am observat că biratele sale implicite nu au fost ajustate atunci când am modificat rata cadrelor, așa că este necesară o ajustare pentru a obține rezultatele corecte. De asemenea, am constatat că, în mod implicit, creșterea ratei cadrelor a dus la HitFilm crescând viteza videoclipului. Convertirea unui videoclip de 30 de minute în 60 de minute la 60 de fps ne-a oferit un videoclip de 30 de secunde cu mult spațiu gol la final.

Cu toate acestea, calitatea de ieșire a fost mult mai bună decât VideoStudio, care a avut probleme serioase acolo. În general, notăm HitFilm extrem de bine pentru performanțele sale, în mare parte pentru capacitatea de răspuns a instrumentelor sale de editare video, deși viteza de redare a acestuia nu este de ce să ne plângem. De asemenea, avem în vedere faptul că HitFilm vă permite să lucrați în timp ce se redă.

Unelte

HitFilm face totul în aplicația sa principală și nu vine la pachet cu software extern. Puteți efectua corectarea culorilor din panoul de efecte trăgând diverse presetări pe secțiuni ale videoclipului dvs. Nu este la fel de cuprinzător ca unele instrumente, dar vă permite să faceți ajustări rapide.

Puteți crea fotografii compuse desenând măști pe videoclipuri pentru a alege ce este arătat. Acestea pot fi dreptunghiulare, eliptice sau desenate manual. Dacă doriți să alegeți o culoare specifică pe care să o utilizați ca mască, căutați în lista de efecte și alegeți una dintre opțiunile de tastare. 

Efectul cheie Hue-and-RPG vă permite să alegeți care părți ale stratului dvs. vor deveni transparente. Am fi dorit să vedem acele opțiuni prezentate mai evident în fereastra de filmare compusă însăși.

hitfilm-compositing

De asemenea, este disponibilă compoziția 3D și, deși nu am avut timp să investigăm acest lucru, aceasta este o caracteristică puternică pentru cei care doresc să adauge efecte impresionante la filmele lor. Puteți utiliza și obiecte 3D. Dacă utilizați aceste funcții, poate doriți să alegeți dintre cele mai bune programe de modelare 3D sau cele mai bune programe grafice 3D pentru a vă ajuta.

HitFilm are un efect de estompare a mișcării și are, de asemenea, câteva elemente suplimentare pentru grafică de mișcare, cum ar fi accelerația, gravitația și efectul de aruncare. Animatorii în voga vor aprecia aceste lucruri.

HitFilm nu are nicio funcționalitate cloud integrată, dar videoclipul ocupă mult spațiu, astfel încât s-ar putea să te descurci dacă lucrezi pe o unitate locală. Aruncați o privire la cel mai bun stocare în cloud pentru articolul video dacă aveți nevoie de mai multe informații. Pe măsură ce eforturile îți devin mai lungi, cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru fișierele mari va deveni la îndemână.

HitFilm vă permite să faceți cea mai mare parte a celorlalte programe software, dar uneori se poate simți neîncăpățat. Nu aveți opțiunea disponibilă în alte instrumente. Cu toate acestea, este solid, fiabil și eficient și ne îndoim că oricine fără cerințe foarte specifice va fi dezamăgit de acesta.

Verdictul

Ne-am bucurat mult experiența cu HitFilm. Nu este cel mai cuprinzător din punct de vedere al funcțiilor și al opțiunilor, dar ceea ce există acolo funcționează bine și este eficient. Dacă doriți să intrați în editare, este un bun punct de plecare.

Ca și cel mai bun software de editare video, HitFilm primește elementele de bază, dar are o mulțime de accesorii pentru cei care doresc să meargă mai departe. Nu există niciun motiv pentru care să nu puteți produce ceva de calitate profesională și puteți găsi chiar că veți absolvi YouTube pe Amazon Prime. Citiți cel mai bun VPN pentru Amazon Prime Video, dacă acesta este cazul.

Amatorii vor găsi multe pentru a explora, software-ul oferind o mulțime de tranziții și efecte, precum și tutoriale despre cum să puteți corecta elementele de bază. Versiunea gratuită are un apel evident și, deși încearcă să vă vândă suplimentele, vă oferă suficient pentru utilizare și nu reține niciun element critic.

De asemenea, este rapid și robust. În timp ce nu l-am folosit, nu am înregistrat niciun blocaj sau îngheț. Aceasta înseamnă că este mai puțin probabil să ai nevoie de cele mai bune servicii de backup online. Cu toate acestea, pentru a fi în siguranță, verificați cum să facem backup automat pentru ghidul video.

Dacă ați încercat HitFilm sau vreunul dintre concurenții săi, vă rugăm să vă împărtășiți gândurile în comentarii. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map