Final Cut Pro X Review – Mare editor pentru Mac – Actualizat în 2020

Final Cut Pro X Review

Final Cut Pro X este un instrument puternic care a fost utilizat pentru a edita filmele cu buget mare și videoclipuri YouTube deopotrivă. Dezavantajul este că este greu de utilizat și disponibil doar pe Mac, dar, pentru persoana potrivită, acesta este cu siguranță instrumentul potrivit, după cum puteți citi în această recenzie Final Cut.


comentarii editor video

Final Cut Pro X este un software de editare video de top, de înaltă gamă, pentru Mac, folosit de profesioniști pentru realizarea filmelor. Printre creditele sale mari bugetare se numără Rețeaua socială, Wolverine și „Țara pentru bătrâni” a fraților Coen. 

De asemenea, este popular în rândul creatorilor amatori, cu peste 2,5 milioane de utilizatori care au lucrat cu acesta. În această recenzie Final Cut Pro X, vom vedea dacă este suficient de evidentă pentru a justifica prețul ridicat.

Pentru a rezuma, ne-a plăcut să folosim Final Cut Pro, dar ne-a fost greu să ne dăm seama totul. Este nevoie de timp pentru a învăța, dar asta se datorează faptului că există atât de multe oferte. Îl recomandăm oricui, profesionist sau altfel, care este serios în lucrul cu video.

Dacă îl utilizați pentru filme mari, este posibil să aveți nevoie de spațiu suplimentar de stocare, așa că consultați cel mai bun spațiu de stocare în cloud și cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru ghiduri de fișiere mari.

Pentru cei care încearcă să găsească cel mai bun software de editare video și care nu sunt îngrijorați de preț, Final Cut Pro X este o alegere excelentă. Dacă tocmai începeți editarea video, ceva mai simplu și mai ieftin poate fi o alegere mai bună.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Final Cut Pro X

Caracteristici

Final Cut Pro X este un instrument bogat în caracteristici, care oferă toate elementele de bază și o mulțime de accesorii pentru a vă îmbunătăți filmele.

Majoritatea instrumentelor de editare video au o zonă de timp cu mai multe piese distincte setate. Abordarea Final Cut Pro X este ușor diferită. Zona de timp este un spațiu mare, gol, care vă permite să trageți clipuri video în locul unde doriți și să le poziționați deasupra sau sub alte elemente. Dacă sunteți obișnuit cu alte instrumente, nu este imediat familiar, dar are sens odată ce vă familiarizați cu acesta.

finala-cut-3dtext

Editarea și tăierea de bază este simplu de făcut și puteți trece cu ușurință prin clipurile pe care le adăugați în biblioteca dvs. Există o mulțime de suplimente pe care le puteți adăuga și în filmele dvs..

finala-cut-titluri

Există o selecție uriașă de titluri. Puteți să le glisați în cronologie și să le conectați la un anumit clip, făcând ca fundalul lor să fie automat transparent. Există, de asemenea, mai multe efecte 3D, cum ar fi zoom-ul textului deasupra unei imagini. Toate efectele titlului sunt ambalate cu opțiuni, astfel încât să le puteți personaliza pe scară largă.

finala-cut generatoare

Final Cut Pro X include o selecție largă de efecte vizuale, care au controale pentru a le regla exact cum doriți. Acestea sunt simple de utilizat. Trebuie doar să le trageți de clipul corespunzător din cronologie și acestea sunt aplicate instantaneu. Puteți oferi filmului dvs. un aspect specific, care poate fi orice, de la un bob stilizat până la un efect de film de modă veche.

finala-cut-video-efecte

Doriți ca filmele dvs. să sune la fel de bine precum arată, iar Final Cut Pro X are multe efecte audio din care să alegeți. Acestea variază de la ajustări profesionale la efecte mai distractive, mai noi, ambele utilizări ale acestora. De exemplu, există radio auto și distorsiuni subacvatice.

finala-cut-audio

Aveți un nivel similar de alegere atunci când vine vorba de tranziții. Există decolorarea și estomparea obișnuită, efecte geometrice complexe și animații, cum ar fi deschiderea perdelelor și a ușilor. Puteți fi la fel de subtil sau la fel de arătos, dar dacă ați văzut ceva făcut într-un film, există șanse mari să găsiți ceva similar aici.

Efecte Final Cut Pro

Dacă doriți un instrument cu o mulțime de efecte, Final Cut Pro X v-a acoperit. Pentru un alt editor video cu o selecție excelentă de efecte, citiți recenzia noastră Corel VideoStudio Ultimate.

De asemenea, este inclusă punerea la cheie a cromelor. Căutați „tastarea” în meniul de efecte și trageți în cronologia dvs. în care aveți două clipuri conectate și va ghici automat care ar trebui să fie culoarea cheii. A făcut o treabă excelentă pentru noi, deși puteți alege și alege dacă preferați să o anulați.

Vă permite să grupați clipuri similare în „audiții”. Puteți examina aceste aspecte și puteți vedea care funcționează cel mai bine Acest lucru poate fi foarte util dacă doriți să încercați mai multe efecte pe un anumit videoclip, sau încercați diferite preluări și vedeți cum se potrivesc cu sunetul dvs..

Funcția „Găsiți oameni” poate vâna prin clipurile dvs. pentru a localiza anumite persoane, inclusiv atunci când importați media. Este util dacă aveți multe clipuri de rezolvat. Ar putea chiar să ușureze căutarea prin imagini de securitate, dacă bănuiți că ați avut un intrus.

Prezentare generală a caracteristicilor Final Cut Pro X

Logo Final Cut Pro Xwww.apple.com

29999 $

Sistem de operare

ferestre

Mac

Linux

Caracteristici

Editare 4K

Instrumente pentru cameră de acțiune
Plug-in-uri disponibile

Tasta Chroma (ecran verde)

Editare video în 360 de grade

Editare Multicam

Exportați pe YouTube

Exportați pe Facebook

Export la Vimeo

Optimizarea dispozitivului
măr

Înregistrați pe DVD

Ardeți la Blu-ray

Prețuri

La 299.99 dolari, Final Cut Pro X este unul dintre instrumentele mai scumpe de pe piață. Acesta a fost folosit pentru a crea filme și emisiuni TV, așa că este clar un instrument de calitate profesională pentru care mulți vor fi plăcuți să plătească. Dacă îl utilizați profesional, îl puteți pretinde drept cheltuială. Cel mai bun software de contabilitate vă poate ajuta acolo.

Deoarece nu este ieftin, veți dori să știți ce primiți. Din fericire, Final Cut Pro X vine cu o probă gratuită de 30 de zile, dacă doriți să o testați.

Dacă doriți să începeți cu editarea și nu doriți să cheltuiți bani, puteți încerca Hitfilm Express sau iMovie-ul Apple, care probabil a venit cu Mac-ul dvs. Citiți recenzia noastră Wondershare Filmora9 pentru un alt instrument gratuit.

Final Cut Pro X este un instrument scump, dar nu este o valoare proastă și va merita dacă profitați de toate caracteristicile sale. Obține un scor decent aici.

Ușurință în utilizare

Pentru a descărca încercarea gratuită a Final Cut Pro X, veți introduce e-mailul dvs. și alte câteva detalii, apoi descărcați instalatorul acestuia. După ce am deselectat căsuța pentru a primi poștă brută, am fost surprinși să o vedem reselectându-se singură când am dat clic pe butonul „Trimite”, așa că ai grijă. Descărcarea de 3 GB a instalat software-ul fără alte probleme.

În interiorul aplicației, Final Cut Pro X include o mare referință de ajutor în aplicație, astfel încât să puteți obține rapid îndrumări cu privire la orice nu vă puteți da seama. Există, de asemenea, o listă utilă de comenzi rapide de la tastatură pentru a vă ajuta să accelerați fluxul de lucru.

finala-cut-comenzi rapide

În mod implicit, Final Cut Pro X mută punctul selectat din videoclip în timp ce treceți mouse-ul peste pictogramele clipului sau întreaga fereastră a cronologiei. Am constatat că acest lucru a făcut explorarea interfeței enervante, deoarece obțineți o cacofonie de redare audio înainte și înapoi în timp ce lucrați. O puteți dezactiva făcând clic pe butonul „skimming”.

La început, a trebuit să căutăm cum să facem aproape totul. Dacă sunteți obișnuit cu intuitivitatea și simplitatea iMovie, Final Cut Pro X va veni ca un șoc. De obicei, ne jucăm cu instrumente până găsim ceva ce nu putem face înainte de a privi materialul de asistență, dar cu Final Cut, ne-a fost greu să ne dăm seama de lucruri relativ de bază.

Partea de față este că, atunci când am lucrat lucrurile, în mod obișnuit, beneficiau de complexitatea suplimentară, iar modalitățile de lucru mai puțin intuitive permiteau un control mai mare asupra a ceea ce a avut loc în filme.. 

De asemenea, am considerat că instrumentul este în general precis și proiectat astfel încât utilizatorii experimentați să poată face lucrurile exact așa cum doresc. Freaks control și profesioniștii vor aprecia, fără îndoială, deși începătorii ar trebui să se aștepte la o curbă de învățare.

Dacă trebuie să urmăriți cum să faceți lucrurile așa cum învățați, de ce nu consultați cele mai bune aplicații de luat note, astfel încât să puteți nota câteva indicii.

Ajutor Final Cut Pro

Dacă aveți nevoie de ajutor, există mai multe modalități de a obține. Ajutorul în aplicație este cuprinzător, dar lent, deoarece încarcă pagini de pe internet. Dacă doriți să căutați ceva specific, trebuie să utilizați pagina de asistență generală a Apple. 

Ar fi bine să aveți o pagină dedicată software-ului, probabil una cu link-uri vizibile permanent la indexul și întrebările frecvente ale acestuia, împreună cu o funcție de căutare doar în Final Cut Pro X.

De asemenea, aveți acces la comunitățile de asistență Apple și la asistența directă. Forumul său comunitar este foarte ocupat, majoritatea întrebărilor primind răspunsuri, dar nu toate obțin o soluție satisfăcătoare, din ceea ce am putea spune.

În general, ceea ce există, dar pentru un instrument scump, preferăm să vedem mai mult decât atât, mai ales că toți concurenții săi au pagini de ajutor dedicate.

Ușurința de utilizare nu este punctul cel mai puternic al Final Cut Pro X, dar acest lucru este de așteptat într-un instrument profesional. Complexitatea este adesea un efect secundar al puterii sale și în niciun moment nu am avut probleme din cauza proiectării proaste sau a lucrurilor care nu funcționează așa cum ar trebui.

Importați formate:
VideoApple Animation Codec, Apple Intermediate Codec, Apple ProRes, Apple ProRes RAW și RAW HQ, AVCHD, AVC-ULTRA, Canon Cinema RAW Light, DV (DVCAM, DVCPRO, DVCPRO50), DVCPRO HD, H.264, HDV, HEVC, iFrame , Motion JPEG, MPEG IMX (D-10), QuickTime, REDCODE RAW (R3D), 8-bit necomprimate 4: 2: 2, 10-bit necomprimate 4: 2: 2, XAVC, XDCAM HD / EX / HD422, XF -AVC
AudioAAC, AIFF, MWF, CAF, MP3, MP4, RF64, WAV
ImagineBMP, GIF, HEIF, JPEG, PNG, PSD, RAW, TGA, TIFF
Containere3GP, AVI, MOV, MP4, MTS / M2TS, MXF
Formate de export:
VideoMOV, MXF, Apple ProRes, AVC-Intra Class 50/100/200, DV (DVCAM, DVCPRO, DVCPRO50), H.264, HDV, MPEG IMX, 10-bit necomprimate 4: 2: 2, XDCAM HD / EX / HD422, Apple Animation Codec, AVC-Intra, QuickTime
Dispozitive și ținteYouTube, Vimeo, Facebook, Apple Devices, DVD, Blu Ray

Final Cut Pro X vă permite să lucrați cu o gamă largă de formate video, audio și imagine. Meniul său de export implicit vă permite să creați fișiere pentru DVD, Blu Ray, platforme de social media și dispozitive Apple. De asemenea, puteți produce videoclipuri pentru servicii de streaming, cum ar fi Vimeo și YouTube. Citiți cum să deblocați ghidul YouTube dacă nu îl puteți accesa din anumite motive.

După cum vă așteptați, se integrează bine cu alte proiecte Apple. Dosarele pentru iTunes și Garage Band au fost adăugate automat la mediateca noastră, iar opțiunile de export sunt ponderate către formate și dispozitive compatibile cu Apple.

Am încercat să exportăm videoclipuri pentru dispozitive Apple și ni s-a spus că a avut succes. După ce iTunes s-a deschis automat, ne-am uitat la videoclipul nostru, dar nu l-am putut găsi. Am avut mai mult noroc exportând direct în sistemul de fișiere.

Puteți adăuga videoclipuri din mai multe surse, dar, odată cu începerea completării bibliotecii, este posibil să începeți să aveți nevoie de mai mult spațiu. Cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru articolele video este un loc bun pentru a începe.

Final Cut Pro X include și o caracteristică de conversie pentru a ajuta la identificarea și ajustarea fișierelor care vor fi afectate de trecerea de la 32 biți la 64 biți, întrucât Apple își consolidează regulile. Dacă aveți o mulțime de videoclipuri de convertit, poate vă place ghidul nostru pentru cel mai bun convertor video.

Performanţă

Final Cut Pro X este un produs Mac și a fost testat pe un sistem diferit de cel pe care l-am folosit cu celelalte instrumente de editare video pe care le-am analizat. Mac Mini-ul nostru este mult mai vechi decât computerul nostru de testare, așa că rețineți acest lucru atunci când priviți aceste cifre. Am folosit aceleași clipuri.

Deși am făcut mai multe dintre aceste teste, aceasta a fost prima dată când a trebuit să căutăm modul de schimbare a setărilor de export, care sunt fixate chiar pe ecranul de export și trebuie schimbate în prealabil. Nu ne-am dat seama cum să ne exportăm clipurile la 60 fps, așa că nu am făcut acest lucru.

Setări: F1 ClipMusic ClipInterview ClipAverage
720p 30fps23.0927.9020.0323.67
720p 60fpsN / AN / AN / AN / A
1080p 30fps38.9937.0630.5535.53
1080p 60fpsN / AN / AN / AN / A

Calitatea exportului a fost excelentă. Final Cut Pro X nu afișează în mod implicit niciun fel de lucru în desfășurare, dar încearcă să deschidă fișierele dvs. în orice player îl utilizați pentru acele formate. Asta a funcționat bine de cele mai multe ori, deși iTunes ne-a lăsat necăjiți atunci când vânăm pentru filmul nostru de ieșire. 

Puteți continua să lucrați în timp ce redarea videoclipului dvs. este utilă și o caracteristică folosită și de HitFilm, despre care puteți citi mai multe despre recenzia noastră HitFilm. Acest lucru este deosebit de bine dacă redați filme mari, așa că nu va trebui să așteptați ore întregi cât vor termina. 

Pe de altă parte, nu primiți feedback despre cât va dura procesul de export, ceea ce nu este ideal dacă stai acolo cu un cronometru care încearcă să-l cronometreze pentru un articol online.

De asemenea, include câteva caracteristici utile pentru monitorizarea performanței. În setări, puteți alege să primiți avertismente dacă cadrele sunt abandonate în diferite situații, permițându-vă să remediați orice problemă imediat ce apar.

finala-cut-preferences

Am fost preocupați de testarea Final Cut Pro X pe Mac Mini-ul nostru îmbătrânit, dar am fost plăcut surprinși de cât de bine a funcționat. Nu am observat întârzieri reale sau scăderi de performanță atunci când îl utilizăm, chiar și atunci când aplicăm o mulțime de efecte și cu o cronologie aglomerată. Cele mai mari întârzieri pe care le-am observat au fost când apucăm paginile de ajutor online.

În general, Final Cut Pro X marchează bine aici, performând solid pe hardware-ul nostru de testare și este fără îndoială și mai bun pe o mașină mai actualizată..

Unelte

Final Cut Pro X are instrumentele sale de editare de bază disponibile din meniul din stânga sus al timpului. Instrumentul „lamă” vă permite să tăiați clipuri în sus. 

Instrumentul „decupaj” este utilizat pentru editare de diapozitive și vă permite să reglați punctele de început și de final ale clipurilor. Puteți să le reglați fără să schimbați atunci când clipurile de pe ambele părți ale acestora se opresc și pornesc, permițându-vă să aveți sincronizarea corectă. Puteți utiliza tastele de virgulă și full-stop pentru a le regla pe un singur cadru, dacă doriți să obțineți cu adevărat precizie. Există, de asemenea, instrumente „zoom”, „select” și „poziție”, a căror funcție vă puteți da seama probabil.

Există un instrument de „selectare a intervalului” care vă permite să alegeți bucăți de clipuri pe care doriți să le tăiați sau să le separați de restul. Ne-am trezit să facem acest lucru accidental la început, dar odată ce ați dat seama de elementele de bază ale utilizării Final Cut Pro X, este foarte ușor să evidențiați rapid zonele filmului cu care doriți să lucrați.

Sunt incluse instrumente complete de clasificare a culorilor pentru a vă asigura că filmul dvs. arată corect. Există cadrele cheie pentru a regla culorile în timp, precum și curbele de culoare, nuanță și saturație. Puteți potrivi culorile între fotografii.

În general, Final Cut Pro X vă oferă instrumentele pentru a face ceea ce aveți nevoie și nu veți găsi multe lucruri pe care nu le face. Este posibil să fiți nevoit să verificați manualul uneori, dar este bine aici.

Verdictul

După cum vă așteptați de la un instrument de pe o platformă care are un echivalent gratuit, Final Cut Pro X trebuie să fie bun pentru a merita cumpărat și este adevărat. Setul său complet de caracteristici se va potrivi oricui serios despre editarea filmului. Nu este cel mai ușor instrument de ridicat, dar a fost conceput pentru a vă asigura că puteți face tot ce aveți nevoie.

Experiența este, de asemenea, în mare parte fără erori. Final Cut Pro X nu s-a prăbușit o singură dată în timpul testării noastre. Cu toate acestea, dacă doriți să fiți în siguranță, consultați ghidul video pentru a face copii de siguranță.

Dacă ați folosit Final Cut Pro și aveți ceva de spus despre asta, informați-ne în comentarii. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me