CyberLink PowerDirector Review

CyberLink PowerDirector este unul dintre cei mai buni editori video de gama medie pe care i-am întâlnit. Deși îi lipsește unele funcții avansate, la acest preț, ar fi greu de găsit o opțiune mai bună. Consultați recenzia noastră completă CyberLink PowerDirector pentru toate detaliile.


comentarii editor video

PowerDirector 18 este cea mai recentă serie de editori video de la compania taiwaneză CyberLink. Este extrem de utilizabil cu o mulțime de funcții și cu un preț decent, de pornit. Pentru editarea video de zi cu zi și crearea de conținut, nu puteți greși cu el.

Ne-a plăcut să-l folosim, dar nu este la fel de cuprinzător un instrument ca alegerile de top pentru editare video. Dacă sunteți serios în a face filme și sunteți pregătit să cheltuiți bani cu cele mai bune produse disponibile, consultați lista noastră cu cele mai bune programe de editare video.

Cu toate acestea, pentru prețul de la PowerDirector, nu există prea multe plângeri și este un pretendent ca fiind cel mai bun editor video cu mai puțin de 100 USD. Este o alegere excelentă dacă sunteți pe piață pentru un editor bun, mediu.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru CyberLink PowerDirector

Caracteristici

PowerDirector 18 al CyberLink are un set puternic de caracteristici, în special dacă doriți să lucrați cu tehnici specializate, cum ar fi camere video video, multicam sau acțiune în 360 de grade. Are câteva zone slabe, cum ar fi color și audio, dar acestea sunt acoperite de celelalte aplicații ale CyberLink.

Include o cronologie cu mai multe piese, precum și zone pentru efecte video și sonore. Piesa care reprezintă stratul superior se află de fapt în partea de jos a ecranului, care este ușor confuză la început, dar glisarea și mișcarea clipurilor este suficient de simplă.

Efecte PowerDirector

Pe lângă cronologia obișnuită, PowerDirector 18 include un mod de storyboard care afișează clipuri ca miniaturi. Dacă aveți un film mare cu o tonă de clipuri, acest lucru vă poate ajuta să rămâneți organizat, oferindu-vă o imagine de ansamblu simplă „mare”. Pentru lucrări mai detaliate, însă, cronologia este cea mai bună.

Cel mai bun video-editor-power-director

Are o selecție puternică de efecte, care includ oboselile obișnuite și efectele stilistice, alături de lucruri precum artificii și cascade virtuale. Efectele sunt clasificate și există chiar și o categorie romantică, ceea ce o face o alegere excelentă pentru videoclipurile de nuntă.

putere-director efecte

Există mai multe suprapuneri video, cum ar fi casetele de legendă și câteva mici animații, care includ becuri, stele învârtite și, da, mai multe opțiuni romantice. Există, de asemenea, o secțiune dedicată pentru efectele de particule. Există 20 de opțiuni presetate, dar le puteți controla printr-un ecran cu opțiuni detaliate, perfecționând în continuare ieșirea.

putere-director-particule

În plus, există plugin-uri în stil AI, care fac ca videoclipurile dvs. să pară că au fost pictate într-un anumit stil. Acestea sunt exigente pentru sistemul dvs., dar foarte eficiente. Pentru un alt instrument cu multe efecte, consultați recenzia noastră Corel VideoStudio Ultimate.

putere-director-video-suprapunere

Textul și titlurile sunt ușor de adăugat și puteți crea text 3D, împreună cu diverse titluri prestabilite. De asemenea, aveți multe tranziții disponibile, de la decolorarea discretă până la efecte mai spectaculoase, așa că dacă doriți să surprindeți acel aspect al jocurilor din anii 80, puteți.

putere-director text

Este puternic în editarea în 360 de grade cu caracteristici bune de stabilizare și include, de asemenea, o mulțime de funcții pentru urmărirea mișcării și utilizatorii de camere de acțiune.

Editare audio și culoare PowerDirector

Există o sală de mixare audio, dar am considerat că funcțiile sale audio sunt doritoare, în comparație cu mulți dintre concurenții săi. Dacă utilizați suita completă CyberLink, totuși, aveți AudioDirector disponibil pentru a prelua jocul.

PowerDirector are funcții de reglare și reglare a culorilor, permițându-vă să reglați aspectul filmelor dvs. Acestea nu sunt la fel de implicate ca și editorii video de top, dar puteți utiliza ColorDirector de CyberLink pentru a vă oferi mai mult control dacă aveți nevoie.

Toate versiunile PowerDirector vin cu o biblioteca de clipuri de muzică și sunet, împreună cu diverse efecte și plugin-uri. Opțiunile de achiziție mai scumpe vă oferă mai multe dintre acestea, dar există o mulțime pentru nevoile majorității utilizatorilor.

Dacă achiziționați direct PowerDirector, veți obține 25 GB de stocare cloud timp de un an. Cu versiunea de abonament, primiți 50 GB. Dacă doriți să sortați propriul dvs. spațiu de stocare sau aveți nevoie de mai mult decât atât, consultați cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru articolul video.

PowerDirector vă permite să capturați imagini dintr-o varietate de surse, inclusiv ecranul dvs., un dispozitiv extern, microfonul sau camera web. Puteți captura chiar și imagini dintr-un semnal TV dacă aveți echipamentul adecvat conectat.

Dacă doriți să adăugați subtitrări, există și o zonă dedicată pentru asta. Acest lucru face ca PowerDirector să fie o alegere bună pentru deficienții de auz sau pentru cei care creează filme pentru o audiență internațională.

Redare cu PowerDirector

Când vine vorba de redarea videoclipului dvs., există o zonă separată pentru producerea fișierelor video și pentru arderea discurilor. Ecranul de redare video conține o selecție largă de formate cu o mulțime de opțiuni. Există, de asemenea, setări de ieșire specifice dispozitivului, care vă permit să alegeți dintr-o serie de dispozitive cu opțiuni suplimentare în cadrul fiecărei selecții.

Ecranul de creare a discurilor vă permite să adăugați capitole și meniuri, permițându-vă să creați DVD-uri interactive, Blu-ray și AVCHD.

Puteți încărca, de asemenea, filme direct pe YouTube și Vimeo. În mod curios, Facebook nu este acceptat, dar are câteva opțiuni neobișnuite în Dailymotion, Niconico și Youku, ceea ce îl face un editor util pentru cei care încearcă să își împărtășească munca pe servicii mai populare în Asia decât în ​​S.U.A..

Dacă vă aflați în Asia, de ce nu aruncați o privire la cele mai bune servicii VPN pentru China sau cele mai bune ghiduri VPN pentru Taiwan pentru a vă ajuta să vă mențineți în siguranță online.

În general, setul de caracteristici PowerDirector 18 este puternic, punctele slabe majore fiind sunetul și culoarea. Dacă aveți setul complet de aplicații CyberLink, nu trebuie să vă faceți griji pentru asta.

CyberLink PowerDirector

Sigla CyberLink PowerDirectorwww.cyberlink.com

Începe de la 3042 USD pe lună Toate planurile

Sistem de operare

ferestre

Mac

Linux

Caracteristici

Editare 4K

Instrumente pentru cameră de acțiune

Tasta Chroma (ecran verde)

Editare video în 360 de grade

Editare Multicam

Exportați pe YouTube

Exportați pe Facebook

Export la Vimeo

Optimizarea dispozitivului

Înregistrați pe DVD

Ardeți la Blu-ray

Prețuri

Există două versiuni de PowerDirector 18 pentru achiziționare directă, precum și PowerDirector 365 bazat pe abonament, care include plug-in-uri suplimentare, efecte și o bibliotecă de sunet și muzică. Puteți obține, de asemenea, o parte a suitei CyberLink’s Director, care include, de asemenea, PhotoDirector, AudioDirector și ColorDirector. 

Modelul de abonament 365 este mult mai ieftin decât echivalentul Adobe, deși software-ul nu este la fel de cunoscut și, sincer, nu este la fel de bun, în cazul PowerDirector, cel puțin. Cu toate acestea, dacă doriți să obțineți un set complet de aplicații la un preț decent, merită să vă gândiți.

Dacă cumpărați direct PowerDirector, acesta are și un preț rezonabil. Ambele versiuni PowerDirector 18 – „ultra” și „ultimă” – vin cu o bibliotecă de sunet și muzică, dar obțineți mai multe plug-in-uri și efecte cu versiunea „ultimă”. Există, de asemenea, câteva funcții suplimentare, cum ar fi editarea 4K și unele formate suplimentare de import acceptate.

CyberLink PowerDirector Free

Orice ieșire produsă folosind proba gratuită a PowerDirector conține un filigran, așa că dacă intenționați să eliminați capodopera dvs. înainte de expirarea procesului, gândiți-vă din nou. Dacă doriți să vă puneți mâna pe un instrument gratuit de calitate, consultați cel mai bun articol gratuit pentru editorul nostru video.

PowerDirector de CyberLink este disponibil numai pentru Windows. Proprietarii de Mac pot citi despre o alternativă excelentă în Review-ul nostru HitFilm. Proprietarii de Linux ar putea încerca Blender sau să citească recenzia noastră de DaVinci Resolve.

Există și o versiune Android a PowerDirector, deși nu o acoperim aici și ar trebui să vă așteptați să ofere mai puțin decât versiunea desktop.

În general, PowerDirector 18 al CyberLink este unul dintre cei mai puternici editori la preț mediu și are un pachet global similar, care oferă multă calitate la un preț decent.

Ușurință în utilizare

PowerDirector are o interfață de utilizator cu aspect profesional întunecat, care se înghesuie într-o mulțime de instrumente și controale, fără a deveni prea aglomerat. Există diverse „camere” care vă permit să vă concentrați pe diferite sarcini, cum ar fi efectele și tranzițiile.

De asemenea, puteți naviga prin diferite zone din partea de sus a ecranului. Pe lângă ecranul de editare, există ecrane „captare”, „produce” și „creare disc”.

PowerDirector 18 vine cu câteva tipuri diferite de suporturi disponibile încă din start în biblioteca sa, ceea ce înseamnă că puteți explora funcțiile sale imediat ce îl deschideți.

Există o selecție de efecte sonore și muzică pe care le puteți alege și descărca dacă doriți să le utilizați, ceea ce vă oferă un echilibru între alegere și spațiul discului.

CyberLink face o treabă bună de a-și compartimenta sarcinile în diferite domenii ale utilizatorului său. Este ușor să navigați între zone și să vă dați seama ce să faceți de acolo. Unele zone au multe ecrane opționale abundente, deși nu toate.

Ajutor si sustinere

Trecând la suport, centrul de învățare web bazat pe CyberLink este plin de tutoriale pentru a vă ajuta să începeți cu software-ul. Există mai mult de 100 de tutoriale care acoperă diverse funcții și părți ale interfeței. Acestea sunt clare și, la fel, multe datează din versiuni mai vechi ale software-ului.

După cum vă așteptați, secțiunea „Noțiuni de început” este un loc minunat pentru a începe și vă va ajuta să vă duceți la viteză cu cele mai comune sarcini. Există și webinarii ocazionale și, deși nu există prea multe dintre acestea, le puteți consulta pe cele vechi pe YouTube.

Există un forum ocupat, cu multă activitate și oameni de ajutor care oferă răspunsuri detaliate la întrebările dvs. Dacă doriți să luați legătura direct cu CyberLink, puteți face acest lucru prin e-mail sau telefon. Asistența telefonică răspunde doar la întrebări bazate pe instalare, deși puteți plăti în jur de 15 USD pe lună pentru a obține un serviciu mai aprofundat.

PowerDirector este o aplicație software relativ ușor de utilizat, cu o interfață de utilizator puternică și cu multă asistență disponibilă pentru cei care sunt noi la editarea video.

Importați formate:
VideoH.265 / HEVC (8 biți, 10 biți, 10 biți cu HDR10 & HLG),
MVC (MTS),
Video alături,
Videoclip superior,
AVI dual-stream, FLV (H.264),
MKV (mai multe fluxuri audio),
3GPP2,
AVCHD (M2T, MTS),
AVI,
DAT,
WTV în H.264 / MPEG2 (mai multe videoclipuri) & fluxuri audio),
Clip video DSLR în H.264 cu LPCM / AAC / Dolby Digital Audio,
WebM (VP9),
HDR (HEVC HDR10 & HLG),
MXF AVC 4: 2: 0,
MOD,
MOV (H.264 / HEVC / alpha PNG / Apple ProRes 10 biți 4: 2: 2),
MPEG-1,
MPEG-2,
MPEG-4 AVC (H.264),
MP4 (XAVC S, XAVC pe 8 biți 4: 2: 0),
TOD,
VOB,
VRO,
WMV,
WMV-HD,
DV-AVI,
DVR-MS,
MXR (8 biți 4: 2: 0 H.264),
ProRes 4: 2: 2,
XAVC 4: 2: 0,
Video 360Format MP4 echivalent (H.264)
Captură video Tuner TV analogic, dispozitiv de captare CI sau USB conform standardului WDM
AudioWAV, MP3, WMA, M4A, OGG, FLAC, AAC, AMR-NB, Opus, AAC, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS, WAVE, MPEG-1, Layer III, FLAC, ALAC
FotografieMPO, JPS, RAW, GIF, BMP, JPG, TIF, PNG, GIF animat, HEIC
360 FotoFormat JPG / TIF echivalentular în raport de aspect 2: 1
Masa de căutare3DL, MGA, M3D, CUBE, CSP, CMS, RV3DLUT, VF
Formate de export:
Video De înaltă definiție: AVCHD, AVCHD 2.0 (3D / Progresiv), MPEG-2 HD, WMV-HD
MKV H.264, AVC / H.265, HEVC (.MKV) cu LPCM / ACC / DTS / Dolby Audio Digital
M2TS H.264, AVC / H.265 HEVC (.M2TS) cu LPCM / Dolby Digital Audio
XAVC S (.MP4 cu audio AAC)
Windows AVI / DV-AVI (.AVI)
3GPP2 pentru telefoanele mobile 3G
Secvență de imagine (JPG / PNG)
Rezoluție 2K / 4K: H.264 AVC, WMV, H.265 HEVC, XAVCS
MPEG-2 (.MPG) cu LPCM / Dolby Audio Digital
MPEG-4 H.264 AVC (.MP4) cu audio digital LPCM / AAC / Dolby
Windows Media (.WMV)
AVCHD2.0 pentru card de memorie SD / SDHC / SDXC / MS sau memorie flash
Video 3DMVC, Side-by-side, Anaglyph
Video 360Format MP4 echivalent (H.264 AVC / H.265 HEVC)
AudioAAC (.M4A), WMA, LPCM (.WAV)
DispozitiviPad, iPhone, telefoane Android, PlayStation Portable, PlayStation 3 și 4, PlayStation VITA și VITA TV, XBox 360, XBox One, Zune
DiscArderea discurilor 3D: DVD / AVCHD / BD
DVD
Arderea BD: BDMV
Arderea discului AVCHD
DVD și discuri BD arzătoare cu LPCM 2 canale și DTS 5.1 canale audio

PowerDirector vă permite să utilizați o gamă impresionantă de formate de import, cu suport complet pentru tabele de căutare și o selecție excelentă a tipurilor obișnuite de fișiere video și audio. Este la fel de puternic la export, fiind acceptate mai multe formate video, împreună cu setările specifice dispozitivului. 

De asemenea, poate produce ieșire pentru DVD și Blu-ray. Îi lipsește ieșirea MP3, dar are alte opțiuni de export audio. Are opțiuni excelente pentru majoritatea formatelor și chiar vă permite să utilizați rate de cadre mari, cum ar fi 120 de cadre pe secundă, deși nu am testat acest lucru.

Dacă trebuie să lucrați cu un tip de fișier specific, aruncați o privire atentă asupra versiunii PowerDirector pe care o cumpărați, deoarece „ultimele” acceptă câteva formate care nu sunt disponibile în ediția „ultra”. De asemenea, poate doriți să aruncați o privire la cel mai bun articol pentru convertorul de videoclipuri, dacă aveți fișiere care nu sunt acceptate.

PowerDirector 18 are unul dintre cele mai bune suporturi de format din gama sa de prețuri, iar acesta este un adevărat punct forte al software-ului.

Performanţă

Veți avea nevoie de o versiune pe 64 de biți a Windows 7, 8 sau 10 pentru a rula PowerDirector 18, dar cerințele sistemului nu sunt deosebit de mari. Atâta timp cât ai un procesor din seria i sau un AMD Phenom II sau mai mare, cu o placă grafică de 128 MB și 4 GB RAM, ar trebui să fii bine. Unele plug-in-uri au specificații mai mari. De exemplu, aveți nevoie de o placă grafică de 2 GB pentru plug-in-ul AI.

Am testat PowerDirector 18 al CyberLink cu selecția noastră obișnuită de clipuri pentru a vedea cât de rapid este cu randarea. Am utilizat ieșirea AVC H.264 cu profilul MPEG-4, deoarece ne-a permis să selectăm toate dimensiunile și ratele de cadru preferate.. 

Sistemul nostru de test are un procesor i5-7600 cu 16 GB RAM și o placă grafică GeForce GTX 1060, 6 GB. Executăm Windows 10.

Setări: F1 ClipMusic ClipInterview ClipAverage
720p 30fps15.0516.9418,6016.86
720p 60fps23.3422.6020.6722.20
1080p 30fps28.8731.7024.1628.24
1080p 60fps49.7451.4443.8048.33

Subiectiv, calitatea de ieșire este bună și, spre deosebire de anumiți editori, reușește să comute între ratele de cadru, fără a încurca cu viteza de redare. Un pop-up fără conținut apare după redare, dintr-un motiv oarecare, dar nu vă deranjează.

Mai puțin subiectiv, viteza este excelentă, așa că dacă vă pasă timpul de redare, PowerDirector 18 este o alegere de top. În general, este cel mai rapid pe care l-am văzut în testele noastre de până acum, redarea sa de 1080p fiind deosebit de impresionantă. Corel VideoStudio este ușor mai rapid la 720p, dar producția sa a fost de slabă calitate. 

Am observat că PowerLink instalează un proces care se execută la pornire, chiar dacă nu folosiți software-ul său, dar nu pare a fi unul care va opri computerul.

De asemenea, ar trebui să acordăm credit acolo unde se datorează Final Cut Pro X, care rămâne doar în urmă, în ciuda faptului că am testat-o ​​pe hardware mediocru. Citiți mai multe despre asta în recenzia noastră Final Cut Pro X. Pentru un instrument mai ieftin, care să funcționeze bine, aruncați o privire la recenzia noastră MAGIX Movie Edit Pro.

Unelte

Dacă nu doriți să petreceți prea mult timp pentru a selecta instantaneele de vacanță, puteți utiliza creatorul de prezentări de diapozitive pentru a le transforma rapid într-un film cu aspect profesionist. Puteți alege imaginile dvs., puteți seta câteva opțiuni – cum ar fi adăugarea de muzică – și apoi puteți emite prezentarea de diapozitive într-o varietate de formate sau o puteți arde direct pe disc..

putere-director-slideshow-creator

În mod util, îl puteți exporta direct la cronologia standard a PowerDirector, permițându-vă să obțineți elementele de bază în loc în câteva secunde, înainte de a prelua controlul asupra detaliilor.

PowerDirector 18 include diferite plugin-uri, iar acestea includ funcții precum un înregistrator de ecran care vă permite să captați imagini din jocuri sau aplicații. Este minunat dacă doriți să produceți un tutorial video sau o recenzie software.

Există plug-in-uri dedicate pentru camerele de acțiune multicam și de acțiune, precum și un designer tematic și un designer de vopsea.

Dacă primiți PowerDirector 18 ca parte a suitei CyberLink’s Director, primiți și ColorDirector și AudioDirector, care ajută la principalele zone slabe ale PowerDirector.

Verdictul

PowerDirector 18 al CyberLink este cel mai bun editor de preț mediu. Este plin de caracteristici și este excelent la aproape tot ceea ce face. De asemenea, are cele mai rapide viteze de redare ale editorilor pe care i-am analizat. 

De asemenea, funcționează bine în timpul editării și nu am avut nicio eroare sau erori majore în timpul folosirii acestuia. Dacă doriți să fiți în siguranță, aruncați o privire la modul nostru de backup automat al ghidului video.

Nu este la fel de orientat profesional ca greutăți Adobe Premiere CC sau Final Cut Pro X, dar dacă nu aveți nevoie de profunzimea pe care o oferă, nu este probabil să fiți dezamăgiți de PowerDirector.

Are câteva lacune în setul său de caracteristici, dar sunt acoperite în mare parte de alte instrumente din biblioteca CyberLink. Dacă preferați ceva care are instrumente de clasificare audio și color cuprinzătoare, consultați recenzia noastră Adobe Premiere Pro CC.

Dacă ați încercat PowerDirector și aveți feedback, vă rugăm să ne informați în comentarii. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me