Corel VideoStudio Ultimate Review – Actualizat în 2020

Corel VideoStudio Ultimate Review

Corel VideoStudio Ultimate este un editor video foarte bine prezentat, ușor de utilizat, care este utilizat pe scară largă de profesioniști și amatori deopotrivă. Cu toate acestea, ne-am confruntat cu câteva probleme de performanță în timp ce îl folosim, așa că este posibil să nu fie răspunsul tuturor. Citiți recenzia completă a VideoStudio pentru detalii.


comentarii editor video

Aruncăm o privire asupra unui software foarte apreciat astăzi în această recenzie Corel VideoStudio Ultimate. VideoStudio este un instrument de editare video publicat de compania canadiană de software Corel. Dezvoltat inițial de dezvoltatorul taiwanez Ulead Systems, există din 2006.

Vom vedea cum se formează în comparație cu rivalii săi de azi. În primul rând, vom analiza caracteristicile sale pentru a vedea ce poate face. Vom avea în vedere prețul său, la fel ca și accesibilitatea acestuia. Vom analiza, de asemenea, performanțele sale și vom vedea ce formate acceptă, precum și instrumentele care vin cu acesta.

În VideoStudio am găsit foarte multe aspecte, cu funcții abundente, o interfață de utilizator cu aspect bun și controale care pot fi citite. Cu toate acestea, nu s-a comportat la fel de bine cum ne-am fi dorit și am avut câteva probleme cu aceasta, dar a fost o experiență pozitivă, în general.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Corel VideoStudio Ultimate

Caracteristici

VideoStudio Ultimate include toate caracteristicile de editare de bază pe care le-ați aștepta. Puteți importa videoclipuri și le puteți tăia și lipi cu ușurință. Puteți adăuga audio, suprapuneri, text și subtitrări – inclusiv text 3D – și puteți aplica o selecție de efecte.

Deși suplimentele sunt cu siguranță importante, a face lucrurile simple bine este, probabil, mai mult, și VideoStudio are acest drept. 

Este un cinch să trageți clipuri în cronologia dvs., să mutați lucrurile și să faceți reduceri. Puteți, de asemenea, să trageți cu ușurință videoclipul pentru a-l repoziționa și scala. VideoStudio Ultimate face, de asemenea, panoramarea și zoom-ul fără efort, care sunt modalități bune de a face lucrurile să pară mai profesionale.

VideoStudio Ultimate merge mult mai departe decât elementele de bază aici, cu nivelurile și opțiunile sale de ajustare a culorii. Puteți ajusta automat culorile sau puteți regla totul singur. 

Există, de asemenea, opțiuni pentru a lucra cu echilibrul de alb, împreună cu instrumente precum curba de ton și reglarea HSL care vă permit să schimbați nuanța, saturația și ușurința. Puteți utiliza presetările pentru a face schimbări rapide sau pentru a vă ocupa timpul pentru a configura lucrurile exact cum le doriți. 

Filtre videoStudio

Puteți aplica, de asemenea, o mulțime de filtre pentru a schimba aspectul videoclipurilor dvs. Folosirea acestora este doar o problemă de a trage și de a pică.

Există o selecție bună de tranziții care să vă ajute să treceți de la un clip la altul. Cea mai recentă versiune a VideoStudio Ultimate include tranziții perfecte, precum și morphing. 

Tranzițiile au o mulțime de setări, astfel încât să le puteți personaliza. În mod util, pictogramele de tranziție și efect sunt animate, astfel încât puteți vedea ce fac fără a fi nevoie să le testați.

-VideoStudio-Corel efecte

VideoStudio vă permite să folosiți cele mai multe fișiere video, imagine și audio ca surse. Am enumerat toate formatele acceptate în propria lor secțiune.

Importarea clipurilor

Puteți captura videoclip direct de pe dispozitive externe și importa videoclipurile existente. În panoul dvs. media apar clipuri importate din diverse surse, pe care le puteți trage în cronologia principală, după cum este necesar. Există, de asemenea, captura de ecran, discutată mai târziu în secțiunea instrumente.

Pe lângă crearea de fișiere video, puteți crea discuri în diferite formate, cum ar fi DVD și Blu-ray, și, de asemenea, lucrați cu fișiere ISO, astfel VideoStudio funcționează ca un convertor video, precum și ca editor. Pentru alte opțiuni, consultați cel mai bun program de convertire video al nostru.

-VideoStudio-corel muzica

Dacă capodopera filmului dvs. are nevoie de o coloană sonoră, puteți profita de biblioteca de muzică fără drepturi. Există o mulțime de fragmente, de la clasică la electronică și inclusiv totul între ele. Unul ne-a amintit de o bătrână scoică de mare. Pur și simplu trageți-le pe cronologie și veți primi muzică de fundal gratuită.

Nivelurile de volum sunt o adiere care se ajustează și puteți estompa audio și intrare din diferite clipuri pentru a obține mixul corect. În mod implicit, cronologia include mai multe straturi pentru videoclipul dvs., o suprapunere, titluri, precum și piese de voce și muzică. Puteți utiliza, de asemenea, ducking audio pentru a ajuta anumite piese să iasă în evidență față de altele.

Suprapunerile animate ale VideoStudio Ultimate sunt o modalitate utilă de a adăuga atmosferă videoclipurilor tale, cum ar fi crearea de efecte de ploaie sau adăugarea de particule. De asemenea, există efecte de tranziție animate pentru prezentări de diapozitive. Joacă cu acestea este foarte distractiv, iar rezultatele sunt impresionante.

Stop motion este acceptat, dacă doriți să creați următoarele Wallace și Gromit, iar urmărirea mișcării există acolo dacă doriți să faceți acele videoclipuri din ziua școlii sportive un pic mai profesionale.

În general, am fost impresionați de funcțiile oferite. Considerăm că amatorii în devenire se vor distra foarte mult în explorarea lor, iar profesioniștii nu se vor simți schimbați în scurt timp.

Corel VideoStudio Ultimate

Logo Corel VideoStudio Ultimatewww.videostudiopro.com

Începe de la 153 dolari pe lună Toate planurile

Sistem de operare

ferestre

Mac

Linux

Caracteristici

Editare 4K

Instrumente pentru cameră de acțiune

Tasta Chroma (ecran verde)

Editare video în 360 de grade

Editare Multicam

Exportați pe YouTube

Exportați pe Facebook

Export la Vimeo

Optimizarea dispozitivului
Opțiunea de export a dispozitivului mobil – fără setări pentru dispozitive specifice

Înregistrați pe DVD

Ardeți la Blu-ray

Prețuri

Corel VideoStudio vine în două versiuni, Pro și Ultimate. În prezent, acestea sunt actualizate cu 20% și 30% pe site, așa că nu uitați la oferte dacă decideți să faceți o achiziție. 

De asemenea, primiți o garanție de returnare de 30 de zile, în cazul în care nu sunteți mulțumit. Există, de asemenea, o versiune de încercare de 30 de zile pe care o puteți descărca de pe site-ul web, fără a fi necesară cardul.

Cu toate acestea, procesul lansează anunțuri pop-up după ce închideți software-ul. În plus, dacă îl închideți prin butonul din dreapta sus, trebuie să confirmați că doriți să îl închideți; dar, hei, este gratuit. Dacă vedeți prea multe ferestre de tip pop-up pe web, aruncați o privire la cel mai bun ghid al nostru despre blocanți pop-up.

Versiunea Pro este un pachet excelent, dar Ultimate include funcții suplimentare, cum ar fi clasificarea culorilor și crearea de măști video, împreună cu versiuni îmbunătățite ale altor funcții, cum ar fi editorul de titlu 3D, șabloane video cu ecran split și stabilizarea video. De asemenea, veți obține o selecție mult mai largă de plugin-uri de efect cu versiunea Ultimate.

Ambele versiuni sunt alegeri solide, dar pachetul Ultimate este cel pe care îl doriți dacă doriți fiecare caracteristică.

Ușurință în utilizare

Pentru a începe, descărcați programul de instalare, completați câteva detalii, inclusiv adresa de e-mail, apoi așteptați finalizarea descărcării de 1,37 GB. În timp ce aștepți, poate fi un moment bun pentru a consulta ghidul utilizatorului. Acesta este un document gratuit care rulează mai mult de 200 de pagini, astfel încât sunt multe de învățat. De asemenea, puteți consulta ghidul nostru de confidențialitate online.

-VideoStudio-corel de bun venit

Interfața de utilizator este detaliată și are aspect profesional. Interfața aglomerată pare complexă la început, dar este bine prevăzută cu butoanele și comenzile care transmit clar funcția lor. Puteți personaliza aspectul spațiului de lucru și muta Windows-ul pe alte monitoare, dacă le aveți.

Există o mulțime de lucruri pe care le puteți descoperi jucând în jur și încercând lucrurile. Cu toate acestea, dacă doriți să faceți ceva specific, nu este întotdeauna evident cum. De exemplu, redarea videoclipului final necesită o vizită în fila partajare. Însă, de obicei, documentația vă pune pe cale, dacă vă blocați.

Controalele răspund în general, dar nu perfect. De exemplu, există o mică întârziere la modificarea filelor. Uneori există întârzieri la efectuarea operațiunilor complexe, dar asta este de așteptat cu video.

Tutoriale VideoStudio

Ecranul de bun venit al VideoStudio listează mai mult de 30 de videoclipuri tutorial, cu mai multe pe site-ul său web. După cum este detaliat în tutorial, șabloanele VideoStudio vă pot ajuta să adăugați o mică clasă la primele videoclipuri.

Videoclipurile tutorialului sunt mincinoase și detaliate. Le-am găsit utile, dar am considerat că unii ar fi salutat o introducere mai blândă. Vă recomandăm videoclipul „inițiere” ca prim port de apel la prima utilizare a software-ului.

Aplicația și site-ul web acceptă alte limbi decât engleza. Mesajele despre subtitrare apar în mai multe limbi pe site-ul web, ceea ce va ajuta la vorbitorii care nu sunt englezi.

Ajutor VideoStudio

Puteți pune întrebări și pe forumul comunității. Există o mulțime de activități acolo, așa că ar trebui să puteți primi ajutor, dacă întrebați frumos. VideoStudio oferă, de asemenea, asistență pentru clienți prin telefon, chat sau e-mail, astfel încât Corel face o treabă bună în a vă îngriji.

Am încercat să punem o întrebare despre salvarea norului în fereastra de chat. A trebuit să introducem e-mailul nostru pentru a face acest lucru și am primit un răspuns în mai puțin de un minut, spunându-ne că salvarea în cloud nu este acceptată. Am fost puțin surprinși de acest lucru, deoarece documentația menționa salvarea în Dropbox și Google Drive.

Videoclipul este una dintre cele mai înfometate activități, așa că dacă vă descoperiți scurt, consultați cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru articolul video. Cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru fișierele mari merită verificat.

Am văzut încetinirea și prăbușirea ocazională. Când jonglăm videoclipuri în Explorer, am primit o eroare când nu am reușit să găsim un clip șters și am sfârșit nevoit să repornim. De asemenea, am găsit probleme care defilează cu roata mouse-ului.

Cele mai bune servicii de backup online vă vor ajuta să vă protejați de pierderea datelor în cazul în care sistemul dvs. se blochează. De asemenea, vă va ajuta ghidul nostru cu privire la modul de copiere video de backup automat.

Totuși, în general, VideoStudio Ultimate face o treabă minunată în a se prezenta și a se face accesibil. Puteți descoperi o mare parte din ea prin experimentare, iar tutorialele și documentațiile sale vă ajută cu restul.

Un instrument ca acesta va dura mult timp pentru a-l stăpâni, dar nu trebuie să vă faceți griji cu privire la trezirea la viteză.

Formate de fișiere & Suport de rezoluție

VideoStudio acceptă un număr foarte mare de formate pentru import și export, așa cum arată tabelele de mai jos. De asemenea, puteți produce videoclipuri și le puteți publica direct pe YouTube, Flickr sau Vimeo.

Importați formate
Video:AVCHD (M2T / MTS), AVI, DV, DVR-MS, HDV, HEVC (H.265), M2TS, M4V, MKV, MOD, MOV (H.264), MPEG-1 / -2 / -4, MXF , TOD, UIS, UISX, WebM, WMV, XAVC, XAVC S, 3GP, titluri DVD necriptate
Videoclip 360 de grade:echirectangular, singur fisheye, dual fisheye
Audio:CLP, CUR, DCS, DCX, EPS, FAX, FPX, GIF87a, ICO, IFF, IMG, JP2, JPC, JPG, MAC, MPO, MSP, PBM, PCT, PCX, PGM, PIC, PNG, PPM, PSD, PSPImage, PXR, RAS, SCI, SCT, SHG, TGA, TIF / TIFF, OZN, UFP, WBM, WBMP, WMF, 001, RAW Camera
Exportați formate
Video:AVC, AVI, DV, HDV, HEVC2 (H.265), M2T, MOV, MPEG-1 / -2 / -4, UIS, UISX, WebM, WMV, XAVC S, 3GP
Dispozitiv:Apple iPod / iPhone / iPad / TV, dispozitive Android, Sony PSP / PS3 / PS4, Nintendo Wii, formate compatibile Microsoft Xbox, DV, HDV
Disc:VD, AVCHD, SD Card, Blu-ray
Web:YouTube, FlickR, Vimeo, Niconico
Audio:M4A, OGG, WAV, WMA
Imagine:BMP, JPG

Există o mulțime de setări și rezoluții de export disponibile. Cel mai mare pe care l-am putut găsi a fost 4096 x 2304 pentru videoclipurile MPEG-4.

-VideoStudio-corel ieșire

În timp ce editați, puteți vedea o previzualizare a videoclipului dvs. în partea stângă sus a ecranului. Când adăugați un clip la cronologia dvs., puteți modifica setările proiectului pentru a se potrivi. De asemenea, puteți modifica setările de rezoluție și de ieșire în timp ce vă aflați la jumătatea lucrului la proiectul dvs..

Cu toate acestea, nu include tot. De exemplu, nu am putut importa un videoclip FLV produs cu OBS Studio și a trebuit să-l convertim cu HandBrake. După importarea fișierului convertit, redarea a fost slabă în playerul VideoStudio, în ciuda aspectului perfect în playerul media VLC.

Performanţă

Editarea video este unul dintre cele mai solicitante lucruri pe care le puteți face cu computerul dvs., iar VideoStudio are unele cerințe abrupte de sistem. Are nevoie de cel puțin un procesor Intel Core i3 sau AMD A4 de 3,0 GHz, dar veți avea nevoie de un i5 sau i7 de 1,06 GHz sau mai mare pentru asistența video de sincronizare rapidă AVCHD și Intel. 

Videoclipul multi-camera, UHD sau 360 de grade au nevoie de un i7 sau Athlon A10. Veți avea, de asemenea, nevoie de un sistem de operare pe 64 de biți și de cel puțin 4 GB RAM, cu 8 GB recomandate pentru funcțiile mai avansate.

VideoStudio este doar Windows, având nevoie de cel puțin Windows 7. Este nevoie de 3,5 GB spațiu pe hard disk. Prima dată când am instalat și am rulat VideoStudio, acesta a provocat un stres al sistemului nostru de testare, iar aplicațiile noastre de birou au rămas.

Am încercat să redăm un videoclip de testare într-o selecție de formate de ieșire pentru a vedea cât a durat. Am închis toate celelalte programe software înainte de a face acest lucru. PC-ul nostru de testare rulează pe Windows 10 cu un procesor i5-7600 și 16 GB RAM, împreună cu o placă grafică GeForce 1060 6 GB și stocare SSD.

Când am convertit un videoclip pentru testare, am primit o eroare spunând că formatul este acceptat doar pe Windows 7, 8 și 10. Cu toate acestea, foloseam Windows 10 la acea vreme.

În cele din urmă, am generat mai multe videoclipuri timp de un minut pentru testare și am obținut următoarele rezultate atunci când le-am redat în diferite setări.

Setări: F1 ClipMusic ClipInterview ClipAverage
720p 30fps14.9018.2112.7215.28
720p 60fps57.741.24.0833.5658,46
1080p 30fps24.5730.0820.2224.96
1080p 60fps1.59.242.45.311.08.881.57.81

După cum vedeți, videoclipurile de 60 de fps durează mult mai mult decât cele de 30 de fps, în special la 1080p. Totuși, asta vă așteptați, iar aceste viteze arată respectabile. Chiar și cel mai bun software de editare video vă poate testa hardware-ul, dar VideoStudio Ultimate a funcționat bine, de cele mai multe ori.

De asemenea, am încercat să redăm clipul nostru F1 cu câteva setări diferite de accelerare hardware pentru a vedea ce diferență au făcut acestea.

Setarea: Timp:
Accelerare video rapidă la sincronizare Intel1.52.09
NVIDIA CUDA1.55.89
Accelerarea dezactivată1.58.56

Sincronizarea rapidă a Intel câștigă, dar nu există prea multe diferențe aici. Dacă sistemul dvs. se luptă, totuși, ar putea merita să ajustați această setare. Acesta este primul instrument pe care l-am evaluat astfel, deci cât de bune sunt aceste rezultate vor deveni mai clare în săptămânile următoare..

Când folosim versiunea de probă a software-ului, am văzut o calitate slabă a imaginii în fereastra de previzualizare și în videoclipurile pe care le-am creat. Am auzit că aceste probleme sunt limitate la versiunea de încercare, dar vă recomandăm să testați singur software-ul înainte de a cumpăra pentru a vă asigura că randamentul este corect..

Unelte

VideoStudio vine cu câteva alte instrumente, fiecare având propriile sale funcții. Puteți captura video direct de pe computer folosind instrumentul său de captare a ecranului, MultiCam Capture Lite. Acest lucru a făcut o treabă rezonabilă, deși nu la fel de bună ca un instrument dedicat, precum studioul OBS.

Captarea videoclipurilor de pe ecranul dvs. oferă o mulțime de opțiuni. Există, de asemenea, o suprapunere afișată pe ecran, care afișează apăsări de taste în timp ce faceți acest lucru, ceea ce face o modalitate excelentă de a crea videoclipuri tutorial.

Acestea însă rămân. Când tastați în timpul captării ecranului, am constatat că am depășit rapid capacitatea software-ului de a ține pasul. Acest lucru înseamnă că tastele încă erau tencuite lent pe ecran la câteva minute după ce am oprit tastarea.

-VideoStudio-corel de captare

Am decis să testăm performanța de captare încercând-o cu un joc pentru a vedea cum sistemul nostru face față sub presiune. Assetto Corsa, un joc video de curse sim, a rulat perfect, deși nu a surprins înregistrările din joc. 

Software-ul dedicat de captare, cum ar fi OBS studio, vă permite să reglați setările pentru a captura imagini de joc, dar nu am putut face acest lucru în MultiCam Capture. Dacă sunteți pregătit să vă faceți propriul joc, citiți articolul nostru despre cea mai bună dezvoltare a jocului. unelte.

Corel FastFlick este un alt pachet suplimentar. Vă permite să creați diapozitive rapide din orice imagini aveți la îndemână și va sorta toate amestecurile, tranzițiile și muzica pentru dvs. Este rapid și ușor, iar rezultatele sunt acceptabile.

De asemenea, puteți să vă creați creațiile direct pe DVD cu software-ul MyDVD inclus. Aceasta este o aplicație simplă care vă permite să adăugați clipuri și să le împărțiți în capitole. De asemenea, puteți schimba muzica și fundalul meniului.

Există, de asemenea, un instrument de text 3D. Puteți manipula diverse proprietăți ale textului dvs., cum ar fi adăugarea propriilor texturi, schimbarea iluminatului sau a culorii și adăugarea teșirii. De asemenea, puteți anima textul, mișcându-l și rotindu-l în partea de sus a filmelor.

Am văzut unul dintre bug-urile ocazionale aici. Făcând clic pe butonul de titlu 3D, a apărut o fereastră care spunea că editorul de titlu funcționează și că trebuie să îl închidem pentru a continua, dar instrumentul nu a apărut nici măcar un minut. Cu toate acestea, instrumentul a funcționat bine odată ce l-am început.

În general, aceste instrumente sunt utile și mai ales eficiente. Nu sunt la fel de bune ca software-ul dedicat, dar, ca parte a pachetului general al VideoStudio, sunt instrumente excelente pentru a fi disponibile. Dacă vă interesează lumea de redare, citiți cel mai bun software de modelare 3D sau cele mai bune articole de software grafic 3D.

Verdictul

VideoStudio Ultimate arată aspectul și face ușor editarea video de bază. De asemenea, este dotat cu funcții și accesorii suplimentare care pot adăuga calitate videoclipurilor tale. Am găsit câteva bug-uri și probleme de utilizare a utilizatorului în timp ce îl folosim, împreună cu accidentul ocazional. Cu toate acestea, am reușit să o edităm și să lucrăm cu aceasta, iar noi o preferăm mult pe VideoPad, despre care puteți citi în recenzia noastră VideoPad.

Din păcate, am văzut probleme consistente cu materialul video redat în versiunea sa de încercare, iar cea mai mare parte a producției a fost de o calitate slabă. Din fericire, versiunea de încercare este gratuită, astfel încât să o puteți testa pentru a vedea cum mergeți mai departe. Are o garanție de returnare a banilor, dacă doriți să testați și versiunea completă.

VideoStudio are multe de oferit dacă aveți răbdare și doriți să vă obișnuiți cu interesele sale. Redarea problemelor deoparte, poate oferi rezultate bune. Cu toate acestea, va trebui să lucrați cu imperfecțiunile sale. 

Dacă ați încercat VideoStudio Ultimate sau vreunul dintre concurenții săi, vă rugăm să ne informați gândurile în comentarii. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me