Cum să vă faceți backup NAS-ului în Cloud

Nimic nu este ca un dispozitiv NAS care să ne înfometeze sentimentele. Indiferent dacă folosiți unul pentru a rula propriul sistem de stocare în cloud personal pentru a găzdui colecția de filme sau pentru a face backup copiilor dvs. de date, dispozitivele de stocare atașate la rețea sunt la modă și utilitare – la fel ca o pereche de pantaloni scurți de camuflaj.


Nu există nicio întrebare că transferul de date către și de pe un dispozitiv NAS este mai rapid decât lucrul cu cloud. Cu toate acestea, așa cum am detaliat în altă parte, cea mai bună abordare a găzduirii de fișiere – fie pentru stocarea în cloud, fie pentru backup online – este de a folosi ambele abordări.  

Raționamentul este simplu: în timp ce împingerea fișierelor la nivel local poate fi mai rapidă, dispozitivele NAS sunt mai predispuse la deteriorare decât serverele cloud. În plus, pentru cei care trebuie să lucreze în mișcare, serverele cloud tind să fie mai ușor accesibile de la distanță, datorită surselor de alimentare de rezervă și inginerilor la fața locului.

Cu toate acestea, deși meritele păstrării datelor atât la nivel local, cât și la distanță pot fi destul de clare în teorie, aceste merite tind să se estompeze rapid în fața adversității (adică prea multă muncă). Cheia este găsirea unui serviciu de backup online care să susțină backup-ul hibrid, gestionând atât procesele locale cât și cele de backup la distanță. Vestea bună este că opțiunile includ două dintre cele mai bune opțiuni de backup online disponibile astăzi: citiți despre ele în recenzia noastră IDrive și în recapitularea de backup CloudCloud..

În timpul acestui ghid, vă vom oferi o privire asupra procesului de rezervă NAS cu ambele servicii, ajutându-vă în drumul dvs. pentru a obține datele dvs. NAS în cloud unde vor fi ferite de ravagiile atât timp cât și de băuturile vărsate.

IDrive NAS Backup

Indiferent dacă luați în considerare IDrive Personal sau IDrive Business ca furnizor de backup online, ambele oferă backup pentru dispozitivele NAS. De fapt, IDrive este unul dintre cele mai prietenoase servicii disponibile pentru platforme, capabile să facă backup și nelimitat de calculatoare și smartphone-uri. Din acest motiv, identificăm proeminent IDrive în cel mai bun backup online al nostru pentru ghidul de afaceri (puteți citi revizuirile noastre IDrive pentru afaceri pentru mai multe informații).

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți pentru a începe să faceți backup la NAS cu IDrive este să vă înscrieți la un cont și să descărcați software-ul client. IDrive nu oferă un proces gratuit, dar are un plan de 5 GB fără veșnicie. Aceasta nu va fi suficientă pentru a vă proteja NAS-ul, dar va fi suficient pentru a vă asigura că vă place serviciul înainte de a plăti mai mult.

Una dintre facilitățile oferite de IDrive este că există două moduri diferite de a putea face backup pentru datele NAS: ca unitate mapată sau folosind o aplicație NAS dedicată.

Copiere de rezervă a unității mapate IDrive

Pentru a face o copie de siguranță a NAS-ului dvs. ca o unitate mapată, trebuie să folosiți clientul standard IDrive desktop. Procesul este destul de simplu: este ca și cum ai face backup la hard disk.

Odată cu configurarea NAS, ar trebui să apară ca unitate în sistemul dvs. de fișiere dacă ați făcut pași pentru a o mapa (consultați secțiunea despre cum să mapați dispozitivele NAS, mai jos). Pentru a adăuga această unitate în copie de rezervă IDrive, începeți făcând clic pe fila „copie de siguranță” a clientului. Panoul central arată unitățile și folderele deja adăugate la planul de rezervă.   

Pentru a adăuga dispozitivul dvs. NAS, faceți clic pe butonul „modifica” din partea de jos. Acest lucru vă va permite să vă modificați planul de rezervă, inclusiv adăugarea de noi locații de fișiere precum unitatea dvs. mapată.

După ce a fost adăugat, unitatea dvs. NAS va începe să facă backup la cloud.

Aplicații NAS IDrive

IDrive face de fapt aplicații dedicate, bazate pe browser, concepute pentru a face backup pentru anumite dispozitive NAS. Veți găsi aplicații pentru patru dintre cele mai importante mărci: Synology, QNAP, Netgear și Asustor.

Utilizarea unei aplicații dedicate menține standardele înalte de securitate ale IDrive, inclusiv criptarea AES de 256 biți în tranzit și în repaus, plus opțiunea pentru criptarea privată. Aplicațiile bazate pe browser vă permit, de asemenea, să creați mai multe seturi de backup, să programați backup și să urmăriți activitatea cu jurnalele.

Configurarea necesită în general efectuarea unor configurații. De exemplu, cu Synology, va trebui să vă conectați la dispozitiv ca administrator și să descărcați și să instalați un fișier .spk specific pentru dispozitivul dvs..

IDrive face o treabă frumoasă de a vă parcurge pașii necesari pentru fiecare dispozitiv NAS acceptat pe site-ul său web:

 • Synology Instrucțiuni de rezervă
 • Instrucțiuni de rezervă QNAP
 • Instrucțiuni de rezervă pentru Netgear
 • Asustor Instrucțiuni de rezervă

Dacă doriți să păstrați lucrurile simple, mergeți doar cu o copie de rezervă mapată.

IDrive Express & Backup NAS

Înainte de a ajunge la CloudBerry Backup, merită să menționăm încă un beneficiu esențial pentru utilizarea IDrive pentru a face backup la NAS: IDrive Express.

IDrive Express este un serviciu de curierat care poate fi utilizat atât pentru încărcarea datelor în cloud cât și pentru recuperarea acestora. Pentru backup, IDrive vă va trimite o unitate externă de 3TB pe care puteți încărca datele dvs. NAS pe. Trimiteți-l înapoi, iar tehnicienii IDrive îl vor încărca direct pe server pentru dvs..

Avantajul este că backup-urile inițiale pe Internet, în special pentru cantități mari de date, pot dura săptămâni până la finalizare. Încărcarea datelor dvs. pe o unitate, trimiterea ei către IDrive și lăsarea pe cineva să se conecteze la server și să o încarce direct durează doar câteva zile.

Același lucru este valabil și pentru recuperarea datelor. Lăsând IDrive să încarce datele dvs. pe o unitate externă și să vi le trimită, vă puteți reduce foarte mult perioada de recuperare a dezastrelor. Pentru cineva care încearcă să conducă o afacere, aceasta este o afacere importantă.

Și mai bine, spre deosebire de puține alte backup-uri online care oferă servicii de curierat, IDrive face toate acestea gratuit o dată pe an pentru utilizatorii personali și de trei ori pe an pentru utilizatorii de afaceri..

Backup NAS Cloud Cloud

CloudBerry Backup este un animal diferit de IDrive și servicii similare, în condițiile în care compania nu oferă în realitate niciun spațiu serverului pentru a face backup copiilor. În schimb, primiți un software care poate fi configurat să funcționeze cu o varietate de servicii cloud diferite.

Opțiunile includ alegerile IaaS populare în afaceri precum Amazon S3, Microsoft Azure, Google Cloud și Backblaze B2. În total, CloudBerry Backup funcționează cu peste cincizeci de servicii diferite în acest moment, depășind cu mult unelte de backup similare cu rolul propriu, așa cum discutăm în recenzia noastră de Arq Backup și revizuirea Duplicati..

Înainte de a face backup cu dispozitivul NAS folosind CloudBerry Backup, va trebui să găsiți un serviciu de stocare adecvat.

Dacă doriți să economisiți bani și intenționați să folosiți dispozitivul NAS pentru accesul la fișiere, mergeți cu un serviciu precum Amazon Glacier, care este proiectat pentru arhivare. Este mai lent, dar și mai ieftin. Dacă aveți nevoie de acces mai rapid, dar doriți totuși să economisiți, Backblaze B2 este o alegere excelentă pentru buget. Costă doar 0,005 cenți de dolari pe gigabyte pe lună, ceea ce este doar marginal mai mult decât Glacierul.

De asemenea, va trebui să achiziționați o licență software de la CloudBerry Labs. Fiecare licență se aplică numai unui computer, dar acesta include atât de multe dispozitive de stocare NAS pe cât doriți. Un client desktop Windows costă doar 29,99 USD. Utilizatorii de afaceri pot dori, de asemenea, să ia în considerare o ediție de server.

Puteți încerca orice client de Cloud Cloud Backup cu o încercare gratuită de 15 zile pentru a vă asigura că se potrivește strategiei de backup. CloudBerry Backup are, de asemenea, clienți independenți pentru Synology și QNAP, dar niciuna nu mai este acceptată.

După ce ai descărcat software-ul și te-ai așezat pe un furnizor de cloud pentru a-ți servi depozitul de rezervă, orice altceva este destul de simplu dacă ai mapat NAS-ul.   

Porniți clientul CloudBerry Backup și faceți clic pe butonul „Fișiere” din stânga sus. Va apărea o fereastră cu două opțiuni: „backup local sau cloud” și „backup hibrid”.

Alegeți hibrid. Adăugat la funcția de la CloudBerry, în mai 2017, backup-ul hibrid reduce timpul procesului prin încărcarea dispozitivului NAS, apoi copierea fișierelor de pe NAS în cloud. Combinând totul într-un singur proces de rezervă, nu trebuie să creați și să gestionați două planuri de rezervă separate. Acest lucru economisește timp și pune mult mai puțină încordare în resursele computerului.

Va trebui să introduceți calea către dispozitivul dvs. NAS, făcând clic pe „Adăugați un cont nou” pe ecranul următor și alegeți locația la care ați mapat dispozitivul.

Apoi, va trebui să selectați serviciul de stocare în cloud și să introduceți probabil anumite chei de acces care vor trebui obținute din acel serviciu. Ghidurile noastre de început pentru Amazon S3 și Microsoft Azure vă vor ajuta în această parte a ecuației.

După aceea, puteți seta un program de rezervă și puteți activa funcții utile, cum ar fi compresia fișierului, backup la nivel de bloc și criptare locală. Pentru o privire mai detaliată asupra procesului implicat, consultați articolul nostru despre configurarea copiilor de rezervă hibride pentru IMM-uri, cu CloudBerry Backup.

Cum să mapați dispozitivele NAS în Windows

Atât IDrive (dacă nu folosiți aplicația NAS), cât și CloudBerry Backup funcționează cel mai bine dacă dispozitivele dvs. NAS sunt mapate înainte de backup. Ținând cont de acest lucru, iată câțiva indicatori pentru a face asta. Pentru Windows 10, procesul este destul de simplu. Deschideți-vă fișierul și selectați „acest computer”. Apoi, în partea de sus a ferestrei, faceți clic pe butonul „drive network map”.

Selectați litera de unitate pe care doriți să o utilizați și faceți clic pe Răsfoire. Apoi, alegeți locația folderului partajat NAS pe care doriți să o mapați. Acest lucru necesită să ai montat deja NAS-ul, astfel încât să apară în sistemul tău de fișiere. Furnizorul dvs. NAS vă va oferi instrucțiuni în acest sens.   

Faceți clic pe „finisare” și dispozitivul dvs. NAS ar trebui să fie asociat. De atunci, îl puteți selecta la fel ca o altă unitate de rezervă.

În mod alternativ, mulți producători de NAS includ funcții de mapare în software-ul lor. De exemplu, folosind Synology Assistant, puteți să asociați un folder partajat cu o scrisoare de unitate utilizând un proces simplu de asistent.

În orice caz, maparea folderelor NAS către o scrisoare de unitate nu ar trebui să creeze multe probleme pentru utilizatorii Windows.

Gânduri finale

IDrive și CloudBerry Backup sunt două alegeri excelente și relativ ieftine pentru backup-ul NAS, dar există și alte opțiuni. CrashPlan oferă o rezervă de NAS nelimitată pentru sistemele Mac și Linux, făcând astfel o alegere. Ghidul nostru pentru cea mai bună copie de rezervă online pentru furnizorii de NAS va oferi câteva alte idei.

Prin copierea de siguranță a NAS-ului în cloud, veți urma regula de aur a copiei de rezervă a datelor, cunoscută sub regula 3-2-1:

 • Păstrați cel puțin trei copii ale datelor dvs.
 • Mențineți copii pe cel puțin două suporturi diferite (adică dispozitive)
 • Păstrați cel puțin un exemplar în afara locului

Pentru utilizatorii de acasă, acest lucru oferă o măsură de asigurare că fotografiile de familie stocate în NAS-ul dvs. nu se vor pierde în urma unei inundații, a unui incendiu sau a unei atracții pentru copii mici. Pentru utilizatorii de IMM, înseamnă că afacerea dvs. nu va implementa în mod neașteptat. Dispozitivele de stocare NAS sunt o comoditate extraordinară, dar această comoditate are un cost. Asigurarea de date a NAS-ului dvs. cu backup la cloud este lucrul inteligent de făcut.

Aveți întrebări sau comentarii? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și mulțumim pentru lectură!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map