Cum să vă criptați datele pentru stocarea în cloud

În ultimii câțiva ani, confidențialitatea online a fost unul dintre subiectele cele mai dominante în tehnologie. Întrebările referitoare la dreptul persoanei fizice de a deține amprenta online, supravegherea NSA, telefoanele cu celebrități și cele mai recente controverse privind datele Facebook sunt doar câteva exemple.  


Pentru cei care doresc să limiteze potențialul de abuz în timp ce nu renunță la beneficiile internetului, există mai multe modalități de a limita cantitatea de date cu caracter personal expuse, precum cele găsite în ghidul nostru de confidențialitate online. În acest articol, ne vom concentra pe subiectul confidențialității stocării în cloud și cum să protejăm fișierele pe care le păstrați acolo, astfel încât doar să le puteți descifra.

Abordarea este uneori numită criptare cu cunoștințe zero și este un subiect preferat aici la Cloudwards.net. Serviciile de stocare în cloud cu cunoștințe zero domină clasamentul nostru pentru cele mai bune stocări în cloud, de fapt, în mare parte datorită abordării puternice a securității.

Deși serviciile populare precum Dropbox, Google Drive și majoritatea celorlalte găsite în biblioteca noastră de recenzii de stocare în cloud nu oferă același avantaj, software-ul terț poate modifica acest lucru. Într-un pic, vă vom arăta cum să utilizați unul dintre cele mai bune, Boxcryptor, pentru a vă păstra fișierele private.

Cu toate acestea, înainte de a înțelege cum să criptați datele dvs. pentru stocarea în cloud, revizuim motivele pentru care v-ați dori să descrieți mai mult.

Problema cu criptarea gestionată

Aproape toate serviciile de stocare în cloud criptează datele pe care clienții le stochează pe serverele lor, cu doar câteva excepții notabile precum Amazon Drive (citiți recenzia noastră Amazon Drive). Cu toate acestea, faptul că majoritatea acestor servicii gestionează și cheile utilizate pentru criptare înseamnă că fișierele dvs. sunt mai vulnerabile decât trebuie.

Deși multe servicii de stocare în cloud nu exploatează această vulnerabilitate pentru un câștig financiar, corporațiile nu iau întotdeauna calea etică atunci când sunt bani obținuți. Google, la rândul său, afirmă în termenii serviciului său că poate scana date trimise, primite și stocate pentru analiza de marketing:

„Sistemele noastre automatizate analizează conținutul dvs. (inclusiv e-mailurile) pentru a vă oferi caracteristici relevante ale produsului personal, cum ar fi rezultatele căutării personalizate, publicitate personalizată și detectarea de spam și malware. Această analiză are loc pe măsură ce conținutul este trimis, primit și când este stocat. ”

Unul dintre cei mai apropiați concurenți ai Google pe piața de stocare în cloud, Dropbox, nu realizează cote similare în termenii de confidențialitate. De fapt, termenii afirmă foarte clar: „Lucrul tău este al tău”. Cu toate acestea, acest lucru nu schimbă faptul că Dropbox vă scanează și datele, în parte pentru a bloca conținutul piratat.

În plus, Dropbox, Google Drive, OneDrive și orice alt serviciu cloud bazat în SUA este supus unor solicitări de date guvernamentale impuse de lege. Aceasta include cererile de alimentare cu programe de supraveghere în masă, cum ar fi inițiativa NSA PRISM.

În cele din urmă, trebuie să vă faceți griji pentru infracțiuni informatice, încălcările de date fiind cea mai relevantă problemă pentru stocarea în cloud. În timp ce serviciile cloud găzduiesc în general date în centre de date sigure construite pentru a preveni atacurile rău intenționate, aceste măsuri au fost concepute istoric pentru a proteja împotriva amenințărilor exterioare, mai degrabă decât amenințările interne (de exemplu, angajați neglijenți sau obraznici).

Datele dvs., amintiți-vă, merită bani. Chiar dacă o corporație pare complet de încredere, există mai multe modalități de a pielii o pisică. Cea mai bună abordare este să aveți încredere în serviciile cloud cu datele dvs. atât cât aveți, cât și altfel să luați confidențialitatea în propriile mâini.

Traseu ușor: stocare în cloud cu cunoștințe zero

Cea mai bună metodă de a vă proteja datele cloud împotriva problemelor de confidențialitate, cum ar fi marketingul, supravegherea și infracțiunea informatică este de a lua capacitatea de a decripta fișierele din mâinile companiei. Soluția este criptarea privată, de la un capăt la altul, pe care unele colțuri ale internetului au dus-o la apelarea criptare cu cunoștințe zero, o frază pe care am folosit-o anterior.  

Criptarea cu cunoștințe zero înseamnă că fișierele dvs. sunt criptate înainte de a părăsi mașina și nu veți fi decriptate până nu le descărcați din nou din cloud. Numai tu știi cheia de decriptare, care este legată de o parolă pe care ai setat-o, ceea ce înseamnă că furnizorul tău de cloud nu ar putea să-și descarce fișierele, chiar dacă directorul ANS ar fi bătut la ușile centrului de date..

Pentru cei care preferă simplitatea, vă puteți înscrie la un serviciu de stocare în cloud de cunoștințe zero pentru a vă păstra fișierele protejate. Cu toate că nu există multe astfel de opțiuni acolo, cele mai bune dintre cele mai multe alternative sunt mai mult decât capabile. Pentru banii noștri, ne place Sync.com, care nu numai că oferă o securitate superioară, dar o valoare mare, cu 2 TB de stocare pentru aproximativ 8 USD pe lună..

Cu Sync.com, orice fișier pe care îl aruncați în folderul de sincronizare instalat în sistemul dvs. este scormonit folosind automat criptarea. Nu trebuie să faceți nimic pentru a facilita procesul, pe care îl discutăm mai detaliat în analiza noastră Sync.com.  

Cu toate acestea, la fel de mult ne place Sync.com, acesta nu are caracteristicile de colaborare discutate în revizuirea noastră Google Drive și nici cele mai bune servicii de sincronizare și partajare a întreprinderii. Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la confidențialitate. Înseamnă doar că trebuie să lucrați puțin mai mult pentru a-l proteja.

Traseu ușor mai puțin ușor: servicii de criptare cu cunoștințe zero

Pentru restul acestui articol, vom analiza cum să criptați fișierele singuri înainte de a le trimite în cloud. Din fericire, există o serie de instrumente de cunoaștere zero disponibile, care se integrează cu nume mari în stocarea în cloud pentru a oferi un nivel suplimentar de securitate.

nCrypted Cloud și Sookasa sunt două opțiuni decente, dar niciuna nu oferă versatilitatea și valoarea Boxcryptor. Unul dintre aspectele care ne plac este că Boxcryptor integrează în afara locului cu peste 20 de furnizori de stocare în cloud diferiți.

Lista include Dropbox, Google Drive, Egnyte Connect, OneDrive, Box și Amazon Drive. În plus, puteți utiliza Boxcryptor cu orice serviciu cloud care este WebDAV capabil să funcționeze minim.

Avem o recenzie completă pentru Boxcryptor dacă doriți să aflați mai multe despre avantajele și contra contra serviciului. Acum, să aruncăm o privire mai atentă despre modul de utilizare a Boxcryptor.

Înregistrare și instalare Boxcryptor

Înainte de a începe să scrambați fișierele cu Boxcryptor pentru a da manevră echipei de marketing Google și a tocilarilor NSA pentru site-ul negru, trebuie să creați un cont. Boxcryptor oferă un cont gratuit pentru utilizare non-comercială care poate fi utilizat pentru a integra cu un serviciu de stocare în cloud. Pentru utilizare de afaceri sau pentru a vă integra cu servicii nelimitate de stocare în cloud, va trebui să vă abonați.

După ce v-ați înscris, puteți descărca și instala aplicația Boxcryptor.

După aceasta, Boxcryptor vă va oferi un tur rapid al caracteristicilor sale. Apoi, există un tutorial care vă arată cum să utilizați aceste funcții. Puteți alege să completați tutorialul sau nu.

Conectați Boxcryptor la stocarea dvs. cloud

Boxcryptor creează o unitate virtuală pe computerul pe care îl puteți accesa prin sistemul de fișiere sau făcând clic dreapta pe pictograma Boxcryptor și bara de activități selectând „deschis”.

Această unitate pune toate fișierele protejate de Boxcryptor pentru diversele servicii cloud pe care le utilizați într-un singur loc, ceea ce în sine este destul de convenabil. Cu toate acestea, mai întâi trebuie să stabiliți integrarea între aceste servicii și Boxcryptor.

Pentru a face acest lucru, faceți clic dreapta pe pictograma Bara de sarcini Boxcryptor și faceți clic pe „setări”. Un panou de control se va deschide cu mai multe file în partea de sus. Fila denumită „locații” este cea în care puteți crea o conexiune de stocare în cloud.  

Unul dintre lucrurile frumoase despre Boxcryptor este că va detecta automat orice serviciu de stocare în cloud pe care l-ați instalat atâta timp cât acesta este acceptat în afara cutiei. Tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe butonul radio de lângă serviciul pentru care doriți să criptați fișierele și integrarea este stabilită.

Pe viitor, acel serviciu va apărea în unitatea virtuală Boxcryptor.


© Cloudwards.net

Criptați fișierele cu Boxcryptor

Deși acum am conectat Boxcryptor la Dropbox, asta nu înseamnă că toate fișierele Dropbox de pe computerul nostru de testare sunt criptate automat. Trebuie să cripțăm dosarele și fișierele trimise manual la Dropbox.

Pentru a face acest lucru, faceți clic dreapta pe obiect, folder sau fișier, pe care doriți să-l criptați și selectați „Boxcryptor > criptați.“

Pe viitor, acel obiect va fi protejat în cloud.

Deoarece criptarea unui set de fișiere individuale poate dura foarte mult timp și poate duce la nepotriviri, vă recomandăm să creați un folder special de criptare pentru contul de stocare în cloud. În acest fel, puteți muta doar fișierele în folderul pe care îl doriți criptat.

La o notă finală, numele fișierelor nu sunt criptate automat de Boxcryptor. Trebuie să faceți clic pe o comutare în fila de securitate a panoului de control Boxcryptor.

Apropo, această caracteristică nu este disponibilă în conturile gratuite. Având în vedere că numele fișierelor în sine pot fi utilizate pentru a spune o sumă corectă despre o persoană, poate doriți să luați în considerare un abonament chiar dacă utilizați un singur serviciu de stocare în cloud.

Gânduri finale

Există multe modalități prin care vă puteți proteja confidențialitatea online, de la utilizarea unuia dintre cele mai bune servicii VPN în timp ce navigați pe site-uri web sau torrenting, la utilizarea unui manager de parole cloud pentru a crea parole mai complexe decât „iloveApplexoxo”. Criptarea fișierelor pe care intenționați să le stocați în cloud este unul dintre cele mai ușoare lucruri pe care le puteți face.

Indiferent dacă mergeți cu un serviciu de cunoștințe zero de top cum ar fi Sync.com sau pCloud, sau utilizați Boxcryptor pentru a proteja fișierele, puteți limita șansele ca fotografiile personale, documentele și alte fișiere să ajungă într-o bază de date de marketing sau guvernamentală sau să fie utilizate pentru identitate. furt sau șantaj.

Alte intrebari? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map