Cum să-ți creezi propriul utilitar gratuit de backup pentru fișiere cu LibertyBASIC

La cererea populară, vă oferim acest tutorial despre cum să creați un utilitar de backup gratuit, simplu, dar eficient, cu LibertyBASIC, un instrument de programare Windows. Într-un articol anterior, v-am arătat un algoritm simplu pentru crearea propriei utilități gratuite de backup pentru fișierele desktop. Ei bine, astăzi îl facem cu un pas mai departe creând efectiv programul pentru tine.


Acesta va fi un tutorial pas cu pas cu exemple complet codificate. Programul nostru se numește SimpleBackupTool și a fost dezvoltat integral cu LibertyBASIC, un program de programare Windows. pentru a vă familiariza cu LibertyBASIC sau pentru a descărca compilatorul (proces gratuit disponibil pentru Windows) accesați site-ul web LibertyBASIC.

Am ales LibertyBASIC pentru că este un limbaj simplu pe care oricine îl poate învăța rapid. Bine, să începem.

Prezentarea SimpleBackupTool

Instrument de backup simplu

SimpleBackupTool se bazează pe același algoritm pe care vi l-am arătat în articolul nostru anterior. Este un program de bază pentru copiere de rezervă pentru fișiere desktop, capabil să:

 1. Copie de fișiere multiple pentru fiecare backup (acceptat până la 20x)
 2. Backup multi-folder (doar primul strat)
 3. Notificări în timp real (Indicator „LED” ocupat / inactiv, mesaje de stare)

Cu SimpleBackupTool, puteți face backup tuturor fișierelor din folderele țintă (dar nu directoarele din foldere) de până la 20 de ori pentru o cantitate de redundanță pe care doriți. Simțiți-vă liber să reglați codul pe măsură ce mergem, pentru a adăuga poate funcționalități suplimentare sau funcții ale programului. Dar este destul de util așa cum este.

Acum, să aruncăm o privire în interior: Primul pas în dezvoltarea oricărui program este elaborarea unui algoritm care arată modul în care piesele lucrează împreună pentru a realiza funcțiile programului. Iată cum funcționează din nou:

backup de fișiere
© Cloudwards.net

Deci, așa cum am menționat în articolul nostru anterior, avem cinci componente în SimpleBackupTool: registrul de rezervă, santineria de rezervă (controler), agent de copiere (agent de rezervă), intrare de utilizator și manager de raport.

Registrul de rezervă

Registrul de rezervă este un fișier TXT simplu care conține lista de foldere care urmează să fie salvate. Toate fișierele din dosarele enumerate aici vor fi salvate (dar nu folderele din aceste dosare). Așadar, păstrați toate datele dvs. în foldere cu un singur strat, atunci când este posibil, atunci când utilizați SimpleBackupTool.

Registrul de rezervă

Imaginea de mai sus arată două foldere din registru care trebuie să fie salvate: „C: \ test1 \” și „C: \ test2 \”.

Actualizați acest fișier cu noi ținte de rezervă, după cum este necesar. Rețineți, de asemenea, că toate fișierele sunt salvate în același folder – care este numit automat după dată, cum ar fi „„ Backup-27 nov 2013 ”, așa cum se arată în imaginea de mai sus.

Intrare utilizator

Pentru această versiune a SimpleBackupTool, intrarea utilizatorului este limitată la adâncimea de copiere (numărul de ori pe care doriți să faceți backup pentru fiecare fișier). Aceasta este selectată folosind selectorul de adâncime al copiei (prezentat în prima imagine).

Alte exemple de introducere a utilizatorului pentru implementări mai complexe pot include:

 • Locații de rezervă dinamice
 • Planificarea automată a copiilor de rezervă
 • Chei de criptare, parole
 • Opțiuni de compresie
 • Opțiuni de arhivare

Manager raport

Managerul de rapoarte este destinat să se ocupe de actualizări în timp real. Pentru această versiune a SimpleBackupTool, aceasta constă din indicatorul „LED” ocupat / inactiv și prompterul de stare în timp real (prezentat în prima imagine).

Sentry de rezervă (controler)

Sentry de rezervă este logica care controlează întreaga aplicație. În acest caz, este ascuns în spatele implementării GUI (Graphic User Interface).

Acesta este tipul care face toată munca grea pentru copierea de siguranță a fișierelor. Nu-l poți vedea pentru că este un adevărat infidel care lucrează în culise. Cu SimpleBackupTool, mai multe copii de rezervă ale fișierelor sunt prefixate cu un număr precum 1-sample.txt, 2-sample.txt și așa mai departe.

8 Imagini: SimpleBackupTool in Action

OK, vom vedea câteva capturi de ecran de SimpleBackupTool în acțiune.

Ecrane de rezervă

Acum că știți că funcționează, să facem un pas de cod, astfel încât să puteți vedea cum funcționează și poate adăugați propriile modificări.

Code Walkthrough: SimpleBackupTool

Nu uitați, acest cod este în întregime în LibertyBASIC. Poate doriți să vă gândiți la LibertyBASIC înainte de a continua – este ușor, utilizați lecțiile și programele de exemplu de pe site-ul sau compilatorul pentru a începe!

Faceți clic pe acest link pentru codul sursă complet SimpleBackupTool. Veți avea nevoie de el pentru a continua.

Procedura de 4 părți de mai jos explică segmente cheie ale codului. Puteți, de asemenea, să lipiți codul în compilatorul dvs. și să executați programul pentru a utiliza SimpleBackupTool!

Partea I: Setări inițiale

Aceasta este partea inițială a programului care creează folderul registru și backup și ascultă evenimentele.

Setări inițiale pentru SimpleBackupTool

Să vedem partea a doua – cum să încarcă registrul.

Partea a II-a: Încărcarea registrului

Această parte a codului încarcă lista de registre în memoria programului, astfel încât locațiile din acea listă pot fi accesate pentru backup în timp real.

Se încarcă Registrul - SimpleBackupTool

Partea III: Backup

Această parte a walkthrough analizează modul în care backup-ul este efectiv realizat într-un proces de buclă. Izolăm numărul de foldere țintă (reamintim că aceste date au fost deja memorate în memorie).

Un proces de lot (configurație de buclă) este apoi utilizat pentru a accesa secvențial folderele și pentru a extrage o listă de fișiere din acele foldere pentru a fi introduse în procesul de copiere real, care le replică în funcție de adâncimea de copiere selectată.

Backup în SImpleBackupTool

Partea IV: GUI de program (Interfață grafică pentru utilizator)

În cele din urmă, vom arunca o privire asupra codului care a generat GUI pentru SimpleBackupTool.

Interfață simplă de instrumente de backup

Codul controlează proprietățile ferestrei pentru GUI, inclusiv înălțimea, lățimea și poziția. De asemenea, stabilește proprietăți pentru obiectele de pe fereastră, cum ar fi butoanele, obiectele de text static, caseta grafică („LED”) și caseta combo (selector de adâncime de copiere).

Seturile de proprietăți ale obiectelor includ manevre de poziție, dimensiune și evenimente (unde programul merge atunci când sunt făcute clic sau sunt setate). Administratorii de evenimente se leagă la o „etichetă de ramură”, cum ar fi [loadRegistry] care conține o listă de acțiuni care trebuie executate la inițierea evenimentului.

În sfârșit, codul numește fereastra – în acest caz „Instrument de backup simplu” și îl lansează, setând opțiuni de afișare și ascultând evenimente în același timp.

Concluzie

Bună! Sperăm că v-a plăcut să citiți această postare și să aflați multe. Iată un rezumat al ceea ce am acoperit: am analizat cum să creăm instrumente simple de rezervă cu LibertyBASIC, un utilitar de programare Windows.

Am analizat SimpleBackupTool, un program simplu și gratuit de backup pentru desktop, folosind un avans de cod de 4 părți. Vă oferim codul sursă complet SimpleBackupTool pentru a fi compilat singur și utilizat sau modificat după dorință

Pentru întrebări despre SimpleBackupTool, vă rugăm să trimiteți un e-mail la [email protected]. Dacă doriți să răspundeți la acest post, trimiteți-ne un comentariu! Ne-am bucura sa primim vesti de la tine.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map