Cum să faceți backup pentru Mac în 2020

Copia de rezervă a computerului Macintosh nu trebuie să fie o durere. Din fericire, sistemul de operare Macintosh este unul dintre cele mai ușoare pentru a obține o copie de rezervă. Indiferent dacă folosiți mașina de timp încorporată sau mai degrabă căutați o soluție externă, este foarte ușor să obțineți o primă copie de rezervă inițială pentru Macintosh.


Desigur, pentru a face lucrurile mai repede, este întotdeauna bine să știți ce fișiere doriți să faceți backup. Astfel poți dezvolta o strategie de rezervă care să fie sănătoasă, de lungă durată și care să te protejeze de tot felul de dezastre de date.

În acest articol, vom parcurge procesul de backup pentru Mac. Acest articol ar trebui să fie o prezentare rapidă ce soluții puteți utiliza pentru a face backup copiilor dvs. de pe Mac. În prezent, lucrăm la un ghid complet pentru backup pentru fișierele dvs. pe un computer Macintosh. Așa că rămâi la curent!

Cum se folosește mașina timpului

Time Machine este sistemul de rezervă integrat care este livrat împreună cu computerul dvs. Macintosh, care a fost introdus în versiunea „Leopard” a Mac OS X. Deci, dacă utilizați un Macintosh sub 10.5, nu puteți folosi funcția respectivă. vă sugerăm să vă actualizați sistemul dacă Mac-ul îl acceptă. 

Configurarea aparatului timpului

Mai întâi, accesați Preferințe de sistem și selectați Mașină de timp. Ce veți găsi acolo este meniul inițial și starea configurației mașinii dvs. de timp. Dacă tocmai începeți, cel mai probabil este dezactivat.

Porniți mașina timp din panoul de preferințe

Selectarea discului dvs. de rezervă

Time Machine vă permite să faceți backup pe un hard disk extern, o capsulă de timp sau un spațiu de stocare atașat la rețea (NAS). În general, este mai convenabil să faceți backup la o unitate de rețea, deoarece nu puteți uita niciodată să vă conectați unitatea de rețea la Mac. Astfel veți păstra întotdeauna cele mai actuale versiuni ale fișierelor dvs..

Mașină de timp - Selectați discul dvs. de rezervă

Apăsați butonul Selectare disc și alegeți o destinație unde doriți să vă efectuați backup-ul. Asigurați-vă că este de fapt pe o unitate externă, deoarece o copie de rezervă pe același hard disk ca sistemul dvs. de operare nu are prea mult sens.

De asemenea, asigurați-vă că aveți suficient spațiu pe hard disk pentru a face o copie de rezervă completă a mașinii.

Criptați backup-ul

Înainte de a începe să faceți o copie de siguranță a fișierelor, vă recomandăm să vă criptați copiile de rezervă. Verificați doar marcajul de criptare Backup și mașina de timp vă va solicita să alegeți o parolă sigură pentru criptarea de rezervă.

Criptare Backup Machine Machine

Așadar, chiar dacă hard disk-urile externe sunt compromise, nimeni nu va putea citi copiile de rezervă fără parola. Asigurați-vă, așadar, că alegeți o parolă sigură de cel puțin 8 până la 10 cifre.

Alegeți ce fișiere de rezervă

Vă recomandăm să faceți o copie completă a sistemului cu mașina timpului. Asta va înlătura durerea pentru a vă gândi la ce fel de fișiere doriți să faceți backup. Cu toate acestea, dacă aveți foldere temporare pe care le-ați folosit doar pentru a arunca fișierele, poate doriți să le excludeți din backup pentru a economisi spațiu pe disc.

Mașină de timp - Excludeți folderul pentru backup

Și cazul nostru, am exclus folderul Descărcări, deoarece toate fișierele din el nu sunt importante pentru noi și destul de înlocuibile.

Bucurați-vă de Pacea Minții

Felicitări! Acum sunteți în drum spre prima copie de rezervă. Cu toate acestea, vă recomandăm întotdeauna că o copie de rezervă nu este suficientă, așa că asigurați-vă că continuați să citiți acest ghid. Vom acoperi mai multe opțiuni de adăugat la stiva de rezervă, inclusiv stocarea în cloud.

Nu vă place mașina timpului? Încercați SuperDuper!

Dacă nu doriți să folosiți mașina de timp încorporată pentru copiile de rezervă sau dacă aveți nevoie de un pic de personalizare, puteți încerca un software pentru Mac care se numește SuperDuper !. Lucrul bun despre superduper este că puteți crea o imagine de disc pornibilă din întregul sistem de operare.

Acest lucru vă va face un computer de lucru foarte rapid după o eroare a hard disk-ului. De asemenea, este destul de ușor de utilizat. Să vedem cum.

Copiați hard diskul în altă locație

SuperDuper! este destul de autoexplicativ. În primul pas, puteți selecta un hard disk pe care doriți să îl clonați pe un alt disc care, în mod ideal, este undeva conectat extern, fie prin USB, fie prin rețea. Dacă doriți, puteți crea, de asemenea, doar o imagine pe disc și o puteți stoca local, dar aceasta nu este o soluție recomandată.

Super Duper - Alegeți Backup-ul

Alegeți fișierele pe care doriți să le faceți backup

SuperDuper! vă permite să alegeți ce fișiere doriți să faceți backup. Puteți face copii de rezervă toate fișierele sau fișierele de utilizator specifice.

SuperDuper Ce fișiere doriți să faceți backup

Programează-ți backup-ul

SuperDuper! vine cu câteva opțiuni avansate de planificare a copiilor de rezervă. Puteți selecta zilele în care doriți ca backup-ul dvs. să poată începe, precum și cât de des și în ce moment doriți să faceți backup pentru Macintosh.

Super Duper Programează-ți backup-urile

Așadar, ați putea seta backup-ul să funcționeze când sunteți la birou și când reveniți acasă, backup-ul dvs. este deja complet.

Apăsați butonul Copiere acum

Când apăsați butonul Copy Now SuperDuper! va șterge mai întâi datele care se află pe discul de destinație și apoi va copia toate fișierele pentru backup. De asemenea, SuperDuper! are câteva opțiuni avansate de rezervă avansate pe care nu le putem acoperi în profunzime aici în acest articol.

De exemplu, puteți determina ce SuperDuper! se va face după ce o copie de rezervă finalizează, de exemplu, rulați un script Shell sau opriți computerul.

Nu vă lipiți de o singură copie de rezervă

Vă recomandăm să aveți cel puțin două copii de rezervă pentru fișierele dvs. O copie de rezervă pe site, pe un hard disk extern sau un NAS și o alta în afara site-ului, în mod ideal, cu un serviciu de stocare / stocare online. În acest exemplu, vom folosi SOS Online Backup care va permite o copie de rezervă online ușoară pentru fișierele dvs..

Înscrieți-vă la SOS Online Backup și încercați-l gratuit

Puteți testa backup-ul online SOS timp de 14 zile fără niciun risc și pentru a vedea dacă se potrivește nevoilor dvs. SOS Online Backup este o soluție de backup online foarte sigură și rapidă pentru fișierele dvs..

Revizuire SOS Online Backup
© Cloudwards.net

Nu oferă backup online nelimitat, cum ar fi Backblaze sau Carbonite, dar dacă tocmai începeți, este posibil să nu fie necesar. Planul standard vă va oferi 50 GB pentru copiile de rezervă.

Configurarea SOS Online Backup

Configurarea SOS Online Backup nu este foarte greu de realizat. Acesta vă va solicita să alegeți fișierele pe care doriți să le faceți backup și să vă analizați sistemul în consecință.

SOS Online Backup Selectați fișierele pentru backup

Serviciile de backup online, în general, nu rezervă fișierele de aplicație sau de sistem, ci mai degrabă instalează toate celelalte fișiere care nu se pot recupera în caz de defecțiune a hard disk-ului, cum ar fi fotografii sau videoclipuri.

Backup online SOS - Afișați tipurile de conținut

De asemenea, SOS Online Backup vă oferă o imagine de ansamblu a tipurilor de fișiere pe care le-ați programat pentru backup.

Apăsați butonul „Start” pentru a începe Backup-ul

După ce ți-ai ales fișierele, singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să lovești butonul Start și backup-ul îți face drum spre cloud. În funcție de cantitatea de fișiere pe care o aveți, este posibil să dureze zile sau chiar săptămâni pentru a fi completată o copie de rezervă completă.

SOS Online Backup - Începeți backup-ul
© Cloudwards.net

Deci nu fiți nerăbdători. Copia de rezervă online, în acest caz, va fi backup-ul dvs. secundar, deci presupunem că ați finalizat deja o copie de rezervă a mașinii de timp sau o altă copie de rezervă locală. În mod normal, SOS Online Backup face copii de rezervă în mod continuu, ceea ce înseamnă că, de fiecare dată când un fișier se schimbă pe computer, SOS Online Backup va începe să transfere fișierele pe serverele lor.

SOS Online Backup Programează-ți backup-ul

Cu toate acestea, puteți programa, de asemenea, backup pentru nevoile dvs., de ex. backupuri orare, zilnice sau lunare. Astfel poți face backup când te afli la birou sau nu folosești computerul deloc. 

Concluzie

Dacă ați implementat pașii descriși, atunci sunteți cu câțiva pași înaintea tuturor celorlalte persoane care nu au o copie de rezervă. Cu două copii de rezervă în loc, vă puteți baza pe perna de securitate știind că datele dvs. sunt în siguranță.

Într-un alt articol vom acoperi modul de restaurare a fișierelor dvs. în cazul unei pierderi de date. Deci, rămâi la curent! Împărtășește-ți experiența! Care este strategia dvs. de backup cu Time Machine sau alte soluții de rezervă? Ce serviciu de rezervă online să utilizați și să recomandați? Lasă-ți gândurile în comentariile de mai jos.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me