Cum să faceți backup pentru iPhone Contacte

Cel mai important dispozitiv pe care îl dețin. Îl port peste tot și îl folosesc zilnic. Cel mai important lucru de pe telefon este lista mea de contacte. Este singurul lucru care face ca dispozitivul meu să fie atât de util – fără lista de contacte telefonul meu ar fi doar un browser web scump.


Gândește-te frecvent la contactele cu care vorbești sau la text – câte dintre aceste numere sau e-mail-uri le-ai memorat? Au dispărut zilele în care a trebuit să ne amintim de numere de telefon sau să le notăm într-o agendă fizică.

Acesta este motivul pentru care vă voi arăta cum să faceți backup pentru contactele dvs. pe dispozitivele iPhone și Android. Este rapid și ușor de făcut și v-am arătat deja cum să faceți backup pentru iPhone complet, așa că accentul meu aici este doar pe copierea de rezervă a contactelor. Am acoperit, de asemenea, modul de rezervă a mesajelor text pe iPhone și Android separat.

Voi acoperi modul de backup al contactelor dvs. folosind iTunes, precum și orice dintre cele mai bune stocări cloud pentru iPhone.

Ce ai nevoie

Va trebui să descărcați și să instalați iTunes dacă alegeți să-l utilizați. Este disponibil gratuit pentru utilizatorii de Windows și este preinstalat pe Mac-uri.

iCloud este propria platformă cloud a Apple și oferă o soluție ușoară pentru backup-ul iPhone-ului. Tot ce ai nevoie este un ID Apple, iar utilizatorii obțin 5 GB stocare gratuită – acest lucru este suficient pentru a-ți face backup copiilor. Dacă doriți să aflați mai multe despre iCloud, în trecut am comparat iCloud cu IDrive și avem, de asemenea, o recenzie video frumoasă, pe care o puteți consulta mai jos.

Vă voi arăta, de asemenea, cum să exportați și faceți backup copiilor de pe iCloud într-un format de date vCard, astfel încât să le puteți importa mai ușor în Contacte Google. Acest lucru este util în cazul în care decideți să comutați la Android sau doriți pur și simplu o altă copie de rezervă a listei de contacte.

Pentru dispozitivele Android, puteți face backup cu ușurință contactele dvs. pe Gmail sau pe un card SD. Am câteva carduri SD ieftine și mai vechi, care au dimensiuni de 2 GB și funcționează excelent în acest scop. Dacă aveți deja un cont Google, îl puteți gestiona pentru copii de rezervă. Dacă te ocupi mai degrabă de backup-uri, poți folosi un program precum Super Backup & Restaurați, despre care am scris în ghidul nostru despre cum să faceți backup pentru mesaje text Android.

Cum să faceți backup pentru iPhone pe iPhone

Cel mai simplu mod de a face backup copiilor de pe iPhone este să folosiți iTunes. În primul rând, va trebui să descărcați și să instalați iTunes și să conectați iPhone-ul la computer cu un cablu fulger. Va trebui să atingeți „încredere” pe iPhone atunci când vă va întreba dacă aveți încredere în acest dispozitiv.

Veți vedea o pictogramă a dispozitivului în stânga sus. Atingeți această pictogramă pentru a selecta ce date doriți să sincronizați. Puteți seta iTunes la backup automat atunci când dispozitivul este conectat sau puteți selecta backup-uri manuale dacă doriți.

Când vine vorba de sincronizarea contactelor dvs., veți dori să faceți clic pe butonul „informații” din panoul din stânga. Veți vedea o casetă de selectare în ferestrele principale pentru a „sincroniza contactele cu” și o casetă pentru a selecta opțiunile.

Puteți sincroniza cu Contacte din Windows și veți avea alte opțiuni în funcție de software-ul instalat – Microsoft Outlook, de exemplu, va fi disponibil dacă aveți aplicația.

Backup Contacte iPhone dvs. folosind iCloud

Aceasta este una dintre soluțiile mai simple pentru backupul contactelor. Dacă utilizați deja copii de rezervă pentru iCloud, cel mai probabil este deja activat.

Atingeți „Setări” de pe iPhone, apoi atingeți ID-ul în partea de sus sau atingeți „iCloud”, în funcție de versiunea dvs. de iOS.

După ce vă aflați în meniul iCloud, pur și simplu atingeți „contacte” pentru a sincroniza contactele telefonului cu iCloud.

Export iPhone Contacts pe Google

După cum am menționat anterior, vCard este un format de date pentru informații precum nume, titluri, numere de telefon sau e-mailuri. Este un format excelent pentru a transfera sau face backup la lista de contacte și vă voi arăta cum să exportați contactele de pe iCloud într-un vCard. Puteți utiliza apoi vCard-ul pentru a le importa în Google Contacte sau copie de rezervă pe alt disc.

În primul rând, conectați-vă pe site-ul iCloud. Faceți clic pe „contacte”, apoi faceți clic pe pictograma roată din stânga jos.

Acum, faceți clic pe „select all”, urmată de „export vCard”. Odată descărcat vCard, tot ce trebuie să faceți este să accesați Google Contacte și să faceți clic pe „mai mult” din panoul din stânga, apoi „importați”. Selectați vCard-ul și toate contactele dvs. vor fi încărcate și disponibile din aplicațiile Google.

De asemenea, puteți profita de această ocazie pentru a copia acel fișier vCard pe o unitate flash sau pe furnizorul dvs. favorit de cloud, oferindu-vă o altă listă de contacte de rezervă..

Cum să faceți backup pentru contacte pe Android

Cel mai simplu mod de a face backup copiilor dvs. este de a acorda permisiunea Google pentru a face backup la datele telefonului. Procesul variază în funcție de telefonul și versiunea Android, dar este destul de simplu.

Atingeți „Setări” și atingeți „personale”, apoi căutați o „copie de rezervă & butonul restaurare ”. Atingeți „rezervă datele mele” și porniți-le. Va trebui să adăugați un cont dacă al tău nu este deja listat. Pentru a face acest lucru, pur și simplu atingeți „contul de rezervă”, apoi „adăugați cont”. Este posibil să fie necesar să introduceți parola sau pinul dvs. și să vă conectați la contul Google adăugat.

În mod implicit, următoarele elemente se vor sincroniza cu contul dvs. Google:

  • Setări Google Calendar
  • Rețele Wi-Fi & parole
  • Imagini de fundal pentru ecranul de pornire
  • Setări Gmail
  • Aplicații instalate prin Google Play
  • Setări afișare (luminozitate & dormi)
  • Limba & Setări de intrare
  • Data & timp
  • Setări & date pentru aplicațiile care nu sunt făcute de Google (variază în funcție de aplicație)

Cum să faceți backup copiilor de pe cardul Android pe cardul SD

Dacă doriți doar să faceți backup copiilor dvs. pe un card SD, pur și simplu atingeți și deschideți aplicația „contacte” de pe telefon. Căutați butonul „meniu” și atingeți-l și atingeți opțiunea „import / export”. Selectați „Card SD” și lista de contacte va fi de rezervă pe cardul dvs. ca fișier vCard.

Acest format este compatibil cu majoritatea aplicațiilor din lista de contacte și vă va permite să importați / exportați contacte pe alte dispozitive sau aplicații pe care le utilizați. Este o idee bună să faceți acest lucru pe o cartelă SD de rezervă – dacă pierdeți telefonul, pierdeți și cardul SD care se află în el, deci păstrați o copie de rezervă stocată undeva în siguranță.

Alte opțiuni pentru backup pentru persoanele de contact

Când vine vorba de copii de rezervă, nu există lipsuri de opțiuni. Este deseori o idee bună să aveți mai multe soluții de rezervă.

Am aruncat o privire timpurie la cea mai bună copie de rezervă cloud pentru iPhone în 2017, unde puteți găsi mai mulți furnizori din care să alegeți dacă doriți să utilizați ceva în afară de iTunes, iCloud sau Google Contacte.

De asemenea, avem utilizatori Android acoperite, cu recenta noastră soluție pentru cel mai bun stocare cloud pentru Android. Echipa noastră de experți a cercetat fiecare furnizor pentru a vă face mai ușor să faceți backup pentru dispozitivul Android și să vă păstrați datele în siguranță.

Concluzie

Lista dvs. de contacte este importantă – fără ea, telefonul dvs. este alături inutil. Este ușor să faceți backup pentru contactele dvs. pe un iPhone, așa că luați-vă timp pentru a face acest lucru acum și dacă sunteți ca mine, folosiți unul dintre cele mai bune servicii de stocare în cloud pentru copii de rezervă automatizate.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să ne informați ce părere aveți în comentarii. Simțiți-vă liber să ne contactați cu orice întrebări. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me