Cum să faceți backup pentru Android

Primul smartphone Android, T-Mobile G1, a zguduit un hard disk de 256 MB. Asta a fost înapoi în zilele vechi ale anului 2008. În aceste zile, smartphone-urile Android vin în mod obișnuit cu SSD-uri de 64 GB, cu opțiuni pentru 128 GB sau chiar 256 GB.


Rezultatul? O mulțime de imagini cu mâncare placată, videoclipuri cu copii care cântă, numere de telefon de la străini misterioși și conversații hibrid (și uneori discutabile) cu mesaje text. Cu toate aceste date, aveți multe de pierdut. Unitățile în stare solidă pot lua o bătaie de cap, dar asta nu vă va ajuta când lăsați smartphone-ul în spatele unui taxi.  

În acest articol, vă vom analiza elementele de bază pentru a face backup pentru Android, astfel încât să nu pierdeți datele dvs. prețioase împreună cu gadgetul iubit. Vom începe să aruncăm o privire asupra funcțiilor de rezervă native ale Google, ușor de utilizat și gratuit.  

Pentru cei care nu au încredere în Google să nu transforme datele mobile într-o campanie de marketing direcționată sau care nu doresc ca agenții NSA să se îmbine prin datele dvs. pentru a vedea cu cine agățați, vă vom arăta și cum să faceți backup pentru datele dvs. cu IDrive, o opțiune de siguranță pentru Android mai sigură.

Cum să faceți backup pentru Android cu Google

Dacă lăsați Google să funcționeze, copierea de siguranță a Androidului nu presupune de fapt niciun efort sau chiar atenție. Sistemul de operare salvează automat anumite setări ale sistemului folosind un software încorporat numit Android Backup Service.

În plus, alte informații precum contacte, date din calendar și date despre aplicații pot fi sincronizate cu Google. Utilizatorii Android obțin, de asemenea, un stoc gratuit de 15 GB de stocare în cloud cu Google Drive, care poate fi utilizat pentru a proteja automat fotografiile și videoclipurile. Consultați recenzia noastră Google Drive pentru detalii despre abonamentele plătite.  

Pentru prima dată când utilizați un telefon Android, vi se va cere să vă configurați sau să vă conectați la un cont Google existent. Tehnic, puteți renunța aici, alegând să nu vă înscrieți la Google. Totuși, asta vă va împiedica să adăugați aplicații de pe Google Play și să faceți alte lucruri.

Dacă configurați un cont Google, înainte, telefonul dvs. poate utiliza o combinație de operații de rezervă și sincronizare pentru a vă proteja datele de pierderi. Să aruncăm o privire mai atentă asupra modului de gestionare a operațiunilor de pe smartphone.  

Backup Setări de sistem

Dacă alegeți să omiteți copiile de siguranță ale datelor inițial sau doriți să le dezactivați mai târziu, accesați setările. Derulați în jos pentru a găsi opțiunea pentru „backup & resetare ”, sub antetul„ personal ”.

Apoi, atinge locul în care scrie „copie de rezervă a datelor mele”.

Se va deschide un alt ecran, unde va trebui să etichetați comutarea în partea de sus pentru a activa sau dezactiva backup. Pe viitor, anumite setări ale sistemului vor fi periodic salvate, inclusiv parole WiFi, setări de afișare, setări de timp și istoricul apelurilor. Datele aplicației, în cazul în care dezvoltatorul aplicației a activat backup folosind Android Backup Service, vor fi, de asemenea, salvate.

Sincronizarea aplicațiilor Google

Pentru a gestiona setările de sincronizare pentru contul Google, accesați setările și atingeți „conturi”. Următorul ecran va afișa o listă de servicii bazate pe cloud pe care le-ați conectat la smartphone-ul dvs., inclusiv Google.

Atingeți Google și veți putea activa sau dezactiva sincronizarea pentru diverse servicii Google, plus datele despre aplicație dacă dezvoltatorul de aplicații a ales să sincronizeze datele cu serviciile web ale Google. Printre serviciile Google care se sincronizează se numără Google Calendar, Chrome, contacte, Gmail, Documente și Google Drive.

Sub fiecare opțiune puteți vedea și ultima dată când a fost sincronizată. Datele se sincronizează doar o dată pe zi, fără opțiunea de a reduce intervalul. Cu toate acestea, puteți forța o sincronizare, atingând meniul cu trei puncte din colțul din dreapta sus și selectând „sincronizare acum”.  

Google Photos

Nu veți găsi Google Photos pe lista serviciilor Google menționate anterior. În schimb, aveți posibilitatea să activați o copie de rezervă automată în cloud din aplicația Google Photos, deschizând meniul de setări și apăsând „copie de rezervă & sincronizare.“

Pe ecranul următor, atingeți comutatorul din partea de sus pentru a activa sincronizarea automată a tuturor fotografiilor pe care le faceți cu camera dvs. smartphone.

Puteți, de asemenea, să atingeți „copie de rezervă a dispozitivului” pentru a activa backupul descărcărilor de imagini și capturilor de ecran.

Pe o notă laterală, dacă nu doriți să utilizați Google Photos pentru a vă stoca selfie-urile, există o mulțime de alte opțiuni de stocare în cloud care au aplicații mobile pentru încărcarea automată a fotografiilor. Clasamentele noastre pentru cel mai bun stocare în cloud pentru fotografii ar trebui să vă înceapă.

Dezavantajul folosirii serviciului de backup Android

Crezi că totul pare puțin prea ușor? Ai dreptate să fii suspect: simplitatea și securitatea nu merg întotdeauna mână în mână. Problema în cazul funcțiilor de backup native ale Android este aceea că ești obligat să ai încredere în Google cu confidențialitatea ta.

Da, Google criptează datele în tranzit, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să vă faceți griji pentru ca utilizatorii să tragă copii citibile ale datelor dvs. Cu toate acestea, vă recomandăm să vă protejați în timp ce vă aflați pe rețele WiFi publice, folosind un VPN. Cel mai bun articol VPN pentru Android care vă va indica în direcția corectă pe acest front.

Da, Google criptează și datele stocate în repaus în centrele sale de date, ceea ce va proteja fișierele în cazul încălcării datelor. Cu toate acestea, permițând Google să vă facă backup pentru contactele dvs., jurnalele de apeluri, fotografii și alte date cu caracter personal, veți oferi companiei acces la aceste date.

Acest lucru se datorează faptului că Google gestionează cheile de criptare a fișierelor. Făcând acest lucru, compania îți poate reseta parola, dar îi permite, de asemenea, să utilizeze datele tale din scopuri de marketing și să alimenteze fișierele lizibile către programele de aplicare a legii și supraveghere guvernamentală, cum ar fi proiectul PRISM al ANS.

O abordare securizată pentru Android

Alternativa la criptarea gestionată este criptarea cu cunoștințe zero, care este un pseudonim obișnuit pentru criptarea privată de la capăt la sfârșit. Ideea din spatele realizării cunoștințelor de criptare zero este că doar dvs., și nu serviciul cloud, aveți acces la cheia de criptare. Aceasta înseamnă că serviciul cloud nu vă poate decripta fișierele în scopuri de marketing sau din alte motive.  

Problema cu criptarea cu cunoștințe zero este că, dacă uiți parola, vei pierde și accesul la conținutul tău, motiv pentru care are sens să folosești un manager de parole cloud ca LastPass. Cu toate acestea, criptarea cu cunoștințe zero este, de asemenea, mult mai sigură și una dintre recomandările cheie făcute în ghidul nostru de confidențialitate online.  

Este posibil ca backup-ul nativ pentru Android să nu ofere o opțiune de cunoaștere zero, dar majoritatea alegerilor noastre pentru cele mai bune copii de rezervă online o fac. Din păcate, cei mai mulți dintre aceștia nu oferă backup Android, probabil pentru că backup-ul nativ tinde să fie mai popular datorită faptului că este ușor și gratuit.

Cu toate acestea, există opțiuni sigure de backup pentru mobil, care oferă o copie de siguranță Android Backup și nu se vor arde prin contul dvs. bancar. Două opțiuni foarte bune includ Acronis True Image (citiți recenzia noastră Acronis True Image și Zoolz (citiți recenzia noastră Zoolz), care creează o aplicație populară de backup pentru Android numită G Cloud.

Cu toate acestea, pentru banii noștri, IDrive ia tortul când vine vorba de backup Android. Aplicația mobilă a fost descărcată de peste un milion de ori prin Google Play și o folosești gratuit cu un cont gratuit de 5 GB.

Unul dintre avantajele IDrive este că poate fi folosit pentru a face backup pentru dispozitive nelimitate, inclusiv Android și iOS, plus Windows, Mac și Linux. Deși 5 GB nu vor fi suficiente pentru a face toate acestea, un abonament de 2 TB este de aproximativ 50 USD pe an, după cum puteți citi în recenzia noastră completă IDrive.

După ce ați instalat contul și a instalat aplicația, iată cum să faceți o copie de rezervă pentru dispozitivul dvs. Android.

Cum să faceți backup pentru Android cu IDrive

Experiența mobilă IDrive depășește utilizarea serviciului de backup Android în aproape toate felurile, în ciuda faptului că inițial este nevoie de ceva mai mult pentru ca lucrurile să funcționeze. Probabil cel mai mare avantaj este că totul poate fi gestionat dintr-o singură aplicație, mai degrabă decât să trebuiască să săriți și să vă amintiți unde sunt diferite opțiuni de setări.

După ce vă conectați la aplicația IDrive, veți fi întâmpinat de un ecran de pornire care are o casetă mare de „cloud backup” în partea de sus. Există, de asemenea, un meniu de setări critice în colțul din dreapta sus, plus alte opțiuni în partea de jos a ecranului, cum ar fi „acces și restaurare” și „cronologie”.

Pentru a selecta date pentru copie de siguranță, atingeți unde se spune „backup de cloud”. Se va deschide un nou ecran în care vedeți o listă de posibile categorii de backup: contacte, fotografii, videoclipuri, calendar, SMS, jurnalele de apeluri, muzică și „alte fișiere”.  

Pentru toate categoriile, backup-ul este o singură atingere. Atingeți numele categoriei pentru a comuta protecția. Cu categoriile de fotografii, muzică și alte fișiere, puteți personaliza în continuare ceea ce este salvat dacă doriți, sau puteți doar să faceți backup pentru toate.  

După ce comutați o categorie pentru backup, datele sunt copiate instantaneu în cloud. După aceea, la fel ca Google Drive, datele sunt copiate numai o dată pe zi. Copia de rezervă continuă nu este o opțiune, care este unul dintre puținele dezavantaje ale serviciului.

Puteți, cel puțin, să setați programul de rezervă dorit. Faceți acest lucru atingând pictograma meniului din colțul din stânga sus al ecranului de pornire, apoi selectând „setări”. Următorul ecran va avea un antet numit „setări de rezervă”, sub care este o opțiune pentru „programare copie de rezervă”.

Atingeți asta și puteți seta o programare separată pentru fiecare categorie de backup (de exemplu, contacte, fotografii, SMS). Vi se va solicita să alegeți o zi sau zile pentru a rula backup, plus un moment al zilei.

Există și alte opțiuni de setare care merită menționate. Una dintre cele mai importante este comutarea și oprirea datelor celulare pentru backup-uri. Prin eliminarea acestuia, care este implicit, backup-urile dvs. vor avea loc numai prin WiFi, astfel încât să nu vă ardeți prin planul dvs. de date mobile.

Alte opțiuni includ o vizualizare de audit pentru activitatea de rezervă, posibilitatea de a modifica calitatea fotografiilor încărcărilor și o opțiune de includere a videoclipurilor în încărcările automate ale camerelor. Există, de asemenea, o economie de baterii și o opțiune de blocare a parolei.

Înapoi pe ecranul de start, veți găsi, de asemenea, o opțiune „accesare și restaurare”. Acest lucru este util, deoarece nu numai că îl puteți utiliza pentru a accesa fișiere de smartphone, dar îl puteți utiliza pentru a accesa fișierele pe care le-ați făcut backup de pe desktop..

Pe lângă categoriile de backup menționate anterior, aplicația Android IDrive vă permite să faceți backup și pe cele două platforme populare de social media din Facebook și Instagram. Astfel, economisiți atât imagini cât și videoclipuri, inclusiv conținutul Facebook în care ați fost înregistrat.

Deși credem că ușurința de utilizare face ca Android să fie o alegere mai bună pentru backup-ul mobil decât accesarea nativă cu Google, avantajele de securitate menționate anterior sunt mai importante.

Datele salvate în cloud IDrive sunt protejate folosind criptarea AES de 256 biți și, după cum am menționat, puteți opta pentru o cheie de criptare privită cunoscută numai dvs. IDrive păstrează, de asemenea, zece versiuni anterioare pentru fiecare fișier pe care îl faceți backup, astfel încât să puteți reveni la stările anterioare dacă modificați accidental un fișier sau îl deteriorați, cum ar fi printr-un atac de virus.

Gânduri finale

Piața aplicațiilor de backup pentru mobil a făcut de fapt un pas în urmă în anii de motiv, cu mai puține servicii disponibile datorită faptului că Google s-a îmbunătățit la această sarcină. Pentru setările de sistem și altele asemenea, trebuie să faceți foarte puțin pentru ca acesta să funcționeze. E-mailul, fotografiile și alte tipuri de fișiere iau un pic mai mult, dar nu foarte mult.

Marea problemă pentru a lăsa Google să țină fișierele dvs. este că compania are puterea de neîncredere care o depășește, atât din tactica de marketing pe care o folosește folosind datele consumatorilor, cât și către programele de supraveghere guvernamentală..

În timp ce IDrive este o companie din SUA, iar cloud poate fi comandat teoretic să participe la astfel de programe, utilizarea criptării cu cunoștințe zero înseamnă că orice fișiere predate nu ar putea fi citite de către NSA, deoarece AES-256, până în prezent după cum știe cineva, încă trebuie să fie crăpat. În plus, 2 TB de rezervă pentru 50 de dolari pe an este o afacere foarte bună.

Desigur, marele lucru este doar să te asiguri că Android-ul tău va fi creat, și sperăm că acest articol ți-a oferit câteva idei pentru a face acest lucru. Pentru sfaturi mai specifice, avem și un articol despre cum să faceți backup pentru mesaje text. Pentru cei care doresc o opțiune diferită de Google Drive să trimită fotografii și videoclipuri, cel mai bun stocare cloud pentru ghidul Android are câteva opțiuni.

Vă rugăm să ne cunoaștem propria abordare a backupului Android în comentariile de mai jos și mulțumim pentru citire.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me