Синц.цом вс Тресорит: борба за складиштење података у облаку са нулом-знања

Уз тако велик избор који је данас доступан, проналажење најбољег решења за складиштење у облаку за ваше потребе може бити велико наређење. Ако дајете предност безбедности у облаку, Синц.цом и Тресорит су две услуге са нултим знањем које имају вредне скупове функција које би требало да буду на вашој коначној листи. Иако је чак сужен на само та два избора, још увек морамо још радити.


Да бисмо вам помогли да донесете коначну одлуку, оба сервиса смо ставили на главе да видимо који је од њих бољи општи избор за складиштење у облаку. Иако су обојица међу најбољим облачним сервисима са нултим знањем, међу њима има довољно карактеристика које ће упоређивање учинити занимљивим.

Ако вам је потребна додатна помоћ у одлучивању да ли нека услуга заслужује да буде ваше решење за складиштење у облаку, будите сигурни и погледајте наше одвојене, недавно ажуриране критике за све детаље.

  • Синц.цом Ревиев
  • Тресорит Ревиев

Ако сте више од тога, можете посетити Синц.цом и пријавити се за бесплатни план од 5 ГБ или отићи у Тресорит и искористити четверодневно пробно време.

Зашто користити чување облака нуле-знања?

Већина услуга нуди разумну, мада ретко водонепропусну меру сигурности. За већину корисника то је у реду: све што је потребно, релативно сигуран и погодан начин за чување датотека. У најмању руку, препоручујемо вам да одаберете сервис који ће вам најмање кодирати податке док сте у стању мировања на својим серверима и у транзиту..

За људе који чувају финансијске документе, интелектуалну својину и друге веома осетљиве датотеке, такве мере можда нису довољне. То је зато што шифрованим подацима може приступити свако ко је у власништву кључа за шифровање, а већина добављача складишта у облаку држи контролу над тим кључевима за вас.

То значи да ако компанија за складиштење података у облаку претрпи кршење сервера који садржи ваше корисничке акредитиве, починилац може добити приступ вашим подацима. То такође значи да се ваши подаци могу дешифрирати и скенирати у маркетиншке сврхе или укључити у државне програме надзора попут ПРИСМ.

Ако се такве ствари тичу, вероватно ћете желети озбиљно размислити о услузи складиштења у облаку нула знања. Предност ових компанија је што не чувају ваш кључ. Уместо тога, ви задржавате потпуну контролу над њим, што значи да само можете да дешифрујете своје податке.

Иако је ово можда најсигурнији приступ шифровању, додатна сигурност долази по цени: провајдери са нултим знањем не могу да обнове вашу лозинку ако је заборавите и они имају тенденцију да нуде мање функционалности, јер приватно шифровање омогућава интеграцију апликација (попут Гоогле докумената или Оффице Онлине ) тешко имплементирати.

Синц.цом вс Тресорит: Упоредимо

Имајући то у виду, време је да поближе погледамо како се Синц.цом и Тресорит подударају једни са другима да бисте утврдили која је боља услуга складиштења у облаку. Оцењиваћемо оба током четири круга: цене, безбедност, једноставност коришћења и додатну функционалност.

1

Цене

Када купујемо за складиштење у облаку, доња линија ће вероватно бити најважнија ствар, тако да ћемо од тог тренутка почети, иако Синц.цом има неправедну предност, јер је један од наших најбољих бесплатних провајдера за складиштење података.

Када је реч о бесплатним играма, ту је врло јасан победник: Синц.цом нуди 5ГБ бесплатно, док Тресорит нуди само 14-дневно бесплатно пробно време. Заправо ће неки људи схватити да 5ГБ које Синц.цом нуди покрива све њихове потребе. Ако су вам главна брига Ворд документи или Екцел прорачунске табеле, неће вам требати велика количина складиштења.

Када је реч о плаћеним претплатама, Синц.цом још више напредује када је у питању вредност. Синц.цом вам даје 2ТБ простора за складиштење по цени од 8 УСД месечно. Тресорит вам даје само 100 ГБ, мали део онога што добијете са Синц.цом, за 10,42 УСД месечно ако плаћате годишње.

Чак и ако вам треба само 100 ГБ, и даље би било јефтиније ићи са Синц.цом 2ТБ планом. Иако се добро не оглашава на његовој веб локацији, Синц.цом такође има опцију од 500 ГБ, која кошта само 49 долара годишње.

Тресорит такође има план од 1 ТБ, али кошта 24 УСД месечно ако плаћате годишње.

Једина стварна предност коју Тресорит има над Синц.цом је та што можете плаћати месечно, а не да плаћате читаву годину унапред. Међутим, на тај начин услуга постаје још скупља. План од 100 ГБ износи 12,50 УСД месечно, а план од 1ТБ месечно 30 УСД.

Иако цена вероватно није ваша једина, тешко је занемарити разлику између плаћања Синц.цом и Тресорита. Тресорит је једноставно веома скупа услуга.

Рунда: Тачка цена за Синц.цом

Синц.цом Лого
Тресорит Лого

2

Сигурност

Будући да су Синц.цом и Тресорит оба провајдера са нултим знањем, сигурност је најважније продајно место. Поред приватне ен-енд-енкрипције, обе услуге користе ТЛС енкрипцију, непогрешив протокол, током транзита како би се додатно заштитиле ваше датотеке и личне информације.

У мировању Синц.цом користи 256-битну АЕС енкрипцију, протокол који је практично нераскидив. Тресорит користи исту 256-битну АЕС енкрипцију и такође је ревидиран за ИСО27001: 2005 и ССАЕ 16 цертификат, тако да можете бити сигурни да је сигурно.

Оба пружаоца простора за складиштење у облаку налазе своје сервере ван Сједињених Држава, безбедно од домета програма НИС-а ПРИСМ и других шнанигана Патриот Ацт. Синц.цом одржава своје дата центре у Канади, а Тресорит у Ирској и Холандији.

Речено је да локација сервера заправо није толико битна за Синц.цом и Тресорит. Захваљујући сигурности без икаквог знања, ваши подаци би требали бити сигурни чак и ако су скривени на серверу у подруму Бијеле куће.  

Оба сервиса нуде сигурно дељење датотека повезивањем са лозинкама, датумима истека, ограничењима за преузимање и дозволама. Оба сервиса иду изнад и даље када је у питању дељење веза, јер остају шифровани користећи протоколе нула знања, чак и након летења пословичне корекције..

Ако приватна енкрипција некако није довољна, и Синц.цом и Тресорит нуде и двофакторну аутентификацију. То значи да чак и ако неко научи вашу лозинку, не може да приступи вашем налогу без вашег уређаја.

Упркос дугом списку сличности, постоје неке разлике између то двоје. Један је да је Тресорит партнер Мицрософт Азуре, што значи да америчким властима треба мало више од налога да затраже ваше датотеке, иако би биле шифроване. Синц.цом, с друге стране, управља својим серверима у Канади, далеко ван домашаја НСА.

Коло: Безбедност Нема јасног победника, бод за оба

Синц.цом Лого
Тресорит Лого

3

Лакоћа коришћења

У 2020. години, не би требало превише тражити позитивно, поједностављено корисничко искуство. Углавном су и Тресорит и Синц.цом у том погледу веома чврсти.

Тресорит заостаје на неколико начина, посебно када је реч о избрисаним датотекама. Иако је све учесталије да добављачи складишта нуде мапу смећа која ће се задржати у датотекама пре него што их трајно избришу, Тресорит не.

Једном када се датотека обрише из Тресорита, нестаће заувек. Тресорит је тврдио да ће то бити ревидирано ускоро, али за сада ће корисници морати да буду крајње опрезни у погледу брисања датотека.

Са Синц.цом, ваше датотеке ће се и даље моћи повратити пуних 30 дана након брисања бесплатним рачуном и неограничено уз плаћену претплату..

Тресорит такође узима непотребно компликован приступ својим карактеристикама. Одлука да се Тресоритове мапе назову “тресорс” (немачки за “трезор”) заиста изгледа као измишљање точка. Додаје непотребну конфузију онима који га тек почињу користити. Корисници су навикли на мапе, управо тако се понашају трезори.

Рођена апликација Тресорита изгледа слично интерфејсу прегледача, али нуди бржи приступ разним функцијама. У почетку може бити помало збуњујуће, али након што се навикне на њега, корисничко сучеље изгледа модерно и не би требало да изазове многе проблеме.

Једна предност коришћења Тресорита је та што можете да синхронизујете било коју фасциклу у вашем датотечном систему. Не морате да премештате све у посебну фасциклу као што је то случај са Синц.цом или већином других услуга складиштења у облаку.

С друге стране, гомила директоријума повезаних у облак у вашем систему датотека може отежати управљање, посебно када се ради о ограниченом складишном простору који Тресорит нуди.

Синц.цом прати модел фасцикле за синхронизацију који је Дропбок популаризовао 2007. На рачунару ћете имати инсталирану једну фасциклу за синхронизацију, а апликација Синц.цом првенствено се користи за подешавања. Учинићете велики део управљања датотекама из прегледача тако што ћете се пријавити на свој налог на веб локацији Синц.цом.

Ако случајно приступате датотекама из прегледача, обе услуге нуде интерфејсе модерног изгледа који су релативно једноставни за навигацију. Тресорит има велику сличност са апликацијом за радне површине, мада с нешто мање функционалности. Синц.цом је мало теже за навигацију, али нуди више функција као што су трезор и историја догађаја само на мрежи.

Међутим, већим делом вероватно ћете приступати датотекама из свог оперативног система уместо веб прегледача и традиционални приступ Синц.цом-а већини људи ће бити лакши.

Коло: Лакоћа употребе за Синц.цом

Синц.цом Лого
Тресорит Лого

4

Додатне функције

Услуге попут Гоогле диска и Мицрософт ОнеДриве постављају високу траку за оно што корисници могу очекивати у погледу додате функционалности од услуге складиштења у облаку. То укључује процесоре текста, прорачунске табеле и друге интегрисане алате (прочитајте нашу рецензију Гоогле диска и преглед ОнеДриве за више о било којој од ових сјајних услуга).

Са добављачима са нултим знањем нећете добити толико много бонуса јер њихова изолованост чини сарадњу у апликацији проблематичном. У складу с тим, од премиум услуга очекујете барем мало више од функционалности голих костију.

Синц.цом нуди пристојну понуду са сигурном дељењем датотека која садржи датуме истека, дозволе, сарадњу, ограничења преузимања и даљинско брисање. Синц.цом такође има могућност задржавања дељених веза шифрованих, чак и без лозинки, као и верзију датотека до 30 дана.

Синц.цом није претјерано блистав сервис, недостаје му интеграција с другим апликацијама, али сигурно нуди основне алате које желите из услуге складиштења у облаку.

Тресорит даље води ствари. Иако не постоји могућност опоравка избрисаних датотека, она се подудара са осталим функцијама компаније Синц.цом и његова способност да синхронизује било коју мапу на вашем рачунару је врло корисна. Ако не желите да премештате датотеке или их посебно тражите на одређеној локацији, Тресорит може да синхронизује ту фасциклу. Нема потребе да је премештате у наменску фасциклу за синхронизацију.

Тресорит такође нуди бољу подршку оперативног система од Синц.цом. Иако ће Синц.цом остати покривен у главним оперативним системима, укључујући Виндовс, мацОС, иОС и Андроид, Тресорит подржава и оне поред Виндовс Пхоне-а, Блацкберри-а и Линук-а..

Коло: Тачка додатних функција за Тресорит

Синц.цом Лого
Тресорит Лого

5

Пресуда

Постоји разлог зашто Синц.цом рангирамо не само као најбољег провајдера са нултим знањем, већ и на првом месту међу најбољим добављачима складишта у облаку уопште. Једноставан је за употребу, одличан за дељење датотека, приступачан и нуди добар приступ безбедности података као што ћете пронаћи на тржишту складишта потрошачких облака.

Ипак, Тресорит није без вредности. Врло мало решења за складиштење нуди могућност синхронизације било које мапе на рачунару. Они који често деле Тресоритову цену са високим ценама, али уз Тресорит такође добијате предност сигурности нулте знања.

Тресорит вам такође даје додатни бонус од ревизија трећих страна да потврдите његову сигурност као и ширу подршку оперативног система. За већину људи Синц.цом ће бити бољи избор, али Тресорит има своје место на тржишту.

Крајњи победник: Синц.цом

Да ли ћете користити традиционалнију и повољнију Синц.цом или су ваше потребе довољно специфичне да оправдају плаћање Тресорита? Јавите нам у коментарима испод. Захваљујемо на читању и слободно погледајте наше друге прегледе за складиштење у облаку ако ваш ум још увек није надокнађен.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map