Један од најбољих начина за раст вашег малог предузећа је веб локација. Потребно је зло, које нажалост често долази у пратњи збрке. Требат ће вам провајдер веб хостинга да бисте поставили своју веб страницу на мрежи, а провајдера засигурно не недостаје.


Веб хостинг је процес који омогућава да ваша веб локација постане активна на интернету. Сервери, рачунари направљени за умрежавање складишта, врше тешка подизања, прикупљајући све податке ваше веб локације и достављајући их коме покуша да приступи..  

Овде на Цлоудвардс.нет-у испробали смо најбоље добављаче веб хостинга да видимо који је најбољи за мала предузећа. Пре него што смо могли да утврдимо који су провајдери смањили, морали смо да утврдимо неке критеријуме.

Шта веб хостинг чини најбољим за мала предузећа?

Планови хостинга за мале компаније имају много тога заједничког са другим облицима хостинга. Што се стварног сервиса тиче, брза и поуздана веза се надмашује над готово свим осталим. Међутим, постоји неколико ствари због којих су планови савршени за мала предузећа.

Трошак је, наравно, прва брига. Док се ваше пословање сели у земљу, посљедња ствар која вам треба је висок рачун за веб хостинг. Јефтини планови прећи ће већину раздаљине у свету веб хостинга, смањујући приносе на хигх-енд конфигурацијама. Сваки провајдер који смо погледали има скупље опције, али сви нуде и буџетске планове (ако вам је управљање новцем приоритет, прочитајте наш чланак о најбољем рачуноводственом софтверу).

Затим смо погледали све додатке који долазе с вашим планом. Ово укључује све, од ССЛ сертификата до имена домена. Иако је важно да се упознате са тим шта је, одлазак на неколико различитих места да бисте их купили је превише изгубљеног времена. ДреамХост, на пример, обезбеђује бесплатну миграцију, ССЛ сертификат и домен са сваком пријавом.

У складу с тим размишљањем погледали смо и подршку. Питања ће се појавити, посебно ако је ово ваша прва веб локација, тако да је важно добро особље за подршку које је лако контактирати. На пример, СитеГроунд има један од најбољих тимова које смо видели, а сваки члан особља је брзо одговорио и жељан помоћи.

И на крају, узели смо у обзир начин на који правите веб страницу. Обично постоји ограничен буџет и недостатак искуства у дизајнирању веб страница, тако да је једноставан начин креирања лепе веб локације важан. БлуеХост се бави овим тржиштем, са једноставним за употребу веб програмера и програмом за инсталирање Ворд-а једним кликом.

То што комбинира све то чини оно што веб хостинг означава за мала предузећа. Неки домаћини ће погрешно означити планове или доплатити за услуге, усмерене посебно на мала предузећа, мало ће познавати свет веб хостинга. Након што погодите ове критеријуме, мало је аргумената за то да су ти домаћини најбољи.

ХостГатор

ХостГатор је, углавном, један од најбољих домаћина на које смо наишли. Има огромну листу планова, у којој су смештени готово сви купци, од чега није мали посао. Постоји прилично јефтиних планова, свака плочица са пуним функцијама, али ми смо открили да хостинг у облаку представља најбољи за мала предузећа.

Овај облик хостинга шири вашу веб локацију преко мреже сервера, побољшавајући сигурност и поузданост. ХостГатор има најјефтиније цене за ове планове, идеална комбинација трошкова и перформанси за мала предузећа.

Такође је изузетно лако користити. ХостГатор користи редизајнирани цПанел као позадински интерфејс, надолазећи на ионако једноставан дизајн. Имате сву моћ коју бисте могли пожелети, али све је то уклоњено у лаким навигацијама до категорија.

Остали разлози који волимо ХостГатор

Планови на горњем делу линије ХостГатор-а су још увек добри. Домаћини ће се често нагнути у једном правцу, неуравнотежени на оба краја спектра. То није случај код ХостГатор-а, при чему је сваки план подешен управо по цени, а сваки нуди низ функција.

Такође је лако надоградити свој план. Подршка на ХостГатор-у је врхунска и водиће вас кроз све промјене у конфигурацији како ваш сајт расте. Док ћете се пребацивати на различите облике хостинга, ХостГатор процес чини једноставним.

Тешко је пронаћи било који разлог да се не свиђа ХостГатор-у. Одговара потребама малог предузећа за једним, и још увек има средства за смештај великих предузећа. Ако тражите самопослугу, ХостГатор је вероватно за вас. Прочитајте нашу рецензију ХостГатор да бисте сазнали више или је испробајте сами са 45-дневном гаранцијом поврата новца.  

СитеГроунд

СитеГроунд је један од најбољих веб хостинга за мала предузећа само зато што је сјајан за ВордПресс. У ствари, то је био наш први избор за најбољи веб хостинг за ВордПресс. Са једноставним и јефтиним моделом цена и мноштвом функција, СитеГроунд је такође одличан за мала предузећа.

Овде је звезда емисије јефтина ВордПресс и заједнички планови. СитеГроунд нуди модел степеница у који смо се апсолутно заљубили. Омогућава јасан пут раста, додајући више ресурса за вашу веб локацију (и посао) за посетиоце. 

За прављење веб локације можете да изаберете да СитеГроунд инсталира ВордПресс за вас или да употребите његов алат за прављење и пребацивање веб локација. Иако није тако добар као ДреамХост (о чему ћемо касније), ипак је компетентан алат за дизајн веб локација који вам омогућава да брзо саставите нешто што изгледа сјајно.

СитеГроунд је наш омиљени домаћин ВордПресс-а, а иако мала и средња предузећа могу да искористе предности израде веб страница, ВордПресс нуди већу флексибилност. Обавезно прочитајте наше водиче о употреби ЦМС-а да бисте сазнали више. 

  • Водич за почетнике за коришћење ВордПресс-а
  • Прелазни водич за коришћење ВордПресс-а
  • Напредни водич за коришћење ВордПресс-а

Остали разлози које волимо СитеГроунд

Постоји пуно других разлога да волите СитеГроунд изван ниске цене. На пример, подршка је најбоље што смо видели од веб домаћина. СитеГроунд вам приказује профил с ким разговарате, уклапа се у оцене и позадинске информације о члану тима.

Мало непотребно, да, али то је добар начин да покажете колико је посвећена пружању подршке. Сваки од три облика контакта одлично функционира, са брзим временима одзива и корисним особљем. Ни након тестирања сва три, никад се нисмо могли договорити о томе шта је најбоље.

Упркос томе, СитеГроунд је најприкладнији за мање операције. Иако постоји пут раста, скупљи планови не нуде много наопако, посебно у поређењу са оним колико су јефтини. Прочитајте нашу рецензију СитеГроунд да бисте сазнали више или се пријавите за себе са 30-дневном гаранцијом поврата новца.

БлуеХост

БлуеХост следи исту линију као ХостГатор и СитеГроунд, али са мањом снагом на врху. Ово је намењен малим предузећима и личним блоговима, са уравнотеженим и приступачним плановима и ВордПресс интеграцијом за покретање (због чега ћете је наћи и на нашој листи најбољих јефтиних решења за веб хостинг).

Главни извлачење за мала предузећа је цена. БлуеХост је изузетно јефтин, са заједничким плановима који почињу од само неколико долара месечно. Иако ћете морати да купите унапред годину дана или више, трошак је и даље низак и омогућава компанијама да одржавају веб локацију на мрежи без бриге о плаћању сваког месеца.

Такође је покривен аспект дизајна ваше веб локације. БлуеХост укључује инсталацијски програм за ВордПресс са једним кликом и програм за прављење и пребацивање веб локација са сваким планом. Ако имате неколико додатних долара, БлуеХост ће чак и дизајнирати вашу веб страницу, као и месечно давати СЕО и маркетиншке консултације..

Ова додатна услуга је огромна за мала предузећа. Иако је много скупље од стварног хостинга, количина вредности је огромна, омогућавајући вам да се фокусирате на опслуживање својих купаца, док се БлуеХост фокусира на набавку истих..

Остали разлози који нам се свиђају БлуеХост

Иако се БлуеХост одликује у другим областима, наш омиљени део је колико је једноставан за употребу. Ажурирани цПанел чини управљање вашом веб мртвом једноставном. БлуеХост ово назива „појачаним“ цПанелом, и иако звучи као гомила маркетиншких глупости, то је уствари тачно.

БлуеХост носи ову лакоћу у подршку. Уместо да раздвајате више одељка подршке, он поставља ваше питање, а затим вас упућује на оно што мислите да је најбоље. То може доћи из базе знања, листе туторијала или директно директно путем особља, од којих су сви у потпуности реализовани облици подршке.

Иако му недостају опције у поређењу са ХостГатор-ом, БлуеХост и даље гута пету. Мање планова, али више функција чине сваку услугу заокруженијом, при чему услуге попут дизајна веб страница заиста сјају. Прочитајте нашу рецензију БлуеХост да бисте сазнали више или је тестирајте сами са 30-дневном гаранцијом поврата новца.

иПаге

Ако вам је буџет најважнија брига, не можете постићи пуно јефтиније од иПаге-а. Са свега неколико долара месечно, његове услуге је тешко ускладити са снопом рекламних кредита, бесплатним доменом и пристојним градитељем веб локација.

Изненађујуће је колико иПаге укључује тако ниску цену. Огласни кредити од 200 УСД извући ће вас из темеља у маркетингу вашег пословања, а сигурносни алати СитеЛоцк ће заштитити вашу веб локацију од било каквог злонамјерног софтвера.

Иако је ВордПресс програм за инсталацију једним кликом укључен, можете користити алат за прављење веб локација да бисте креирали свој изглед. иПаге подржава до шест страница бесплатно, уз мало додатних трошкова ако пређете. Као и други градитељи на овој листи, можете почети са шаблоном и прилагодити га свом укусу.

Ако ваше предузеће намерава да продаје на мрежи, иПаге је покривао и вас. Подржава већину главних интерфејса за плаћање, укључујући Зен Царт, ПрестаСхоп и АгораЦарт. Ако ниједан од њих не одговара вашој жељи, ПаиПал наплата је уграђена на сваку страницу.

Остали разлози које волимо иПаге

иПаге директно задовољава тржиште малих предузећа, не нудећи ништа друго осим дељених хостинг планова. Међутим, можете додати функције на врху како бисте додатно прилагодили своју веб локацију.

Безбедност веб локација путем СитеЛоцка, аутоматизованих сигурносних копија и ВордПресс оптимизације представљају само неколико додатних долара месечно. Мало је разочаравајуће да платите додатак, да, али лако је занемарити када је иПаге-ов основни план тако јефтин..

Ипак једна карактеристика која нам је запала за око, било је гостовање за Г Суите. Ми смо изабрали Гоогле пакет за наш најбољи избор за најбољи хостинг хостинг, а постављање на иПаге план је утакмица направљена на небу. Добијате низ пословних алата који вам омогућавају да делите документе са својим тимом, подесите интернетске конференције и користите Гмаил интерфејс, а све са неограниченим складиштем на Диску.

Мало је места за потрагу за иПаге планом, али то је део онога што га чини тако добрим. То врло добро ради, уз неколико додатака за прихват све веће базе клијената. Можете прочитати нашу иПаге рецензију да бисте сазнали више или је испробали месец дана уз 30-дневну гаранцију поврата новца.

ДреамХост

ДреамХост заостаје за претходним опцијама на овој листи просто зато што је скупље од већине. Међутим, ако можете да приуштите додатни новчић, добићете приступ већим брзинама, великом подршком и посвећеношћу приватности.

Иако су сваки од њих плусеви, ниједан се не уклапа у наше критеријуме. Међутим, што чини ДреамХост-ов алат за прављење веб локација. Ремикер буилдер је један од најбољих које смо видели, нуди тонове флексибилности у дизајну без превише техничке употребе.

Уместо да започнете са празном страницом, ДреамХост вам даје списак тема које можете да одаберете од којих можете додатно да прилагодите помоћу драг анд дроп интерфејса. Мала предузећа биће у могућности да брзо дизајнирају сјајну веб страницу и изврше лако подешавање по потреби. Управо та флексибилност чини Ремикер сјај.

Остали разлози који нам се свиђају ДреамХост

Додатни трошак ДреамХост-а је за функције које се не односе директно на мала предузећа, али их ипак користе. Има велику пажњу за приватност и сигурност, нудећи низ додатних функција за очување ваше веб локације и информација.

Сваки план долази са бесплатним шифрираним ССЛ цертификатом Лет’с Енцрипт. Овај део комплета пружа тунел за све информације о путовању на вашој веб локацији. Ако прикупите било које личне податке, ССЛ сертификат ће осигурати да буду шифровани пре слања на сервер.

За ваше личне податке, ДреамХост укључује приватност домена уз сваки план. Ниједан други домаћин с којим смо се сусрели не пружа ову услугу бесплатно, а чињеница коју ДреамХост чини је огромна. У основи, када региструјете име домене, ваши лични подаци су везани за њега. Приватност домена враћа податке ДреамХоста уместо ваших ако их неко потражи у ВХОИС бази података.

Иако су трошкови високи, додатна сигурност и приватност су вриједни тога. Комбинујте то уз одличног стручњака за прављење веб локација и брзе сервере, а ДреамХост је одличан избор. Можете прочитати нашу ДреамХост рецензију да бисте сазнали више или је испробали сами са 30-дневном гаранцијом поврата новца.

Закључак

То су наши избори за најбољег веб домаћина за мало предузеће. Тешко је поље за навигацију, јер толико различитих домаћина сналази директно на тржишту малих предузећа, али ових пет заиста помаже уместо да носе само „мали бизнис“ надимак.

С којим домаћином идеш? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me