Најбољи веб хостинг са цПанел 2020

Употребљивост је кључна карактеристика најбољих произвођача веб хостинга. Изнад свега, неопходно је једноставно коришћење сучеља, које вам омогућава брзо управљање сајтом без превелике буке. Многи веб домаћини покушали су да дизајнирају контролну таблу која се високо рангира по снази и употребљивости, али мало се њих може приближити цПанелу.


цПанел или једноставно контролна табла је интерфејс који је уграђен за Линук сервере. Почело је 1997. године, а развио га је тада тинејџер Ницк Костон. Требало је пет или више година да се искористи, али од тада је интерфејс за масовне веб хостове попут ХостГатор и ГоДадди.

Међутим, то није тако јасно као једноставно инсталирање интерфејса и позивање на дан. цПанел може прилагодити веб домаћин, што значи да су неке имплементације боље од других.

Зашто цПанел?

Пре него што се удубите у домаћине, дефиниција је сигурно на реду. цПанел се често брка као једноставно скраћивање „контролне табле“, а иако је то истина, термин цПанел односи се на стварни производ. И даље је то контролна табла, али је различита као један од најбољих контролних панела за веб хостинг.

Разлог за то је тако добар, јер је једноставан за употребу: цПанел нуди чист иконски распоред за контролу ваше веб локације. То је све-у-једном чвориште које нуди изненађујућу количину снаге без преоптерећења новорођенчади.

Интерфејс подсећа на иконе засноване оперативне системе, што га чини потпуно интуитивним искуством. Чак и они који немају појма о веб хостингу могу лако да се снађу, користећи категорије и иконе који се могу склопити као путоказ да би пронашли оно што им је потребно.

Чак и уз једноставност коришћења, цПанел је један од најмоћнијих интерфејса у околини. ВордПресс корисници, на пример, често могу да управљају већином аспеката свог вебсајта, а да се никада не пријаве у ВП позадину. То је истраживачки интерфејс који представља мноштво опција, далеко од крикавог финог контролног панела попут оног из ДреамХоста (прочитајте наш ДреамХост преглед).

Једноставно речено, цПанел је најбољи начин за управљање вашом веб страницом. Ради на Линуку, што значи да већина сервера може да га покрене, нуди обиље снаге и омата читав пакет у интерфејсу који је једноставан за употребу.

Такође је веома леп партнер са ВордПресс-ом. Можете видети како се цПанел и ВордПресс интегришу у наше ВордПресс водиче. 

 • Водич за почетнике за коришћење ВордПресс-а
 • Прелазни водич за коришћење ВордПресс-а
 • Напредни водич за коришћење ВордПресс-а

1. Најбољи веб хостинг са цПанелом: ХостГатор

ХостГатор поседује цПанел, власнички је преузео познати интерфејс и прерадио га. Иако ово није последњи редизајн цПанела на овој листи, то је сигурно најбоље, узимајући већ одличан дизајн и чинећи га још бољим.

Изглед је углавном исти као и било који други цПанел. И даље имате категорије изграђене једна преко друге, са иконама унутар сваке различите опције. Што се карактеристика тиче, то је исти цПанел као и код било којег другог домаћина.

Међутим, ХостГатор имплементира неке од својих карактеристика око главног дизајна. На пример, постоји трака за претрагу на врху цПанела за тражење функција унутар ње и посебна трака на врху целе странице за претраживање базе знања ХостГатор-а. Мала промена, свакако, али она која вам помаже да се још брже заобиђете.

Највећа укљученост у цПанел, међутим, је веза на МОЈО Маркетплаце. ХостГатор има картицу на менију са леве стране која омогућава директно прелазак на пијацу без отварања друге картице. Можете прегледавати теме, додатке и још много тога, све у вашем цПанелу.

Остали разлози који волимо ХостГатор

ХостГатор је сигурно високо рангиран у употребљивости, али то није једино подручје на којем овај домаћин добија траке. То је наш први избор за најбољи веб хостинг за мала предузећа, и то с добрим разлогом. Велики распон планова значи да овај домаћин може да прими скоро сваког корисника.

Списак се осећа уравнотежено, пружајући опције на оба краја ценовног спектра. Често пута веб домаћин се фокусира на један од крајева, скенирајући читаву линију у том правцу. У ХостГатор-у сваки план се осећа уравнотеженим за своју одговарајућу цену, што значи да ћете сигурно наћи онај који вам одговара.

ХостГатор је услуга на једном месту, а наша препорука је за већину корисника. Да, употребљивост је одлична, али и свако друго подручје овог веб домаћина. Прочитајте нашу рецензију ХостГатор-а да бисте сазнали детаље или је испробајте сами са 45-дневном гаранцијом поврата новца.

2. Блуехост

Блуехост долази као блиски други део ХостГатор-а. Као и његов конкурент, Блуехост нуди јединствено преузимање цПанела који додаје додатне функције без угрожавања једноставности коришћења. И даље добијате дизајн заснован на икони, са неколико преокрета, посебно за ВордПресс веб локације.

Главна област цПанела је језиво слична ХостГатор-овој. Главни панел садржи све ваше иконе, са врхом за претраживање на врху за брзо проналажење онога што вам је потребно. На левој страни се може наћи исти мени са директном везом на МОЈО Маркетплаце.

Међутим, највећи одлазак овог интерфејса је интеграција са ВордПресс-ом. Блуехост укључује картицу „моје веб локације“ која вам омогућава брзи преглед ваших ВордПресс веб локација, ресурса које користе и различитих инсталираних додатака и тема.

Ово чини управљање ВордПрессом апсолутним ветром. Можете да обављате многе функције које су нормално ограничене на бацкПорд ВордПресс-а десно унутар вашег цПанела. Иако се то не односи на све, ВордПресс корисници ће бити задовољни количином овде приказаних опција.  

Остали разлози који волимо Блуехост

Блуехост је на другом месту нашег најбољег веб хостинга за ВордПресс листу, а то је највећим делом последица тога колико се дубоко цПанел интегрише са ЦМС-ом. Имате велику контролу над својом веб страницом без отварања још једне картице, погодности којој ниједан други веб домаћин не може да се супротстави.

Има и других перкс са Блуехост-ом. Добивате приступ једном од најбољих центара за подршку које смо видели од веб домаћина, са опцијама за ДИИ и директну подршку. Поред тога, ВордПресс корисници добијају бесплатан ССЛ сертификат и СитеЛоцк Про уз сваку куповину, што значи да је ваша веб локација потпуно заштићена.

Блуехост се свакако фокусира на оне који траже јефтине планове, али уз добитак је сваки план много више богатих функција. Веб домаћин је једноставан за употребу који вам даје сва звона и звиждуке да бисте веб локацију скренули са земље. Прочитајте нашу рецензију Блуехост да бисте сазнали више или је испробајте сами са 30-дневном гаранцијом поврата новца. 

3. ГоДадди

Једном једноставан регистратор домена, ГоДадди брзо постаје један од бољих веб хостинга на располагању. Линија се проширила на прилично дугачку листу понуђених услуга, укључујући ВордПресс и дељени хостинг. Међутим, оно што чини све ове планове заједно је цПанел.

Изглед је мало другачији од уобичајеног цПанела, али има исту функционалност. Иконе, на пример, имају уједињенију шему боја и на страници су мало веће од типичне градње цПанела.

За разлику од ХостГатор-а и Блуехоста, нема менија са леве стране. То значи да нема било какве ВордПресс контроле или приступа МОЈО Маркетплаце-у. Иако ово превазилази да се ГоДадди рангира на нашој листи, то није функција која се тешко пропусти, посебно за кориснике који нису ВордПресс.

ГоДадди умјесто тога користи ову некретнину екрана како би вам дао преглед ваших ресурса и начина на који их користите. Брзе статистике можете видети о ограничењима меморије, употреби ЦПУ-а, броју адреса е-поште и још много тога директно са главне цПанел странице.

Остали разлози који нам се свиђају ГоДадди

ГоДадди, међутим, не би био много веб домаћин да није имао нешто снаге иза цПанела. Упркос скромним коренима компаније, овде постоји изненађујућа количина функција, укључујући једног од најбољих произвођача веб сајтова.

На пример, није толико моћан као градитељ у Вик-у (прочитајте наш Вик преглед), али је и даље прилично добар. Интерфејс је довољно познат да већина неискусних грађевинара може брзо да направи добар изглед.

Поред програмера, сваки план долази са бесплатним доменом, плус код ГоДадди-а, који има један од највећих избора проширења домена. Можете прочитати нашу рецензију ГоДадди да бисте сазнали више о домаћину или га сами испробали уз 30-дневну гаранцију поврата новца.

4. Хостинг А2

А2 хостинг представља искренији поглед на цПанел, који се врло мало мучи са планираним дизајном. Мени са леве стране, било да се ради о додатним картицама или управљању ресурсима, потпуно је исечен, остављајући широко отворен поглед на опције.

Некима овај изглед можда делује мало боље. Још се налази информација о вашој веб локацији са десне стране екрана, али већина некретнина посвећена је различитим опцијама. На много начина, ово је цПанел у свом најчишћем облику, представљајући вам тону снаге а да није превише неодољиво.

Међутим, на нашој листи је нижи из једног једноставног разлога: морате приступити цПанелу преко наменског корисничког подручја. Када се пријавите, Блуехост или ХостГатор слетиће директно у цПанел. То није случај код А2, где се уместо тога морате пријавити, а затим пријавити у цПанел.

Мало збуњујуће, да, али исто тако и помало. Упркос помало неспретном процесу, А2 има одличну имплементацију цПанела. Дизајн управља с мноштвом информација на малом простору, а да није превише неодољив што је прилично подвиг.

Остали разлози који нам се свиђају А2 хостингом

Прави извлачење А2 хостинга су ипак различите могућности. Чак и више од ХостГатор, А2 има масивну линију која омогућава избор не само ваше врсте хостинга, већ чак и оперативног система сервера на којем сте домаћин.

Као што је већ поменуто, цПанел је само Линук, што значи да ће Виндовс корисници бити закључани у Плеск Оник-у као средство контроле. Није баш добар као цПанел, али има чист дизајн заснован на икони, а који није превише тешко схватити.

У А2 је вјероватно огромно више опција. Међутим, то такође значи да можете сваки план израдити према специфичним потребама. Прочитајте нашу рецензију А2 хостинга да бисте сазнали више или се пријавите данас уз било какву гаранцију поврата новца.

5. ГреенГеекс

ГреенГеекс је веб домаћин због којег се осећате добро када покренете веб локацију. Компанија са еколошким окружењем стоји у својој класи, са посвећеношћу зеленом хостингу који мало друге компаније чак спомињу.

Срећом, користи и цПанел. Имплементација је заправо прилично датирана, а иконе ниже резолуције откривају своју старост. Упркос томе, изглед је можда лакши за употребу. Иконе се храбрије истичу на страници уместо да се уклапају у универзалну шему боја.

На левој страни можете видети сличан изглед ГоДадди-ја, са основним информацијама о коришћењу ресурса и вашем примарном домену. Изнад тога ћете пронаћи најновије вести из ГреенГеекса, укључујући било какве најаве, а испод можете изабрати тему цПанел-а..

То је основни цПанел изглед и, у поређењу са редизајном ХостГатора и Блуехоста, постаје мало краћи. Међутим, то је још увек једноставност у најбољем реду, пружајући вам чист интерфејс у ​​коме можете да управљате својом веб страницом.

Други разлози који волимо ГреенГеекс

ГреенГеекс је јединствен веб домаћин због своје посвећености еколошком хостингу. Можда се не чини да би ова индустрија имала много утицаја на животну средину, али ГреенГеекс тврди да ће индустрија веб хостинга до 2020. године надмашити индустрију авио-компанија у загађењу животне средине..

Међутим, компанија не може да промени природу веб хостинга и енергију коју троши. Уместо тога, ГреенГеекс обећава да ће купити троструку количину електричне енергије која се користи у ветроенергетским кредитима како би се надокнадио утицај на животну средину..

ГреенГеекс је заиста посебан домаћин и иако се фокусира пре свега на планове мале потрошње, и даље се сврстава у ред наших најбољих јефтиних провајдера за веб хостинг. Прочитајте нашу рецензију ГреенГеекса да бисте сазнали више или је испробајте сами са 30-дневном гаранцијом поврата новца.

Последње мисли

Без сумње, цПанел би требао бити ваш први избор за веб хостинг. Иако није једини показатељ доброг домаћина, свакако је солидан, па предлажемо да га потражите на листи карактеристика било ког веб хостинга пре него што га проверите.

Ових пет домаћина нису једини који нуде цПанел, али стоје глава и рамена изнад осталих, посебно ХостГатор и Блуехост. Који вам је цПанел домаћин најдражи? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map