Најбољи резервни алати за Амазон Глациер у 2020. години

Предности Амазон Глациер-а за прављење сигурносних копија података могу бити неамерирајуће када је реч о доларима и центима, али примена има тенденцију да постане загонетна ако не знате шта да радите након што на Амазону унесете цифре ваше кредитне картице. Питање је како убацити податке са свог уређаја у Глациер трезор и, срећом, добили смо одговор.


Супротно увреженом мишљењу, то није ствар викања на екрану рачунара. Проблем је у томе што је Амазон Глациер складиште података, али недостаје му средства за прикупљање података о саобраћају. Потребан му је транспортни систем и у овом чланку ћемо покрити најбоље од најбољих, вођени оним што може бити најсофистициранији трајект од свих, ЦлоудБерри Бацкуп.

Амазон-Глациер-Ваулт

Шта је Амазон глечеер?

Амазоново решење за хладно складиштење једна је од најјефтинијих услуга облачне инфраструктуре и то смо детаљно описали у нашој ревизији Амазон Глациер. Са стопама од пола процента по гигабајту или нижим, Глациер је отприлике 20 процената трошкова Амазона С3, Гоогле Цлоуд-а и других великих имена у нашем најбољем ИааС водичу за облаке

.

САД Исток (Охајо):$ 0,004
САД Запад (Орегон):$ 0,004
САД Запад (Н. Калифорнија):$ 0,005
Азијско-пацифички (Сеул):$ 0,005
Азијски Пацифик (Сиднеј):$ 0,005
ЕУ (Франкфурт):$ 0.0045
ЕУ (Ирска):$ 0,004

Проблем са Амазон Глациер-ом је тај што он служи уској сврси: архивској. Савршена је за прављење резервних копија датотека, али не делује добро за дизајн апликација или процесе који захтевају редован приступ сачуваним датотекама. То је зато што, упркос јефтином складиштењу прљавштине, накнаде за коришћење нису само скупе, већ су брзине претраживања података споро спора осим ако не желите да платите за убрзано претраживање..

Амазон Глациер, цене преузимањаЦост по ГБ: Време преузимања:
Стандард:0,01 УСД по ГБ и 0,05 УСД на 1.000 захтева3-5 сати
Товар:0,0025 УСД по ГБ и 0,025 УСД по захтеву5-12 сати
Очекивано:0,03 УСД по ГБ и 0,01 УСД по захтеву1-5 минута

То није велики проблем за предузећа или чак кућне потрошаче који траже поузданије резервно решење од, рецимо, Мемопал-а или Дегоо-а, две бугги услуге које често застају и имају сумњиве приступе корисничкој подршци, који вам остављају више питања него одговора.

Амазон не само што има одличну подршку, Глациер је поуздан за брзине преноса и интегритет података, захваљујући глобалној мрежи дата центара која обухвата 18 географских региона широм света..

Амазон-Веб-Сервицес-Дата-Центерс

Ускоро ћемо изнијети своје понуде за најбоље резервне алате за Амазон Глациер. Нажалост, одабири су танки. Поред ЦлоудБерри-а, једина запажена имена су Дуплицати и Арк. Предлажемо да почнемо са 15-дневним суђењем ЦлоудБерри Бацкупа, али тамо смо пристрани из разлога који ће ускоро постати јасни.

Шта је најбоље средство за прављење резервних копија за Амазон глечер?

Већина мрежних алата за израду резервних копија има своје сервере. То се односи на Ацронис Труе Имаге, Бацкблазе, СпидерОак и већину осталих уноса који се сврставају у наш најбољи водич за резервне копије на мрежи. Иако их ове услуге чине једноставним за употребу, чине их и неспојивим са ИааС услугама као што је Амазон Глациер. То омогућава ограничене могућности и загушене, слабо финансиране серверске мреже.

Да бисте направили резервну копију на цлоуд добављачу ИааС-а, као што је Глациер, требат ће вам провајдер „селецт-иоур-цлоуд“ са могућностима израде сигурносних копија. Ипак, нема их превише, што их чини првим оним што смо тражили приликом избора.

Након тога тражили смо карактеристике.

Једна критична укљученост је приватна енкрипција од почетка до краја. За записник, Глациер шифрира датотеке похрањене у мировању на својим серверима користећи АЕС 256-битну енкрипцију према заданим поставкама. Разлика је у томе што он управља вашим кључевима за шифровање. Резервни клијент са приватном енкрипцијом значи да нико, па ни Јефф Безос, не може да дешифрује ваше датотеке.

Јефф-Безос-Амазон

Такође смо тражили клијенте који су вам омогућили подешавање верзије датотека. Верзија значи да се датотеке уређују, копије пре него што су те измене направљене. То вам омогућава враћање датотека у случају случајних измена. Такође је корисно ако су датотеке оштећене, јер можете да се вратите на чисте копије.

Поред тога, верзија је начин да се избегне напад против рачунара без плаћања нешифрираних копија датотека. Неколико добављача сигурносних копија има напредније алгоритме за откривање рансомвареа за превенцију, као што је Ацронис Труе Имаге (прочитајте нашу рецензију Труе Имаге), али, од уноса на овој листи, само ЦлоудБерри Бацкуп чини исто.

Рансомваре-Грапхиц

Сигурносне копије на нивоу блока и сигурносне копије са више навоја су још две функције које смо имали на уму, а које служе за убрзање процеса израде резервних копија. Компресија је друга, мада његова сврха није брзина. То смањује количину простора коју ваше датотеке заузимају на задњем крају, што вам штеди новац.

Постоје и друге функције које се разликују од једног резервног добављача до другог. Ми ћемо покрити оне док буду приказани испод, поред трошкова за разговор.

Најбоља сигурносна копија за Амазон Глациер: ЦлоудБерри Бацкуп

Чућемо од навијача Арка и Дуплицатија тамо, али, по било којој разумној мери, ЦлоудБерри Бацкуп је далеко најбоља услуга израде резервних копија за Амазон Глациер. То искључује да је Дуплицати бесплатан.

ЦлоудБерри-Бацкуп-Планови-Слидер1
© Цлоудвардс.нет

ЦлоудБерри-Цлоуд-Стораге-Слидер2
© Цлоудвардс.нет

ЦлоудБерри-Бацкуп-Моде-Слидер3
© Цлоудвардс.нет

ЦлоудБерри-Бацкуп-Соурце-Слидер4
© Цлоудвардс.нет

ЦлоудБерри-Бацкуп-Распоред-Слидер5
© Цлоудвардс.нет

Претходна

Следећи

Оно што ЦлоудБерри Бацкуп чини бољим од Арк-а и Дуплицати-а је то што подржава више услуга у облаку, има атрактивније корисничко сучеље, флуидније корисничко искуство и, што је најважније, много више функција за одржавање датотека и безбедност сигурносних копија..

Карактеристике белешке укључују приватну, крајњу енкрипцију помоћу АЕС 256-битног, транзитно шифровање помоћу ТЛС протокола и прилагодљиве смернице задржавања.

Те функције помажу да ваше датотеке буду безбедне у случају кршења података, напада човека у средини, напада рансомвареа и других цибер криминала. ЦлоудБерри Бацкуп чак има уграђену рансомваре заштиту која скенира могуће инфекције злонамерним софтвером и чини чисте сигурносне копије у случају да се пронађе било шта сумњиво.

Прочитајте наш чланак о најбољим мрежним сигурносним копијама за заштиту против рачунара за више информација.

Остале карактеристике напомена укључују континуирано израду сигурносних копија и планиране сигурносне копије. Иако се препоручује континуирана израда сигурносних копија, за веће сигурносне копије можда бисте могли боље процесе покретати преко ноћи.

ЦлоудБерри-Бацкуп-Распоред-Слидер5

ЦлоудБерри Бацкуп такође има могућности прављења резервних копија на нивоу блока. Ако је то омогућено, кад год се датотека промени, цела се датотека не враћа на сервер. Замењују се само измењени делови датотеке, штедећи време и штедећи ресурсе.

ЦлоудБерри Бацкуп може изводити резервне копије засноване на слици. Уместо да ствара резервне копије одређених фасцикли и датотека, сигурносно копирање на основу слика прави кратак снимак свега, чинећи обнове свеобухватнијим. Прочитајте нашу најбољу сигурносну копију засновану на слици да бисте сазнали где се ЦлоудБерри налази у конкуренцији са конкуренцијом.

Остали разлози који воле ЦлоудБерри сигурносно копирање

Поред Амазон Глациер-а, ЦлоудБерри Бацкуп се удружује с преко 50 различитих пружатеља услуга облака. То укључује ИааС опције као што су Амазон С3, Гоогле Цлоуд, Мицрософт Азуре, Бацкблазе, Рацкспаце и Васаби. То укључује традиционалне провајдере за складиштење у облаку као што су ОнеДриве, Гоогле Дриве и Амазон Дриве.

ЦлоудБерри-Цлоуд-Стораге-Слидер2

Доступно је неколико ЦлоудБерри Бацкуп лиценци, од којих је свака трајна. Верзије за радну површину доступне су за Виндовс (49,99 УСД), мацОС (29,99 УСД) и Линук (29,99 УСД). Свака верзија има бесплатну верзију, али оне не садрже резервне копије, компресије или шифровање засноване на слици, између осталих функција.

Бесплатна верзија је ограничена на 200 ГБ резервне копије, док су плаћене верзије добре за 5ТБ. Ако вам треба више, мораћете да купите много скупље ЦлоудБерри Бацкуп Ултимате за 299,99 УСД. Та верзија може да прави резервне копије система Виндовс Сервер, СКЛ Сервер и Екцханге Сервер, тако да је одрживији за пословне прављење сигурносних копија..

Приуштите си 15-дневно бесплатно пробно време да бисте видели је ли ЦлоудБерри Бацкуп пратилац Амазон Глациер-а који сте тражили. Добијате и 10 ГБ бесплатног простора за складиштење Амазон Глациер-а, тако да би то требало бити довољно да бисте га поставили кроз кораке.

Арк Бацкуп

Наговештавање да Арк Бацкуп-у недостаје уметност ЦлоудБерри Бацкупа је подцјењивање. То је потпуно непривлачно. Шема боја је сива и бела, линије текста су одсечене и многи прозори не могу да се мењају да би се побољшала видљивост. Осим тога, текст је толико мали да би вам било потребно повећало.  

Клизач главног заслона Арк Бацкуп

Арк АВС Изаберите клизач клизача4

Арк Цлоуд Стораге Типе Слидер5

Претходна

Следећи

Другим речима, корисничко искуство није у првом плану размишљања Арк тима. Ипак, функционалност је боља. Иако се он може повезати само са делом пружаоца услуга у облаку који ЦлоудБерри подржава, опције укључују Амазон Глациер.

Софтвер има прегршт корисних функција. Арк шифрира датотеке пре него што напусте рачунар, тако да људи у Амазону неће имати појма шта су ваши кључеви за шифровање и нема начина да их дешифрује. Улов је да ако изгубите лозинку изгубите и приступ резервној копији, али то је цена коју плаћате за тајне агенте који не просијавају ваше селфиеје.

Иако је корисничко сучеље оно што ће већина људи користити за сигурносно копирање података, Арк такође има услужни програм наредбеног ретка отвореног кода. За оне који имају техничку оштрину, помоћи ће да се осигура да се не одвијају никакви забавни послови, као што је не шифрирање метаподатака или слање датотека у подземни бункер за цибер ратовање у Сибиру.

Остале карактеристике напомене укључују преносе на нивоу блока како би се осигурало да се пребачени само измењени делови датотека након почетног слања, дедукција на страни клијента, тако да се исте датотеке не преносе више пута и компресија ради смањења величине отпреме.

Према ономе што нам кажу људи из Арк-а, софтвер скенира датотеке једном јединицом, поставља се у редове реда, а затим користи више нити како би убрзао процес преноса. Ако скенирање надмаши процес преноса, скенирање ће се зауставити док се ред не смањи на управљиви ниво.

Чувају се додатне верзије сигурносних копија датотека, тако да можете преокренути вријеме у случају нежељене промјене или оштећења датотеке. Међутим, не можете да прилагодите политику верзије верзије као што је то могуће у ЦлоудБерри-у. Уместо тога, све се задржава. То значи да ће се користити више простора за чување глечера, али то не би требало да представља велики проблем јер се датотеке обрађују на нивоу блока и компримирају.

Остали разлози за које волимо Арк резервну копију

Осим Глациер-а, Арк може сигурносно копирати податке на Амазон С3, Гоогле Цлоуд, Бацкблазе Б2, Васаби, Дропбок, Гоогле Дриве, ОнеДриве и Амазон Дриве. Међутим, приметно недостаје Мицрософт Азуре, који је можда најпривлачнији од свих облачних ИааС решења, захваљујући 52 дата центра широм света (прочитајте наш преглед Мицрософт Азуре).

Арк-Цлоуд-одредишта

Цена Арк 5, најновије верзије софтвера, износи 49,99 долара за сталну лиценцу. Лиценца је добра за један рачунар или један сервер. У понуди су верзије оперативног система Виндовс и мацОС и постоји 30-дневно пробно време које вам препоручујемо да искористите, посебно јер је то иста цена коју ћете платити за врхунски производ у ЦлоудБерри Бацкуп-у.

Дуплицати

Дуплицати користи другачији приступ од ЦлоудБерри Бацкупа и Арк-а по томе што је интерфејс базиран на прегледачу. То не значи да ће се сигурносна копија зауставити кад искључите Цхроме или Фирефок, будући да у позадини постоји и десктоп клијент ради покретања резервних копија..

Дупликати Додај сигурносну копију клизача1

Дупликати Додај одредишни клизач2

Дупликати Додај Слиде Сеттингс Гладеер

Дупликати Додај датотеке Слидер4

Дупликати шифрирање клизача5

Претходна

Следећи

Дупликатијев УКС, попут Арк-а, могао би да користи преобразбу. У случају Дуплицатија, разумљивије је јер је то бесплатан производ, али неспретни дизајн може се навикнути. Срећом, Дуплицати има лепе ресурсе подршке који ће вам помоћи у томе.

Најновија верзија Дуплицатија не подржава Амазон Глациер директно. Мада подржава Амазон С3, који можете користити за повезивање са Глациер трезора. Дуплицати има упутства како то учинити ако вам треба помоћ.

При подешавању сигурносне копије можете се одлучити за не шифрирање, АЕС 256-битну енкрипцију или ГНУ Приваци Гуард. Мораћете да креирате и лозинку, коју ћете знати само ви. Будући да је Дуплицати заснован на претраживачу, можете сачувати лозинку у облаку менаџеру лозинки попут ЛастПасс или Дасхлане, само у случају да је заборавите.

Постоји опција за укључивање ССЛ-а – Дуплицати значи ТЛС јер је ССЛ неисправан – који би требало да користите осим ако не желите да гадљиви штребер Моунтаин Дев живи у подрумском стану који своје датотеке поставља на Реддит.

Постоје опције за искључивање скривених, системских и привремених датотека, као и датотека већих од одређене величине. Све датотеке се компресују пре учитавања да би се смањио потребан простор за складиштење и подржана је резервна копија на нивоу блока.

Као и Арк, Дуплицати није укључио вишеструки навој као функцију. То значи да ће отпреме тећи спорије него што је то случај са ЦлоудБерри Бацкуп-ом. Наводно, развојни тим компаније Дуплицати ради на томе, али без објављеног пута не бисмо на то рачунали у блиској будућности.

Резервна копија може се подесити да ради непрекидно или можете креирати распоред. За верзију датотеке можете одабрати да нема претходних датотека, свих датотека или да креирате прилагођену политику задржавања.

Остали разлози који волимо дупликате

Дуплицати подржава Амазон С3, Мицрософт Азуре, Гоогле Цлоуд, Бацкблазе Б2, Бок, Дропбок, Гоогле диск, Јоттацлоуд, Мега и ОнеДриве као облаке дестинације за резервне копије. Подржани су и Хубиц, али у случају да сте пропустили вести, то је пут паметних футрола и фантастичних паковања.

Дуплицати има клијенте за Виндовс, мацОС и неколико укуса за Линук (Дебиан, Убунту, Федора и РедХат). Постоји чак и верзија за Синологи, али ми закопавамо предност. Као софтвер отвореног кода, за разлику од ЦлоудБерри Бацкупа и Арк-а, Дуплицати вас неће коштати ни секунде. Све што ћете требати да платите је Амазон Глациер или било који други провајдер облака који одаберете да га упарите.

Последње мисли

ЦлоудБерри Бацкуп, Арк и Дуплицати су једине резервне услуге које бисмо препоручили за употребу са Амазон Глациер, а само се један од њих топло препоручује. Ипак, софтвер сигурносне копије није једини начин за уношење датотека у ваш Глациер Ваулт.

Постоје клијенти за пренос датотека, познати и као истраживачи облака, као што су Цибердуцк, ЦлоудБерри Екплорер и ФилеЗилла, који ће и трик, али не тако добро. Они су алати за ручно слање који нису дизајнирани за стварање упорних сигурносних копија. Прочитајте чланак о најбољем клијенту за пренос датотека за више детаља.

Друга опција је изградња мрежног погона спојеног на Амазон Глациер. Мрежни диск личи на меморисани диск на рачунару, осим што смешта датотеке у облак уместо чврстог диска.

Имамо чланак о томе како да изградите мрежни диск, који такође добро функционише са Дропбок-ом, Гоогле диском и другим провајдерима као што је то случај са Глациер-ом. Међутим, као и код истраживача облака, мрежни дискови захтевају превише ручног рада да би били одрживи софтвер за израду резервних копија.

За израду сигурносних копија ЦлоудБерри Бацкуп је једноставан избор за архивирање података помоћу Амазон Глациер-а. Такође је сврстана међу најбоље резервне интернетске сервисе сигурносних копија и исплати их се проверити на 15-дневном суђењу.

Поделите своја мишљења о Амазон Глациеру и како га користите за архивирање датотека у одељку за коментаре испод. Вољели бисмо чути о софтверу који нам је недостајао, поготово ако је дизајниран за израду сигурносне копије на тврдом диску. Као и увек, хвала на читању.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me