Најбоље понуде у облаку складиштења: како добити више за мање

Да ли тражите јефтино складиште у облаку? Имате среће Конкуренција на тржишту складишта у облаку је жестока и пошто је то нешто од робног производа, за увиђавне штреберице може се наћи пуно вредности..


Уместо да плаћате 10 УСД месечно за 1ТБ складиштења помоћу Дропбок-а, можете добити дупло већи износ за 2 УСД мање ако знате где да тражите. Или, ако вам је потребно само 500 ГБ, заиста нема потребе да плаћате складиште које нећете користити.

У наставку смо извукли из наше библиотеке прегледа простора у облаку да бисмо пронашли најбоље понуде за складиштење у облаку данас. Више од само јефтиних алтернатива за Дропбок, свако решење за складиштење у облаку нуди сопствено снажно корисничко искуство, чинећи их савршеним изборима за проширење вашег складишног капацитета без смањивања вашег банковног рачуна.  

Ако заиста желите да уштедите, не заборавите да проверите и наше понуде за најбоље планове за складиштење у облаку.

Најбоље понуде за Цлоуд Стораге 2020

Оно што чини складиштење у облаку најбољим?

У прављењу избора нисмо баш започели са задњим редом. Истина је да постоји много јефтиних опција које привлаче својом цену, али не испоручују када је у питању квалитет.

Добар пример је МЕГА складиште у облаку. Иако уз помоћ МЕГА можете бесплатно добити 50 ГБ меморије у облаку, сама услуга је пуна грешака, тешка за употребу и више него мало спори када је у питању брзина синхронизације, о чему можете читати у нашој целокупној рецензији МЕГА.

Имајући у виду квалитет, започели смо са фокусирањем на решења која су добро осмишљена и достојна да се спомињу у нашем најбољем окну за складиштење у облаку. Тек тада смо размотрили трошкове услуге у поређењу с количином примљеног складиштења.

Поред цене, такође смо дали неку тежину разноврсности, јер неке услуге складиштења у облаку нуде више различитих цена, док вас други, попут Дропбока, присиљавају да пређете са бесплатног на 1ТБ и не нудите ништа више од тога.

То је речено, идемо до добрих понуда.

Најбоља понуда у облаку складиштења: Синц.цом

Синц.цом је скочио на нас као једноставан избор за најбољу понуду у облаку складиштења. План 2ТБ враћаће вам само 8 УСД месечно. То је велики разлог зашто га такође препоручујемо као један од најбољих начина за складиштење у облаку за фотографије, који заузимају пуно простора.

Иако је то тешко решити, Синц.цом такође има јефтинији, 500ГБ план за оне којима не треба толико простора за складиштење. Иако није баш добра понуда, цена само делује на нешто више од 4 долара месечно.

Слаба страна Синц.цом-а је што сервис заправо не нуди месечне опције: мораћете да платите годину дана унапред. Међутим, ако било која услуга складиштења у облаку може оправдати обавезу, то је вјероватно она.

Можете испробати Синц.цом пре него што платите регистрацијом за бесплатан налог од 5 ГБ. Синц.цом такође има један од најбољих рефералних програма у облаку складиштења, са 1 ГБ додатног складишног простора намењеног свима који се увере да се региструју, и нема ограничења броја препорука које можете да направите.

Други разлози који нам се свиђају Синц.цом

Синц.цом стоји као једна од најсигурнијих опција за складиштење у облаку, ако не и најсигурнија. Делом то је захваљујући чињеници која пружа приватно шифрирање од стране до краја, што значи да само ви или они са којима одлучите да делите садржај могу да дешифрују ваше датотеке. Рангирали смо га као наш избор за најбољу похрану у облаку са нултим знањем.

Синц.цом Дропбок Алтернатива

Такође, као што можете прочитати у нашој Синц.цом рецензији, услуга има сјајне функције за дељење датотека које помажу да се ваши документи, слике и видео снимци не примете у руке. Они укључују разумне додатке које превише других решења за складиштење у облаку занемарују, попут веза заштићених лозинком, датума истека везе и ограничења преузимања.

У основи, то је попут Форт Кнок складишта у облаку, али много јефтиније. Такође има одличан бесплатни план од 5 ГБ.

пЦлоуд

пЦлоуд заправо нуди исту понуду у облаку за складиштење у облаку од 2 ТБ као Синц.цом. То и не чуди, с обзиром да је Синц.цом вероватно њен најближи ривал, о чему можете да читате у нашем поређењу Синц.цом вс пЦлоуд.

Разлог због којег пЦлоуд рангирамо ниже је тај што морате за додатну шифрирање знања платити додатно. Доступно путем додатка званог пЦлоуд Црипто, коштат ће вас најмање 3,99 долара мјесечно.

Добра вест је, међутим, да за разлику од Синц.цом, можете да идете месечно са пЦлоуд-ом ако плаћање за годину дана унапред не пристаје на вас. Трошак пЦлоуд-овог 2ТБ плана у том се случају повећава на 9,99 УСД месечно.

пЦлоуд такође има план од 500 ГБ који износи 4,99 УСД месечно ако идете месечно или нешто мање од 50 УСД ако плаћате за годину унапред. Наравно, постоји и бесплатни план који вам доноси 10 ГБ бесплатног простора за складиштење.

Ако се на пЦлоуд-у заиста продаје као најбоље решење за складиштење у облаку, услуга нуди чак и планове за цео живот. Тај 2ТБ можете закључати на неодређено време за 350 УСД, што је отприлике 2,5 године редовног пЦлоуд плаћања.  

Остали разлози који нам се свиђају пЦлоуд

Будући да није баш тако закључан као Синц.цом, пЦлоуд је у стању да уради неке ствари које његов ривал не може. То укључује преглед сачуваних датотека са интерфејса прегледача пЦлоуд, па чак и репродукцију музике и видео записа. Ми га рангирамо као врхунски избор за чување облака за музику.

пЦлоуд преглед

Опште корисничко искуство са пЦлоуд-ом је, у ствари, одлично захваљујући захваљујући елегантном интернетском корисничком интерфејсу. Ми детаљно описујемо основе у нашем прегледу пЦоуд-а ако желите да знате више пре пријаве. Постоји и бесплатни план од 5 ГБ који можете да искористите за тестирање. 

Амазон Дриве

Амазон Дриве чини нашу листу захваљујући чињеници да нуди 13 различитих планова складиштења. То значи да не морате да купујете више складишта него што вам је потребно, штедећи новац за друге ствари, попут доброг ВПН-а.

За директно упоређивање са Синц.цом и пЦлоуд, план Амазонског погона од 2 ТБ коштат ће вас 120 долара годишње, што је око 2 долара више месечно него било која од ових услуга. Међутим, за разлику од њих, Амазон такође нуди план од 1 ТБ, што је само 60 долара годишње.

Сладећи посао, претплатници Амазон Приме добијају неограничено складиштење фотографија, што ће неким корисницима вероватно оправдано учинити Амазон Дриве најбољом понудом за њих.

Иако долари имају смисла, Амазон Дриве није ни приближно тако сигуран као Синц.цом или пЦлоуд. То је зато што датотеке нису шифроване у мировању на Амазоновим серверима. Због тога, ако се одлучите да користите Амазон Дриве, свакако препоручујемо да размотрите упаривање с услугом шифровања датотека попут Бокцриптор-а.

Остали разлози који воле Амазон Дриве

Иако нам недостатак шифрирања прави паузу, може се рећи да се Амазон Дриве током последњих година знатно побољшао, о чему говоримо у нашој целокупној рецензији Амазон Дриве.

Преглед Амазон Цлоуд Дриве-а

Једна од наших најдражих промена је та што Амазон Дриве сада подржава синкронизацију на нивоу блока, што значи да се само измењени делови датотека поново копирају када се изврше измене, а не да се копирају целокупну датотеку изнова. Синхронизација на нивоу блока знатно убрзава процесе синхронизације, али тренутно их користи само неколико услуга складиштења у облаку, укључујући Дропбок и Егните (прочитајте наш Егните преглед).  

Један погон

ОнеДриве је једини сервис за складиштење у облаку који можемо да замислимо, који заправо нуди породични план и његов добар. За само 9,99 УСД месечно добијате пет планова за складиштење од 1 ТБ. Поврх тога, имате и приступ радној верзији Мицрософт Оффицеа, Оффице 365.

Појединачни корисник ОнеДриве-а, 1ТБ план такође добија приступ Оффице 365 и кошта само 6,99 долара месечно. Иако то није тако добар посао као Синц.цом, јефтинији је од два највећа ривала, Дропбок-а и Гоогле Дриве-а. Имамо чланак Дропбок вс Гоогле Дриве вс ОнеДриве ако желите више савета на тој предњој страни.  

Слаба страна ОнеДриве-а иста је као и код Амазона: нема шифрирања на страни сервера, осим ако нисте пословни корисник (прочитајте нашу рецензију ОнеДриве фор Бусинесс). Међутим, компатибилан је са Бокцриптор-ом ако желите да преузмете своју приватност у своје руке.

Остали разлози који нам се свиђају ОнеДриве

ОнеДриве је лако један од најбољих алата за складиштење у облаку који су данас доступни када је у питању продуктивност. То је захваљујући интеграцији са Оффице Онлине-ом и неким згодним функцијама за дељење датотека које омогућавају сарадњу на мрежи. Такође смо обожаваоци Мицрософтовог ОнеНотеа, једног од најбољих доступних интернетских алата за прављење белешки.

Као што је споменуто у нашој прегледу ОнеДриве, Мицрософтова услуга складиштења у облаку може да ограничи копирање на нивоу блока, примењујући ту функцију на Мицрософт Оффице типове датотека. То значи да ако користите Оффице, сјајно је за синхронизацију датотека.  

ОпенДриве

Ова листа не би била потпуна без да понесете мало похвале једином неограниченом сервису за складиштење у облаку, ОпенДриве. Цена тог неограниченог складиштења је такође одлична и износи само 9,95 УСД месечно или 99 долара годишње.

С обзиром на то да добијате неограничену количину складиштења за не више од цене претплате за 2ТБ Синц.цом, разумно је запитати се зашто нисмо направили ОпенДриве број један на овој листи, уместо број пет.

Ми детаљно описујемо проблеме са њим у нашој целокупној рецензији ОпенДриве-а, али укратко, открили смо да се ОпенДриве синхронизује на мало превише бугги, корисник доживљава превише неспретно, а подршка мало превише танко. 

ОпенДриве такође има план од 500 ГБ за 5 УСД месечно, али ако га немате у неограниченом складишту, дефинитивно бисмо предложили да испробате друге опције.

Други разлози које волимо ОпенДриве

ОпенДриве подржава енкрипцију са нултим знањем и не кошта скупо као што је то случај са пЦлоуд-ом. То значи да ћете добити прилично безбедну услугу, иако не подржава двофакторну аутентификацију или лозинке за дељење датотека као што је Синц.цом.

ОпенДриве преглед

Уз ОпенДриве добијате и интегрисану апликацију за узимање белешки и функције управљања задацима. Такође, можете да додате још четворицу корисника на неограниченом плану и тако добијете још већу вредност од услуге.

Почасни спомен: ИДриве

Важно је препознати разлику између складишта у облаку и сигурносне копије на мрежи, о чему можете прочитати у нашем чланку о тој теми. Међутим, ако постоји једна услуга која успева да оба добро уради, то је ИДриве.

ИДриве преглед

Док категоризирамо ИДриве као интернетску сигурносну копију, једна претплата вам заправо даје 2ТБ резервног простора и 2ТБ простора за похрану у облаку. То је укупно 4ТБ. ИДриве може учинити много онога што традиционални простор за складиштење у облаку може учинити, укључујући ослобађање простора на чврстом диску, синхронизацију уређаја и дељење датотека.

Наш цео преглед ИДриве-а пружиће вам бољи увид у ову услугу, мада желите да је сами тестирате, можете да се пријавите за бесплатни налог од 5 ГБ. Као резервна услуга, такође је изузетно свестрана, омогућава вам да заштитите неограничен број рачунара и паметних телефона. То је, и његова вредност, зашто се ИДриве значајно истиче у нашем најбољем водичу за израду сигурносних копија на мрежи.

Последње мисли

Ту сте, наш избор за најповољније понуде у облаку складиштења. Иако смо посебно вољели Синц.цом и пЦлоуд као одлична свеобухватна решења, увек имамо тешку ствар коју треба исправити. Уосталом, различити људи имају различите потребе. 

Велики део наше листе засновали смо на проналажењу најбољих понуда у вредности од долара које су извучене из најбољих услуга складиштења у облаку уопште. Међутим, овде има пуно простора за расправу, зато слободно додајте своје мисли у коментаре испод, ако не мислите да смо зарадили.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map