Како одабрати провајдера за веб хостинг

Спремни сте да направите свој први веб сајт. Смислили сте на којој платформи идете – или ако кодирате од нуле – и сада морате пронаћи негде да угостите своје ремек дело. Што вас доводи до неважне тачке: шта треба потражити у компанији за веб хостинг?


Хостинг је попут пута, а веб локација је зграда. Ваша зграда постоји и има вредност, али потребан је пут да би јој људи могли приступити: морате поставити своју веб локацију на сервер пре него што људи могу да је дођу до ње.  

Ствар је у томе да постоје буквално хиљаде веб хостинг платформи, а то су само оне усред криве звона. У зависности од ваших потреба, лако је бити претрпан свим могућностима. Овде на Цлоудвардс.нет одлучили смо да претрагу поједноставимо за вас и дамо вам неке од критеријума са којима треба да будете у потрази..

Карактеристике

Веб локацијама је потребно много више од само хостинга, а компаније су потакнуле да понуде више могућности за додавање на своје основне услуге. Много њих постаје попут “све на једном месту” за изградњу веб странице.

Пре него што се ваша веб локација може угостити, морате да региструјете свој домен. Као што можете прочитати у нашој рецензији ГоДадди, та услуга је била једна од првих која је у пакету пријавила домену и веб хостинг. Након тога, мноштво других хостинг компанија ће вам и прву годину бесплатно давати домен.

Када говоримо о доменима, један од најбољих делова у вези са покретањем веб локације је адреса е-поште на том доменом. Нису све хостинг компаније нуде е-пошту, а проналазак друге компаније за хостирање е-поште није само неугодно, већ и скупо.

ДреамХост је добар пример платформе за хостинг која пружа неограничене адресе е-поште на вашем домену (погледајте наш ДреамХост преглед да бисте сазнали више). Све то долази без додатних трошкова, без подешавања од вас.

Ако имате платформу за е-трговину, функције попут ССЛ сигурних сервера су кључне. ГреенГеекс је компанија која нуди ССЛ сертификацију, као и интеграцију са Агора, ОСцоммерце и Зенцарт колицима за куповину како би вам помогла наплата; да бисте видели све што ГреенГеекс нуди, погледајте нашу ГреенГеекс рецензију.

Изван тога, функције се мало шире. Компаније ће понудити различите подстицаје за покушај и зарађивање вашег пословања. Шта вас вуче зависи од ваших потреба. Међутим, добро је потражити ствари попут интернетских рачуноводствених алата и интеграције Г Суите-а како би вам омогућили да останете на врху веб локације.

Сервери и брзине

Најважнији део било ког веб хостинг предузећа су сервери. Постоје бројне различите сервере које компаније постављају, али један захтев би требало да буде најважнији: сви морају да буду брзи.

На доњем крају ће ваша веб локација обично бити домаћин дељеном серверу. Ово је свеобухватни сервер који угошћује различите локације. Лоша страна је што нису прилагођени платформи или потребама ваше веб локације.

Већина компанија нуди ВордПресс сервере – што има смисла узимајући у обзир да је 19 процената свих веб локација изграђено на тој платформи. А2 има неке од најбржих ВордПресс сервера који имају 300 посто брже брзине од било ког водећег конкурента (да бисте сазнали више, погледајте нашу А2 рецензију).

Вредно је додатних трошкова за надоградњу на сервере намењене ВордПресс-у. Гоогле узима у обзир странице брзине приликом одређивања ранга веб локације у резултатима претраге. Желите да се веб локација брзо учита и у томе вам помаже наменски ВордПресс хостинг.

Можете прочитати наш најбољи веб хостинг за ВордПресс и проверити наше водиче о коришћењу ЦМС-а да бисте сазнали више. 

 • Водич за почетнике за коришћење ВордПресс-а
 • Прелазни водич за коришћење ВордПресс-а
 • Напредни водич за коришћење ВордПресс-а

Иако су много ређе, неке компаније нуде виртуелне приватне сервере. ВПС-ови су виртуелне машине које купцима омогућавају приступ супер-оперативу у ОС-у. Лакше је конфигурисати и често коштају мање него наменски сервери. Једина мана је то што деле физички хардвер других сервера, тако да перформансе нису тако добре.

Наравно, стварне спецификације сервера су важне. Нећу овде улазити у то, али ако сте упознати са рачунарима, требало би да знате шта да тражите. У правилу, боље је више. То није увек тачно, али више језгара и више РАМ-а углавном се изједначавају са бољим перформансама сервера.

Сервери са бољим спецификацијама намећу ограничења пропусне ширине. Ако је ваша веб локација намењена масовној потрошњи, проверите да ли имате довољно пропусног опсега за радно оптерећење. Планови хостинга нижег нивоа рекламираће неограничену пропусност, али то је нулту тачку с обзиром да хардвер сервера није тако добар.

Лакоћа коришћења

Веб хостинг може почетницима бити збуњујући, поготово све додатне функције у понуди. Хостинг компанија је само пут за вашу страницу, а све остало је додатно. Једноставност употребе важна је у подешавању и одржавању веб локације, тако да се све опције не претворе у једну сјајну супу.

За веб локације ВордПресс, инсталација једним кликом је неопходна. Компаније попут БлуеХост (БлуеХост преглед) омогућавају вам да инсталирате ВордПресс једним кликом. Након тога, можете да уредите своју веб локацију директно са администраторског панела ВордПресс.

Ово је корисно за оне који не знају пуно о кодирању. Израда странице ВордПресс-а и његово постављање на ФТП сервер није прва опција за не-технике. Уштедите се главобоље и крените инсталацијом ВордПресса једним кликом ако је то ваша платформа по избору.

Е-пошта је још једна област у којој ствари могу брзо да постану збуњујуће. Компаније које нуде е-пошту имат ће посебан портал за пријаву и преглед е-поште. Међутим, не постоји подршка за мобилне уређаје и отварање четири картице за различите налоге е-поште је неугодно.

Потражите компаније које интегришу своју е-пошту у друге платформе. То ће вам омогућити да не користите само познате сервисе попут Оутлоок-а и Гмаил-а, већ и да омогућавате обавештења путем мобилних уређаја. Ако сте попут мене и ретко проверите своју е-пошту преко викенда, мобилни пусх може вам бити од користи за коначно примање одговора на који сте чекали.

Општа једноставност коришћења је нешто што стварно нећете знати док се не пријавите. Међутим, ако је сајт хостинг компаније ноћна мора за навигацију, употребљивост платформе ће вероватно бити превише. Исто се односи и на други крај спектра.

Цене


© епСос.де

Треба напоменути да су цене важне. Међутим, компаније за веб хостинг прилично су лукаве у начину оглашавања цена (приближно су попут блата). Вероватно сте видели планове за само неколико долара месечно. То није сасвим лажно, али углавном је везано за вишегодишњу посвећеност, а све плаћено унапред.

У ствари, већина планова плаћа се унапред. Неколико компанија нуди месечни план плаћања за неколико додатних долара месечно, али то је реткост.

Међутим, обавезе према унапријед нису једина питања у вези с цијенама. Више слојева може бити збуњујуће за новопридошле особе, поготово ако они не знају много о серверима. Потражите месечни план и купите се на једном од нижих нивоа. Након тога, оно што треба вашој веб локацији постаће очигледније и можете надоградити свој план онако како вам треба.

Важна ствар на коју треба бити опрезан код веб хостинга је како се цене слажу. Стварни хостинг може да износи само неколико долара месечно, али често се ствари попут ССЛ сертификата, домена и додатних безбедносних функција додају поред тога.

Сигурност

Ваша веб локација је главна некретнина за нападаче на Интернету. Домаћинске компаније се баве безбројним нападима на велике и мале веб локације.

Најгори прекршај на свету хостинга био би ДДоС напад. У основи, овај напад засићује пропусни опсег сервера, узрокујући да се он искључи (ако желите више детаља о овој врсти напада, прочитајте чланак о непоштеном ВПН провајдеру Хола).

Да би то избегли, компаније попут ХостГатор интегришу се са Цлоудфларе-ом. Цлоудфларе пружа заштиту од ДДоС напада и корисницима ХостГатора је бесплатан (да бисте сазнали више, погледајте нашу рецензију ХостГатор). ДДоС напади нису ваша једина брига. Снажни заштитни зид, доследне безбедносне исправке и провере злонамерног софтвера важне су ствари које треба потражити.

Арвике је добар пример веб хостинга са додатним мерама заштите. Имају анти-ДДС алате, ноћна безбедносна ажурирања, заштитне зидове, детекцију силе грубе силе, двофакторни систем провере идентитета и бесплатне ССЛ сертификате (погледајте нашу Арвике рецензију да бисте сазнали више).

Међутим, све ове мере безбедности неће заштитити од свега. Потражите хостинг који пружа резервне копије у случају да нешто пође по злу. Скоро увек ће се исплатити, али вреди трошкове.

Подршка

Када говоримо о томе, ствари ће поћи по злу. Нажалост, у свету веб хостинга то није реткост, већ извесност. Подршка је најважнија, јер је за многе веб локације неколико минута застоја превише.

У суштини, стављате судбину своје веб локације у руке неког другог. Ако су њихови сервери у паду, ваша веб локација је у паду. Ако њихови сервери е-поште не успеју, сигуран сам да можете погодити шта се дешава са вашом е-поштом.

Није крај света и десиће се. Важна ствар је да су хостинг компаније ту да своје бриге оставе у миру када то учине.

Подршка путем е-поште и улазница су нужно. Међутим, компаније попут ИнМотион пружају подршку за ћаскање уживо свим корисницима. Обично се скрива иза платног зида, али је бесплатно са ИнМотион-ом (да бисте сазнали више, погледајте нашу ИнМотион рецензију).

Још једна ствар коју треба потражити је јака заједница. Хостинг захтева много покретних делова и ослањање на компанију на решавању ваших проблема није најбоља опција. Потражите форуме подршке, ИоуТубе канале и најчешћа питања како бисте брже решили свој проблем.

Последње мисли

Нажалост, као и већина ствари, платформа за хостинг на коју треба да идете увелико зависи од ваших потреба. Због тога никад не бисмо могли одговорити на неизбежно питање који је најбољи за вас. На свим платформама потражите одговарајуће мере безбедности и јаку заједницу подршке. Ова два аспекта су битна без обзира на то шта ваша веб локација захтева.

Изван тога, мало се осврните на Интернет и видите који провајдери имају добру репутацију, што укључује све провајдере које смо до сада поменули. Не идите на скецну платформу јер је месечно неколико долара мање. Узмите у обзир ваше потребе и ваш буџет, а веб хостинг платформа која вам је потребна ће се показати.

Надамо се да сте овај водич сматрали корисним и желели бисмо да укажемо на своја размишљања у вези са одабиром добављача веб хостинга у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map