Апликације програма за продуктивност – Тодоист вс. Вундерлист вс. Ани.До

У свету у којем нас лако одвлаче нова трендинг тема на Твиттеру или нови филтер на Снапцхату, потребне су нам продуктивности апликације које ће нас мотивисати и помоћи да се сетимо свега што морамо да учинимо за један дан.


Наравно, било је времена када су људи водили дугачке дневнике за свакодневне спискове обавеза или правили белешке на календару на свом столу, али пошто се рад пребацио на рачунаре, више нема смисла правити списак на папиру: наша продуктивност зависи о окружењу и темпу којим управљамо нашим задацима.

Да бисмо вам помогли да пронађете најбоље апликације за продуктивност на мрежи, упоређујемо три најкомпетентније: Тодоист, Вундерлист и Ани.до.

Иако је битка до краја близу, победник је очигледно Вундерлист захваљујући својој бесплатној верзији са значајкама.

Није да ни остали немају заслуге: Тодоист има глатку мобилну апликацију док Ани.до има углађен веб интерфејс и јединствено проширење прегледача. На крају, ипак, ни Вундерлист није могао дати праву борбу.

Критеријуми за избор праве апликације за продуктивност

Са толико много продуктивних апликација доступних на мрежи, тешко је пронаћи праву. С једне стране, они изгледају подједнако са контролним листама и роковима доспећа, али са друге стране, сви се међусобно јако разликују..

Ево неких од критеријума које би требало да размотрите пре него што одаберете праву апликацију за продуктивност:

Приступ

Ако сте неко ко открије да се интерфејс без нереда боље фокусира и повећава вашу продуктивност, а затим се одлучите за апликацију чистог изгледа. Док Ани.до има најслађи интерфејс међу свим апликацијама, Вундерлист је заиста онај који приказује сву информацију на једном екрану.

Подршка за мобилне уређаје

Зар га не мрзите кад правите исцрпну листу производа на веб сучељу алата за продуктивност само да бисте схватили да тај алат нема мобилну апликацију? Ако свакодневно користите више уређаја, важно је одабрати алат за продуктивност који је цросс платформ, како бисте могли да приступите својим подацима где год да се налазите. Срећом, све апликације које прегледавамо у овом чланку имају мобилне апликације.

Дељење

Ако вам је главна сврха одабира апликације за продуктивност дељење и додељивање задатака другим корисницима, а затим одаберите услугу која дељење и сарадњу чини беспрекорним. Ако планирате да користите само бесплатну верзију, проверите да апликација нема ограничења за број дељених корисника.

На пример, Ани.до дозвољава дељење задатака и листа на једном пројекту истовремено, а Тодоист има ограничење од 5 корисника.

Интеграција календара

Након испробавања све ове три апликације за продуктивност, једно је потпуно јасно – добра апликација за продуктивност треба да има интеграцију календара да аутоматски креира догађаје за рокове сваког задатка.

Неке од ових апликација омогућавају беспрекорну интеграцију са Гоогле календаром, а неке добро раде са иЦал-ом, али права за вас зависи од календара који користите.

Тодоист вс Вундерлист вс Ани.до – Поређење

Па како ови критеријуми изгледају у пракси? Хајде да погледамо.

Приступ

Кренимо од Тодоиста: има једноставну белу и црвену позадину са три друге боје. Да бисте добили више боја, морат ћете купити премиум верзију.

Интерфејс је прилично чист са левом бочном траком и опцијом подешавања. На горњој црвеној траци налази се дугме плус за додавање задатака и трака за претрагу.

За разлику од тема боја у Тодоисту, Вундерлист вам омогућава да промените позадинску слику и тема боје се с њом мења, мада бих волео да они дозволе корисницима да постављају прилагођене слике, чак и ако је то била премиум функција.

Вундерлист је очигледно најнапаженија апликација, али ипак успева да задржи свој интерфејс релативно једноставан.

Апликација има приказ од три плоче што је корисно јер помаже корисницима да погледају све информације у једном потезу.

Ани.до до сада има најмањи и углађен интерфејс. Алат жели да ствари буду једноставне, а корисницима и даље пружа све битне карактеристике.

Такође волим како се цео интерфејс замагљује када пишете нови задатак. Ови се задаци могу премештати са једне листе на другу повлачењем и испуштањем.

Победник – Ани.до

Ани.до очигледно има најситнији и најмодернији интерфејс. Тодоист му даје добру борбу, али класична комбинација и бела и плава боја су ненадмашна.

Израда задатака и подсетника

Пре него што започнемо са овим одељком, важно је да схватимо разлику између задатка и подсетника. Задатак на вашој листи обавеза је радња која не зависи од времена. Можда постоји рок, али не и одређено време у којем је посао потребно обавити.

Подсетник је временски критичан догађај који морате да учините само у том тренутку, попут поновног позивања некога или прегледа лекара.

Да бисте створили задатак на Тодоисту, прво морате одабрати пројекат за који желите да створите задатке или креирате нови пројекат. Можете додавати задатке један по један додавањем текста или можете додати више задатака копирањем редова из табеле и лепљењем их заједно.

Једном када је задатак креиран, можете поставити датум рока, приоритет, преместити га у други пројекат или га архивирати.

Кликом на мали оквир за коментаре отворићете коментаре на задатак. Иако можете да видите неке друге функције на овом пољу осим коментара, попут прилога, коментара путем е-поште и дневника активности, оне су заправо премиум функције и нису доступне када користите бесплатну верзију.

Понављајући се задаци могу се креирати и на Тодоисту постављањем рока на дневни, недељни или месечни распоред.

Да бисте створили подзадаче, све што требате је да повучете задатке удесно. Једноставна функција повлачења у Тодоисту значи да можете да креирате више нивоа задатака (имајте на уму да подтабеле могу да се креирају само у приказу пројекта, а не у филтрираним приказима).

На Вундер листи можете да креирате задатке додавањем текста и притиском на ентер. За разлику од Тодоист-а, више задатака се не може створити копирањем редака у Екцел-ове листове.

Једном када је задатак креиран, можете га двоструко кликнути и отвориће се читав низ опција као што су датум доспећа, подсетник, подвлатке, белешке и прилози датотека.

Датотеке се могу пренијети или додати са Дропбок-а, али нема интеграције Гоогле диска. Вундерлист има ограничење учитавања од 5 МБ за пренос датотека, али ако користите Дропбок не би требало бити проблема са тим.

Такође се могу постављати понављајући задаци и свиђа ми се флексибилност коју Вундерлист пружа у односу на Тодоист.

Долазећи на Ани.до, можете кликнути на дугме плус да бисте додали задатак након што сте отворили пројекат или креирали нови.

Након што је задатак креиран, можете поставити датум рока, додати белешке, приложити датотеке, додати подврсте или ставити подсетник за задатке. Иако Ани.до омогућава дељење било које листе или задатака; не дозвољава вам да доделите задатке кориснику.

Ани.до допушта понављајуће задатке, али за њих можете поставити прилагођено трајање само ако сте премиум корисник.

Победник – Вундерлист

Са Вундерлист датотеке се могу лако отпремити или са рачунара или са Дропбок-а. Оно што је најважније, Вундерлист омогућава постављање понављајућих задатака на прилагођено трајање, што није доступно ни у једној од друге две апликације.

Проширења прегледача

Проширење прегледача Тодоиста је врло голих костију и има само две карактеристике. Све своје Тодоист пројекте и задатке можете видети са било које картице без отварања Тодоист веб странице

Нови задатак можете додати тако што ћете десним тастером миша кликнути било где у прегледачу (Ова функција је доступна у све три апликације).

Вундерлист-ова екстензија за прегледач делује слично као Еверноте-ова. Помаже при снимању података са веб странице и креирању у задатак. На пример, ако на Амазону пронађете сјајан поклон за пријатеља, можете одмах да обришете податке са странице и додате подсетник за куповину производа.

Помоћу Ани.до-а можете прегледати задатке на листи или додати нови задатак, али најбољи део његовог проширења за прегледач је тај што се врло добро интегрише са Гмаил-ом.

Кад год добијете нову поруку е-поште, Ани.до ће аутоматски покупити из ње дељиве речи и затражити да креирате нови задатак или подсетник. За некога попут мене, који одговори на најмање 20 порука е-поште дневно, ово је брз начин за додавање подсетника за важне ствари, без напуштања Гмаил интерфејса.

Победник – Ани.до

Тодоист омогућава корисницима да виде све задатке на својој листи или додају нови задатак из проширења прегледача, док Вундерлист омогућава клипање података са веб страница и додељивање их као задатака.

Иако се Вундерлист може показати као користан, проширење његовог прегледача у основи је лите верзија Еверноте-а. Ако бих хтео да изрезујем податке са веб страница и сачувам их ван мреже, радије бих користио Еверноте који пружа мноштво више опција да се то учини.

С друге стране, могућност Ани.доа да брзо одабере корисне речи из е-поште и креира из њих задатак је јединствена и може бити невероватно корисна за кориснике Гмаил-а.

Дељење и сарадња

На Тодоисту можете поделити сваки пројекат са највише пет људи. Такође можете добити везу до одређеног задатка и делити је са другима. Али чак и ако имате везу, задатак се не може видети у јавном режиму, морате се пријавити на свој Тодоист налог и имати приступ задатку.

Да би олакшала сарадњу, Тодоист допушта коментаре, али нажалост нема привитака датотека.

Вундерлист је заиста одличан када је у питању дијељење и сарадња. Корисници могу доделити до 25 задатака на свакој дељеној листи, створити до 25 поткњига и пренијети датотеке величине до 5МБ.

Сваки задатак може имати биљешке и коментаре повезане с њим, што корисницима олакшава расправу о раду на Вундерлисту.

Да бисте листу учинили јавно доступном на Вундер листи, морате само да одете на „више“ и изаберете „објави“.

Ако јавно објавите листу значи да добијете УРЛ који можете одмах да делите са другим људима; нема потребе за отварањем налога са Вундерлистом.

Помоћу Ани.до-а можете цео пројекат или задатак делити са другим корисницима. Ако сте бесплатан корисник, можете истовремено делити само један задатак, што је дефинитивно негативна страна.

Коментар није доступан на Ани.до-у, па ћете се морати прилагодити Нотесима. Ани.до допушта додавање датотека директно са рачунара, Гоогле диска и Дропбок-а.

Победник – Вундерлист

Случај једноставне математике да будем искрен – Тодоист омогућава дељење задатака са највише пет корисника, а Ани.до омогућава дељење задатака и листа са само једним корисником истовремено. За Вундерлист лимит је 25.

Интеграција са иЦал и Гоогле календаром

Тодоист пружа директну интеграцију са иЦал-ом, али та је функција доступна само за премиум кориснике.

Иако се ИФТТТ може користити за претварање догађаја из Гоогле календара у задатке Тодоиста или обрнуто. Нажалост, не постоји начин да повежете иЦал са Тодоистом ако нисте премиум корисник.

Интеграција календара Вундерлиста много је лакша од Тодоистове. Алат пружа везу календара под подешавањима налога, а ова веза омогућава Вундерлисту да се лако интегрише са иЦал, Гоогле календаром, па чак и Оутлооком.

Ани.до не нуди начин интеграције иЦал-а или Гоогле календара.

Победник – Вундерлист

Вундерлист је једини алат од три који омогућава једноставну и брзу интеграцију са иЦал-ом, Гоогле календаром и Оутлооком. Тодоист омогућава интеграцију иЦал само за премиум кориснике, а Ани.до уопште не омогућава интеграцију календара.

Интеграције трећих страна

Интеграције трећих страна су кључне за апликације о продуктивности, јер помажу у комбиновању снаге других алата и чине рад још бржим.

Апликације попут ИФТТТ и Запиер омогућавају корисницима да комбинују две апликације заједно, када догађај у једној апликацији покреће радњу на другој.

И Тодоист и Вундерлист имају једноставну интеграцију са ИФТТТ и Запиер-ом, што олакшава аутоматски додавање задатака.

На пример, сваки пут када се креира нови подсетник за иОС, нови задатак са истим називом биће креиран на Вундер листи.

Или сваки пут када се на Трелло креира нова карта, на Тодоисту се поставља нови задатак.

Ани.до се интегрише са Гмаил-ом преко свог проширења прегледача, а има и Гоогле Нов интеграцију, али о томе се ради.

Побједник – Веза између Тодоиста и Вундерлиста

И Тодоист и Вундерлист омогућавају лаку интеграцију трећих страна путем Запиер-а и ИФТТТ-а. Број апликација с којима се интегришу је мање-више исти. Супротно томе, Ани.до омогућава интеграцију само са две Гоогле апликације.

Цене и плаћене функције

ЦенаБесплатне функцијеПлаћене функције
Тодоист28,99 УСД годишње
 • Креирајте задатке
 • Креирајте пројекте
 • Додајте коментаре
 • Креирајте понављајуће задатке
 • Додајте подврсте
 • Дељење задатака (највише 5)
 • Додајте подсетнике
 • Креирајте налепнице
 • Додајте задатке засноване на локацији
 • Креирајте задатке путем е-поште
 • Синхронизујте задатке са иЦал-ом
 • Приложите датотеке задацима
 • Погледајте евиденције активности
 • Додајте прилагођене филтере за претрагу
 • Дељење задатака (највише 25)
 • Обавештења о задацима
Вундерлист5 УСД месечно
 • Креирајте задатке
 • Креирајте подсетнике
 • Креирајте пројекте
 • Додајте коментаре
 • Додајте белешке
 • Приложите датотеке
 • Понављајући се задаци
 • Додајте подврсте (макс. 25)
 • Дељење задатака (највише 25 корисника)
 • Резервне копије рачуна
 • Делите неограничене задатке
 • Нема ограничења за прилоге датотека
 • Неограничене подврсте
Ани.до2,25 долара месечно
 • Креирајте задатке
 • Креирајте пројекте
 • Креирајте подсетнике
 • Креирајте понављајуће задатке
 • Додајте коментаре
 • Додајте белешке
 • Дељење задатака (највише 1 корисник)
 • Приложите датотеке (ограничење од 1,5 МБ)
 • Дељење задатака
 • Прилагодите понављајуће задатке
 • Подсетници засновани на локацији

Тодоист можда пружа највише функција са својом премијском верзијом, али то је само зато што има нај рестриктивнију бесплатну верзију. Функције за које Тодоист додатно наплаћује пружене су бесплатно од стране Ани.до и Вундерлист.

Победник – Ани.до јер је најповољнији

Ани.до је најбоља понуда, али Вундерлист ипак нуди неке сјајне опције иако је најскупље. Међутим, Вундерлист нуди и најопсежније бесплатне опције, што је интересантно за оне од нас који послујемо са буџетом.

Мобиле Аппс

Тодоист-ова мобилна апликација је минимална, паметна и интуитивна. Можете брзо прећи са једног на други пројекат да бисте видели све задатке. Да бисте задатак означили потпуним, превуците прстом са леве на десно и преместите прстом удесно.

Све у свему, Тодоист-ова мобилна апликација не оставља ништа за пожељно, све што нађете на веб интерфејсу може се наћи и на мобилној апликацији.

Чим сам преузео апликацију Вундерлист на свој телефон, приметио сам како је углађен интерфејс (много бољи од веб интерфејса, да будем искрен). У средини се налази дугме плус за креирање нових задатака и сви пројекти су наведени заједно. Прелаз на сваки пројекат даје следеће могућности:

 • Обавештење о укључивању / искључивању
 • Уредите пројекат
 • Избришите пројекат

Опција за обавештавање ме се заиста дојмила јер ни Тодоист ни Ани.до не пружају ову опцију, а посебно је корисна за заједничке пројекте где увек добијате обавештења.

Постоји потврдни оквир за означавање сваког задатка као довршеног и додиривањем задатка отвара се мени подешавања за њега. Све у свему, Вундерлист има сјајну апликацију за мобилне уређаје, мада бих, уместо потврдних оквира, желио да задатке означим довршеним само преласком прстом.

Ани.до мобилна апликација има неколико кварова и не ради тако глатко као што изгледа. Додиривањем појединих задатака отвара се опције означавања звездице, распореда, постављања подсетника, додавања подскупова или дељења задатка са другим корисницима. Превлачењем задатка слева надесно означава га као комплетан.

Желим да се све информације о сваком задатку приказују на једном екрану. Све у свему, било која апликација за мобилне уређаје Ани.до радиће за вас ако је желите користити као обавезну апликацију, али ако желите да је користите као алат за сарадњу у пројекту, можда бисте желели да се придржавате његовог веб интерфејса.

Победник – Тодоист

Тодоист има најбољи интерфејс са једноставним превлачењем за отказивање задатка или означавање као обављено. Вундерлист има потврдне оквире за обележавање задатка, а Ани.до има пуно грешака.

Пресуда

Иако су Тодоист, Вундерлист и Ани.до сви на одговарајући начин, Вундерлист се јасно истиче због бројних функција које пружа у својој бесплатној верзији.

Тодоист додатно наплаћује додавање датотека, интеграцију иЦал-а, дељење задатака са више од пет чланова, па чак и постављање подсетника. С друге стране, Ани.до не пружа апсолутно никакву интеграцију календара, омогућава дељење са само једним корисником истовремено и не дозвољава прилагођавање понављајућих задатака.

Вундерлист нуди све ове функције бесплатно, укључујући прилагођене задатке који се понављају, интеграцију календара, креирање подсетника и учитавање датотека. Ани.до такође омогућава додавање датотека, али постоји ограничење датотеке од 1,5 МБ, што је изузетно мало. Супротно томе, Вундерлист има ограничење учитавања датотека од 5 МБ.

Јесте ли користили неку од ових апликација? Поделите своје мисли са нама у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map