Преглед ЈустЦлоуд – Ажурирано 2020

ЈустЦлоуд Ревиев

ЈустЦлоуд нуди разочаравајуће искуство које би се могло претворити у катастрофално. Цлоудвардс.нет препоручује да не користите ову услугу и сазнајте зашто.


Цлоуд Стораге Ревиевс

ЈустЦлоуд је огромно разочарање: његов скуп функција је врло ограничен и смешно је скуп у поређењу са било којим другим нашим најбољим провајдерима за складиштење и резервне копије. Ако то није било довољно лоше, корисници су пријавили да им датотеке једноставно недостају са сервера када су им били потребни.

Иако овде на Цлоудвардс.нет-у преферирамо да се наши читаоци изјашњавају, прекршит ћемо властито правило и снажно савјетовати да не користите ову услугу. Ако сте и даље спремни да га снимите, посетите Јустцлоуд и пријавите се, добијате бесплатно 1 ГБ простора за складиштење и 15 МБ простора за синхронизацију.

Снаге & Слабости

Алтернатива за ЈустЦлоуд

Карактеристике

ЈустЦлоуд се мало издваја из гомиле. Нуди хибрид резервног и облачног складишта у једној апликацији.

Међутим, сигурносна копија је прилично непоуздана и услуга синхронизације је слабо интегрисана и фрустрирајућа за употребу. ЈустЦлоуд такође омогућава дељење, али само са осталим корисницима ЈустЦлоуд-а и мало их је.

Чак и најосновније функције које бисте очекивали од услуге складиштења у облаку – попут аутоматске синхронизације видео датотека у мапама или отпремања датотека већих од 1 ГБ – додаци су који је потребно купити по високој годишњој цени.

Чак и дугме „поставке“ отвара препоруку за надоградњу налога пре него што вас пошаље у стварни мени поставки.

Цене

Цијене за ЈустЦлоуд су изузетно високе. Чак су и велики планови са дугорочном обавезом скупљи од првог нивоа складиштења код провајдера као што је Гоогле Дриве (за више информација о томе прочитајте нашу рецензију Гоогле диска).

Можете чак користити услугу као што је Бацкблазе (преглед Бацкблазе) за неограничено стварање сигурносних копија, а истовремено користите и независно решење за складиштење у облаку за свакодневне потребе по нижој цени него што плаћате за ЈустЦлоуд.

Цијене ЈустЦлоуда, почевши од преко 0,14 УСД по ГБ-у, једноставно нису конкурентне на тржишту на којем већина наших других најбољих услуга за складиштење у облаку нуди планове који почињу од 0,02 УСД по ГБ и јефтиније су одатле..

Иако је добијање првог гигабајта бесплатно лијепо, блиједи у поређењу с оним што нуди сваки од наших најбољих бесплатних пружатеља услуга складиштења у облаку.

Лакоћа коришћења

Немогуће је користити ЈустЦлоуд без осећаја као да се узвраћа. Мапа синхронизације се не интегрише са структуром датотека вашег рачунара, функцијом која је прилично стандардна за решења за складиштење у облаку, чинећи је доступном само путем ЈустЦлоуд клијента.

Поврх тога, отварање датотеке из ЈустЦлоуд-а шаље је у мапу за преузимање. То значи да ћете морати да ручно додате датотеку у ЈустЦлоуд да бисте сачували све измене које унесете. Да бисте додали ову фрустрацију, превлачење и испуштање не ради доследно у интерфејсу.

Такође не можете да отпремате фасцикле у ЈустЦлоуд апликацију, што вас приморава да радите целокупно управљање датотекама из интерфејса мапе за синхронизацију, што је прилично тешко користити.

Ако желите да прегледате резервне копије, не постоји чак ни начин да то учините из матичне апликације. Дугме „моје датотеке“ једноставно вас води до веб интерфејса, који такође изгледа прилично датирано и обично није синхронизован.

Ниједна датотека коју сам сигурносно копирао обично се није појављивала. Уместо тога, страница би пријавила да нисам створио сигурносну копију ниједне датотеке. Упркос томе, и даље би било обавештења да сам остао без простора и треба ми више да купим.

Дељење датотека & Синхронизује се

Датотеке можете делити помоћу ЈустЦлоуд-а, али само са другим ЈустЦлоуд корисницима. У одељку за дељење наводи се да ће веза омогућити приступ, али та веза директно ће довести до странице за подешавање налога. То може бити изузетно фрустрирајуће ако очекујете да брзо делите једну датотеку с неким.

Синхронизација такође није у потпуности функционална. Нема верзије јер се датотеке морају ручно учитавати сваки пут када их уређујете из мапе за синхронизацију. То такође значи да, ако се било шта догоди током прављења измена, мораћете да се вратите на најновији пренос, а не на најновије чување.

Ово је за разлику од угледнијих решења за складиштење која се аутоматски синхронизују сваки пут када сачувате. Једноставна чињеница да вам неуспјели погон може уништити посао, требало би да вас удаљи од ове услуге.

Брзина

У почетку се чини да је брзина учитавања прилично употребљива. Са мојом везом од 29,86Мбпс и 6Мбпс горе, директоријум од око 1ГБ завршио је прављење резервне копије у 1:15.

Међутим, нисам имао никакав начин да потврдим ову брзину јер се датотека никада није појавила у интерфејсу ЈустЦлоуд-а, чак ни после 24 сата за која каже да би могло да прође.

Брзине преноса и преузимања изгледају брзо, мада је тешко потврдити, али време потребно за фајл синхронизацију мери се данима, а не секундама.

Сигурност & Приватност

ЈустЦлоуд тврди да користи „265 битну енкрипцију“. 256-битна енкрипција за коју ЈустЦлоуд вероватно значи да запошљава је лепа особина, али ваша забринутост би могла да расте из других разлога осим непажљивог маркетинга.

ЈустЦлоуд наводи да се информације корисника могу дистрибуирати са трећим компанијама у рекламне сврхе. ЈустЦлоуд такође има приступ вашим датотекама, тако да ако се икад хакују или им се изда налог са налогом, ваши подаци су у опасности.

Не само што лоше штити вашу приватност, већ и ЈустЦлоуд излази из свог правца како би се избегао било каквом одговорношћу. ЈустЦлоуд у својој политици приватности наводи да „не могу гарантовати потпуну сигурност“. Или било какву сигурност чак: саветујемо да не држите било шта чак и на даљину осетљиво на ЈустЦлоудовим серверима.

Кориснички сервис

Могли бисте очекивати да ако је производ толико тежак за употребу да бисте могли барем погледати како га користити, али документација ЈустЦлоуд-а је врло ограничена. Веб локација је од мале помоћи и не постоји форум заједнице који би могао добити помоћ других корисника.

Телефонска подршка није боља: док се ЈустЦлоуд хвали 24-сатним временом одзива путем е-поште – што је боље од многих других услуга – подршка коју ћете добити није вредна. Примјери који чине ЈустЦлоуд престрашним за своје купце, укључујући неумољиву е-пошту након одјаве и сталних телефонских позива.

ЈустЦлоуд је чак оптужио приватног корисника да користи услугу за посао, а затим је без одобрења наставио да повећава цену своје услуге. Време одговора није све: ако су само корисна нежељена пошта, то не вреди.

Пресуда

Уз лошу приватност и сигурност, готово без интеграције са уређајима, упитне поузданости и велике цене, ЈустЦлоуд само није мудра инвестиција за било кога у било којој ситуацији.

Без обзира да ли вам је потребно складиште у облаку или сигурносна копија, боље је да прочитате наше најбоље коментаре о складишту у облаку или проверите наш чланак о најбољим мрежним сервисима за резервне копије и одаберете било којег другог провајдера. Буквално било који други биће бољи од ЈустЦлоуда.

Имате ли искуства са ЈустЦлоуд-ом? Јавите нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me