Преглед објављивања – Нова врста услуге – Ажурирано 2020

Преглед објављивања

Публист је занимљив сервис јер вам омогућава управљање другим облацима, а истовремено нуди и властити простор. Да ли делује, друго је питање, и тешко ћемо се спустити "некако." Прочитајте нашу потпуну рецензију Публиста за све детаље о овој новој услузи.


Цлоуд Стораге Ревиевс

Публист је другачија услуга у поређењу са оном коју обично прегледавамо у облацима за складиштење и резервне копије у облаку. Циљ му је побољшати сарадњу, олакшати дељење датотека, спречити губитак података због квара на хардверу и помоћи да очистите простор на тврдом диску премештајући датотеке у облак.

Међутим, Публист такође дефинише другу врсту проблема и помаже у његовом решавању. Замислите да користите многе различите услуге облака у нашој најбољој поређењу у облаку складиштења. То можете учинити јер један сервис пружа најбољу сигурносну копију за фотографије на мрежи, други је најбоља меморија за облаке за тимове, док је трећа најбоља меморија за облак за дом.

Употреба више услуга складиштења у облаку отежава управљање садржајем. Ту се појављује Публист. Он делује као централно средиште вашег садржаја који је распоређен између различитих облака складишта података и пружатеља услуга услуге као инфраструктуре. 

Ако вам је потребна услуга за хостирање датотека, прочитајте наш најбољи ИааС у облаку за преглед хостовања датотека. Поред тога, ако вам се свиђа могућност превлачења садржаја из једног облака у други на врху онога што Публист нуди, прочитајте нашу најбољу листу услуга управљања облаком у облак.

Речено је да Публист има пуно потенцијала, али треба га побољшати да би се остварио његов напредак. Карактеристике су тренутно ограничене, али многе су у току. Њени планови цена нису ни међу најбоље оцењеним плановима. Такође треба проширити корисничку подршку. Ствари су у томе што има велике брзине преноса, јаку сигурност и снажну приватност. У наставку ћемо доћи до више детаља.

Снаге & Слабости

Алтернатива за Публист

Карактеристике

апликације доступне за објављивање

Будући да Публист делује као центар за повезивање и управљање различитим облачним сервисима, очекује се да ће имати другачији скуп функција у поређењу са стандардним услугама складиштења у облаку.

Ради са најпопуларнијим од њих, као што су Дропбок, Гоогле Дриве, ОнеДриве и Бок. Вероватно сте упознати са прве три, али ако не знате за Бок, о томе можете сазнати више у нашој прегледу Бок.

Да бисте се повезали са апликацијом, све што морате учинити је да кликнете на везу „+ Цоннецт“ на левој бочној траци, изаберете апликацију коју желите да додате и кликните везу „+ инсталл“. То је једноставно и лако. 

Поврх услуга складиштења у облаку, Публист се може повезати са другим апликацијама, попут Трелло, Слацк и ДоцуСигн. За сада се Публист може повезати са 12 различитих апликација, али још 34 апликације су у изради.

Ако користите Слацк, имаћете користи од нашег најбољег складишта у облаку за упоређивање Слацк-а. За више информација о томе шта је Трелло, погледајте нашу Трелло рецензију.

Тренутно, Публист може прегледати само ваше датотеке на мрежи – као што су ПДФ, слике и Оффице датотеке – али у одјељку са ФАК-ом се помиње да ће ускоро бити доступна његова могућност уређивања. Ако вам није потребно да чекате, за неке идеје потражите наш најбољи облачни простор за колапс за колаборацију. 

Ипак, ако се повежете на Гоогле диск, можете да направите Гоогле документе, табеле и презентације директно из Публисте. Дјелује без проблема, али не можемо рећи исто за преглед датотека. Гоогле диск има безбедносну политику која захтева да ручно додате датотеке са листе објављивања, али када кликнете на дугме „повезивање датотека са Гоогле диска“, ништа се не догађа.

опције објављивања-складиштења

Ако не користите услуге складиштења у облаку и само складиштите свој садржај код провајдера, Публист такође има леђа. За сада то укључује само Амазон С3, али ће Публист ускоро подржати Бацкблазе Б2, Гоогле Цлоуд Стораге и ДигиталОцеан Спацес. 

Ако морате логички одвојити датотеке и мапе у новом погону, увек можете креирати нову облачну јединицу Публист. Они који нису упознати са поменутим услугама могу се обратити нашим одвојеним рецензијама Амазон С3, Бацкблазе Б2 и Гоогле Цлоуд.

Публист Цлоуд Стораге

Иако се Публист може повезати с многим апликацијама, цлоуд стораге и хостинг услугама, то није све што чини. Публист такође нуди посебан простор за складиштење у облаку који можете користити за учитавање датотека и мапа.

За разлику од стандардних услуга складиштења у облаку, Публист нема апликацију за радну површину која би вам омогућила да синхронизујете датотеке у облак. Долази, међутим, према мапу Публиста. Исто важи и за Андроид и иОС апликације Публиста, који тренутно недостају. 

Остале функције укључују задржавање избрисаних датотека, уграђену мултимедију и репродукцију напредних медија. За услуге које су одличне за музику и видео снимке, прочитајте нашу најбољу меморију у облаку за музику и најбољу меморију за облак за видео снимке.

Ипак, не спомињете верзију датотеке, па ако вам је потребна, прочитајте нашу најбољу меморију у облаку за верзију верзије. Не постоји ни подршка за ВебДАВ, али представник Публисте нас је обавестио да раде на томе. 

Ако не знате шта је ВебДАВ, обратите се нашем водичу за ВебДАВ. За више информација о функцијама и чланцима за складиштење у облаку посетите нашу библиотеку за складиштење у облаку.

Преглед карактеристика објављивања

Лого објављивањапублист.апп

Почиње од 167 долара месечно за 10 ГБАлл планова

Синхронизовати

Синц Фолдер

Блок-ниво синхронизације

Селективна синхронизација

Управљање пропусним опсегом

Синхронизујте било коју фасциклу

Дељење датотека

Дељење линкова датотека

Линк Пассвордс

Линк Датум истека

Дељење фолдера

Дозволе за мапе

Ограничење преузимања везе

Пошаљите линкове

Продуктивност

Прегледи датотека

Уређивање датотека

Сарадња у апликацијама

Оффице Онлине

Гоогле документи

Нотес Апп

Репродукција медија

Мобиле Аппс

Задржавање избрисаних датотека

Верзија

ВебДАВ

Сигурност

Шифрирање у мировању

Шифрирање у транзиту

Енцриптион Протоцол
АЕС 256-битни

Нула знања

Двофакторна аутентификација

Локација сервера
САД

Подршка

24/7 подршка

Ливе Цхат Суппорт

Телефонска подршка

Подршка путем е-поште

Кориснички форум

База знања

Разно

Бесплатни план

Цене

Публист има бесплатан план који се зове Басиц, а који можете користити за тестирање услуге пре него што се одлучите на раздвајање свог тешко зарађеног новца. Омогућава 10 ГБ бесплатног простора за похрану и, као и сви други планови, неограничене погоне.

Стартер је први плаћени план и износи 4,99 УСД месечно, али пада на 3,99 УСД месечно ако плаћате за годину. Омогућује вам повезивање са два различита налога по апликацији и пружа 50 ГБ простора за складиштење. 

Цена је далеко од конкурентне. За поређење, друге услуге складиштења у облаку, као што је Ицедриве, дају вам 1ТБ простора за складиштење по истој цени. Више о томе можете прочитати у нашем прегледу Ицедриве.

Следећи план, Персонал, повећава простор за складиштење на 500ГБ, али такође подиже цену на 9,99 УСД месечно. Годишња цена кошта 95,88 долара, што је двоструко више од цене коју пЦлоуд тражи за свој 500ГБ план. О ценама пЦлоуда можете прочитати у нашој пЦлоуд рецензији.

Коначни план добија вам 1ТБ простора за складиштење за 14,99 УСД месечно или 179,88 УСД ако платите за годину дана унапред. То није много у поређењу са Синц.цом 2ТБ планом, који је 96 долара годишње. Завирите више у цене Синц.цом у нашој Синц.цом рецензији.

Да будемо фер, ипак, Публист има додатну вредност у смислу што вам омогућава рад са више опција за складиштење у облаку, услуге хостинга датотека и друге апликације. Колико се извучете из тога, на крају ће се утврдити колико је вредан Публист за вас.

Лакоћа коришћења

публист-веб-клијент

Кад погледамо једноставност коришћења, обично то чинимо на свим платформама које сервис може да користи. То може да укључује клијенте веба и десктоп рачунара, заједно са мобилним апликацијама за Андроид и иОС. Од тих платформи, Публист има само прву.

Веб клијент клијента одвојен је од „облачних дискова“ и „повезаних апликација“ на левој бочној траци. Цлоуд Дискови су ваши простори за складиштење у облаку у оквиру Публиста и сви деле вашу квоту простора за складиштење. 

Повезане апликације очигледно представљају вашу повезану меморију у облаку, хостинг датотека и друге услуге. Таква подела јасно даје до знања које се датотеке налазе у вашем складишту Публист-а, а које се чувају у другим сервисима. 

Све у свему, Публист је јасан и атрактиван. Нећете бити збуњени где се налазите или шта треба да радите захваљујући тастерима за рад које је лако уочити. Већина њих налази се на врху апликације. Можете их користити за пребацивање између приказа решетка и листа, за претраживање по датотекама и стварање и отпремање нових мапа и датотека. 

Да бисте извршили радње на појединачној датотеци или мапи, морате да кликнете на три тачке поред ње. Мени који се отвори омогућава вам да преименујете, бришете и прегледате датотеке међу осталим радњама. Ако отворите мени за појединачне акције при дну странице, неке акције могу бити прикривене. 

Други проблем укључује преношење. То можете учинити повлачењем и испуштањем датотеке са рачунара или са повезаног сервиса у бочној траци или кликом на дугме за отпремање. Неколико пута смо користили метод превлачења и испуштања са рачунара, али није увек функционисао.

Још једна замерка је да Публист аутоматски поставља квачицу поред датотека које се успешно чувају. То би могло збунити неке кориснике јер изгледа да су изабране све датотеке. Када желите да одаберете више датотека, морате да „цтрл + леви клик“ или „цмд + леви клик“, зависно од ваше платформе.

Дељење датотека и синхронизација

Као и претходна категорија, и наш одељак „дељење и синхронизација датотека“ своди се само на дељење датотека јер Публист нема апликацију за радну површину која може да синхронизује датотеке.

дељење објав-веза

Лако је делити датотеке или мапе са Публистом. Потребно је само да притиснете акцију „дељење“ из менија појединачних акција, или да изаберете датотеку или мапу коју желите да делите и кликнете дугме „дељење“ из горњег менија. То је речено, дељење је рудиментарно јер вам даје само подељиву везу, коју можете копирати.

Не постоји опција за дељење путем е-поште или директно на друштвеној мрежи. Такође недостају опције контроле садржаја, као што су заштита лозинком, ограничења преузимања везе и датуми истека. 

Не можете да створите везе за пренос или да видите све своје дељење на једном месту. Ипак, портал за дељење веза је у функцији. Ако су вам потребне напредне функције дељења, најбоља опклада је да се за дељење посаветујете са нашим најбољим облаком складишта података.

Брзина

Публист користи Амазон АВС сервере на источној и западној обали САД-а за чување података. Што сте ближе њиховим серверима, то ће вам бити веће брзине. Тестирали смо брзину преноса Публиста из Београда, Србије, тако да нисмо баш били у окружењу, али то није утицало пуно на наше брзине. Уз то, брзине преноса зависе и од вашег провајдера Интернета.

Да бисмо тестирали услугу, користили смо етхернет везу са брзином преноса од 9,76 Мб / с и брзином преноса од 101,19 Мб / с. С тим брзинама, требали бисмо очекивати да ће се наша тестна мапа од 1 ГБ учитати за око 14 минута и 40 секунди, а преузети ће је за 1 минут и 24 секунде, без икаквих претплата.

Први покушај: Други покушај: Просек:
Време слања00:14:4200:13:4300:14:13
Време преузимања00:01:0000:01:0300:01:02

Публист је подлегао очекивањима, јер смо датотеку учитавали у просеку 14 минута и 13 секунди, док је за преузимање трајало само минут и две секунде.

Будући да Публисту недостаје десктоп клијент, он не може да умањи брзине преноса или користи копирање датотека на нивоу блока, што би помогло да се убрза пренос следећих отпремања. Из истог разлога недостаје и опција за омогућавање пријеноса с више навоја.

Сигурност

публист-сигурност

Публист штити све ваше датотеке користећи АЕС-256 битну енкрипцију и омогућава свом партнеру за инфраструктуру, Амазону, да рукује приватним кључевима за њих. Због тога не пружа приватно шифрирање са нултим знањем. 

Међутим, ова значајка налази се у развојној мапи Публиста. Ако је приватна енкрипција неопходна за вас, обратите се нашем најбољем округлом кругу складиштења података о нула знања о услугама које га подржавају.

Публист користи ХТТПС, који укључује ССЛ да осигура ваше податке у транзиту и ваше интеракције с њим након што дођу до сервера Публиста. Не постоји подршка за ВебДАВ, али представник нас је у е-поруци обавестио да раде на томе.

Ове методе неће вас заштитити од некога ко би хтео да провали вашу слабу лозинку, али двофакторна аутентификација ће. Ако га укључите, морате да додате сигурносни код поред уобичајених вјеродајница приликом пријаве са непознатог рачунара. То блокира свакога ко је могао да вам украде акредитиве да приступи вашем налогу.

Амазонови АВС центри података подвргавају се ревизијама трећих страна, контролишу приступне тачке помоћу система детекције, ограничавају приступ по принципу најмање привилегија, чувају евиденције приступа, врше мултифакторску аутентификацију и одржавају 24/7 надзор, између осталих мера.

Сигурност његовог дата центра такође обезбеђује да се објекти очврсну од претњи по животну средину – попут поплава, пожара и земљотреса – користећи аутоматске сензоре, одзивну опрему и мере редукције података, у случају да све друго не успе. Више о Амазону можете прочитати у нашој рецензији Амазон С3.

Приватност

Публист не садржи приватно шифровање, што је једна од наших омиљених функција јер штити вашу приватност. То значи да се морате поуздати у политику приватности Публиста, па смо заронили у њу да видимо колико је јака.

Први редослед пословања је увид у оно што личне податке Публист прикупља. То започиње са прикупљањем информација које дајете приликом регистрације, а које могу укључивати ваше име, е-пошту и још много тога. То је у реду и у складу је с осталим услугама. 

Информације такође можете делити тако што ћете Публисту дати изричиту дозволу за приступ информацијама похрањеним са другим услугама или апликацијама за складиштење у облаку. С обзиром да се главна функција Публиста врти око повезивања других апликација, нема чега да се бринете.

Поред тих информација, Публист такође може прикупљати податке о корисницима из јавно доступних извора и метаподатака о вашим посетама Публисту, који укључују веб странице које сте прегледали, линкове које сте кликнули и друге податке у вези с њима. Поред тога, он може да прикупља одређене стандардне информације о прегледачу, као што су врста вашег прегледача, ИП адреса и време приступа.

Прикупљање јавних информација није уобичајена пракса, али на крају, то је јавна информација. Прикупљање метаподатака нормално је и многи сервиси га користе како би добили мјерне податке који им помажу да побољшају своје производе. Публист то ради из истих разлога и можда ће извршити анализу ваших података с циљем да побољша своје услуге.

Објава података о објављивању

Затим смо проверили да ли Публист дели податке са трећим лицима. Публист може користити неке од прикупљених информација да би прилагодио огласе који су вам приказани, али ти подаци вас не лично идентификују. Плус, Публист такође може користити ваше податке да комуницира с вама. 

С времена на време ћете можда примати анкете или промотивне поруке. 

Утјешно је знати да Публист не продаје, изнајмљује, изнајмљује или открива ваше личне податке. Поврх свега, само Публист и његове подружнице и подружнице под надзором ће користити ваше личне податке, а ваши подаци неће бити откривени било којој трећој страни без вашег пристанка. 

Публист такође може ангажовати компаније да пружају ограничене административне и комуникационе услуге, што може захтевати откривање ваших личних података. Те компаније имају дозволу да је добију само у сврху пружања својих услуга. 

Као и многи други, Публист мора бити у складу са законом, тако да може приступити и / или открити ваше личне податке и податке вашег рачуна без вашег претходног пристанка. 

Разлози за то могу бити поштовање законског поступка, спровођење Услова коришћења услуге или усклађивање са стечајем, спајањем, стицањем, преносом контроле или нешто слично.

Публист је у складу са Опћом уредбом о заштити података, законом ЕУ који дефинише и штити права појединаца у погледу њихових података на мрежи. Није изненађујуће када се Публист тога придржава, јер се многе компаније које послују ван ЕУ одлуче за то. Више о томе можете прочитати у нашем ГДПР водичу.

Захваљујући овом закону, имате следећа права:

 • Право на брисање, што значи да можете обрисати своје податке помоћу Публисте у било ком тренутку
 • Право да будете информисани, што вам омогућава да добијете информације о поступцима Публиста и ажурирате своје податке које Публист има у сваком тренутку
 • Право приступа, које омогућава корисницима да знају које податке обрађује Публист
 • Право на приговор, што омогућава корисницима да приговоре на обраду одређених података
 • Право на жалбу на аутоматизоване одлуке и профилирање, што може укључивати аутоматско блокирање корисника

Све у свему, у политици приватности нисмо пронашли сумњиве клаузуле или формулације. Публист каже да ће поштовати политику приватности, без обзира на то где се подаци чувају или обрађују. То је речено, имајте на уму да је седиште Публиста у Сједињеним Државама, које немају најбоље законе и прописе у облаку.

Кориснички сервис

публист-цонтацт-суппорт

Корисничка подршка обично укључује кориснички форум, базу знања и често постављана питања. Публист има само последњу. Поред тога, контакт форму можете користити да бисте послали упит тиму за подршку.

Страница са ФАК-ом је ријетка, а чињеница да нема чланака за помоћ, туторијала или видео записа је велики пропуст. Контактирали смо подршку и добили одговор у више од једног дана, што Публист чини једном од најспоријих сервиса за одговор на питање путем е-маила. Надамо се да ће Публист ове недостатке моћи решити у будућности.

Пресуда

Нема питања да ли Публист користи ако имате више налога за складиштење прекривених апликацијама. Колико корисника заправо има ту потребу, потпуно је друго питање и питање које је изван оквира овог чланка.

Речено је да се Публист интегрише са неколико сервиса у овом тренутку, али обећава више интеграција у будућности, како са облачним сервисима, тако и са другим апликацијама. Листа обећања је обимнија од оне, укључујући и друге карактеристике које тренутно недостају.

Највећи недостаци су недостатак клијената за радне површине и мобилне уређаје, без дозвола или функција за контролу садржаја приликом дељења датотека и мапа и немогућност синхронизације датотека са радне површине. 

Поврх тога, корисничкој подршци недостају чланци помоћи, водичи и видео снимци. Потребно је пуно времена да добијете одговор на упите. Цене објављивача такође нису међу најконкурентнијим. Поред тога, веб клијент има неке грешке које је потребно исправити.

Међутим, Публист има јаку сигурност и приватност, заједно са великим брзинама преноса. Осим тога, тренутно нема много преокрета до Публисте, па је пресудан фактор да ли треба да интегришете више услуга и апликација за складиштење у облаку на једном месту. Поред тога, време ће показати да ли ће Публист искористити свој потенцијал.

Шта мислите о Публисти? Јавите нам у коментарима испод. Као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map