Свијет пословања је поље које се мијења. Више нису запослени који се налазе у једној згради или чак у једном граду. Телекомуникација и проширење отежавали су заједнички рад група. Облак је постао више од места само за чување и прављење резервних датотека. Иако је тачно да се документи могу сачувати на тим рачунима као начин да се никада не изгубе, може се постићи много више.


Ове се услуге развијају како би клијентима омогућиле даљинску сарадњу, дијељење и синхронизацију података између уређаја по потреби, а истовремено нуде потпуну сарадњу између радника. Пошто се сваке године све више и више облачних компанија појављује на сцени, тешко је схватити ко је најбољи.

Иако нисмо упоређивали све услуге на свету, наводимо два главна имена у дељењу на мрежи, синхронизацији и сарадњи. Ко то боље ради: СугарСинц или Бок?

СугарСинц вс Бок

СугарСинц

СугарСинц је започео посао као Схарпцаст. Ова услуга је била алат за синхронизацију слика између више уређаја, укључујући мобилни и десктоп. Оснивачи Гибу Тхомас и Бен Стронг основали су компанију 2004. године.

СугарСинц вс Бок
© СугарСинц

Међутим, обоје су напустили 2008. године. У то време, Лаура Иециес је постављена за вођење флоундеринг пословања, а компанија је рехрисирана као СугарСинц. Данас СугарСинц води Мике Гроссман и оглашава се као избор великих клијената као што су СанДиск, Кореа Телецом, БестБуи, Франце Телецом-Оранге и Леново.

Кутија

Бок је основан недуго након што је Схарпцаст дебитовао. 2005. године Аарон Леви, Дилан Смитх и Дан Левин креирали су услугу складиштења у облаку у настојању да помогну компанијама да убрзају начин пословања. Првобитно је то концепт Леви смислио као пројекат за пословну класу у коју је уписан.


© Цлоудвардс.нет

Данас се Бок налази у 92% свих Фортуне 500 предузећа и има преко 32 милиона корисника. Они тврде да 275.000 компанија користи свој софтвер и усредсређени су на стицање више положаја у арени предузећа.

1

Лакоћа коришћења

Нико не жели сатима седети покушавајући да схвати како да користи нови софтвер. Што је једноставнија употреба, то ће бити популарнији код потрошача. Одлучили смо да видимо која је компанија прилагођанија корисницима, СугарСинц или Бок.

СугарСинц

Када је у питању употреба, СугарСинц није нужно за микро менаџере. Већина потрошача сматра да је интерфејс интуитиван и једноставан за рад. Систем је постављен тако да ће чак и почетник моћи да схвати како да пренесе, преузима и помера информације. Јасни тастери на врху интерфејса чине га врло једноставним.

Може се десити штуцање што се тиче дељења, јер ова функција није тако јасно назначена, али је ипак лакша од неке конкуренције. Корисници могу да поставе адресар с именима који ће омогућити брзи избор коме ће дозволити приступ датотекама.

СугарСинц такође долази са локалном мапом радне површине, познатом као Магиц Бриефцасе, која омогућава потрошачима да синхронизују информације између чврстог диска и налога у облаку. Међутим, ова значајка може представљати збрку јер услуга такође омогућава купцима да одаберу које датотеке желе да аутоматски направе сигурносну копију.

Постоји помало крива учења са софтвером у целини, због чега неки потрошачи то не воле користити.

Кутија

Када је у питању кориснички интерфејс, Бок је заиста једноставан за употребу. Као и СугарСинц, систем је чист и равно напред. Чак ће и почетници моћи да се крећу између преноса, преузимања и дељења. Бок такође има софтвер који директно преузима на хард диск потрошача.

Корисници могу да додају датотеке у апликацију за лако и безбрижно синхронизацију. Када смо први пут испробали локални простор, било је потешкоћа са синхронизацијом мапе. Међутим, прошло је много глађе након што смо смислили како одабрати опције.

Подузетнички купци, за шта је Бок дизајниран, такође ће имати приступ административном порталу. Ово подручје олакшава стварање радних група, надгледање активности и подешавање корисничких дозвола. Једноставно је и спремно за употребу одмах са подешавања налога.

Открили смо да је већина потрошача задовољна производом и лако га је користили упркос мањим потешкоћама са којима смо се први пут сусрели код локалног софтвера. Оквир је заокружен јер је софтвер лакши за употребу, а локални софтвер није тако збуњујући.

Коло: Лакоћа употребе за Бок Бусинесс

СугарСинц Лого
Бок Бусинесс Логотип

2

Поузданост

Корисници морају знати да ће им потребне информације бити доступне када се пријаве на своје рачуне. У прошлости је постојало неколико компанија које су изгубиле информације из било којег другог разлога осим квара на систему провајдера облака. Да ли је СугарСинц или Бок поузданији?

СугарСинц

Многи цлоуд сервиси се доводе у питање о њиховој поузданости, а СугарСинц није изузетак. За разлику од компанија које пружају услуге хостинга, теже је открити колико су често ове операције недоступне због одржавања или других проблема. 

Тешко смо пронашли тренутне продужне рејтинге. Приметили смо да је било неких пријављених проблема у јуну 2014. године, али није било других жалби.

Није било притужби колико је поуздано у чувању података након што се оне сачувају на њиховим серверима. Открили смо да су, кад су информације постојале, остале тамо ако их корисник не уклони. Ова услуга нуди верзију верзије како би се помогло одржавање копије свих докумената који се налазе на налогу.

Чувањем последњих пет ревизија корисници се могу одморити лакше знајући да ће њихове информације бити доступне кликом миша.

Кутија

Као што је споменуто, добављачима складишта у облаку је тешко пронаћи рејтинг продужења. Међутим, Бок оглашава њихову стопу на почетној страници. Успели смо да потврдимо да компанија има 99,99% продуженог времена са 0,01% застоја за неопходно одржавање, као што је безбедносна закрпа.


© Цлоудвардс.нет

Прекид рада није једина ствар која услугу чини поузданом. Било је притужби против компанија попут Дропбок-а због губитка датотека. Бок има прилично добру репутацију за чување датотека на сигурном од губитка.

У 2013. години се појавила жалба да је рачун „уврштен“ са рачуном предузећа, упркос томе што није било правог повезивања. Досијеи су једно вријеме били изгубљени, али компанија је напорно радила на враћању података. Гласноговорници компаније у облаку су увјеравали купце да је то једнократна грешка и да није било сличних жалби прије или након.

Победник је Спремите се за њихова невероватна и доказана продуктивност и посвећеност враћању изгубљених датотека.

Коло: Тачка поузданости за Бок Бусинесс

СугарСинц Лого
Бок Бусинесс Логотип

3

Брзина

Брзине слања и преузимања су важне. Корисници немају времена да седе и чекају податке да им дођу, поготово ако покушавају да поврате информације. Одлучили смо да видимо ко то ради најбрже: СугарСинц или Бок.

СугарСинц

Брзина је важно питање за многе потрошаче. За СугарСинц то је једно подручје у коме они могу само мало пропасти. Открили смо да брзине и за учитавање и за учитавање могу бити мало мале.


© СугарСинц

Иако корисници могу да подешавају количину пропусне ширине коју користи за овај поступак, то можда неће бити довољно, посебно током почетног преноса. За прво спремање увек је потребно дуже него што је то потребно за наредне резервне копије.

Одлучили смо да видимо шта други кажу о брзини СугарСинц-а и пронашли смо неколико притужби и питања на форуму за помоћ. Купци нису били задовољни укупним ценама трансфера које су доживели. Неки су потрошачи доживјели одлагања до једног сата како би сачували датотеку од 100 МБ. За поређење, Боку је потребно само неколико минута да испуни исти задатак.

Кутија

Вријеме је најважније када је у питању уплоад. Бок је урадио невероватно добро када је тестиран на овом пољу. Није било спорог понашања и досјеи су благовремено пребачени. Коришћење десктоп апликације траје дуже од услуге засноване на веб локацији.


© Цлоудвардс.нет

Повратне информације потрошача које смо пронашли биле су сличне нашем властитом искуству. Већина корисника није имала проблема са преношењем или преузимањем информација на и са својих чврстих дискова. Нисмо тестирали да ли постоји начин да променимо употребу опсега попут СугарСинц јер нисмо осећали потребу да то учинимо.

Бок је поново покренуо овај круг због своје могућности брзог преноса датотека.

Рунда: Спеед Поинт за Бок Бусинесс

СугарСинц Лого
Бок Бусинесс Логотип

4

Карактеристике

Карактеристике могу да чине или сруше компанију. Неки потрошачи желе много звона, а други их не занимају толико. Да бисмо помогли корисницима да донесе најбољу одлуку, представили смо СугарСинц против најбољег конкурента, Бок-а, да видимо ко има најбоље опције.

СугарСинц

Једна од области у којој се СугарСинц заиста истиче су функције. Ова услуга није само операција голих костију и потрошачи уживају у тој чињеници. Неке од њихових карактеристика укључују верзију и опоравак датотека, добре мобилне апликације, било где и приступ. Такође садржи пребацивање и повлачење датотека, управљање датотекама, синхронизацију датотека на више уређаја, дељење датотека и аутоматско прављење резервних копија.

Поред функција, интерфејс је једноставан за коришћење и ограничен је софтвер за преузимање на локалне чврсте дискове. Постоје мобилне апликације за Андроид и Аппле уређаје, међутим, не постоје апликације за Виндовс телефоне или Блацкберри.

СугарСинц има на располагању неколико слојева складиштења. Ова услуга не нуди никакав слободан простор. Она нуди 30-дневно бесплатно пробно раздобље које ће корисницима омогућити да то испробају пре него што се обавежу на месечном или годишњем плану. Уз то, приликом регистрације морате да дате број кредитне картице или ПаиПал рачун да бисте активирали рачун.

Кутија

Као и конкуренција, Бок има много функција за уживање њихових корисника. Укључене су могућност креирања група, дељења датотека, уређивања Гоогле докумената и Мицрософт Оффице датотека без напуштања веб апликације и додавања више корисника. Укључите и апликације за мобилне уређаје, веб прегледаче и радне површине, уз административну конзолу за пословне кориснике, подесите дозволе и безбедност за кориснике и синхронизујте датотеке са десктоп апликације.


© МедКСТ

Поред тога, кутија је дизајнирана с обзиром на потрошаче предузећа. Да би задовољили све веће потребе, нуде алате за сарадњу који не само да ће омогућити запосленима да раде заједно на пројекту, већ ће тим истим корисницима омогућити да раде са својим клијентима или купцима према потреби.. 

Подузетнички потрошачи имају могућност да своје сигурносне карактеристике пренесу у облачне апликације. Што значи да ови купци могу креирати прилагођена правила како би ограничили приступ осетљивим документима. Администратори такође могу да ограниче корисничка подешавања по потреби. 

Администратори имају могућност управљања радним групама и одједном имплементирати ажурирања софтвера. Менаџери могу пратити активност и обележити сумњиве догађаје с конзоле. Бок подржава мобилне Андроид и Аппле мобилне уређаје, али за разлику од СугарСинц, ова услуга има апликације за Виндовс телефоне и уређаје Блацкберри.

Још једна карактеристика коју Бок нуди је 10 ГБ бесплатног складиштења за личне кориснике. СугарСинц не нуди никакве опције неплаћања. Постоји неколико планова за избор, у распону од појединачне употребе до пуне подршке предузећа. Бок, захваљујући низу пословних карактеристика, подршке за мобилне уређаје и бесплатног складиштења – поново осваја.

Рунда: Карактеристичне тачке за Бок Бусинесс

СугарСинц Лого
Бок Бусинесс Логотип

5

Сигурност

Постављање информација у цлоуд компанију функционише само ако корисник зна да њихови подаци неће бити подложни дељењу са било ким. Сигурносни протоколи морају бити на највишем нивоу и постојати како би се стекло поверење потрошача. Па ко има најбољу заштиту: СугарСинц или Бок?

СугарСинц

Сигурност је вероватно једно од најважнијих подручја које треба узети у обзир. Према веб локацији СугарСинц, они користе 256-битну АЕС енкрипцију за заштиту података. Поред тога, услуга користи шифровање ССЛ 3.3 транспортног слоја (ТЛС) за заштиту датотека током преноса на и са њихових сервера.

СугарСинц 2.0 Бета мрежна активност

Компанија наводи да користе исти ниво заштите као финансијске институције да би се информације о корисницима сачувале. Међутим, као и многе компаније у облаку, и ова не дозвољава корисницима да задрже контролу над кључевима за шифровање, што би могло довести до тога да треће стране лакше добију приступ.

Ово може проузроковати проблеме клијентима на нивоу предузећа. Бок је недавно најавио да ће у скорој будућности понудити ову могућност.

Кутија

Као и њихов конкурент, Бок користи ССЛ безбедност и 256-АЕС енкрипцију да би документе сачувао док се налазе на њиховим серверима. Компанија иде толико далеко да кодира имена датотека, онемогућујући претраживачима да индексирају податке. Дата центри се свакодневно прате непрекидним надзором како би се физички погони заштитили.

СугарСинц вс Бок
© Кутија

Потрошачи задржавају контролу над тим ко види шта чак и када се датотеке дијеле међу групама људи. Администратори могу да осигурају датотеке по жељи само за читање, што спречава преузимање датотеке. Ускоро ће купци на нивоу предузећа имати могућност да задрже кључеве за шифровање, што ће додати ниво сигурности који се не виђа у конкуренцији.

Додатни сертификати које поседује Бок укључују Сафе Харбор и САС70 Типе ИИ. Бок осваја због ограничења и могућности пословних купаца да држе кључеве за шифровање.

Коло: Безбедносна тачка за Бок Бусинесс

СугарСинц Лого
Бок Бусинесс Логотип

6

Закључак

Док се Бок пре неколико година спотакнуо случајним укључивањем рачуна са подацима треће стране, од тада није пријављено ништа слично, а компанија је податке повратила за корисника. Отишли ​​су изнад и даље како би помогли свом купцу.

Иако обично не упоређујемо службу за кориснике између компанија на такмичењу “хеад-то-хеад”, открили смо да је било пуно притужби на одељење за односе са клијентима компаније СугарСинц, што нас доводи до наклона ка Боку чак и у овој арени..

Неки потрошачи можда немају проблема са брзином који смо направили са СугарСинц и можда ће радије користити њихове функције, сматрајући да је Бок превише функционалан. Опције оквира дизајниране су за употребу од стране клијената на нивоу предузећа. Међутим, Бок нуди решење за лично складиштење за оне који су заинтересовани који и даље имају много, али не свих, могућности целог распона.

Одабир најбоље облачне компаније важан је корак за сваког потрошача или компанију. Постоје неке области које ће корисници тежити у односу на друге. Међутим, сматрали смо да је Бок надмашио СугарСинц у свим областима.

Победник: Кутија

Верзија звука

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me