Рјешења за похрану и резервне копије датотека за правнике

Да ли правник тражите најефикаснији и најповољнији начин за чување и израду сигурносних копија датотека у облаку? Тада би ваша главна брига требало да буду сигурносни ризици јер се бавите уговорима, поверљивим личним или корпоративним подацима и финансијским подацима.


Можете ли ризиковати све те датотеке у облак преко спољног провајдера за складиштење података? Ако не, које су алтернативе? Предња ствар: треба вам резервна копија. Није важно где или како. То је први корак. Све остало је само секундарно.

Да, сигурност и цена су обоје важни, али никад вам не дозволите да ти фактори спрече да правите резервне копије датотека. С тим речима, погледајмо неке од алтернатива за економично чување и резервне копије датотека, посебно за ваше професионалне потребе. Имамо две главне опције за ваше датотеке. Можете похрањивати и сигурносно копирати датотеке локално (интерно) или одабрати рјешење ван локације. 

Лоцал Бацкуп & Складиштење датотека

Вероватно мислите да је најбољи начин за смештање и приступ датотекама преко спољног чврстог диска. Иако је то почетак, можда неће бити довољно за вашу ситуацију. Спољни чврсти диск брзо ће извадити ваше најважније датотеке са рачунара; сматрајте ово брзим поправком ако још немате резервну копију.

Сматрамо да је боље да брзо кренете, јер спољни чврсти дискови имају превише ограничења, а ако радите са неколико сарадника, могућности са спољним чврстим диском се брзо заустављају. Зато бисте требали размотрити употребу НАС-а за своје датотеке. Већ смо навели зашто користимо (и волимо) НАС за наше датотеке.

Али прођимо их поново овде. 

Предности употребе НАС-а

НАС уређаји пружају много јефтиног простора за складиштење. Једна од главних предности је што НАС уређаји омогућавају брзо прикључење чврстих дискова, па чак и ако вам се складишни простор мора драматично проширити (на пример, ако набавите новог корпоративног клијента за који морате да обрађујете огроман број докумената), можете да се прилагодите куповином нових чврстих дискова.

Такође, складиштење на тврдом диску постало је веома приступачно; можете добити 2ТБ простора за складиштење за око 100 УСД. 

НАС уређаји вам омогућавају приступ датотекама било где у вашој мрежи. Лепота НАС-а је у томе што га не морате прикључити да бисте могли да приступите својим датотекама. Није важно где сте у својој канцеларији; можете приступити својим датотекама ако сте повезани на мрежу. Наравно, можете да конфигуришете НАС тако да приступите датотекама чак и ван места, али то вас излаже већим безбедносним проблемима. 

НАС уређаји вам омогућавају управљање приступом датотекама од стране корисника. НАС уређаји вам омогућавају да додате кориснике који могу приступити вашим датотекама и мапама. Рецимо, желите да ваш стаж ради на подскупини датотека за клијента, али није вам дозвољено да делите целу причу са њом. Можете само да креирате посебну фасциклу коју она може да користи.

Такође, можете да одобрите приступ читању или писању својим мапама и будите веома детаљни са повластицама. Ми користимо Синологи ДискСтатион у нашој канцеларији и били смо веома задовољни резултатима. Дјелује брзо и поуздано. Можете одабрати различите величине лежишта (величине хард дискова који се уклапају у ДискСтатион) који одговарају вашим потребама. За почетак су обично најбоље две-четири увале.

РАИД управља редундантношћу датотека. Многи НАС уређаји користе РАИД технологију. Синологи користи аутоматски РАИД који зрцали ваше датотеке на чврстим дисковима на које сте прикључени. Ако један хард диск не успе, увек ћете имати резервне копије свих датотека на другом диску. Само размените сломљени ХД и добро је да кренете. 

Наравно, можете пронаћи више предности од коришћења НАС-а. На пример, то је увек под вашом контролом. Иако то сноси одговорност, он вам даје потпуну контролу над вашим безбедносним подешавањима. Само проверите да ли сте упознати са техникама шифрирања датотека или унајмите спољног консултанта који ће вам помоћи да започнете. 

Недостаци употребе НАС-а

Управљање датотекама и резервне копије су ваша одговорност. Ако одлучите да датотеке похрањујете у кућу, све спада под вашу одговорност. Морате да проверите здравље чврстог диска, да се побрините за резервне копије и да управљате поставкама шифровања.

Или можете приуштити техничар који то ради за вас, или морате сами да омотате главу око њих, што може бити много времена и збуњујуће.

Коришћење НАС-а није резервно! Многи правници с којима смо разговарали користе НАС како би „заштитили и направили сигурносну копију“ својих датотека. Али имати НАС не може се сматрати правом резервном копијом јер не штити ваше датотеке од несрећа или катастрофа које се могу догодити у вашем канцеларијском простору или близу њега. Коришћење НАС-а само је први корак за прављење резервних копија датотека. 

Можете да изаберете погрешан НАС. Одабир доброг НАС-а за ваш посао није најлакши задатак. Иако препоручујемо Синологи ДискСтатион, ово можда није најбоља опција за ваше потребе. Мислимо да не можете погријешити с тим, али сигурно постоје НАС уређаји који боље управљају синхронизацијом датотека, ако је то важно за вас.

Оффсите Бацкуп & Складиштење датотека за правнике

Мислимо да је једноставније резервно решење то боље. Али потребне су вам најмање две врсте резервних копија: једна локална резервна копија и друга резервна копија ван места; на пример, код мрежног добављача резервних услуга.

Помоћу ове двостепене резервне копије прилично сте заштићени од незгода које би се могле десити у вашој канцеларији. Те би несреће могле бити одређени „д’ох“ тренуци или ви или ваш помоћник. Датотеке се обично лакше бришу него што су креиране.

Сигурност & Услуге израде резервних копија на мрежи

Када се бавите подацима клијената, преношење тих датотека спољном провајдеру услуге захтева много размишљања о томе како се њима управља. Где и како су шифроване ваше датотеке? Ко заиста може видети ваше датотеке? Колико ово коста? 

Можда бисте желели да прочитате наш чланак о безбедносној сигурносној копији на мрежи, где сецирамо три безбедносна слоја на којима би требало да постоји интернетска сигурносна копија: 

 • Локална енкрипција – на пример, 448-битна енкрипција Бловфисх
 • Шифровање на транзиту (ССЛ шифрирање је стандардно)
 • Шифровање на страни сервера – на пример, АЕС 256-бит 

Можда бисте желели да размотрите пословна онлајн резервна решења, која су скупља, али могу бити прилагођена вашим потребама. Следи преглед препоручених мрежних резервних решења за адвокате.

СпидерОак

Главна предност СпидерОака је то што сигурност узима озбиљно. Ако тражите најсигурнију доступну услугу за бацкуп и синхронизацију датотека, сигурно је ова.

Онлине израда сигурносних копија и синхронизација СпидерОак

СпидерОак је релативно скуп (ГБ за 0 $ / годишње), а његов интерфејс се, понекад, поприлично осети, али свеукупне сигурносне карактеристике итекако вреде. Можете се пријавити овде и испробати га бесплатно.

Царбоните Бусинесс

Оно што недостаје Царбоните Хоме (неограничена пропусност, аутоматска израда сигурносних копија видео датотека итд.), Можете добити са Царбоните Бусинессом по још увек приступачним 229 долара годишње.

ЦрасхПлан Про вс Царбоните Бусинесс
Царбоните Бусинесс Софтваре

Иако није неограничен, и даље можете да направите резервну копију од 250 ГБ (или 500 ГБ помоћу Бусинесс Премиер-а). Предност је што можете да правите резервне копије неограниченог броја рачунара, што је корисно ако сарађујете са неколико сарадника или клијената. Овде можете добити бесплатно пробно време. 

ЦрасхПлан Про

ЦрасхПлан Про за потрошаче је фантастичан ако вам требају додатне функције, посебно када је реч о надгледању резервних копија и управљању неколико корисничких налога.

ЦрасхПлан је познат по својој неограниченој понуди резервних копија, тако да не морате бринути да ће вам понестати простора. Овде можете добити бесплатно пробно време.

Прос & Досадашње употребе сигурносне копије за фирму

Ако се пријавите за интернетску резервну услугу, можете бити сигурни да ће се све побринути од вашег добављача услуга – барем би то требало бити. Пренесете софтвер на свој рачунар или Мац, подесите распоред и фолдере за резервне копије и то је то. Многи сервиси вас воде кроз овај поступак помоћу чаробњака који је једноставан за употребу.

Помоћу складиштења и резервне копије у облаку постаје врло лако приступити вашим датотекама с било којег места – на вашем паметном телефону, на аеродрому, на пословном ручку. Чак и ако заборавите важну презентацију за продајни терен, можете је једноставно преузети из датотека које су сигурносно копиране у облаку. 

Неке интернетске сигурносне копије омогућују вам дијељење датотека са колегама или саиграчима како бисте лако могли сарађивати на пројекту или одређеном документу за клијента. Нема потребе да шаљете велике прилоге е-поште који се заглаве у филтерима нежељене поште. 

Сада, погледајмо недостатке резервне копије на мрежи за адвокатске фирме. Док шаљете своје датотеке на сервере друге компаније, морате да верујете тој компанији да не угрожавају ваше податке. Провјерите јесу ли примјерене исправне сигурносне функције ПРИЈЕ слања датотека.

Можда ћете пронаћи недостатак контроле прекидача посла када је реч о мрежним сервисима резервних копија, али сигурно постоје начини да своје резервне копије учините што безбеднијим.. 

Овисно о вашој интернетској вези и количини података коју желите похранити и направити сигурносну копију, интернетска израда сигурносних копија може потрајати јако дуго. Ако имате јаку интернетску везу и хардвер вашег рачунара је ажуриран, он би требао радити у позадини, а да не примијетите да се нешто сигурносно копира.. 

Ако тек почињете као адвокат, вероватно ћете требати да уштедите што више новца пре него што успоставите чврсту базу клијената. Сигурносно копирање предузећа ван локације обично је пуно скупље од сигурносне копије путем интернета. Размислите да ли ће у међувремену бити довољно потрошачког решења за резервно копирање. Касније можете надоградити када имате довољно средстава. 

Закључак

Дно црта је сљедећа: могуће је исплативо складиштење датотека и израду сигурносних копија за адвокате. Увек чувајте две сувишне копије датотека. Један примерак треба да буде на лицу места у вашој канцеларији, а други да се чува у облаку или на другој локацији ван вашег главног радног простора.

У идеалном случају, желите да користите интернетску сигурносну копију у ту сврху. Само напред и проверите нашу упоредну табелу за додатне информације.

Сигурност је најважнији аспект стратегије складиштења датотека и сигурносних копија. Шифрирање је основа која вам је потребна да бисте заштитили своје датотеке од шпијунаже и крађе. Проверите да ли резервна решења криптирају ваше датотеке правилно. 

Такође имајте на уму да је најбоља стратегија израде резервних копија бескорисна ако не тестирате рестаурације. Увек вршите тестирање сигурносних копија, можда чак и једном месечно. На тај начин можете проверити да ли су све ваше датотеке доступне у случају квара чврстог диска или других врста губитка података. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map