Најсигурнији антивирусни софтвер 2020: сигурност изнад свега

Сигурност је на првом месту приликом избора антивируса. Иако су употребљивост, цена и број подржаних уређаја важни, све је узалуд ако заштита постане равна. Између софтвера који смо тестирали у нашим антивирусним прегледима, ових пет влада врхунска заштита.


У овом водичу за најсигурнији антивирус, постављаћемо најбољи антивирусни софтвер једни против других како бисмо вам пружили најбоље опције на тржишту. Поделит ћемо како смо извршили избор, а затим упоредити резултате лабораторија са нашим практичним тестирањем како бисмо вам показали колико је успео одређени антивирус..

Од пуно, највише препоручујемо Битдефендер, јер има одличне резултате заштите, мноштво функција и интуитиван интерфејс за покретање. Док овде гледамо сигурност, Битдефендер успева да то уради и све остало добро.

Више о:

 • Најбољи антивирусни софтвер 2020
 • Најбољи бесплатни антивирусни софтвер за 2020. годину
 • Најбољи антивирус за Андроид 2020

Најсигурнији антивирусни софтвер 2020

Одабир најсигурнијег антивирусног софтвера

Постоји пуно фактора који се баве избором антивирусног софтвера, од употребљивости до функција и шире. Међутим, ово је директно за овај водич. Сигурност је наш примарни фактор, а све остало је секундарно.

Сигурност процењујемо на два начина: лабораторијски резултати и практично тестирање. Наше практично тестирање је рудиментарно, користећи успостављене алате за тестирање који су доступни на мрежи. То је начин да користимо антивирус у стварном свету и тестирамо његову основну функционалност.

Речено је да су резултати лабораторија увјерљивији, па их користимо као главни фактор приликом процјене сигурности. Упућујемо на три независна лабораторија који неколико пута годишње тестирају антивирусне системе користећи дугачку листу правог злонамјерног софтвера.

Међутим, бројеви заштите нису једино што гледамо. Додатна, проактивна заштита је још једна област која се тиче нас. То укључује заштиту од рачунара, заштиту веб камера, фиревалл и сигуран прегледач.

Начини скенирања су такође важни. Наше очекивање је да ће антивирус имати пун систем и циљано скенирање, тако да се ишта више од тога истиче. Особито тражимо УЕФИ скенирање које може уклонити дубоко постављене роотките.

Међутим, не гледамо укључене управљаче лозинком, осим Касперског. У нашем тестирању, они су постали равни у поређењу с најбољим менаџерима лозинки. Дасхлане је много боља опција и прва коју препоручамо (прочитајте нашу Дасхлане рецензију).

Та подручја су адут свих осталих, али такође разматрамо цену, општу употребљивост и карактеристике у овом водичу. Ако антивирус у њима заостане, али има одличну заштиту, и даље ће бити укључен у овај водич.

Прво ћемо прећи безбедност за сваки антивирус, а затим ћемо говорити о другим разлозима који нам се свиђају. Ако се тако избегне, идемо на нашу листу најсигурнијег антивирусног софтвера.

1. Најсигурнији антивирус: Битдефендер

Битдефендер је стално у врху резултата лабораторија. Био је то један од само четири антивирусна система који је добио сертификат нивоа 1 у целој спектралној анализи МРГ Еффитас К1 2018, који је тестирао 337 узорака злонамерног софтвера на 18 провајдера.

И други лабораторији пријавили су импресивне бројеве. Битдефендер је у априлској анализи АВ-Тест-а блокирао 100 посто нулта дана и широко распрострањеног злонамјерног софтвера. У то време просек индустрије био је 99,5 одсто.

Битдефендер-интерфејс

АВ-Цомпаративес су пронашли сличне резултате. Битдефендер је добио Адванцед +, највиши могући ниво, у погледу перформанси, откривања датотека и уклањања злонамјерног софтвера. Током јунског тестирања, Битдефендер је блокирао 99,8 посто злонамерног софтвера који је бачен на пут.

Наше практично тестирање одражава те резултате. Битдефендер је био стопостотно успешан у блокирању Амтсових и Вицар-ових узорака. Тестови су варирали од стандардне Еицар датотеке за тестирање до ЈаваСцрипт рудара криптовалута.

Битдефендер такође има и друге мере заштите, укључујући заштиту против софтвера и сигуран прегледач. Свој сигурни прегледач назива „Сафепаи“ који се користи за онлине трансакције. То је посебна верзија радне површине која ће прекинути све везе осим активне.

Остали разлози који волимо Битдефендер

Заштитни резултати Битдефендера имају сјај, али исто тако чине и његове друге карактеристике. Има једно од најбољих антивирусних интерфејса које смо видели, користећи расположиви простор без да сте заплетени. На главном екрану се налази решетка коју можете прилагодити „брзим радњама“. Плочице отварају друга подручја апликације, попут виртуалне приватне мреже, са главног екрана.

Постоје и профили које можете прилагодити у клијенту. Битдефендер долази са неколико конфигурисаних изван оквира, које можете додатно прилагодити. Профили ће повећати или укинути заштиту на одређене начине у зависности од задатка који обављате. На пример, радни профил ће више заштитити од крађе идентитета. Профили су опционални ако их не желите да користите.

Битдефендер-Профил-подешавања

Једина мана Битдефендера је његова цена. Можете добити план релативно јефтиног или чак бесплатног ако само желите основно скенирање. У јефтиним плановима недостају основне функције заштите, попут заштитног зида, и подржавају само Виндовс. Скупо је, али препоручујемо потпуну сигурност изван опција.

Можете сазнати више о Битдефендеру у нашој Битдефендер рецензији или се пријавите уз 30-дневну гаранцију поврата новца.

2. Ф-Сецуре

Ф-Сецуре има врат и врат са Битдефендер-ом у лабораторијским резултатима. Добила је сертификат нивоа 1 у целокупном анализу МРГ Еффитас К1 2018 и сертификат нивоа 2 у К2 анализи. Пропао је у К2 тестирању због лоших перформанси с потенцијално нежељеним апликацијама, али здрав разум би ионако требао блокирати већину тога.

То је добро и са осталим лабораторијама. АВ-Тест је према проценама у мају и јуну показао да је стопостотно ефикасан против злоупотребе малваре-а и нула дана, што је изнад индустријског просека од 99,6 процената. Такође су перформансе биле добре, са само 12 процената успоравања приликом покретања популарних веб локација.

Ф-Сецуре интерфејс

Ф-Сецуре је имао боље резултате од Битдефендера у АВ-Цомпаративес резултатима. Блокирао је 100 процената узорака, зарадио напредну оцену. АВ-Цомпаративес су га додијелили само двије од три могуће звијезде.

Лабораторији су се сложили да је Ф-Сецуре вратио висок ниво лажних позитивних резултата. На тестирању за АВ-Цомпаративес у марту, Ф-Сецуре је имао 30 лажних позитивних резултата од 216 коришћених узорака. Тренд Мицро је био други највећи са само девет (прочитајте нашу Тренд Мицро Антивирус + рецензију).

Наше практично тестирање је ипак добро. Ф-Сецуре је блокирао Вицар-ове узорке и пет од шест Амтсо-ових узорака. Није успео категорију за преузимање дриве-би, али датотека је уклоњена са наше машине пре него што је направила било какву штету.

Веб локација Ф-Сецуре Антивирус блокирана

Ф-Сецуре укључује и фиревалл, надгледање у стварном времену и заштиту од нуклеарног софтвера. Ако купите скупоцни Тотал пакет, добићете и Фреедоме ВПН. То је добро за пакетну услугу, у складу са политиком без дневника и са седиштем у Финској, која има строге законе о приватности.

Међутим, није тако добар као наш избор за најбољи ВПН, поготово ЕкпрессВПН (прочитајте нашу рецензију ЕкпрессВПН).

Чудно, Ф-Сецуре не укључује свој управитељ лозинки ни у један план. То би био изузетак од нашег правила „без менаџера лозинки“. Дали смо му високу оцјену у нашем прегледу Ф-Сецуре Кеи и мислимо да ће то бити одличан додатак у будућности.

Остали разлози који нам се свиђају Ф-Сецуре

Ф-Сецуре има лаган инсталатер, величине само 1 МБ, који инсталацију завршава за мање од једног минута. Тај лагани приступ преноси се на интерфејс, који је један од наших омиљених делова Ф-Сецуре-а.

Клијент нема ништа посебно, као што су брзе акције или профили. Уместо тога, Ф-Сецуре сегментира своју моћ тако да корисници могу да приступе само функцијама које желе. На пример, никада не морате да улазите у подешавања, али тамо можете да нађете мноштво прилагођавања.

Алат Ф-Сецуре

Ф-Сецуре такође има мрежни менаџер за све своје уређаје. Како је фокус на плановима за више корисника, интерфејс прегледача има смисла само. Можете да видите статус својих уређаја, без обзира на ком се рачунару налазите, и тамо конфигуришете родитељска подешавања.

Ипак, продајно место за Ф-Сецуре је његова сигурност. Можете сазнати више о томе у нашој рецензији Ф-Сецуре Антивирус или се пријавите уз 30-дневну гаранцију поврата новца.

3. Касперски Анти-Вирус

Касперски је занимљив додатак за ову листу. Има одличне лабораторијске резултате и наше практично тестирање такође је било импресивно, али постоје тврдње да је шпијунирала своје купце и извештавала руску владу која не поштује приватност..

То је можда случај са хистеријом везаном за Русију, с обзиром да се чини да се проблем фокусира само на САД, ипак смо желели да то констатујемо, посебно ако размишљате да покупите копију Касперског.

Иако је његова приватност упитна, његова заштита није. Касперски је добио сертификат нивоа 1 у анализама К1 и К2 пуног спектра МРГ Еффитас. Авира је једини други софтвер који је сертификовао два пута заредом.

Касперски антивирусни интерфејс

Касперски је такође прошао оштру банкарску симулацију коју има МРГ Еффитас. Две трећине антивируса изложених овом тесту није успело, укључујући Ф-Сецуре.

Наше практично тестирање било је добро, али не тако добро као Ф-Сецуре или Битдефендер. Касперски није успео у два од шест тестова из Амтса и три од 13 из Вицара. Једном када су датотеке преузете, Касперски их је идентификовао и уклонио.

Касперски такође има мноштво функција заштите. То укључује сигуран прегледач, надгледање у стварном времену, ватрозид, заштиту од пхисхинг-а, заштиту од софтвера, заштиту веб камере и још много тога. Препоручили смо га у нашем водичу о томе како да заштитите веб камеру.

Касперски трацкер блоцкер

Други разлози који нам се свиђају Касперски

Касперски вам даје много за ваш новац. Планови су јефтини, испод 50 долара за највиши ниво на пет уређаја, а долази са менаџером лозинки, ВПН-ом и сигурним новцем, сигурним прегледачем сличним Сафепаи-у.

Касперски-Сафе-Монеи

Касперски’с Пассворд Манагер био је један од наших избора за најбољег менаџера лозинки. Изузетно се истиче у пријатности и карактеристикама, а за комплетан софтвер нам се јако допада. Можете сазнати више у нашем прегледу Касперски Пассворд Манагер-а.

ВПН није тако врућ. Касперски Сецуре Цоннецтион само је понављање Хотспот Схиелда, ВПН провајдера који смо у нашој рецензији Хотспот Схиелд оценили као „фер“. Његова једноставност коришћења и могућности су пристојни, али забрињавајућа политика приватности чини га лошим избором за ВПН.

Међутим, то није обавезно. Касперски има довољно функција за лако оправдање цене, укључујући средство за чишћење приватности које брише ваше датотеке ради препознавања података. То је одличан свестрани антивирус са ниском ценом, одличним сетом функција и врхунским резултатима заштите.

Можете сазнати више у нашем целокупном прегледу Касперски Анти-Вирус или се пријавити уз 30-дневну гаранцију поврата новца.

4. Нортон Сецурити

Нортон Сецурити је постигао добре резултате, као и Касперски и Ф-Сецуре у резултатима лабораторија. МРГ Еффитас је доделио сертификат нивоа 1 у својој целокупној К2 анализи целокупног спектра и ниво 2 у својој К1 анализи.

Иако је ниво 2 нижи сертификат, што значи да је антивирус блокирао најмање 98 одсто злонамерног софтвера, Нортон је то током К1 тестирања једва успео. Мала количина блокаде понашања, око 2 процента, била је последица Нортоновог пада.

Нортон-интерфејс

Ипак, јасно је да је заштита одлична. АВ-Тест утврдио је да је у априлу 100 посто ефикасан против нула дневног и широко распрострањеног злонамјерног софтвера, што је изнад индустријског просјека од 99,5 посто. Између две врсте напада, АВ-тест је тестирао преко 5.600 узорака.

АВ-Цомпаративес су показали и 100-постотну блокаду током својих мајских тестова. Упркос одличним перформансама, Нортон је претрпео исто лажно позитивно питање као и Ф-Сецуре. Није било тако лоше, међутим, одвраћати 11 лажних позитивних резултата од 80.

Нортон такође има све проактивне мере заштите које желимо да видимо. Укључује рансомваре заштиту, пхисхинг заштиту и фиревалл који се прилагођава програмима које често користите који се повезују на Интернет.

Ако се из неког разлога злонамерни софтвер укључи на вашу машину, Нортон ће очистити ваш уређај бесплатно или ће вам вратити цео поврат новца. Нортонова 100-постотна гаранција једна је од њених најјачих тачака.  

Остали разлози који воле Нортон Сецурити

Симантец је велика компанија и то значи да Нортон може понудити дугачку листу планова. Његова цена је једнака осталим добављачима, око 30 УСД за основну заштиту и око 50 УСД за више уређаја и премиум пакет, али нуди сигурносни пакет вишег нивоа који има мало других провајдера.

Можете да спајате ЛифеЛоцк или Нортонов рутер и ВПН помоћу Сецурити Делуке-а. За 300 УСД годишње, добит ћете све функције Делуке-а, уз подршку до пет уређаја и до 1 милион УСД надокнаде за украдена средства..

Нортон-Сетуп-Рекуиред

ЛифеЛоцк такође има проактивну заштиту од крађе идентитета. Добијате упозорења за свој број социјалног осигурања и кредита, сумњиве активности банке и кредитне картице, 401 (к) и инвестициону активност, злочине почињене у ваше име и годишњи кредитни извештај са три бироа.

Иако је уз сву ту заштиту добра, добро је следити наших шест савета за спречавање крађе идентитета.

Нортон има неколико проблема, укључујући досадну алатну траку и проширење прегледача, али, уопштено, корисничко искуство и ниво заштите надмашују те недостатке. Можете сазнати више у нашем прегледу Нортон Сецурити или га испробати уз издашну гаранцију поврата новца од 60 дана.

5. ЕСЕТ НОД32

ЕСЕТ је имао лабораторијске тестове мешовитих резултата. Неки тестови га хвале одличним резултатима заштите, док на другима пада равно. Наше практично тестирање било је импресивно, а ЕСЕТ-ове вишеструке могућности скенирања и руковање злонамјерним софтвером заслужују то место на нашој листи.

Као и код Нортона, ЕСЕТ-у је додељен сертификат нивоа 1 у МРГ Еффитас-овом К2 тесту и ниво 2 у К1 тесту. Почетне стопе откривања у К1 тестирању биле су добре, али не и одличне. ЕСЕТ је пропустио два узорка од тестираних 337, блокирао још два у року од 24 сата и још један блокирао други.  

ЕСЕТ НОД32 интерфејс

Међутим, и други лабораторији имали су неколико проблема. АВ-Тест утврдио је да је сто посто ефикасан против широко распрострањеног злонамјерног софтвера, али наишао је на нападе без нула дана. Блокирао је само 97,9 одсто у новембру 2017. и 98,9 одсто у децембру, што је испод индустријског просека од 99,5 одсто.

Компанија АВ-Цомпаративес открила је стопу блокаде од 99,1 посто у периоду између фебруара и јуна 2018. године, када је надгледала ЕСЕТ. Међутим, постоје разлике у тестирању и резултат је смањен у најгорем месецу априлу, а стопа заштите била је 98,2 одсто.

ЕСЕТ је блокирао све узорке које смо користили при тестирању – шест из Амтсо и 13 из Вицар-а. Свиђа нам се што вас ЕСЕТ обавештава да ради. Остали антивируси дјелују у позадини и не показују да је пријетња блокирана.

Посебно добро обрађује потенцијално нежељене апликације. Тијеком инсталације можете одабрати желите ли да вас ЕСЕТ обавијести о ПУА-има или их аутоматски блокира. Кад смо га преузели, ЕСЕТ нас је обавијестио и питао желимо ли наставити.

ЕСЕТ НОД32 потенцијално нежељена апликација

Режим скенирања је такође импресиван. ЕСЕТ може скенирати на нивоу датотеке, импресивно имајући у виду да неки антивируси не могу чак и да додирују фасцикле. Такође има свеобухватно УЕФИ скенирање како би ухватио било који злонамјерни софтвер који је био исувише дубок у вашем оперативном систему.

Остали разлози који нам се свиђају ЕСЕТ

ЕСЕТ-ов интерфејс, посебно у скенирању, добро функционише. Можете да превучете и испустите датотеку или мапу у интерфејс и скенирање ће почети одмах. То је интуитивнији начин за руковање циљаним скенирањем од прегледавања хијерархије мапа.

Подешавања скенирања ЕСЕТ НОД32

Ако надоградите основни пакет заштите НОД32, добићете додатне функције. Интернет Сецурити укључује безбедан банкарски претраживач који одваја вашу нормалну радну површину од вашег банкарског. Као и Битдефендер, он прекида све везе изван ваше банкарске сесије.

Ако додате Смарт Сецурити, можете да додате додатни слој заштите против рачунара. Укључује шифровање датотека, што значи да свака мапа, датотека или уклониви подаци могу бити заштићени ако добијете софтвер за рансом и покушава да их зграби..

Подешавања инсталације ЕСЕТ Смарт Сецурити

Сви планови су такође јефтини, све док требате заштитити само један уређај. ЕСЕТ има чудну шему цена у поређењу с другим водећим антивирусима који вам омогућава да одаберете тачан број уређаја који су вам потребни и наплаћујете 10 УСД по.

Добивате много за свој новац, али ни најмање није интуитивно сучеље. По том питању је АВГ (прочитајте нашу АВГ рецензију), али је и даље добар. Можете сазнати више у нашем прегледу ЕСЕТ НОД32 или га испробати са 30-дневном гаранцијом поврата новца.

Последње мисли

Све у свему, Битдефендер, Касперски и Ф-Сецуре су најсигурнији антивируси на тржишту. ЕСЕТ и Нортон су такође добри, али постоји неколико недостатака који нас спречавају да их препоручимо за врх ове листе.

Циберкриминација постаје све јача и снажан антивирус је први корак за заштиту од ње. Управитељ лозинки такође помаже пуно, штитећи вас од брзих напада и кеилоггера.

Који антивирус користите? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map