Најбољи ВПН рутер 2020

У данашње време праћења онлајн промета, циљаног маркетинга и цибер криминала, претплата на ВПН услугу која ће сакрити ваш идентитет и локацију има смисла више него икад. У ствари, добра је идеја заштитити целу кућну ВиФи мрежу.


Иако многи од најбољих ВПН услуга подржавају истовремено повезивање за више уређаја, обично то неће бити више од три до пет. (Прочитајте нашу НордВПН рецензију за ВПН који подржава шест). Та ограничења не значе да морате трошити више новца на ВПН претплате, уколико купите усмјеривач који подржава ВПН..

Током овог водича дотакћемо се пет најбољих ВПН рутера који су данас доступни. У својој анализи ћемо узети у обзир компатибилност и моћ. Ако одаберете квалитетну ВПН услугу из наше библиотеке прегледа ВПН-а и упарите је са једним од ових рутера, нећете моћи да заштитите само рачунаре и паметне телефоне, већ и играће конзоле, паметне телевизоре и друге ИоТ уређаје и уређаје..

Шта је најбољи ВПН рутер

Пре него што дођемо до наших најбољих избора рутера, истражимо шта рутер чини посебно корисним за рад са ВПН услугом. Знајући шта треба изгледати и зашто то тражити, помоћи ће вам да схватите разматрања која смо узели у обзир приликом избора и помогнемо вам да кренете у сопствену претрагу у случају да наши предлози не задовољавају ваше потребе.

Питајте било кога о томе шта им је најважније у усмјеривачу и “брзина” ће вјероватно бити одговор. Када купујете бежични рутер са намером да га користите са ВПН-ом, брзина често постаје још критичнија.

То је зато што ВПН-ови преусмеравају мрежни саобраћај преко ВПН сервера како би заштитили вашу приватност. Чак и ако потрошите на једну од најбржих ВПН услуга доступних данас, очекујте барем мали пад брзине.

Бежични АЦ рутери

Једно од главних разматрања брзине приликом куповине рутера је куповина рутера који користи најбржи бежични стандард који могу да раде Ваши уређаји. Тренутно је за већину уређаја 802.11ац, који је заменио 802.11н стандард. Рутери са 802.11ац често се називају бежични АЦ; они који раде 802.11н су Вирелесс Н.

Обавезно схватите овај дио јер многи продавани рутери и даље користе 802.11н иако су шест пута спорији.

Бежични АД рутери, који користе 802.11ад стандард, такође почињу да се појављују на тржишту. Ако имате тенденцију да останете на самом врху када су у питању електронски уређаји, можда ћете пожељети да наставите и окарактеришете вашу кућну ВиФи мрежу идући путем Вирелесс АД. Нажалост, многи од њих не подржавају инсталацију ВПН-а.

Двосмјерни усмјеривачи и тросмјерни усмјеривачи

Такође, потражите најмање двопојасни усмјерник. Већина уређаја се повезује користећи фреквенцијски опсег 2,4 ГХз. Тако је и са већином уређаја који вероватно користе ваше комшије. Резултат је велика загушења сигнала која може резултирати мањом брзином података.

Двопојасни рутери такође могу преносити користећи опсег од 5 ГХз, што се ређе користи. Сви 802.11ац рутери су двопојасни, док исти није 802.11н. Ваш уређај за повезивање, као што је лаптоп, такође ће морати да има мрежни адаптер који подржава 5Гхз.

Још су бољи такозвани „тропојасни рутери“. Три-опсежни усмјеривачи емитују три одвојена сигнала, што је, ако се правилно подели између ваших уређаја, налик на покретање три одвојена усмјеривача. Помоћу ових рутера добићете једну фреквенцију 2,4 ГХз и две 5ГХз.

Бежични АД рутери, поменути горе, такође могу преносити у опсегу од 60 ГХз. Теоретски овај бенд може да ради на 7Гбпс. Међутим, теоријске брзине се ретко постижу у пракси. Такође, појачани фреквенцијски опсези немају тако дуг распон. Ипак, брже је боље, посебно када се бавите ВПН-овима.

МИМО усмјеривачи

Број антена је такође битан. Рутер са две антене користи једну од оних за слање и једну за пријем. Ово је основна конфигурација већине усмерених рутера и назива се СИСО, што значи „један улаз, један излаз“.

Рутери конфигурирани за вишеструки улаз и више излаза називају се МИМО усмјеривачи. Најбржи рутери данас користе МИМО конфигурацију. Рутер са четири антене користи две за слање и две за пријем; два протока података значе двоструко брже од података.

Више антена такође помаже да се обезбеди поузданост везе, јер свака антена прима другачији сигнал, који рутер може спојити да створи јачу. Овај приступ конфигурацији антене у бежичним системима назива се просторна разноликост.

Пазите на само бројање антена када купујете усмјеривач, јер неке од њих са више од двије још увијек могу комуницирати само с једним уређајем. То су они који су познати као МИМО (СУ-МИМО) рутери једног корисника). Вишекориснички МИМО-и (МУ-МИМО) могу истовремено разговарати с више уређаја, смањујући тако страшно заостајање и спречавајући брачне шансе у процесу.

ДД-ВРТ и Томато ВПН рутери

Већина рутера које ћете наћи на полицама трговина не поседују већ ВПН. Што је још важније, многи од њих чак не подржавају ВПН услугу.

Иако неке ВПН услуге нуде датотеке за преузимање које су дизајниране за рад са одређеним рутерима (на пример, ЕкпрессВПН има апликације за неколико Линкис-ових модела), обично ћете прво морати да извршите неке промене софтвера на рутеру. То генерално значи инсталирати или ДД-ВРТ или Томато фирмваре, који су отворени и бесплатни.

Осим што вам омогућавају да покренете већину најбољих доступних ВПН услуга, обе опције софтвера омогућавају вам и подешавање неких других ствари, као што су проширење опсега рутера и управљање распоређивањем пропусности између уређаја. Обоје такође побољшавају сигурност рутера, уклањајући ствари попут произвођача на отвореном. То је вероватно велики разлог што многе марке закључавају своје рутере како би спречиле надоградњу управљачког софтвера.

Инсталација било ког софтверског софтвера захтијева да се фирмвер споји на ваш рутер. Кораци нису изузетно сложени, али погрешни кораци могу довести до окретања рутера. Пошто су ДД-ВРТ и Томато отворени извор и не званично их подржавају произвођачи ВПН-а или рутера, нико неће сносити ни трошкове ваших опечних уређаја..

Многи ВПН сервиси пружају детаљна упутства за трептање фирмвера, а ми бисмо препоручили да их користите за најновија упутства. Са тим упозорењем, ако желите да погледате како тај процес изгледа, погледајте наш чланак о томе како инсталирати ДД-ВРТ на рутер.

Између ДД-ВРТ и Томато-а, Томато је лакши за инсталирање и опћенито прилагођенији корисницима. Нажалост, није компатибилан са толико уређаја као што је ДД-ВРТ, па су ваше могућности куповине строго ограничене. Ако то идете сами, ипак препоручујемо Томато преко ДД-ВРТ-а ради његове једноставне употребе.

Међутим, најлакши приступ је да једноставно купите рутер са фирмвером по вашем избору који је већ бљеснуо. Иако нећете пронаћи многе произвођаче који продају рутере спремне за употребу, интернетска продавница рутера ФласхРоутерс.цом има пристојан избор флешованих рутера за продају.

Неколико ВПН услуга такође има партнерства са ФласхРоутерс.цом. Можете купити рутер који је већ подешен за рад са вашом ВПН претплатом и тако уштедите још више посла. ВПН услуге за које ФласхРоутерс.цом продаје рутере конфигуриране за укључују:

 • ЕкпрессВПН (прочитајте ЕкпрессВПН рецензију)
 • Приватни приступ интернету (прочитајте преглед приватног приступа Интернету)
 • ИПВанисх (прочитајте ИПВанисх преглед)
 • НордВПН (прочитајте НордВПН рецензију)

Поштено упозорење, ићи на ФласхРоутерс.цом коштаће више новца од куповине рутера од Амазон.цом. Да бисмо узели у обзир те трошкове, укључили смо оба у наш избор ВПН рутера, ако су доступни.

Доступно пет најбољих ВПН рутера

Сада када смо избачени из основа рутера, време је да разговарамо о конкретним ситуацијама: наиме, које су опције рутера најбоље погодне за упаривање са вашим ВПН-ом? На располагању је много опција усмјеривача, тако да то није био лак задатак. Међутим, захваљујући неколико импресивних спецификација и опћенито позитивних корисничких искустава, прилично смо сигурни да одабрани доље неће разочарати.

1. НЕТГЕАР Нигхтхавк Кс10 АД7200

Бирање Нигхтхавк-а Кс10 за прво место у овом прегледу вероватно је била најлакша одлука коју смо морали да донесемо, и то не само зато што изгледа супер: то је један од најбржих рутера на тржишту из различитих разлога..

Прво треба истаћи да је заправо један од ретких доступних бежичних АД рутера. Већина осталих такође не подржава промене управљачког софтвера. Ако имате уређаје који могу да споје 60ГХз, то значи да бисте могли да тражите озбиљну предност брзине савршену за решавање проблема Коди пуњења и онлајн играња.

Кс10 такође има четири антене за улаз и излаз, и користи МУ-МИМО технологију за одржавање вишеструких протока података. Да би помогли, НЕТГЕАР усмјеривачи користе софтвер власничког динамичког квалитета услуге (КоС) како би дали предност активностима са већим потребама за пропусним опсегом, као што су играње и 4К видео стриминг..

Глазура на торти је четворојезгарни процесор Нигхтхавк Кс10 са 1,7 ГХз. Већина рутера користи јефтину руту када је у питању процесор. Међутим, ако управљате са више токова или имате аспирације ВР игара и 4К стриминга, брзи процесор може направити свет разлике.

Нигхтхавк Кс10 АД7200Цена:
АмазонОко 450 долара
ФласхРоутерс.цомДД-ВРТОко 600 долара
ФласхРоутерс.цом Парадајзн / а

Лоша страна је да Нигхтхавк Кс10 није баш јефтин. Међутим, чињеница да покреће Вирелесс АД значи да ћете добити усмјеривач који можете користити годинама које долазе, па ће можда бити оправдано него трошити мање на усмјеривач који ће застаријевати прије него касније.

Друга страна је та што не подржава фирмваре Томато. Надамо се да ће се то променити низ пут, али за сада сте заглавили са ДД-ВРТ.

Други разлози које волимо НЕТГЕАР Нигхтхавк Кс10

Поред шест антена, можете искористити и шест гигабитних Етхернет портова и два УСБ 3.0 порта за директно повезивање уређаја за још брже Интернет брзине. Ови УСБ портови нарочито чине Нигхтхавк Кс10 савршеним комплиментом кућном медијском центру ако користите НАС уређај.

Прочитајте наш чланак о најбољим личним уређајима за чување облака за кућне медије ради неких савета који се нуде тамо. Компатибилност Амазон Ецхо и Алека је још једна предност овог рутера ако желите да контролишете своју кућну мрежу користећи гласовне команде.

2. Линксис ВРТ АЦ3200

Линксис производи широку линију поузданих рутера. На жалост, један од више других компанија вредних модела, Мак-Стреам АЦ5400, не подржава фирмвер треће стране..

Без могућности за Томато или чак ДД-ВРТ са било којим од Мак-Стреам линија рутера (као што је ово писање), у ствари, најбољи Линксис рутер са ВПН подршком је ВРТ АЦ3200. Подршка за парадајз није опција, али ДД-ВРТ је ако желите да потрошите нешто мање од Нигхтхавк Кс10 и немате ништа против лошијег производа.

То не значи да је АЦ3200 слаб. Конфигурација са четири антене и даље је способна за МУ-МИМО комуникацију и то је тропојасни рутер, који има један опсег 2,4 ГХз и два опсега од 5 ГХз за избор.

Уређај такође поседује четири гигабитна Етхернет порта и УСБ 3.0 прикључак. То све то чини савршеним за подршку више уређаја.

Линксис АЦ3200: Цена:
АмазонОко 200 долара
ФласхРоутерс.цом ДД-ВРТОко 350 долара
ФласхРоутерс.цом Парадајзн / а

Међутим, иако је АЦ3200 двојезгарни 1,8ГХз процесор бољи од онога што ћете наћи на већини рутера, он не одговара брзинама са Кс10. Такође, то није бежични АД, тако да не постоји опсег од 60 ГХз.

Остали разлози који нам се свиђају Линксис ВРТ АЦ3200

Линксис пакује ВРТ серију са практичним алатом који се зове Смарт-ВиФи. Можете га користити за надгледање ваше кућне ВиФи мреже са паметног телефона, подешавање приоритета уређаја, управљање родитељским надзором и слање других лозинки за пријаву.

3. Асус РТ-АЦ3200

Највећа привлачност РТ-АЦ3200 је та што је то тренутно најбољи рутер који подржава парадајз на тржишту. Одувек, то ће се вероватно брзо променити, али АЦ3200 би требало да буде на врху листе куповина за оне који траже пријатељско корисничко искуство од онога што ћете добити са ДД-ВРТ рутером као наша прва два уноса.

РТ-АЦ3200 има шест подесивих антена (две више него наша два најбоља одабира) и то је тропојасни рутер. Такође поседује четири гигабитна Етхернет порта и два УСБ порта, укључујући и један за УСБ 3.0 ако желите да се прикључите на НАС уређај.

ЦПУ би могао бити и бољи: то је двојезгарни 1ГХз процесор. Када је стигао на тржиште пре две године, то би могло бити импресивно за усмјеривач.

Асус РТ-АЦ3200: Цена:
АмазонОко 200 долара
ФласхРоутерс.цом ДД-ВРТОко 400 долара
ФласхРоутерс.цом ПарадајзОко 400 долара

Данас, не толико. Међутим, и даље је у стању истовремено управљати са више уређаја, тако да ће за већину корисника бити одлична опција за изградњу кућне ВПН ВиФи мреже.

Други разлози који нам се свиђају Асус РТ-АЦ3200

РТ-АЦ3200 се лако поставља захваљујући одличном софтверском пакету. ГУИ је једноставан за употребу, а АСУС Смарт Цоннецт функција аутоматски открива најбољи оптимални опсег за сваки уређај уместо да вас присиљава да ручно бирате.

Неки ће корисници такође добити доста од АСУС АиЦлоуд 2.0 софтвера, који вам омогућава удаљени приступ УСБ меморијским уређајима повезаним на рутер. Можете се одлучити за приступ прегледачу или преузети апликацију за свој Андроид или иОС паметни телефон.

4. Асус РТ-АЦ5300

Ако тражите напреднији Асус рутер и немате ништа против ДД-ВРТ, Асус РТ-АЦ5300 ће вас одвести мало даље у будућност него РТ-3200. Такође је прикладнији за веће домове, са импресивних осам антена које могу да покрију 5.000 квадратних стопа.

Наравно, такође може истовремено да шаље и прима податке са више уређаја. Плус, то је тропојасни рутер, тако да не бисте требали имати проблема са загушењима мреже. Као и РТ-3200, и РТ-АЦ5300 користи Асусову Смарт Цоннецт функцију за аутоматско управљање опсезима уређаја тако да не морате.

Ово укључује пребацивање између опсега 5ГХз за изједначавање оптерећења.

Уз уређај добијате и осам гигабитних Етхернет портова – два више него што сте добили са Нигхтхавк Кс10. То га чини одличном опцијом за играче, што је подржано уграђеном подршком за ВТФаст Гамерс Привате Нетворк (ГПН), услугу која оптимизује руте сервера за онлајн играње.

Асус РТ-АЦ5300: Цена:
Амазон:Око 300 долара
ФласхРоутерс.цом ДД-ВРТОко 600 долара
ФласхРоутерс.цом Парадајзн / а

Укључени су и портови за УСБ 3.0 и 2.0. ЦПУ је 1.4ГХз двоједрни, а уређај поседује 512МБ меморије. То није баш тако моћно као Кс10, плус што РТ-АЦ5300 није бежични АД. Има дупло више антена, тако да би требало да може да управља са више уређаја.

Остали разлози који нам се свиђају Асус РТ-АЦ5300

Изгледа као мртви паук робота, што је наша омиљена врста паука робота. 

5. НЕТГЕАР Нигхтхавк Р7000 (АЦ1900)

Ако тражите повољнији рутер НЕТГЕАР од Кс10, Нигхтхавк Р7000 је дроид који тражите. Заправо, то је рутер са најнижим ценама у овом прегледу.

Поред укусне ценовне ознаке, још једна велика напретка код Р7000 је да подржава Томатов софтвер, тако да имате то као опцију ако ДД-ВРТ није ваша ствар.

Слаба страна је велика: Р7000 нема МУ-МИМО технологију, као што можете претпоставити из његове три антене. Такође је само двопојасни рутер а не тропојасни. Све то чини га прикладнијим за кориснике у мањим домовима са мање уређаја који захтевају ВПН заштиту.

То је, уз ограничену употребу, заиста посао захваљујући свом дво-језгреном процесору од 1ГХз. Такође долази са четири Етхернет порта, једним УСБ 2.0 портом и једним УСБ 3.0 портом.

НЕТГЕАР Нигхтхавк Р7000Цена:
АмазонОко 150 долара
ФласхРоутерс.цом ДД-ВРТОко 300 долара
ФласхРоутерс.цом ПарадајзОко 300 долара

Р7000 користи Гение софтвер компаније НЕТГЕАР, који вам омогућава да поставите динамичан квалитет услуге (КоС). Динамиц КоС даје приоритет интернет саобраћају ономе са највећим потребама, попут 4К видео стриминга и играња на мрежи

Остали разлози који нам се свиђају Асус РТ-АЦ5300

Уложени новац можемо потрошити на бољу ВПН услугу.

Почасна спомињања – Рокос Цоре

Доступно је неколико рутера који заправо подржавају повезивање са ВПН услугама без да се побркате са фирмверима. Најбољи пример управо је Рокос Цоре рутер, који се може користити са следећим ВПН услугама:

 • ЕкпрессВПН
 • НордВПН
 • Приватни приступ интернету
 • ПроКСПН
 • ПуреВПН
 • ВипрВПН

То покрива већину наших омиљених ВПН-а, укључујући четири од пет најбољих ВПН-ова за порно. Такође долази са једногодишњом Рокос ВПН услугом. Поврх свега тога, уређај поседује четворојезгарни процесор од 2 ГХз, 2 ГБ РАМ-а и 8 ГБ простора за складиштење података.

Разлог што нисмо уврстили Рокос Цоре у горњих пет најбољих је тај што нема подесиве спољне антене и не може истовремено да комуницира са више уређаја. Такође је само двопојасни рутер и скупљи.

Рокос Цоре: Цена:
АмазонОко 300 долара

Међутим, свиђа нам се идеја да произвођачи рутера израђују ВПН и надамо се да ћемо у будућности видети неке цопицат опције.

Последње мисли

саобраћај је посао са великим новцем, било да се ради о маркетингу или у друге лошије сврхе попут крађе идентитета. Неко жели ваше податке и постоји много начина да их добијете, и легални и незаконити. Иако постоји много алата који помажу људима да задрже приватност, један од најлакших за имплементацију је претплата на ВПН услугу, попут оне која је наведена у нашем најбољем ВПН прегледу.

Иако постоје неки добри јефтини ВПН-ови попут приватног приступа Интернету, савремене породице имају тенденцију да имају много уређаја за заштиту. Најлакши и потенцијално најисплативији приступ је улагање у усмјеривач способан да директно покреће вашу ВПН услугу.

Тако ћете превазићи ограничења везе које намећу ВПН услуге и заштитити уређаје који нису подржани са ВПН апликацијама.

Надамо се да вам је овај преглед пружио неколико добрих идеја за ВПН рутере. Сјетите се само ако вам је циљ заштита ВПН-а, најважнија ствар је провјерити је ли рутер који сте одабрали способан да угости ВПН услугу. Ако сами покрећете ВПН рутер и имате неке предлоге, јавите нам у коментарима у наставку. И ми радо одговарамо на питања. Хвала за читање!   

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map