Најбољи софтвер за израду сигурносних копија и клонирање на 2020. години

Кад је у питању сигурносно копирање, највећи дио позорности овдје на Цлоудвардс.нет је на сигурносним копијама у облаку: ИДриве, ЦрасхПлан и Бацкблазе, да набројимо неколико омиљених. Током овог прегледа, уместо тога ћемо променити фокус да бисмо расправљали о најбољим типовима резервних копија заснованих на слици.


Будући да резервне копије засноване на слици углавном фаворизују администратори система и програмери, ми ћемо већи део дискусије усредсредити на пословно оријентисана решења која могу да подносе и радне станице и сервере. Хеадинг класе је високо скалабилни ЦлоудБерри Бацкуп, а затим слиједе Ацронис Бацкуп 12 и Ханди Бацкуп.

Такође ћемо се дотакнути и најбољег кућног алата за израду резервних копија, Ацронис Труе Имаге, те вам представити моћан, бесплатан алат за базирање слика у програму ЕасеУС Тодо Бацкуп Фрее. Уз помоћ алата представљених у овом чланку, свако би требао бити у могућности да направи своје сигурносне копије засноване на слици.

За малу верзију овог чланка, погледајте наш најбољи софтвер за резервно снимање слике диска из 2020 видеозаписа у наставку.

Зашто бисте требали користити сигурносну копију засновану на слици и клонирати ваш чврсти диск

Већина људи који праве сигурносне копије својих уређаја упознати су са алатима за сигурносно копирање на датотекама. Резервна копија заснована на датотекама чува појединачне датотеке и мапе. Означите мапе и датотеке које желите да направите сигурносну копију и алатка рукује стварима одатле. Да бисте погледали главне опције, погледајте најбоље сервисе сигурносних копија у облаку до 2020. године

Проблем са сигурносним копијама на датотекама је тај што је могуће занемарити и укључивање одређених датотека у резервну копију. Такође, док неке услуге сигурносног копирања засноване на датотекама аутоматски праве сигурносне копије свих датотека одређене врсте (тј. Докумената, фотографија, видео записа), друге датотеке, попут системских датотека, нису сигурносне копије.

Због тога сигурносно копирање засновано на датотекама представља лош избор за погоне са осетљивим подацима, посебно када су у питању пословни прописи и производни системи. Сигурносна копија заснована на слици решава проблеме својствене резервној копији заснованој на датотекама тако што ће направити бајт-бајт копију радне станице или погона сервера.

Будући да не морате поново да изградите цео систем у случају пада или другог проблема, сигурносно копирање засновано на слици такође значи и бржи опоравак од катастрофе у случају пада сервера и због тога доноси бољу стратегију израде резервних копија за оне којима је потребан њихов датотеке се брзо враћају.

И предузећа и потрошачи могу такође имати користи од резервне копије засноване на слици да брзо обнове оштећене системе или пренесу копије тврдог диска на веће дискове. Израђивањем резервне копије системских датотека то значи да не морате поново да инсталирате оперативни систем или програме. Само учитате слику и све сте спремни.

Карактеристике прављења резервних копија на слици

Нису сви алати за резервно копирање на слици једнаки. На пример, док Царбоните Плус подржава израду сигурносних копија слика на радној површини, морате локално да сачувате слику и не можете да је вратите на нови хардвер. Наши типови у наставку обично ће вам омогућити да радите далеко шири спектар ствари од осталих, више потрошачких опција.

Ево основних карактеристика за које сматрамо да су кључне за врхунско решење засновано на слици.

одликаОписЦлоудБерри БацкупАцронис Бацкуп 12Ханди Бацкуп
Цлоуд сторагеПохрањује вашу сликовну датотеку на удаљени сервер ради чувања
Вишеструка подршка за складиштење у облакуОдаберите жељеног добављача простора за складиштење у облаку (тј., Амазон С3, Азуре, Гоогле Цлоуд)
Обнављање голог металаВратите се у погон без претходног учитавања ОС-а или другог софтвера
Вратите слику на различит хардверВратите слику на уређаје са различитим хардвером
Враћање УСБ блицаВратите се путем УСБ Фласх-а директно из облака
Обнављање на нивоу датотеке са сликеПрегледајте датотеке на слици и вратите одређене датотеке уместо пуне резервне копије
Врати слику у облак ВМВратите Виндовс Сервер на Амазон ЕЦ2 или Азуре ВМ
Компресија резервне сликеЗип датотеке за слике да бисте смањили искоришћени простор и ширину појаса
Заказане резервне копијеЗакажите понављајуће сигурносне копије слика са диска
Сигурносне копије засноване на догађајимаАутоматско креирање сигурносне копије засноване на слици када се догоде одређени догађаји које дефинише корисник.
Приватно шифрирање од краја до крајаШифрирајте датотеке пре него што их пошаљете у облак приватним кључем само ви знате

1. ЦлоудБерри сигурносна копија (ЦлоудБерри Лабс)

ЦлоудБерри Лабс је започео 2008. године помоћу ЦлоудБерри Екплорера, бесплатног менаџера датотека. Годину дана касније представљен је ЦлоудБерри Бацкуп, који омогућава аутоматизовано прављење резервних копија датотека, мапа и слика система, фокус овог чланка.

Уместо да гради и покреће сопствене центре података, од самог почетка ЦлоудБерри је свој софтвер дизајнирао за интеграцију са Амазон С3. Током година, компанија је додавала све више партнера за интеграцију изван Амазона.

Данас ЦлоудБерри Бацкуп омогућава вам да се интегришете са преко 20 различитих сервиса за складиштење у облаку и можете одабрати кога желите. Поред Амазона С3, популарни избори укључују Амазон Глациер, Азуре, Гоогле Цлоуд и Рацкспаце. Али постоји још много тога, укључујући јефтине опције попут Бацкблазе Б2.

Планови и цене

Предност што можете одабрати интеграцију складишта у облаку која вам је најпријатнија је та што различити добављачи нуде различите цене, локације и функције сервера. Са слободом избора долази до веће могућности за скалабилност и контролу трошкова.

Још боље, ЦлоудБерри Бацкуп није услуга претплате. Једнократни трошак лиценце за софтвер плаћате са неколико различитих издања лиценци.

Најјефтиније издање је израда сигурносних копија радне станице за Виндовс, Мац или Линук, а свако кошта 29,99 долара по рачунару. Нажалост, софтвер за радну станицу ради само резервну копију на датотекама, а не слику, као неке друге услуге обухваћене у овом чланку.. 

Надамо се да ће то поправити ЦлоудБерри Лабс, јер би сигурносно копирање на радној површини засновано на слици по тој цени само повећало удаљеност између најбоље услуге израде сигурносних копија за Виндовс Сервер и остатка кандидата. 

Међутим, можете да направите резервну копију радне станице засноване на сликама помоћу цене, али популарније лиценце за Виндовс Сервер. ЦлоудБерри такође има лиценце за СКЛ Сервер и Екцханге. Ту је Ултимате лиценца, која укључује све.

Пажња: Интерни подаци табеле „130“ су оштећени!

Имајте на уму да ћете такође морати да платите трошкове складиштења за било који облак складиште података који одаберете за интегрисање ЦлоудБерри сигурносне копије. Већина добављача наплаћује складиштење месечно по гигабајту који се чува.

Мјесечни трошкови складиштења у облаку по ГБ од стране продавца

МултирегионалниРегионалниХладњача
Азуре$ 0,0458$ 0,0208$ 0,0152
Амазон С3Н / А$ 0,023$ 0,004
Гоогле Цлоуд$ 0,026$ 0,020$ 0,007
Бацкблазе Б2Н / А$ 0,005Н / А

За регионално складиштење, то достиже око 20 УСД по 1ТБ месечно за Азуре, Амазон и Гоогле и 5 УСД месечно за Бацкблазе.

Поврх тога, продавци наплаћују и коришћење за пренос, пренос и друге операције. Типичне цене, укључујући оне за горњу табелу, просечно су око 0,05 УСД на 10 000 трансакција. Ове стопе могу бити много више, премда за складиштење у хладном, намењене архивирању и опоравку од катастрофе, а не активној употреби. На пример, Гоогле Цлоуд Цолдлине трансакције могу коштати и до 0,10 УСД на 10 000 трансакција.

Корисничко искуство

Процеси ЦлоудБерри сигурносне копије, укључујући сигурносну копију и враћање на основу слика, управљају се путем десктоп апликације услуге. Искуство је богато значајкама као и сваки алат за израду сигурносних копија пословне класе који смо тестирали.

Нећемо трошити време на све спецификације, пошто је овде фокус на резервној копији слике, али будите сигурни да погледате наш преглед ЦлоудБерри Бацкуп-а.

Постављање резервне копије засноване на слици је једноставно. Само кликните на дугме „на основу слике“ у горњем левом углу апликације.

ЦлоудБерри Бацкуп покренуће чаробњака који ће вас провести кроз поступак, за који је потребна само мала техничка способност.

Део процеса укључује повезивање ЦлоудБерри-а са услугом складишта у облаку по избору. Морате се пријавити у свој облак складишта да бисте генерисали приступне кључеве и укључили их у чаробњака. Затим изаберите диск јединицу или партицију коју желите да сликате.

Такође ћете поставити подешавање распореда и шифровања пре него што започне израда резервне копије.

Сигурност

ЦлоудБерри Бацкуп штити податке у транзиту са сигурним тунелима за шифрирање ТЛС-а како би се спријечило прислушкивање. Поред тога, степен сигурности који добијате помоћу ЦлоудБерри-а углавном зависи од вашег подешавања интеграције..

Већина услуга складиштења у облаку пружа неки ниво шифрирања на страни сервера. Неки вам такође дају могућност подешавања приватног кључа за шифровање ради додатне сигурности. Уз приватни кључ, шифровање и дешифровање увек се одвијају на страни клијента.

Могућност одабира решења за складиштење у облаку са безбедносним функцијама које задовољавају ваше потребе је још један разлог да се заиста свиди ЦлоудБерри модел за израду резервних копија заснованих на сликама.

Три најбоље пословно оријентисане опције складиштења у облаку које препоручујемо (Амазон С3, Азуре и Гоогле Цлоуд) све нуде шифровање на страни клијента и АЕС-256 кодирање у мировању, што је протокол који је препоручио амерички Национални институт за стандарде и технологију..

Имајте на уму да сва решења за складиштење у облаку које можете упарити са ЦлоудБерри Бацкуп-ом криптирају ваше податке за вас. Ово укључује Бацкблазе Б2. У таквим ћете случајевима морати да имплементирате сопствено решење за шифровање на страни клијента да би ваши подаци били сигурни у облаку.

Подршка

Подршка за ЦлоудБерри Бацкуп покреће се путем портала подршке за ЦлоудБерри Лабс. Портал укључује линкове до блога, посвећене базе знања, често постављана питања и документацију за помоћ. На дну странице налазе се такође чланци у вези са различитим темама.

База знања има функцију претраживања за брже проналажење чланака, која укључује водиче за решавање разних проблема.

Ако богатство документације о подршци не садржи одговоре које тражите, можете отворити карту за подршку да бисте добили помоћ.

Наше интеракције са ЦлоудБерри Лабс увек су резултирале брзим преокретима, често са одговорима који стижу за само сат или два..

Ако желите, можете да објавите и у подреддиту ЦлоудБерри Лабс. Ово је сјајан ресурс за добијање савета о изради резервног решења. Такође је добро место да пријавите могуће (некритичне) грешке и предложите побољшања.

За више техничких упита, веза до СерверФаулта поставиће вам контакт са професионалним администраторима система и сличним професионалцима.

2. Ацронис Бацкуп 12

Ако желите нешто једноставније од резервног решења за више платформи, Ацронис Бацкуп 12 нуди резервне копије пословне класе упаковане у сопствену услугу складишта у облаку Ацронис. То значи да нећете морати да купујете складиште у облаку преко друге услуге; то такође значи мању флексибилност него што је добијате са ЦлоудБерри Бацкуп-ом.

Поред једноставности, једна од кључних предности коришћења Бацкупа 12 је његова широка подршка за платформу, која тренутно покрива импресивних 16 различитих система: од Виндовс-а до Линук-а до Мац-а, као и мноштво опција сервера, мале су шансе да нећете моћи покренути Ацронис.

Андроид и иПхоне резервне копије су такође укључене, леп додир, иако је доступна само датотека заснована на сликама, а не слика.

Цене и планови

Резервно копирање за било коју платформу захтева засебну лиценцу. Свиђа нам се чињеница да нам Ацронис омогућава да изводимо резервне копије засноване на сликама за радне станице без потребе за резервном копијом Виндовс Сервер-а, као што је случај са ЦлоудБерри-ом. Такође нам се свиђа што можете бирати између претплате или сталне лиценце.

Међутим, цене лиценцирања су мало веће од ЦлоудБерри Бацкупа.

Радна станицаВиндовс серверВиртуални домаћин
Једногодишња лиценца$ 69$ 499599 УСД
Трајна лиценца$ 89$ 999$ 1,199
Подржани ОСВиндовс ПЦ, МацВиндовс Сервер, Линук Сервер, Екцханге, СКЛ Сервер, Ацтиве ДирецториВМваре вСпхере, Мицрософт Хипер-В

Поред трошкова софтвера, мораћете да платите за складиштење, баш као и за ЦлоудБерри. Овде немогућност куповине различитих услуга складиштења у облаку постаје нарочито рестриктивна.

СкладиштеЈедногодишња претплатаДвогодишња претплатаТрогодишња претплата
250ГБ24,92 УСД / месец20,79 УСД / месец18.03 УСД / месец
500ГБ41,58 УСД / месец33,29 УСД / месец29,14 УСД / месец
1ТБ74,92 УСД / месец58,29 УСД / месец52,75 УСД / месец
2ТБ145,75 УСД / месец$ 116.63 / монтх102,75 УСД / месец
5ТБ358,25 УСД / месец279,13 УСД месечно249,97 УСД / месец

Дакле, у поређењу са ЦлоудБерри Бацкуп интегрисаним са, на пример, Амазоном С3, на крају бисте плаћали нешто више од 50 УСД месечно за 1ТБ складишта у облаку са Ацронисом.

Такође, уз услуге попут Амазон С3 и Азуре, плаћате само оно што користите. Уз Ацронис Бацкуп 12, морате платити све унапред, чак и ако га никада не користите.

Корисничко искуство

Све у свему, корисничко искуство Бацкуп 12 је интуитивно, моћно и добро се подудара са ЦлоудБерри Бацкуп-ом. Уз одличну подршку платформе Бацкуп 12, то је велики разлог зашто смо у овом кругу рангирали сервис број два..

Ацронис Бацкуп 12 користи облачну конзолу засновану на прегледачу, али не можете га користити са било ког рачунара да бисте управљали процесима израде резервних копија. Прво морате да инсталирате апликацију за управљање сервером на ваш админ рачунар.

Такође можете инсталирати клијентске агенте на друге радне станице, плус сервере и мобилне уређаје. То ће вам омогућити да подесите и надгледате процесе израде резервних копија на свим уређајима на којима стварате резервне копије. Ово укључује креирање слике тврдог диска или партиције.

Са конзоле можете лако подесити распоред резервних копија, поставити могућности шифровања и извршити друге радње.

Сигурност

Ацронис Бацкуп 12 омогућава вам да оставите слике у облаку нешифрованим или их заштитите помоћу АЕС-128, АЕС-192 или АЕС-256. Распон избора је леп. Иако никада не препоручујемо да резервну копију оставите нешифровану страну сервера, АЕС-128 и даље нуди обиље сигурности, а мање сложена енкрипција значи брже прављење резервних копија.

Сви сигурносно копирани подаци се шифрирају прије напуштања уређаја. Када укључите шифровање за свој уређај, од вас ће се тражити да поставите лозинку коју ћете знати само ви.

Уместо тога, не постоји могућност да свој шифрирани кључ сместите у Ацронис. Иако препоручујемо приватну енкрипцију у већини случајева, добра опција за прелазак са шифровањем на страни сервера уместо на страни клијента. Разлог за то је то што шифровањем на страни клијента, ако заборавите лозинку, Ацронис не може да је поврати за вас.

Подршка

Ацронис има наменску страницу за подршку са основним упутствима за употребу и детаљнијом документацијом. На страници се може претраживати како би се брже пронашли одговори.

У менију за подршку можете да пронађете и видео водиче, корисничке форуме, ажурирања производа и везу за слање повратних информација.

Ако требате да ступите у директан контакт са Ацронисом, то можете учинити путем е-поште, ливе цхат или телефоном. Времена преговора за разговор и телефон уживо су одлична, јер је то место Ацронис Бацкуп 12 место које је изузетно добро решење за резервне послове:

  • Ливе цхат: Обично испод две минуте
  • Е-пошта: Обично испод три дана
  • Телефон: Обично испод две минуте

3. Новософт Ханди Бацкуп

Ако тражите поједностављено резервно решење које користи исти модел интеграције у облак као и ЦлоудБерри, Новософт Ханди Бацкуп је најбоље што смо видели. Иако не садржи скоро толико функција као што је наш врхунски софтвер за прављење резервних копија слика, неки корисници ће ценити скраћени приступ.

Ханди Бацкуп подржава израду сигурносних копија за више партнера у облаку: Амазон С3, Гоогле Дриве, Иандек.Диск, Дропбок, ОнеДриве и Бацкблазе, између осталих. Опције су готово толико широке као што је доступно у ЦлоудБерри-у, али с видљивим изостанцима попут Азуре и Гоогле Цлоуд.

Цене

Као и ЦлоудБерри Бацкуп, Новософт прави лиценцу за радну површину (Ханди Бацкуп Стандард) која не подржава израду резервне копије засноване на слици (напомена: такође не подржава сигурносно копирање у облаку). За то ћете требати да купите Ханди Бацкуп Профессионал или скупљу лиценцу.

Ханди Бацкуп кошта или 99 УСД за професионални пакет (који ствара резервну копију Виндовс ПЦ-а и сервера) или 249 УСД за пакет „мали сервер“, који може изводити резервне копије засноване на сликама на Виндовс ПЦ-у, Виндовс Сервер-у, МиСКЛ-у, СКЛ Сервер-у, ПостгреСКЛ, Орацле , Хипер-В, ВиртуалБок и ВМваре.

Лиценце су трајне, па је то једнократни трошак. Међутим, не заборавите на трошкове складиштења и употребе који настају без обзира на складиште у облаку са којим упарите Ханди Бацкуп.

Корисничко искуство

По покретању, десктоп апликација Ханди Бацкуп покреће једноставан чаробњак који ће вас водити кроз поступак израде сигурносних копија, враћања и синхронизације..

Испод заглавља „шта треба сигурносно копирати“ одаберите „клон диска“, а затим „слику диска“. Бићете у могућности да одаберете целокупни диск или партицију.

Тада ће се од вас тражити да одаберете и конфигуришете интеграцију складишта у облаку. Као и код ЦлоудБерри-а, и ви требате да генеришете кључеве било којим решењем које користите.

Након тога, Ханди Бацкуп ће вас провести кроз неколико других корака попут постављања врсте резервне копије (пуна, инкрементална, диференцијална), распореда резервних копија и компресије датотеке ради смањења потреба за простором за складиштење.

Конзола у основи износи списак задатака које сте заказали и алатну траку на врху за извршење процеса и креирање нових.

Сигурност

Као и код ЦлоудБерри сигурносне копије, ваши ће подаци бити шифровани на страни сервера помоћу протокола шифрирања услуге складиштења у облаку са којом се интегришете.

Једна од предности Ханди Бацкуп-а је та што се нисте потпуно поуздали у могућности шифрирања ваше интеграције сигурносних копија у облаку. Током подешавања резервне копије можете изабрати да Ханди Бацкуп шифрира ваше податке помоћу АЕС-128.

Шифровање се врши на страни клијента, пре него што се подаци пошаљу у облак. Ово је лепа карактеристика ако ћете преносити податке у услугу складиштења која не нуди шифровање на страни клијента или чак на серверу као што је БацкБлазе Б2.

Подршка

Страница за подршку Ханди Бацкуп садржи кориснички приручник, често постављана питања и позадине, али ресурси нису ни приближно тако дубоки као што сте добили са ЦлоудБерри Лапс или Ацронис. Такође, Новософт није радио ниједан кориснички форум на порталу.

Ако не можете пронаћи оно што тражите, можете бесплатно послати е-пошту са техничком подршком. Међутим, времена одзива се крећу од једног до три радна дана и не постоји опција за приоритетну подршку.

Ипак, услуга има Скипе ручку, НовософтХелп и телефонски број за подршку.

4. Ацронис Труе Имаге

За потрошаче који траже потпуно сигурносно копирање на радној површини, Ацронис Труе Имаге представља најбоље решење за израду резервних копија заснованих на слици, победивши ЕасеУС Тодо, Парагон Бацкуп & Опоравак и ретроспектива.

Једна од ствари које се воле код Труе Имаге-а је то што одржава неке исте пословне могућности као и Ацронис Бацкуп 12 Воркстатион, али то је довољно једноставан за употребу за већину потрошача. Постоје одређене функције које не долазе са Труе Имаге-ом које раде са Бацкуп 12. Међутим, већина њих, попут управљања групама, удаљених инсталација и обнављања, неће бити занимљива већини кућних корисника.

Постоје и друге функције са Труе Имаге које немате са Бацкуп 12. Они укључују резервне копије на друштвеним мрежама и резервне копије мобилних уређаја (не на основу слика) у локалној меморији.

Још једна предност Ацронис Труе Имаге-а у односу на Бацкуп 12 Воркстатион: цена.

Цене

Ацронис Труе Имаге може се купити као једнократна цена или годишња претплата. Међутим, једнократна претплата омогућује локалну израду сигурносних копија на локалном нивоу и не укључује сигурносне копије на друштвеним мрежама.

Већина корисника ће вероватно више воле облак опцију, мада свој локални диск можете да направите у резервном сервису у облаку као што је ИДриве, на тај начин спремајући своју датотеку слика.

Основни планПлус планПремиум план
Тип лиценцеВечноГодину данаГодину дана
Цена$ 39,99$ 31,99$ 79,99
Цлоуд сторагениједан50ГБ укљученоУкључена 1ТБ

Премиум има неколико додатних предности у односу на Плус попут анти-рансомваре заштите, сертификације датотека и електронског потписа.

Уз Плус и Премиум, можете додати складиште у облаку уз додатну цену од око 40 УСД по терабајту годишње.

Корисничко искуство

Труе Имаге се покреће кроз чист, интуитиван интерфејс. Да бисте започели сигурносно копирање, све што требате учинити је одабрати извор и одредиште и кликнути на дугме „бацкуп нов“.

Тако, на пример, можете да изаберете свој рачунар и облак Ацронис, као на горњој слици. Ово ће створити слику целог вашег хард диска. Алтернативно, можете промијенити извор на одређену партицију. Такође можете одабрати појединачне датотеке или мапе за резервне копије на нивоу датотеке.

Једном када кликнете сигурносну копију, можете искључити Труе Имаге и поступак ће се завршити у позадини. Ово можете направити једнократно или поставити редован распоред.

Сигурност

Када конфигуришете прављење резервних копија слика, имате могућност подешавања енкрипције на страни клијента.

Овај ниво шифровања је приватан, тако да ако заборавите лозинку, нема начина да их Ацронис преузме за вас. Ако не поставите лозинку, сачувани подаци се и даље шифрирају на страни сервера помоћу АЕС-256.

Корисници Труе Имаге Премиум добијају два додатна сигурносна бонуса:

  • Ацронис Ацтиве Протецтион: Заштита само против Виндовс-а од рансомвареа
  • Ацронис Бележник: осигурајте аутентичност сигурносне копије датотека по принципу блоцкцхаин технологијом

Подршка

Труе Имаге вам омогућава приступ истим директним линијама комуникације као Бацкуп 12: телефон, е-пошта и цхат уживо.

Портал подршке компаније Ацронис садржи базу знања, документацију и корисничке форуме. Портал је намењен свим Ацронис производима, али проналажење материјала специфичног за Труе Имаге довољно је једноставно захваљујући функцији претраге. Постоји и наменска веб локација за помоћ Труе Имаге која се може претраживати.

5. ЕасеУС Тодо Бацкуп

ЕасеУС Тодо Бацкуп пружа резервну копију слике за кућне рачунаре. Чињеница да нуди бесплатно издање, Тодо Бацкуп Фрее, део је разлога што се сврстао међу наше омиљене резервне услуге засноване на сликама. То је и стварно добро.

Да бисте слику сачували у облаку, мораћете да користите мапу за синхронизацију складиштења у облаку или да подесите решење резервне копије у облаку (тј. ИДриве, ЦрасхПлан) да бисте направили резервну копију датотеке слике. Међутим, ако већ плаћате за складиштење или резервну копију у облаку, а не желите да платите и софтвер за израду резервних копија заснованих на слици, Алат ЕасеУС је добар као и бесплатан..

Такође је симпатичан начин да своју услугу складиштења у облаку претворите у резервну услугу, што је нешто од алата као што су Гоогле Дриве, Синц.цом, Дропбок и сличне услуге на којима не делују. Погледајте наш чланак о сигурносним копијама у односу на складиштење из разлога зашто.

ЕасеУС такође доноси две плаћене верзије за радне површине: кућну верзију под називом Тодо Бацкуп Хоме и канцеларијску верзију под називом ТоДо Бацкуп Воркстатион. Плаћене верзије пружају вам веће брзине израде резервних копија, резервне копије засноване на догађајима и техничку подршку.

Цене

Плаћене верзије Тодо Бацкупа долазе једнократно по цени од 17,40 УСД за “кућно” издање или 39 УСД за пакет радне станице. Бесплатна је само сигурносна копија верзије софтвера.

Вриједно је нагласити да ЕасеУС такође чини алат за израду сигурносних копија сервера способним за прављење резервних копија на слици. Међутим, нисмо нашли да се они добро надмећу са другим резервним копијама заснованим на сликама, имајући трошкове и гњаважу да би морали да инсталирају складиште у облаку да би радили.

Такође бисмо препоручили да ако тражите решење за канцеларијску радну станицу које не укључује резервну копију сервера, идите са радном станицом Ацронис Бацкуп 12 уместо Тодо Бацкуп Воркстатион.

Корисничко искуство

Тодо Бацкуп Фрее и Хоме користе исту апликацију за радну површину.

Постављање резервне копије је једноставно: само отворите апликацију и кликните дугме „резервна копија диска / партиције“ у врху горњег дела интерфејса. Ово ће отворити екран на којем можете одабрати свој диск или партицију и одредиште за резервну слику.

Када бирате одредиште, можете да одаберете локацију на тврдом диску или спољни диск. Ако желите да сачувате копију у сервису за складиштење у облаку, само одаберите фасциклу за синхронизацију за ту услугу.

Такође постоји опција за подешавање резервног распореда ако желите да снимите понављајући задатак.

Сигурност

Током поступка подешавања сигурносне копије диска можете поставити лозинку за шифровање. Изаберите ову опцију, а ЕасеУС ће шифрирати вашу сликовну датотеку користећи протокол АЕС-256. Ово је сјајно ако завршите са смештањем резервне слике у решења за складиштење у облаку са помало лаганом сигурношћу, попут Дропбок-а.

Подршка

ЕасеУС одржава центар знања за ТоДо Бацкуп, али прилично је плитко. Тренутно садржи око десетак чланака који покривају уобичајена питања и поступке. За директну подршку, немате среће са бесплатним додавањем. Међутим, ако сте платили лиценцу, можете директно да се обратите техничком особљу путем ливе цхат-а.

Подршка је дефинитивно изразита слабост овог производа. На сву срећу, прилично је једноставно користити.

Последње мисли

Проналажење одговарајуће сигурносне копије у великој мјери овисит ће о вашим потребама. Ако сте системски администратор који управља критичним производним окружењем, вероватно тражите резервне копије сервера, флексибилност, ниску цену и сјајну подршку. У те сврхе ЦлоудБерри Бацкуп оставља најближим конкурентима далеку секунду, у најбољем случају.

Способност одабира између двадесет различитих опција за складиштење у облаку, укључујући Амазон С3, Азуре и Гоогле Цлоуд, нешто је што наши други фаворити једноставно не могу учинити. Ацронис Бацкуп 12, иако пружа звездно корисничко искуство, приморава вас да се ослоните на његову скупу облаку складишта података. Ханди Бацкуп омогућава вам да одаберете услугу складиштења у облаку, али нема много изванредних опција.

За код израде сигурносних копија код куће, прича је мало другачија. ЦлоудБерри Бацкуп има резервну копију на радној станици, али не подржава снимање слика. Куповина лиценце за Виндовс Сервер за 119 УСД само ради резервне копије радне површине тешко је прогутати.

Дакле, за резервне копије засноване на имиџима, Ацронис ТруеИмаге је на врху наше листе. Цене су много боље од оних које добијате са Ацронис Бацкуп 12 Воркстатион, а алат је подједнако једноставан за кориснике.

Или, ако не желите да платите за софтвер, а желите само алат за израду резервних копија заснованог на слици који можете да користите са постојећом меморијом у облаку или резервном копијом, Тодо Бацкуп Фрее је најбољи алат који ћете пронаћи да се то догоди.

Наравно, увек волимо да водимо рачуна о искуствима других. Обавестите нас о својим фаворитима у резервном простору заснованом на слици у коментарима испод. Хвала за читање!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me