Најбољи софтвер за 3Д моделирање: Живот у пластици је фантастичан

3Д штампање је све популарнија технологија која вам омогућава да дизајнирате објекте на рачунару и штампате их у вашем дому. То је сјајан пример информационе технологије која демократизује креативни процес. Најбољи алати за 3Д моделирање дају вам шансу да направите ствари уз ометајућу технологију за коју бисте иначе били присиљени да плаћате премију за.


У овом ћемо чланку погледати неке од најприступачнијих алата за 3Д моделирање, како у погледу цене, тако и употребљивости. Лојални читаоци Цлоудвардс.нет установиће да се наш чланак преклапа с најбољим софтвером за 3Д графику, па погледајте и ово ако желите да сазнате више о 3Д-у уопште.

Такође, ако вам треба лако место за складиштење дизајна, погледајте наш најбољи чланак за складиштење у облаку.

Не можете ограничити шта можете да урадите са 3Д штампањем. Па, постоји, али на то ћемо доћи касније. Можете да креирате намештај, украсне предмете и функционалне машине. Људи штампају беспилотне летелице, па чак и ватрено оружје. Модели за играње или украшавање вашег стана могу бити одштампани или прибор за јело по вашим захтевима.

Ограничења вероватно зависе од квалитета вашег штампача и материјала који користите.

ВингсБуддха

Очекује се да ће се квалитет штампања временом побољшавати, а трошкови треба да смање. Како се технологија развија могла би се завршити рутинска штампа кућанских предмета и намештаја. То је добра вест за све, осим, ​​можда, ваше локалне продавнице намештаја.

Можете преузимати моделе за штампање с интернета, али креирање самих њих је много забавнији. Ако желите да седнете на столицу коју сте дизајнирали, ништа вас не спречава, само се сетите да бисте били сигурни да је довољно јака да вас подржи.

Како то ради

Као и код 3Д графичких алата, ми градимо објекте изграђене од тачака у 3Д простору званих вертицес. Ове врхове се могу повезати да би се створила ивица. Ивице које формирају петљу чине раван, а авиони чине површине објеката.

Многе функције заједничке 3Д графичким алатима нису потребне када сте фокусирани на штампање. Анимација је нестала. Рендерирање треба само да вам покаже шта има, нема потребе за фантастичним осветљењем или скупљеним мапама.

Велики број полигона превазилази могућности већине 3Д штампача и хтећете да се фокусирате на појединачне објекте, а не на велике сцене.

БлендерЦиберДуде

Међутим, постоји неки цроссовер између ових алата и 3Д графичког софтвера, који смо погледали у ранијем чланку. Разлика у 3Д моделирању је у томе што постоје многа ограничења у ономе што можете учинити. Ствари које можете да креирате на екрану нису увек могуће у стварном свету.

Штампање може бити споро и није бесплатно. Материјали коштају новца. Да бисте осигурали да ствари правилно штампају, мораћете да ограничите сложеност онога што створите. То је речено, оно што желимо су једноставни, јасни алати који нам омогућавају да моделирамо на начин који одражава ограничења стварног света.

Шта можете да штампате

3Д штампачи се разликују у својим могућностима, али једноставнији предмети су углавном бољи. Неки штампачи могу имати проблема са ситним детаљима или сложеним кривинама.

Такође ћете морати да узимате у обзир гравитацију и снагу. Зграда са више спратова коју подржава једна колона блокова коју сте направили у Минецрафт-у неће радити у стварном животу и вероватно ће се срушити и у малом обиму, тако да морате размишљати више о томе како то изгледа на екрану.

Постоје покушаји и грешке код 3Д штампача јер се сваки може разликовати. Штампарски материјали такође могу направити велику разлику. Постоји много метала, пластике и других које можете изабрати и разликују се по чврстини, снази, изгледу и цени. Неки су погодни за померање делова, неки нису.

Ваш избор материјала такође ће одредити ниво детаља на којима можете радити. Дебљина зида се односи на минимално растојање између површина делова модела и обично ће бити између 1-3 милиметра, али може бити и мања ако имате среће довољно за рад са златом, сребром или титаном.

Трошак 3Д штампања

Што се тиче трошкова материјала, јефтинији материјали као што су филамент од полимерне киселине или АБС филамент доступни су за око 25 долара по килограму. Најлонска и поликарбонатна нит ће коштати ближе 100 долара по килограму, а скупи метали коштаће вас руку и ногу.

Када штампате обично ћете изгубити материјал, често и много, а не можете рециклирати отпад или ваше креације.

Сами штампачи се крећу од неколико стотина долара до око 1500 долара за потрошачке моделе. Ако сте стварно озбиљни, могуће је потрошити више од 10.000 долара. Ти модели вам омогућавају да штампате делове димензија 1 метар или више. Јефтинији модели обично штампају у димензијама испод 30 центиметара.

Ако немате штампач, још увек можете да креирате моделе јер постоје сервиси који вам омогућавају да им пошаљете 3Д датотеке датотека и штампање ураде за вас. Услуге, попут Сцулптеоа, прихватају датотеке у различитим форматима и испоручују ваше моделе било где у свету.

Можете чак и да зарадите без принтера. Постоје веб странице на којима можете продавати ваше 3Д дизајне, као и услуге које ће штампати моделе са вашег дизајна и продавати их у ваше име. Услуге попут ЦГТрадер и Схапеваис вриједи погледати ако се надате да ћете зарадити неколико додатних долара уз своје вјештине.

Најбољи алати за 3Д штампање

Потребно је извести 3Д алат у СТЛ формат који користе штампачи за штампање. Конверзија СТЛ датотека у и из других формата биће корисна, као и прилагођавање модела за решавање проблема са исписом. Поправци укључују откривање када модел има ивице разних врста или друге функције које се могу приказати на рачунару, али не делују у стварности. Могућност поједностављења геометрије је такође плус.

Бити у могућности да измерите 3Д објекте такође је корисно јер можете обезбедити да објекти које креирате одговарају вашој скали или чак поново креирате предмете које већ имате како би се могли модификовати у вашем алату за дизајн. Мерења у стварном свету корисна су и за дизајнере намештаја или алата.

Поред коришћења софтвера за дизајнирање ваших модела, можете користити услуге и друге алате како бисте осигурали да могу да штампају. МакеПринтабле, на пример, анализираће ваше моделе како би проверио да ли раде и могу ли правилно да штампају.

Постоје и алати попут МесхЛаб који могу претворити објекте између формата и извозити у СТЛ након што фиксирају мрежу како би били сигурни да је за штампање.

За овај чланак желимо да наши алати буду бесплатни или да имају бесплатно пробно време. Јефтино је боље, јер нема потребе да овде трошите богатство. Тражимо снагу, као и програме који нам могу помоћи да лако пребацимо своје идеје на екран и избегнемо да правимо све што наш штампач не може да поднесе..

1. Вингс 3Д

Вингс 3Д је бесплатни алат отвореног кода који је доступан за Виндовс, Мац и Линук. Његова употреба је једноставна. Предмете можете додавати десним кликом и одабиром менија примитива, који укључује уобичајени скуп регуларних 3Д полигона. Такође има додатке, попут спирале и торус чвора, што би могло бити изазов за већину штампача.

ВингсДесктоп

Манипулирање објектима је једноставно. Можете да прелазите између четири начина рада, што вам омогућава контролу целих објеката, лица, ивица или врхова. Сви имају користи и омогућавају вам да манипулирате моделима на различите начине. Можете екструдирати, копати и заваривати. Постоји и виртуелно огледало за одржавање модела симетричним.

Екран се може пребацити између перспективне тачке гледишта или ортографске пројекције, што је згодно ако радите са нацртом. Инжењери и дизајнери који су радили на такав начин ће ценити ову карактеристику.

Коришћење Вингс 3Д-а

3Д УИ Вингс је обичан, али директан. Текст на екрану објашњава ефекат притискања тастера миша и тастера током тренутне операције. То вам олакшава истраживање док идете и значи да вам није потребно памтити све док упознајете свој пут.

Његов недостатак сложености омогућава лако рјешавање проблема. Рад са основним 3Д функцијама манипулације је лакши када вас мало може одвратити. Дугмад на екрану су интуитивна и добро преносе своје функције.

ВингсРобот

Крила 3Д су једноставна, али то раде посао. Развија се већ 17 година и усредсређеност на основе моделирања резултирала је одличним и једноставним алатом. У односу на друге, није испуцан, што га чини одличним за оне који желе да стварају једноставне објекте за штампање.

Фокус на једноставну геометрију са малим полигонима савршено је прилагођен за 3Д штампање. Крила 3Д недостају неколико звона, али они су мање релевантни када сте фокусирани на штампање. Већ смо то гледали у нашем прикупљању најбољих 3Д графичких алата.

ВингсПримитиве

Такође извози у потребан .стл формат. Њени модели се заснивају на затвореној мрежици и неће вам омогућити да произведете модел без многоструког колектора, под условом да избегнете употребу функције „рупа“. То би требало да ваш драгоцени штампач сачува од непријатних незгода.

Уз Вингс 3Д немате много бесплатног почетног програма, али на мрежи су доступна и преузимања. Алат је довољно једноставан да ћете ускоро моћи да испуните празну почетну површину свим чудним и дивним креацијама.

Учење употребе крила 3Д

Документација која је укључена је основна, а мрежни приручник има неколико празнина. Срећом, оно што је јасно и у складу с директним осећајем Вингс 3Д-а говори о ономе што морате знати. Речено вам је како да направите 3Д објекат користећи низ једноставних техника манипулације.

ВингсТабле

Изван документације, на мрежи можете пронаћи много упутства. На ИоуТубеу нема недостатка видео записа који објашњавају како правити и израђивати различите врсте модела.

Вингс 3Д је једноставан и јасан, али способан. Уместо да има стотине функција, омогућава вам једноставно извршавање радњи које су вам потребне за изградњу и модификацију 3Д објекта. Препоручујемо га свима који желе да истраже свет 3Д штампања.

2. Блендер

Блендер је још једно средство које постоји откад су краве дошле кући. Започео је као пројекат затвореног кода 1998., али је пуштен као отворени извор након 100-милионске кампање цровдфундинга.

Блендер је бесплатан и има лојалну заједницу која прави предмете као и нуди помоћ и подршку. Веб локација Бленд Свап, на пример, има наменски одељак за 3Д објекте за штампање и омогућава корисницима да деле свој рад под Цреативе Цоммонс лиценцом.

БлендерОбјецт

Коришћење Блендера

УИ је прави бонанза дугмади и проширивих секција, којих многи можда никада нећете додирнути. Они који се воле играти и истраживати наћи ће доста играчака, али сложеност ће можда одвратити људе који желе брзо да науче основне 3Д операције.

Збуњујуће је да неки менији имају исту налепницу упркос различитом садржају. На пример, постоји неколико „приказа“ менија разасутих по заданом распореду. Упркос тим нејасноћама, корисничко сучеље остаје читљиво и може се прилагодити садржају вашег срца.

БлендерМонкеи

Учење коришћења блендера

Срећом, постоје онлине уџбеници за све што је повезано са Блендер-ом и неколико њих се бави постављањем и поједностављивањем алата за 3Д штампање. Ево једног које смо пронашли, иако наведени додатак није укључен у најновију верзију. Препоручујемо да уклоните прозоре који вам нису потребни да ствари не буду нереде што је више могуће.

Једном када научите основне операције, Блендер се забавља и омогућава вам да повлачите и гурате предмете са све већом самопоуздањем. Док можете манипулирати ивицама, лицима и врховима, као и са другим програмима, такође можете користити алате скулптуре да манипулирате објектом на интуитивнији начин који изгледа више као учење уметничке вештине него техничке.

БлендерОутпут

Иако софтверу нема уграђен уџбеник, постоји детаљан мрежни приручник који ће надопунити многе ИоуТубе туторијале који су доступни.

Шта Блендер може да уради?

Гледајући шта су други људи створили помоћу Блендера, јасно је да је небо граница када је у питању шта можете да створите помоћу њега.

Блендер садржи алат за сваку прилику, од којих ће многи бити претерани ако само израђујете намештај. Ако желите да задржите ствари до голих костију, то вероватно није исправно за вас. Одлично је, ако желите да радите цроссовер, као што је стварање лепог изгледа нешто што штампате или користите моделе за штампање у анимацији.

Употреба напредних алата Блендер може довести до модела који се неће штампати. Алат за ремесх ће вам добро доћи ако се то догоди. Можете га користити за поједностављење модела или уклањање рупа које су се можда створиле.

БлендерЦат

Софтвер није савршен. Има необичну везу која недостаје у документацији и пронашли смо везе у алату које упућују на странице без садржаја. Међутим, то су мале препирке јер је заједница активна и требало би вам бити од помоћи ако то затражите.

Блендер је један од најнапреднијих алата који гледамо и може много тога да понуди за 3Д штампање, као и за развој и анимацију игара. Ако требате више од штампања, то је вероватно најбољи избор за широк спектар могућности. Сматрамо да је један од најбољих бесплатних алата на располагању. Преузмите га за Виндовс, Мац или Линук.

3. 3Д коса црта

Инспирисан начином на који деца стварају сложене предмете у Минецрафт-у, 3Д Сласх је рад љубави према ствараоцу Силваин Хует. Заснован на каменој скулптури, једноставан је алат који је идеалан за 3Д штампање.

3дсласх-бок

Почињете с великом коцком и одабраним алатом за чекиће. Кликом на коцку уклањају се блокови са ње, што вам омогућава да је правите. Можете да промените величину уклоњене коцке и да радите на финим нивоима детаља, ако желите. Постоје и алати за обнављање коцкица, као и за изградњу и уклањање већих секција. То је другачији приступ од осталих алата, али делује добро.

Коришћење 3Д Сласх-а: Цреативе Деструцтион

3Д Сласх је одлична забава за коришћење. Чипсање на вашем блоку не уклања само комад, већ чини комадиће распаднутих стена летјети свуда. Постоји чак и задовољавајући звук „залогај“ који вам омогућава да се осјећате као да сте исклесани у правој скулптури.

3дсласх-тоолс

Звук разбијајућег стена који прати вежбу задовољиће свакога са наглом за виртуелном уништењем и 3Д Сласх чини достојним ослобађањем од стреса уз корисно средство. Деца ће га волети барем онолико колико и ваш наоко пунолетни писац.

Постоје алати за сликање који вам омогућавају да бојите један блок истовремено или да га пребаците преко целих подручја одједном, и сви они имају своје ефекте. Анимација и звучни ефекти могу звучати тривијално, али они чине коришћење 3Д Сласх тактилним и доносе снажан осећај повезаности са вашим радом.

Ипак нисте ограничени на почетак са коцком. Можете да генеришете 3Д текст са којим радите и чипирате. Супер функција омогућава вам увоз 2Д слике која се затим претвара у блок форму. Као и већина 3Д Сласх-а, функционише знатно боље него што бисте очекивали.

Једноставна скица коју смо лако претворили у две боје, а активна боја постала је блок. Снимка екрана вести са вести увезених у 3Д Сласх такође је добро функционисала, омогућавајући нам 3Д приказ наслова и, иако су слике тамо где замагљују, био је препознатљив као новине.

3дсласх-невс-тимес

Можете чак да увезете 3Д објекте и из других алата. Имали смо ограничен успех покушавајући да увеземо нашу главу високог полигона из Сцулптрис-а. Успело је, али 3Д Сласх га је претворио у огроман број блокова величине величине Минецрафт биомеа. Ову функцију вриједи истражити, али морат ћете се поиграти да бисте видјели шта функционише.

3Д Сласх Фрее Версион

Иако је доступна бесплатна верзија 3Д Сласх-а, она има одређена велика ограничења. На пример, можете да користите само осам боја, мада то не мора нужно да ли штампате једнобојним материјалом.

Бесплатна верзија такође захтева регистрацију која нас је водила кроз неколико збуњујућих екрана који нису јасни и остављаће децу, а можда и наставнике, гребање по глави.

3сласх-регистрација

Досадно, не можете да сачувате свој посао у бесплатној верзији, мада он и даље одржава један пројекат отворен између сесија. Морате да платите неколико долара ако желите да сачувате пројекте или их штампате преко .стл датотеке. То неће сломити банку на 2 долара месечно, али бесплатна верзија садржи доста тога да останете заузети.

Забаван и једноставан за употребу, 3Д Сласх је савршено средство за наставнике који имају 3Д штампач у учионици који желе навести децу која стварају ствари које могу да користе. Одрасли који желе да се играју једноставним, али угодним комадом софтвера ни на који начин не би требали да се носе..

Приступ 3Д Сласх-а је моћан и брз начин прављења 3Д модела. То је чудесно идиосинкратски алат са врећама личности и препоручујемо да га погледате.

3Д Сласх је доступан за Виндовс, Мац, Линук и БлацкБерри.

4. Скулптрис

Сцулптрис, од Пикологиц, је стабилан пријатељ напреднијег и скупљег ЗБрусх-а. Иако ЗБрусх циља на искусније кориснике, Сцулптрис има за циљ да почетницима уђе у свијет 3Д моделирања.

Леарнинг Сцулптрис

Након што нас је узнемиривао тај гнусни демон који нас је гледао током инсталације, отворили смо .пдф приручник како бисмо пронашли оно што личи на голу жртву убиства. Након што смо шокирали, нашли смо одличан приручник од 47 страница који служи као сјајан водич за Сцулптрис и 3Д моделовање у целини..

сцулптрис-демон

Овај приручник је већи од уџбеника о голим костима, који је почетник довољно кратак да би почетници могли проћи кроз неколико сати, али довољно дугачак да детаљно објасни све. Ми бисмо то оценили као најбољи алат који смо погледали у погледу документације.

Док већина алата започиње екраном опција прскања праћеним празном мрежом која вас обавезује да пролазите кроз опције и дугмад за почетак, Сцулптрис вам представља велику сферу у средини екрана и текст упутства десно. Неколико ненаметљиво седи горње леве стране неколико тастера и алата.

Коришћење Сцулптрис-а

Изглед је читљив, елегантан и нуди обиље посла са којим се не ради без гужве или застрашивања. Нема компликованих менија за навигацију.

Клик на сферу додаје волумен около где год да кликнете, омогућавајући вам да креирате објекат сложене геометрије. Десним кликом ротира се ваш модел.

Унос је огледало, тако да почетно подешавање олакшава додавање очију, носа и уста у вашу сферу и убрзо добијате нешто што личи на лице. У реду, наши почетни напори изгледали су као ружна сестра поручника Ворфа, али је невероватно колико је лако произвести нешто прилично сложено.

Сцулптрис прилагођава сложеност објекта док радите на њему, додајући полигоне колико је потребно, тако да угаони осећај многих 3Д алата овде није нешто посебно. Коришћењем је више као обликовање глине.

Много операција које можете обављати на свом моделу прилично је динамично. Модел не мења само један врх или угао одједном, већ се све око места на које кликнете прилагођава док уносите промене. Осећа се више органско него чиста манипулација заснована на вертексу коју смо пронашли другде.

кип-метал-човек

Постоје траке величине и снаге за сваки алат и неколико других опција, али оне су јасне и једноставне за препознавање. Ретко се нађете да морате потражити шта се у приручнику ради.

Пресудно је да је јаз између намере и акције мали. Ако желите да на одређени начин манипулишете својим моделом, обично то можете учинити. Можда ће бити потребно мало експериментирања и неке функције поништавања, али можете превести своје идеје на екран.

Потребно је неко време да се утврде различити алати, али нема их много и они се могу схватити с неколико кликова мишем.

Штампање са Сцулптрисом

Иако је његов радни ток идеалан за креирање 3Д модела за штампање, један велики проблем Сцулптриса је тај што он не извози у .стл формат изван оквира. Његов .обј формат може се претворити у .стл другим алатима и услугама, тако да ово није прекидач уговора, али то ће додати додатни корак вашем радном току ако радите сопствено штампање.

сцулптрис-хеад

Када је реч о прављењу кутијастог комада намештаја са страницама одређене дужине или било чега другог који има равне ивице, Сцулптрис није најбоље средство. За све органско то је откриће. Иако ће вештина и вежба сигурно донети награде, алати су довољно интуитивни да сви који имају уметничку способност одмах започну са добијањем резултата.

Укључује неколико почетних предмета са којима ћете играти, укључујући главу и хуманоидну фигуру. Много је материјала који се користе и који ће вам помоћи да поново створите изглед материјала који штампате.

кипарски материјали

Једноставна за употребу и усмерена према образовању, Сцулптрис је фантастично средство за учење и стварање предмета. Ако желите нешто једноставно, он је глаткији и пријатељскији од Вингс 3Д-а, премда излаз органског изгледа може бити изазов за ваш штампач.

Сцулптрис је бесплатан и доступан за Виндовс и Мац.

5. СкетцхУп

СкетцхУп је фокусиран на изградњу већих сцена, попут распореда просторија или планова на отвореном, а не на појединачне моделе.

Долази у про верзији за 695 долара, која има бесплатну пробну верзију, и бесплатној верзији заснованој на прегледачу, што је оно што гледамо. Верзија прегледача има ограничене могућности извоза, али вам дозвољава да извозите у .стл формат.

скетцхуп-апартмент

Прво што смо видели након регистрације био је скочни прозор који нам је рекао да постоји проблем са подршком за складиштење претраживача. То није најбољи начин за почетак, али наставили смо. Почетни обилазак натерао нас је да кликнемо кроз неколико екрана обележених стрелица које показују на дугмад, а затим направимо обавезан договор о условима услуге.

Након тога нашли смо се на необичном полазишту. Уместо коцке или сфере, СкетцхУп нам је представио човека без лица, браде. Ово је паметна идеја. СкетцхУп је савршен за изградњу предмета из стварног света, а горе поменути господин пружа водич за скалирање.

скица-рано

Леарнинг Скетцхуп

УИ изгледа лијепо, али није интуитивно. Успели смо да нацртамо квадрат довољно лако помоћу алата за цртање, али одабиром алата за пуњење и кликом унутар нашег облика није било ништа. Морали смо да прибегнемо упутству.

Нажалост, изгледа да то није ни било. Видео туторијали су овде редослед дана. Срећом, открили смо корисни прозор инструктора који вам даје списак операција које се могу довршити одабраним алатом.

То олакшава сагледавање ствари. Интернет верзија мора да учита сваку страницу, због чега се осећа помало неспретно, али то је још увек добар начин за учење.

Коришћење програма Скетцхуп

Једном када смо смислили основе, открили смо да нам се СкетцхУп свиђа. На пример, правоугаоници и други 2Д облици се лако могу цртати у обезбеђеном 3Д простору. Затим се могу повући и развући у 3Д облике.

скетцхуп-блокови

Лако је скицирати неколико правоугаоника, а затим их повући у скуп небодера, зграду или зидове за собу. Постављање собе или спољне површине не треба дуго да траје.

На располагању имате и много алата за мерење, тако да ако вам је потребна прецизност, ово је сјајан алат за употребу. Брадати господин који стоји у радном простору показује велику референцу за величину и указује на снагу СкетцхУп-а – стварајући ствари из стварног света – што га чини идеалним за 3Д штампање.

Помицање и зумирање је једноставно. Ротирање погледа средњим дугметом миша лепо је и глатко, али кретање помоћу алата за ходање изгледа неспретно. Пребацивање на алат за пан је дало пуно бољих резултата.

Много је текстура које се могу нанети на површине предмета како би изгледале исправно без потребе за додавањем пуно 3Д детаља. Као леп додир, постоји категорија текстура посвећених 3Д штампаним материјалима, тако да можете видети ствари како ће изгледати након штампања.

скетцхуп-тектурес

То је добар, брз алат за дизајн и планирање који је добро прилагођен 3Д штампању, мада његова усредсређеност на веће објекте није идеална уколико немате приступ великом, скупом штампачу.

Последње мисли

Иако је 3Д штампање младо поље, већ постоје бројне сјајне софтверске могућности за 3Д моделере. Иако ови алати награђују вештину, нису толико тешки за употребу као што можда мислите. Не постоји ништа између вас и пуштање идеја на екран и ван вашег штампача.

Када смо истраживали овај чланак, изненадили смо се колико је алата било доступно мимо оних које смо знали. Многи од њих су бесплатни и отвореног кода, а успешне заједнице раде на њиховом унапређењу.

Алат који смо посматрали разликује се један од другог и нуди низ приступа. 3Д Сласх је једноставан, али се испод његове шармантне екстеријера налази моћан алат. Препоручујемо га одраслима који су заинтересовани за израду једноставних скулптура на бази блокова и као наставно средство за децу.

Прави алат за посао

Крила 3Д су једноставна и једноставна за израду геометрије. Једноставан је за употребу и савршен за израду модела погодних за 3Д штампање.

Сцулптрис је интуитиван, уметнички чинећи креирање сложених модела што је лакше. Препоручујемо је онима који желе да направе више органских модела, попут лица или бића.

Блендер садржи мноштво алата, а да притом није претјерано изазован. То је свестран и моћан део софтвера који овде има много за понудити и најсложеније понуде.

СкетцхУп је одличан алат за брзо подешавање великих сцена и дизајнирање функционалних објеката. Такође има сјајне функције за моделере.

скетцхуп-хоусе

Иако су алати овдје способни произвести резултате професионалног нивоа, не бисмо се осјећали неугодно давати било кога у руке почетника. За оне који имају искуства с једним од њих, довољно су јасни да ће вам покушати другу дати нови начин гледања на ствари и, можда, корисно алтернативно средство.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me