Најбољи неограничени провајдери онлајн складиштења 2020

Нитко не воли ограничења, „неограничено“ само звучи боље, зар не? То важи и за простор за складиштење: боље да имате неограничен број од фиксне количине. Чврсти дискови су све већи, али тако је и потражња за простором јер све, од фотографија до игара, треба више гигабајта. Овде долазе наши избори за најбоље неограничено складиште у облаку.


Било који од следећих најбољих пружалаца услуга складиштења у облаку не ставља горњу количину података коју можете да похраните са њима; неке, међутим, наплаћују на свирци, док друге омогућавају плаћање месечне накнаде. Без обзира на цену, никада нећете морати да се бринете о томе да ли вам недостаје простора.

Ако желите резервну копију, а не складиштење (разлика је објашњена), погледајте наш најбољи део неограничене резервне копије на мрежи.

Најбољи неограничени провајдери онлајн складиштења 2020

Оно што неограничену похрану у облаку чини најбољим?

Када кажемо „неограничено“ то мислимо у пуном смислу те речи. Главна разлика је у томе што неки од доле наведених добављача имају редовно складиштење, док су други услуге инфраструктуре (ИааС). Они нуде неограничено складиштење, али наплаћују по гигабајту месечно. Такође, не нуде једноставан начин да своје датотеке убаците у облак. Разговараћемо о софтверу који ће вам помоћи.

Наравно, ако сви нуде неограничен простор а ми узмемо у обзир само то, не би било начина да их оценимо. Цена је важан фактор; нико не би желео да плати неограничену количину новца, чак и ако је неограничено складиштење. Не нуде сви пробни периоди, али они који то ураде, добивају одговор на нас.

Уз неограничен простор за складиштење, преносити ће се доста, тако да су добре брзине преноса неопходне. Не желите више сиједе косе приликом пријеноса завршетака него када је започела. Што боља инфраструктура има услугу, веће су вам шансе да је брзо пребаците без грешке. Такође, одлична карактеристика је пренос на нивоу блока, који преношење чини бржим преношењем само делова датотеке који се мењају.

Када преносите пуно датотека за складиштење не желите да то буде компликована ствар. Корисничко искуство мора бити прилично јасно. Погледаћемо како раде десктоп и веб клијенти и на којим оперативним системима.

Не би било смисла користити услуге складиштења у облаку ако оне не чувају ваше датотеке. Неки то раде боље од других. То је најочитије када је у питању коју енкрипцију користе и да ли је користе у мировању и у транзиту. Такође је важно да ли користе енкрипцију са нултим знањем и двофакторну аутентификацију.

Имајући све то у виду, прочитајте даље како бисте сазнали која је услуга складиштења у облаку наш најбољи избор за неограничени простор за складиштење.

1. Најбоља неограничена похрана у облаку: Дропбок Бусинесс

Дропбок је направљен 2007. године и данас је једно од најпрепознатљивијих имена у технологији. Након кршења 2012. године, сигурност је побољшана, посебно за пословну верзију Дропбок-а. Такође је поставио многе трендове у синхронизацији и дељењу датотека, који се и данас усавршавају.

Дропбок фор Бусинесс

Постоје два плана која нуде неограничено складиштење: Адванцед и Ентерприсе. Напредни кошта 20 УСД месечно по кориснику, али постоји попуст ако плаћате годишње. За предузеће ћете морати да се обратите компанији Дропбок за цену. Два плана нуде различите функције, укључујући паметну синхронизацију, али само са Ентерприсеом контролишете целокупну корисничку домену.

Иницијална брзина преноса није бржа од осталих сличних сервиса, али приликом преноса измењених датотека брзина је много већа захваљујући преносу на нивоу блока. Упркос овој предности, само неки конкуренти је нуде. Још једна корисна функција је Смарт Синц, опција да се синхронизују датотеке и да их и даље видите у мапи за синхронизацију.

Дропбок је био први сервис који је имплементирао модел мапе за синхронизацију и његово прихватање је међу најбољима. Данас је то кључ читавог корисничког искуства. Поред тога, веб апликацију можете користити и за приступ датотекама; навигација и изглед су интуитивни и менији су добро организовани.

Остали разлози зашто волимо Дропбок посао

Дропбок нуди 256-битну АЕС енкрипцију у мировању, 128-битну ензитну енкрипцију, двофакторну аутентификацију и чак даљинско брисање ако неко украде ваш уређај.

Дропбок Бусинесс Ревиев

Помоћу Дропбок Бусинесс-а (прочитајте нашу детаљну рецензију компаније Дропбок Бусинесс) можете бирати сервере у Европи за хост ваших података, што вам омогућава да останете испред НСА. Имајте на уму да Дропбок Бусинесс није сервис са нултим знањем, али можете се интегрисати са Бокцриптор и ојачати вашу приватност (прочитајте наш преглед Бокцриптор).

2. Кутија

Бок је намењен пословним клијентима, тако да није изненађујуће видети многе компаније из велике лиге које га користе: тврди да има 59 одсто Фортуне 500, као и 59.000 мањих предузећа, као купаца. Такође је једна од најбољих ЕФСС платформи доступних данас.

Постоји неколико пословних планова који нуде неограничено складиштење: Бусинесс, Бусинесс Плус и Ентерприсе. Добијате бесплатни пробни период од две недеље за оба пословна плана. Да бисте сазнали више о Ентерприсе плану, морат ћете затражити понуду од Бок-а.

Оба пословна плана имају максимално ограничење учитавања датотека од 5 ГБ. Такође има најмање три корисника, али нема максимума. Посао наплаћује 15 УСД месечно по кориснику, док Бусинесс Плус наплаћује 25 УСД. Оба имају јединствену пријаву (ССО) и спречавање губитка података (ДЛП). Плус нуди додатне функције као што су неограничени спољни сарадници и приступ Бок КеиСафе.

Да бисте отпремили датотеке помоћу Бок-а, користите фасциклу за синхронизацију, било која датотека или мапа коју ставите у њу синхронизују се у облак. Да бисте заправо сачували своје мапе само у облаку и уштедјели простор на тврдом диску, користите функцију која се зове селективна синхронизација. Селективна синхронизација вам омогућава да „несинкронизирате“ одређене фасцикле, након тога оне неће бити доступне ван мреже.

Брзина синхронизације је у поређењу с другим сервисима приликом првог отпреме, али не и када морате да синхронизујете већ учитане датотеке. То је зато што Бок нема преносе датотека на нивоу блока.

Када инсталирате клијент за радну површину, он ствара мапу за синхронизацију на вашем чврстом диску. Сви подаци које имате у њему синхронизират ће се у облак. Иако је фасцикла за синхронизацију кључна за ваш рад, можете користити и веб клијент да приступите вашим датотекама.

Искуство веб клијента је прилично једноставно. Изглед је интуитиван и његова шема боја је лагана за гледање. Можете чак и да прилагодите УРЛ свог радног простора и додате свој логотип. Мобилна апликација је такође прилагођена корисницима.

Остали разлози зашто нам се свиђа кутија

Будући да Бок циља компаније, не чуди што нуди добру сигурност. Будући да ћете много преносити, шифровање током транзита ће заштитити ваше датотеке од напада човека у средини. 256-битна енкрипција АЕС-а ће заштитити ваше податке на серверу. Кутија такође омота ваш кључ истим нивоом АЕС енкрипције.

Има пуно тога што волимо у вези Бока. Веома је близу Дропбок Бусинесс-а, али му недостаје пренос на нивоу блока и не постоји опција за преглед датотека само за интернет. Прочитајте нашу рецензију Бок за више детаља.

3. ОпенДриве

ОпенДриве нуди неке занимљиве функције, планове цена и опцију коришћења заједничког корисничког налога, што је практично нечувено. Иако је то сјајно на папиру, ОпенДриве није добар када је у питању извршење.

Занимљиво је видети лични план са неограниченим складиштем у облаку, што је оно што лично представља лични план. Можете чак да га делите између четири корисника налога, док власник управља ко има приступ. Цена кошта 9,95 УСД месечно или 99 долара годишње.

Бизнис план нуди брендирање и управљање рачуном поред онога што лични план пружа. Поред претходних функција, план Реселлер вам даје могућност прилагођавања ОпенДриве-а као сопствене услуге и продаје га. Посао кошта 29,95 долара, а препродавач 59,95 долара, уз повећање цене за сваког додатног корисника.

Пошто синхронизација сама по себи није компликована, услуге се разликују у томе колико их добро могу имплементирати. У поређењу са другима, брзина преузимања ОпенДриве-а оставља много жељеног; то је неколико пута спорије од рецимо Дропбок-а.

Веб апликација ОпенДриве није тако интуитивна као други сервиси и делује некако застарело. Међутим, није све искуство на вебу, а ОпенДриве користи стандардни модел синхронске мапе, који је једноставан за употребу. Мобилна апликација и није толико сјајна, јер има тенденцију да се судари више него тестни аутомобил.

Остали разлози зашто се волимо ОпенДриве

ОпенДривес вам даје могућност избора између управљане и приватне енкрипције. Са управљаним системом ОпенДриве контролише ваш кључ за шифровање, а са приватним имате контролу над њим. Преноси датотека користе ТЛС / ССЛ протокол заштићен 128-битним АЕС-ом, на страни сервера су шифровани АЕС-256.

Нажалост, не постоји двофакторска аутентификација. ОпенДриве нуди неколико занимљивих опција, али спора брзина преноса и застарело корисничко искуство стављају га на треће место. Више о томе прочитајте у нашој рецензији ОпенДриве.

4. Рацкспаце Цлоуд Филес

Као што је већ споменуто, Рацкспаце Цлоуд Филес је услуга облачне инфраструктуре, једна од најбољих у ствари. Занимљив је врхунац таквих сервиса да могу чувати неограничене датотеке. Међутим, требате их интегрисати с другим софтвером како бисте своје датотеке могли лако да се увуку у облак. С тим у вези, ИааС се може сматрати неограниченим складиштењем у облаку.

Не постоји много платформи дизајнираних за рад са Цлоуд Филес-ом или ИааС-ом уопште. Међутим, постоји врло добар – Стораге Маде Еаси (СМЕ; прочитајте нашу рецензију Стораге Маде Еаси). Доступно је за Виндовс, Мац и Линук. Мобилна апликација је доступна за Андроид, иОС и Блацкберри.

Једном када направите МСП налог, повезивање са Рацкспаце-ом је једноставно са ГУИ-јем. Након тога ћете користити Рацкспаце цлоуд менаџер за учитавање датотека. Има добар, чист изглед и можете да превучете и испустите за пренос датотека. Рацкспаце има више од 200 центара података широм света, тако да ћете моћи брзо да учитате своје датотеке.

Док не достигнете 1ТБ, цена по гигабајту је 0,10 УСД. Након тога, што више складиштите, мање ћете морати платити. За следећих 49ТБ то је 0,09 УСД и тако даље. Употреба пропусног опсега почиње од 0,12 УСД за први терабајт, а затим пада на 0,10 УСД за следећих 40ТБ, итд.

Остали разлози зашто волимо Рацкспаце Цлоуд датотеке

Да би дошли до Цлоуд датотека, корисницима је потребан АПИ кључ. Тај је кључ доступан само овлашћеним корисницима, тако да постоји додатни ниво сигурности. Затим, ССЛ протокол штити ваше податке током транзита. Међутим, Цлоуд Филес не чува податке у шифрираном облику, тако да је рањив ако се кршење догоди.

Рацкспаце нуди много корисницима који желе да направе свој властити облак, али за кориснике који желе само неограничен простор за складиштење, прави пут је платформа за складиштење облака. Ако и даље желите да користите Цлоуд Филес као облак складиштења, прочитајте наш водич о томе како започети са Рацкспаце Цлоуд Филесом.

5. Бацкблазе Б2

Наш последњи избор је такође ИааС провајдер, али другачији је од уобичајеног Бацкблазе-а, који пружа неограничену резервну копију. То је такође најјефтинија.

Складиште Бацкблазе-а кошта само 0,005 цента по гигабајту месечно. Након што прођете првих 10 ГБ, што је бесплатно. Бацкблазе Б2 наплаћује 0,004 УСД по 10000 преузимања и 0,005 УСД по гигабајту, што је још увек јефтино. Првих 1 ГБ преузетих података сваког дана је бесплатно.

Када је у питању брзина преноса, Бацкблазе Б2 има одличне перформансе, посебно у поређењу са другим облачним сервисима. Међутим, корисници изван Сједињених Држава требају напоменути да све складиште у једном податковном центру у Сацраменту у Калифорнији. То, наравно, значи спорије брзине преноса за оне који им нису близу. Опет се своди на коришћење додатног софтвера, попут МСП-а за постизање практичног корисничког искуства.

Остали разлози зашто волимо Бацкблазе Б2

Није много, заиста. Као и код Цлоуд датотека, Бацкблазе Б2 не шифрира ваше податке. Такође не нуди исту врсту инфраструктуре као Цлоуд Филес, тако да брзина преноса није загарантована. Иако је то врло јефтино, и то ће бити пресудан фактор за неке кориснике.

Последње мисли

Па, то је то, стигли сте до краја листе. Уз ове услуге, не морате бринути о ограничењу или квару вашег чврстог диска. Желели бисмо да понудимо само исправно складиште у облаку, али приморани смо да испунимо задње редове услугама инфраструктуре облака.

Дропбок Бусинесс преузима водећу улогу са својом блиставом брзином, великом сигурношћу и корисничким искуством, али ако вас занима само цена и ништа друго, погледајте ОпенДриве. Ако је облачна инфраструктура ваш посао, имате два покретача.

Јесмо ли нешто пропустили? Имате ли питања или размишљања? Јавите нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map