Најбољи бесплатни резервни облак 2020

Пронаћи пристојно решење за резервно копирање у облаку које вас неће коштати ни трунке мало је попут претраживања игле у сену сена. Иако постоји пуно сјајних добављача сигурносних копија, бесплатна израда сигурносних копија на мрежи није толико уобичајена као бесплатна похрана у облаку.


Ипак, то не значи да је ормар празан. Прегледали смо тржиште сигурносних копија, укључујући ревизију неких сопствених рецензија резервних копија на мрежи, како бисмо саставили нашу листу најбољих бесплатних резервних решења у облаку. Улов је да све опције које смо пронашли нуде само ограничену количину резервног простора, што значи да сте заиста сретни ако желите да направите резервну копију само неколико критичних гигабајта.

У већини случајева добићете умањене скупове функција тако што нећете ићи с плаћеном претплатом. Предлажемо да се наш најбољи водич за израду резервних копија осврне. Нека од поменутих решења веома су повољна за буџет и уштедеће вам од каснијег инвестирања у алат за опоравак података уколико хард диск покрене капут.   

Ако се, с друге стране, продаје бесплатно, наставите да читате да бисте пронашли наше типове бесплатних резервних копија.

Најбољи бесплатни резервни облак 2020

Шта је најбоља бесплатна сигурносна копија у облаку

Претпоставка овог чланка је „бесплатна“, тако да је први критеријум који смо тражили био управо тај. Нисмо сакрили дефиницију, чак и ако постоје неки провајдери који то могу скоро да оправдају, а неограничени бацкуп за 5 УСД месечно од Бацкблазе-а је најбољи пример.  

Међутим, важно је схватити да је бесплатна израда сигурносних копија углавном бесплатна. Као што смо споменули, ако идете овом рутом, немојте очекивати да ћете моћи да направите сигурносну копију неколико стотина гигабајта података. Заправо, исцрпно је рећи да ћете чак моћи и сигурносно копирати неколико гигабајта.

Још једна жртва на коју бисте требали бити спремни је жртва. На пример, Бацкблазе може аутоматски правити резервне копије датотека на основу врсте датотеке, штедећи вам пуно времена (и, ето, време је и новац). Нећете добити то са бесплатним алатком за прављење резервних копија. Бацкблазе такође нуди приватну енкрипцију, заказивање резервних копија и вишеслојно прављење резервних копија, више функција које неће имати многи бесплатни алати за израду резервних копија..  

Да бисмо пронашли најбоље бесплатне опције за већину људи, уравнотежили смо укупни простор за складиштење са доступним функцијама. Резултати су танки типови, али за ловце на јефтине производе без много датотека које треба заштитити решења која смо пронашли добиће посао.

1. ЦлоудБерри сигурносна копија са Гоогле диском

ЦлоудБерри Бацкуп сврстао је међу омиљене алате за резервно копирање на мрежи за пословне кориснике, а такође је направио и најбољу листу сигурносних копија за личну употребу. Иако алат за радну површину по повољним ценама износи 49,99 долара за сталну лиценцу, за оне који траже резервно копирање, ту је и бесплатна верзија доступна за некомерцијалну употребу.

Морамо напоменути да фреемиум софтверу недостаје неколико кључних карактеристика плаћене верзије, укључујући резервну копију на основу слика, компресију датотеке и приватну енкрипцију. Тај последњи промашај велики је због уобичајених претњи од сајбер криминала, попут кршења података и напада човека у средини. Понекад бесплатан долази по цени.

Међутим, ЦлоудБерри Бацкуп фреемиум је иначе исти одличан производ, са десктоп клијентом који подржава хибридне сигурносне копије, заказивање распореда, сигурносно копирање на нивоу блока и прилагодљиве политике задржавања. Можете пронаћи више доступних функција ако погледате наш преглед ЦлоудБерри Бацкуп-а. 

Једна од ствари која ЦлоудБерри разликује је та што вас, умјесто да вас закључава у сопствену облачну инфраструктуру, компанија омогућава спајање резервног клијента са преко 50 различитих услуга у облаку. Иако ће вас већина, попут Амазон С3 и Мицрософт Азуре, коштати прилично новца, постоје и неке бесплатне опције.

Највише издашна од тих бесплатних опција је Гоогле Дриве. Свако ко отвори Гоогле налог добија 15 ГБ бесплатног простора за складиштење у облаку. Помоћу ЦлоудБерри сигурносне копије лако можете претворити ту бесплатну похрану у облак у бесплатну сигурносну копију у облаку.

Све што требате да урадите је да одаберете Гоогле диск као резервно резервно место у облаку, пријавите се на свој Гоогле налог и затим извршите преостале кораке за креирање резервног плана. ЦлоудБерри Бацкуп клијент проћи ће вас кроз све то, тако да би требало да буде прилично једноставно.

Ако не желите да користите ЦлоудБерри за олакшавање израде резервних копија, апликација Гоогле диск, названа Гоогле Бацкуп & Синц, уместо тога се може користити. На рачунару за десктоп можете да изаберете које мапе желите да непрестано правите резервне копије на Гоогле диску. Међутим, нема резервних функција изван тога, што ствара неспретно и танко резервно искуство. 

Савет стручњака: Алтернатива Гоогле диску

Ако немате ништа против трошења мало новца, препоручујемо вам надоградњу на плаћену верзију, ЦлоудБерри Бацкуп Про и упаривање ЦлоудБерри-а с јефтином услугом облачне инфраструктуре. Васаби је добар избор који ће вам вратити само 0,0039 УСД по гигабајту месечно. То достиже око 4 долара по терабајту. Прочитајте нашу рецензију Васаби за више детаља.

Ако желите да се дружите са Гооглеом, постоји план од 100 ГБ који кошта 2 долара месечно. Ми покривамо све могућности претплате у нашем прегледу Гоогле диска.

2. Идриве

ИДриве се у овом чланку сврстава у услугу сигурносне копије са највише функција, барем ако се узму у обзир бесплатне итерације. За разлику од ЦлоудБерри Бацкупа, бесплатни ИДриве план још увек шифрира датотеке које су послале облак, и у транзиту и у мировању и омогућава вам да се укључите у приватно шифровање.

ИДриве такође има напредне функције заказивања, резервне копије на нивоу блока, верзије датотека и подржава израду резервних копија заснованих на слици. Можете чак и да користите претплату за прављење резервних копија вашег паметног телефона, што допуштају врло мало других сервиса за резервне копије на мрежи.

Проблем са ИДривеовим бесплатним планом је што вас једноставно неће одвести далеко. Добијате само 5 ГБ резервног простора за рад, трећину онога што ћете добити ако кренете ЦлоудБерри рутом Гоогле диска.

План ИДриве од 2 ТБ, који покривамо у нашој ревизији ИДриве, кошта само преко $ 50 годишње. Та цена је тек прве године, после чега скочи на близу 70 долара. То није баш тако добар посао као Бацкблазе, али није лоше. К томе додајте чињеницу да вам ИДриве даје 2ТБ одговарајућег простора за синхронизацију датотека, а за неке ће вредност бити већа.  

3. Зоолз Интелигентни облак

Некада давно, Зоолз је понудио бесплатне рачуне од 100 ГБ током живота, који су укључивали 25 ГБ вреће (Амазон С3) и 75 ГБ хладњака (Амазон Глациер). Сада можете добити само 10 ГБ (све вруће).

Зоолз има опцију паметног одабира која ствара резервне копије на основу врсте датотеке, мада ће са само 10 ГБ радити, вероватно ћете морати бити селективнији у вези са оним што можете заштитити него што то допушта.

Ручно бирање датотека је управљивије, а Зоолз ће вам дати процену колико простора ћете користити за означавање избора за резервне копије. Зоолз може правити резервне копије друштвених медија, укључујући Фацебоок и Инстаграм. Међутим, опет, 10 ГБ простора ограничава вредност тих карактеристика.

Остале карактеристике сигурносног копирања укључују заказивање сигурносних копија, хибридно израду сигурносних копија, приватну енкрипцију и вишеструко сигурносно копирање. Сервис такође има неке занимљиве „паметне“ карактеристике, укључујући оптичко препознавање знакова, које прелазимо у нашој целој Зоолз рецензији.

4. Јоттацлоуд

Као и ИДриве, Јоттацлоуд вам даје 5ГБ бесплатне резервне копије на мрежи. За разлику од ИДриве-а, Јоттацлоуд је толико лош да нема ни приближно значајних трошкова. Ако недостају функције поред слике, пејзаж за бесплатну израду сигурносних копија толико је неплодан да Јоттацлоуд релативно лако чини нашу листу..

Могућности напомена укључују резервни алат за планирање, континуирано прављење сигурносних копија и верзију датотека. Јоттацлоуд Пхотос може бити функција која услугу највише разликује од резервних опција за покретање млина. Ова функција је оптимизована за прављење сигурносних копија фотографија и не компримира медије као многе друге услуге, што резултира бољим прегледима квалитета.

Међутим, недостатак компресије датотеке такође значи да брже користите резервни простор. Ако додате овом питању, не можете да правите резервне копије појединачних датотека помоћу Јоттацлоуд, већ директоријума.

Јоттацлоуд такође не нуди опцију за приватно шифровање или локалну резервну копију, нити врши сигурносно копирање на нивоу блока или инкрементално. Резервни клијент, који смо погледали у нашој Јоттацлоуд рецензији, такође није баш једноставан за кориснике. Ох, и његова спора и корисничка подршка мања је од звјезданог.

Све у свему, то није баш атрактивна резервна услуга, чак и бесплатно.

5. Погон слонова

Последњи, а у овом случају најмање, је Елепхант Дриве, са само 2 ГБ бесплатне резервне копије на мрежи. Елепхант Дриве Лите, како се назива бесплатни план, такође вас ограничава да поднесете величине за пренос од 100 МБ. Наравно, са 2 ГБ простора датотека, ионако можете направити сигурносну копију само 20 или 100 МБ датотека. 

Услуга нуди, бар, могућност за приватно, крајње шифровање, тако да можете сачувати тих 20 датотека. Резервне копије могу се подесити да се покрећу непрекидно или можете заказати дневне, недељне или месечне резервне копије. 

Док смо састављали нашу рецензију Елепхант Дриве, наишли смо на неколико техничких проблема приликом покушаја враћања датотека. Поврх тога, не постоји опција за враћање са десктоп клијента. Уместо тога, приморани сте да користите интернетски ГУИ.

Ипак, нећемо превише страдати у недостацима услуге. Напокон, кажу да никад не бисте требали гледати слона у уста. Или нешто слично.

Часни спомен

Предност употребе наменске интернетске сигурносне копије за заштиту датотека, а не коришћење складишта у облаку је та што је већина таквих алата дизајнирана да готово без напора заштити целокупни чврсти диск са функцијама као што су аутоматска израда сигурносних копија према врсти датотеке и распоредима резервних копија.  

Као такав, обично не препоручујемо употребу складишта у облаку за резервне копије. То је једноставно превише посла и превише је склоно грешкама.  

Међутим, ако сте остали дуго са нама, уместо да одлучите да провјерите неке од „практично бесплатних“ спомена које смо напустили, шансе су да ионако немате много датотека за копирање. У том случају, коришћење складишта у облаку за заштиту драгоцених датотека има смисла.

Добра вест за вас је да постоји много више бесплатних опција за складиштење у облаку него бесплатна израда резервних копија, о чему детаљно говоримо у нашем најбољем чланку о бесплатном складишту у облаку. Препоручујемо пЦлоуд који вам, као што је наведено у нашем прегледу пЦлоуд-а, даје 10 ГБ бесплатног простора за складиштење, проширивог на 20 ГБ са препорукама.  

Синц.цом, који вам даје 5 ГБ бесплатног простора за складиштење, а поседује и неограничен програм препоруке, је још један добар избор. Такође је наш избор најбоље складиште у облаку са нултим знањем. Наш преглед Синц.цом говори о неким разлозима за које сматрамо да је то најбоља опција за сигурно дељење датотека.

Последње мисли

Истина је у томе што не постоје заиста сјајне опције за бесплатну сигурносну копију на мрежи. ЦлоудБерри Бацкуп фреемиум упарен са 15 ГБ бесплатног складишта на Гоогле диску је лак победник, али чак и такав приступ има многа ограничења.

Наравно, има смисла да је то тако, јер резервне компаније не могу да плате рачуне нудећи своје услуге без ичега. Опет, саветујемо разматрање неких резервних сервиса заснованих на вредности. Бацкблазе, ИДриве и Царбоните сви се уклапају у рачун, а чак имамо и чланак за упоређивање који вам помаже да одаберете између њих.

То је, свакако, наш савет, који је као и увек бесплатан. Не мислите да смо на новцу? У коментарима испод понудите своја два цента и хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map