Најбољи антивирус за Андроид 2020: Одбрана вашег Дроид-а од злонамјерног софтвера

Андроид уређаји су главна мета злонамерног софтвера. Постоји толико много начина да се испоруче, укључујући текстуалне поруке, апликације других произвођача и понекад чак и Гоогле Плаи. Са тако разноликим спектром претњи, антивирус је обавезан.


У овом водичу о најбољем антивирусу за Андроид проћи ћемо кроз пет најбољих опција на тржишту. Неки су бесплатни, други су плаћени, али сви би требали да вас штите без обзира на то шта радите на свом уређају.

Гоогле укључује Плаи Протецт са новим верзијама Андроида. То је уграђени антивирус који би теоретски требало да вас чува. Поред тога, у лабораторијским тестирањима је била лоше. На пример, АВ-Цомпаративес је показао да је ефикасан само 51,8 процената. С друге стране, наши су типови 99,9 одсто ефикаснији или бољи.

Пре него што кренемо у своје типове, дефинисаћемо како су направили нашу листу. Сви су они, осим Ф-Сецуре-а, доступни само за Андроид, тако да вам можда неће требати цео пакет за десктоп како бисте добили заштиту.

Више о:

 • Најбољи антивирусни софтвер 2020
 • Најсигурнији антивирусни софтвер 2020
 • Најбољи бесплатни антивирусни софтвер за 2020. годину

Најбољи антивирус за Андроид 2020

Избор најбољег антивируса за Андроид

За потребе овог водича, претпостављамо да имате више од Андроид уређаја. Све опције које ћемо представити имају верзије за десктоп и Андроид и доступне су као део пакета са више уређаја. Међутим, можете да набавите Андроид апликације самостално.

Чак и ако имате само Андроид уређај, он нам помаже да испунимо нашу листу за обе групе. Бике ће и даље радити за вас, а пошто имају радну површину и пословну инфраструктуру, вероватно ћете добити и бољу заштиту.

Антивирусне карактеристике

Фокус на Андроид уређајима је снажна, пасивна сигурност. За разлику од радне површине, покретање редовних скенирања са подигнутим корисничким интерфејсом неће се догодити. Тражимо антивирусне програме који вас у реалном времену штите од претњи и скенирају ваш уређај а да не поједете неколико системских ресурса које има.

То иде руку под руку са употребљивошћу. Десктоп антивируси долазе са великим бројем подешавања из доброг разлога, али шишање обично није потребно или потребно за мобилни уређај. Тражимо једноставно корисничко искуство које није прекривено подешавањима.

Будући да сви наши избори нуде планове за више уређаја, такође разматрамо употребљивост радне површине. Ово је корисно за надгледање свих уређаја одједном, укључујући Андроид. Леп је и брзи начин да видите статус телефона без уласка у апликацију.

Наравно, не можемо говорити о антивирусу без да спомињемо заштиту. Користимо резултате лабораторија за Андроид верзије сваке апликације. Будући да се Андроид телефони и радне површине суочавају са различитим пакетом претњи, има смисла да их проценимо на тој предњој страни.

Будући да наши типови долазе са плановима за више уређаја, обично се плаћају. Међутим, већина нуди бесплатне палете, па ћемо поменути које. Уз то, обично постоје користи од надоградње.

Андроид функције

Постоје и Андроид карактеристичне функције. Прво је филтрирање позива и текстова. Антивирус би требао бити у могућности да блокира позиве и текстове са бројева који нису препознати или, барем, упозори вас на поруке које могу бити злонамјерне..

Такође тражимо локацијске услуге у случају да изгубите уређај. Оне укључују праћење вашег телефона, даљинско закључавање и даљинско брисање.

1. Касперски Интернет Сецурити Мобиле

Касперски је један од наших избора за најсигурнији антивирус. Има одличне резултате заштите од лабораторија, једноставан за употребу интерфејс и јефтину цену за дизање. Андроид искуство је подједнако добро, долази са свим карактеристикама постављеним у нашим критеријумима.

Касперски-Мобиле

Постоје две верзије Касперски Интернет Сецурити Мобиле, једна плаћена и једна бесплатна. Ако сте купили Интернет или Потпуну сигурност за радну површину, можете да додате Андроид телефон на листу уређаја у свом плану. Интернет Сецурити Мобиле такође се може купити засебно за 10 долара годишње.

Бесплатна верзија долази са ручним скенирањем, заштитом у реалном времену и контролама за изгубљени или украдени уређај. Такође подржава Андроид Веар, што значи да можете пратити своју безбедност без вађења телефона.

Плаћена верзија долази са значајкама вредним 10 УСД годишње стопе. Скенирање можете аутоматски покренути према распореду, што је довољно разлога да сами надоградите. Такође долази са филтрирањем текста и позива, као и заштитом од крађе превара.

Резултати заштите Касперског

АВ-тест дао је Касперскију савршену оцену у заштити и перформансама током његове јулске анализе. Било је 99,8% и 100% ефикасно у односу на злонамерни софтвер у стварном времену и Андроид откривен у претходне четири недеље. АВ-тест је користио скоро 6.000 узорака и установио је да је просечни просек индустрије био 97,4 процента у то време.

АВ-Тест је такође тестирао трајање батерије, брзину и саобраћај, а све је прошао Касперски. Такође је тестирала лажна упозорења, о којима Касперски није имао ништа. Током јулске серије тестова, просечан просечан број лажних упозорења у индустрији био је три.

МРГ Еффитас је нашао сличне резултате. Током свог К2 Андроид прегледа, установио је да је Касперски 100% ефикасан у односу на тестирани злонамерни софтвер. Листа примера садржавала је све, од финансијског злонамјерног софтвера до СМС превара.

АВ-Цомпаративес Андроид антивирусне системе оцењује “пасс / фаил”, а Касперски је прошао августовски сигурносни преглед Андроид-а. Лабораторијски тестиране стопе заштите, као и утицај на трајање батерије.

Откривено је да је Касперски био 99,9 посто ефикасан у односу на 2.604 узорка који су коришћени без лажних позитивних резултата. Антивирус је такође био на највишем нивоу за радни век батерије, смањујући га за највише 3 процента током тестирања. Тест трајања батерије укључивао је 45 минута прегледавања веба, 85 минута гледања фотографија и више.

Касперски је јефтин, врло сигуран Андроид антивирус који има минималан утицај на трајање батерије и перформансе. Можете преузети бесплатну верзију да је испробате или прочитајте нашу рецензију Касперски Анти-Вирус да бисте сазнали о надоградњи на план са више уређаја.

2. Битдефендер Мобиле Сецурити

Битдефендер је наш први избор за најбољи антивирусни софтвер. Константно га оцењујемо као најбољи у класи због изврсног корисничког искуства, сјајних резултата заштите и квалитета функција. Његова Андроид верзија је такође добра, али није тако импресивна као Касперски. Упркос томе, он води лако друго место на нашој листи.

Битдефендер-Мобиле

Нуди бесплатне и плаћене верзије и, попут Касперског, можете користити плаћену варијанту ако имате план потпуне сигурности за радну површину. Бесплатна верзија је такође добра, уз скенирање на захтев и инсталирање, као и заштиту у реалном времену.

Међутим, недостаје му неколико функција. Плаћена варијанта то надокнађује. Можете да купите Битдефендер Мобиле Сецурити за 14,99 УСД годишње или да га инсталирате као један од својих уређаја на плану Тотал Сецурити.

Долази са свим карактеристикама бесплатне верзије, плус веб заштитом, Андроид Веар интеграцијом и алатима против крађе. Такође има и апликацију Лоцк, којој је потребан ПИН за приступ апликацијама које сте навели.

Наша омиљена карактеристика је, међутим, аутопилот. То је сигурносни монитор који вам даје увид у то колико је добро заштићен ваш уређај. На основу хардверске конфигурације и обраде употребе, Аутопилот ће препоручити предузимање безбедносних радњи.

Резултати заштите Битдефендер-а

Битдефендер је током јулског Андроид процена добио савршене оцене од АВ-теста. Имао је боље резултате од Касперског, у ствари, са 100-постотном блокадом у стварном времену и четверонедељним малверима.

Прошао је тестове на трајању батерије, перформансама и саобраћају, такође без ништице. Међутим, нема толико функција као Касперски. Листа могућности АВ-Тест-а укључује надгледање позива и текста, што, нажалост, Битдефендер нема.

МРГ Еффитас је показао да је 99,8 одсто ефикасан у својој К2 анализи. Ипак, битдефендер је био стопостотно ефикасан у већини од 16 тестова. Тешко је са шпијунским софтвером, посебно недостаје 2,56 процената тих узорака.

АВ-Упоредници су га сматрали високо ефикасним, чак и више него Касперски. Битдефендер је блокирао 100 одсто претњи без лажних позитивних резултата. Такође се сврстао у највишу категорију за трајање батерије заједно са Касперским.

Битдефендер је скупљи и недостаје неколико функција, од којих су најзначајније филтрирање позива и текста. Додуше, нуди одличне контроле приватности и ограничену верзију Битдефендерове виртуелне приватне мреже. Питање је шта је вама важно.

Ради заштите, постоји мало других антивируса који се доследно сматрају високим као Битдефендер, а то важи и за Андроид апликацију. Можете сазнати више о варијанти радне површине у нашој рецензији Битдефендер Антивирус или испробајте Андроид верзију бесплатно.

3. Тренд Мицро Мобиле Сецурити

Тренд Мицро је снажан антивирус који нам се свиђа због једноставног интерфејса, обиља функција заштите и робусног система подршке. Недостају неке функције, као што је дробилица датотека, али уопште нам се допадају. Андроид верзија је такође добра и сама или као део безбедносног пакета.

Тренд-Мицро-Мобиле

Тренд Мицро нуди бесплатно пробно коришћење своје Андроид безбедности, али не постоји бесплатан план. Апликацију можете инсталирати на Андроид уређај, али од вас ће се затражити да унесете кредитну картицу и укључите аутоматско обнављање.  

То је наш једини прави погодак са Тренд Мицро-ом. Пажљиво прочитајте страницу производа, јасно је да антивирус није бесплатан, али је још увек под картицом „бесплатни алати“ на веб локацији. По завршетку суђења моћи ћете скенирати злонамјерни софтвер, али не много друго.

Претплата на Мобиле Сецурити покренуће 29,99 УСД годишње, што само по себи није добар посао. Можете да користите Мобиле Сецурити ако купите Макимум Сецурити, који долази са заштитом до 10 уређаја. С обзиром да пакет кошта само 59,95 долара за 10 уређаја, то има више смисла.

Међутим, добијате пуно функција за цијену. Тренд Мицро укључује основну заштиту, укључујући скенирање малвареа, унапред инсталирање скенирања и заштиту од крађе. Такође има карактеристике перформанси, као што су провера системске помоћи и менаџер апликација.

Наша омиљена карактеристика је режим „Само телефон“. Када је батерија критично празна, Тренд Мицро ће зауставити све активне процесе и одржавати само функцију вашег телефона, па и функцију телефона. С обзиром на то да банке моћи постоје свугде, то није тако корисно, али свеједно је то лепо имати.

Тренд Резултати микро заштите

АВ-тест показује одличне резултате за Тренд Мицро. Било је стопостотно ефикасно у односу на тестове злонамјерног софтвера који су покренути у јулу 2018. У то време, просек индустрије за откривање и откривање злонамјерног софтвера откривен у претходне четири недеље био је 97,4 процента, односно 96,7 процената, респективно.

Такође је прошао тестове перформанси, без приметних разлика у трајању батерије, брзини или саобраћају. Није вратио лажне позитивне резултате нити током инсталирања легитимних апликација или коришћења продавнице апликација трећих страна. Одељак са оценом АВ-теста је такође добар, јер Тренд Мицро означава оквир за родитељски надзор.

МРГ Еффитас се показао стопостотно ефикасним у својој К2 Андроид анализи. Прошао је свих 16 тестова, укључујући узорке у распону од потенцијално нежељених апликација и адвареа до СМС пхисхинг-а. Укупно је било 223 узорка.

АВ-компаративци су га пренели током августовске Андроид оцене. Било је 100% ефикасно у односу на узорке коришћене без лажних позитивних резултата. Такође се сврстала у топ категорију за коришћење батерије, трошећи мање од 3 процента у односу на уобичајену употребу.

Тренд Мицро има одличну сигурност и дугу листу функција. Као део једног од његових десктоп пакета, Андроид верзија је вредна тога. Сама по себи, прескупа је и не вреди гњаваже.

Ако желите да сазнате више о верзији десктоп рачунара Тренд Мицро-а, можете прочитати нашу рецензију Тренд Мицро Антивирус +. Апликацију за Андроид можете бесплатно да преузмете и испробате функције укључене у плаћену верзију.

4. Ф-Сецуре Сафе Мобиле

Ф-Сецуре не нуди сам Андроид антивирус. Можете је преузети и користити 30 дана на телефону, али након тога неће радити ако не надоградите на план са више уређаја. Ф-Сецуре штити Андроид на својим Сафе и Тотал пакетима.

Ф-Сецуре-Мобиле

Попут Тренд Мицро-а, тешко је приступити ако само требате да заштитите Андроид телефон, али као део заштитног пакета богат је могућностима. Има стандардну заштиту од злонамјерног софтвера за ваш уређај који скенира шта се налази на вашем телефону и шта се инсталира.

Такође има заштиту банкарства и прегледавања, што нам се јако свиђа. Заштита прегледавања обично вас удаљава од злонамерних веб локација док сурфате интернетом. Безбедни прегледач проверава банкарске веб локације које посећујете како не бисте постали жртва пхарминга.

Ако изгубите уређај, постоје алати за лоцирање, брисање и закључавање. Сви ваши уређаји се управљају у погодном корисничком сучељу прегледача, тако да можете видети статус свог Андроид телефона и предузети потребне радње ако је изгубљен.

Корисничко сучеље прегледача је место где такође можете да приступите родитељским функцијама. Ф-Сецуре има неке од најбољих родитељских контрола које смо видели и на плану са више уређаја то има смисла. Има филтар садржаја, контролу апликација, временске рокове и сигурну претрагу.

Резултати заштите Ф-Сецуре

АВ-тест има добре резултате за Ф-Сецуре, макар за заштиту. Било је 99,9 посто ефикасно против злонамјерног софтвера откривеног у стварном времену и 100 посто ефикасног против злонамјерног софтвера откривеног у претходне четири седмице.

Ипак, употребљивост има проблема. Ф-Сецуре је добио шест и по бодова од шест бодова. Прошао је тестове на трајање батерије, брзину и саобраћај, али имао је проблема са лажним позитивним резултатима. Дао је два упозорења током инсталирања апликација из продавнице апликација трећих страна и једно лажно упозорење за законите апликације са Гоогле Плаи-а.  

Нажалост, МРГ Еффитас није укључио Ф-Сецуре у своју К2 Андроид рецензију.

АВ-компаратив је ипак имао добре резултате. Открио је да је Ф-Сецуре 99,9 посто ефикасан против злонамјерног софтвера без лажних позитивних резултата. Антивирус је такође добио највишу оцену за трајање батерије, што значи да се трошио, највише 3 процента у односу на уобичајену употребу.

Ф-Сецуре има смисла у безбедносном пакету, слично као Тренд Мицро. Нажалост, то је и једино место где га можете добити, тако да корисници који користе само Андроид немају среће. Можете прочитати нашу рецензију Ф-Сецуре Антивирус да бисте сазнали више или се пријавили за 30-дневно суђење.

5 / Аваст Мобиле Сецурити

Аваст је антивирусни избор којим се приступа јер је тако доступан. Долази са дугом списком карактеристика, посебно на слободном плану, и пристојним резултатима заштите за покретање. Међутим, није безбедан као остали антивируси на овој листи, па би то требало да уђе у вашу одлуку.

Аваст-Мобиле

Сигурност за мобилне уређаје је бесплатна, тако да је добро за оне од вас који не желе да троше ни секунде. Долази са заштитом и скенирањем у стварном времену за ваш Андроид уређај. Нове апликације ће се аутоматски скенирати пре него што их инсталирате.

Доста нам се свиђа ВиФи монитор. Аваст ће скенирати ВиФи мреже пре него што се повежете на њих и упозорити вас на рањивости. Ако често користите јавни ВиФи, то може бити корисно.

Има контроле за праћење локације вашег уређаја, закључавање и брисање. Ако плаћате надоградњу за Мобиле Сецурити Про, можете тајно снимити аудио или видео крадљивца и аутоматски регистровати СИМ картицу као изгубљену.

Надоградња има и друге карактеристике, као што је СецуреЛине ВПН. Међутим, нисмо се пријавили према нашем Аваст СецуреЛине ВПН прегледу.

Резултати заштите од Аваст-а

АВ-тест има најбоље резултате за Аваст. Открило је да је 99,8 посто ефикасно против злонамјерног софтвера у стварном времену и 100 посто ефикасно против злонамјерног софтвера откривеног у претходне четири седмице. Пошто су оба била изнад просека у индустрији, Аваст је зарадио савршен резултат у заштити.

Употребљивост је такође добра. АВ-Тест је доделио још једну савршену оцену. Аваст је прошао тестове за брзину, радни век батерије и саобраћај. Такође није дао лажна упозорења за преузимања са Гоогле Плаи-а или продавница трећих произвођача.

МРГ Еффитас није укључио Аваст у своју К2 Андроид рецензију. Тест Андроид ефикасности Андроид 360 ипак има бројеве. За то време, МРГ Еффитас је показао да је Аваст 93,4% ефикасан. У истом тесту, Битдефендер и Касперски су зарадили 99,3% стопе откривања.

АВ-Цомпаративес је у посљедњем тесту показао да је ефикасан 92,3 посто, што значи да није одобрен. То је рекло да је током тестирања дошло до грешке у Аваст и АВГ апликацијама где под одређеним околностима не би тражили услуге облака на Андроиду 7.0 или новијим..

Аваст је, међутим, одобрен током тестирања за 2017. годину. АВ-Цомпаративес је тада сматрао 99,9 посто ефикасним. Током истог периода, Касперски је био ефикасан од 99,8 посто, а Битдефендер 100 посто.

Нема импресивне резултате тестирања, али Аваст је добар, бесплатан Андроид антивирус који би вас требао ухватити за мало. Нажалост, не долази као део већег сигурносног снопа, што значи да можете потрошити више ако желите да надоградите све своје уређаје.

Зато препоручујемо Аваст Про за радну површину. То је план средњег пута који штити појединачни уређај и мислимо да се добро уклапа са Авастовом Андроид понудом. Можете сазнати више у нашем Аваст Про прегледу или бесплатно преузети апликацију.

Последње мисли

То су наши типови за најбољи антивирус за Андроид. Они пружају врхунску заштиту Гоогле Плаи Протецт-у и нуде се више функција за покретање. Иако ћете понекад морати да платите велику премију, додатна заштита и карактеристике су вредне тога.

Препоручујемо Битдефендер или Касперски, у целини. Остале опције су одличне, али долазе са недостатцима на овај или онај начин. Ако вам је потребна повољна опција, Аваст је одличан избор без трошења новца.

Користите ли антивирус на Андроид уређају? Ако је тако, који? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map