Најбоље ССО услуге за складиштење у облаку

Услуга са једном пријавом или ССО омогућава корисницима да се пријављују у више веб апликација користећи исту лозинку, без обзира на то који је програмер направио те апликације. Једноставно речено, све је у питању једноставност, а у овом чланку ћемо се позабавити најбољим ССО услугама за складиштење у облаку.


Што мање лозинки које пословни запосленици морају упамтити, то ће се рјеђе изгубити из система, укључујући системе за складиштење у облаку попут оних детаљних у нашем најбољем ЕФСС водичу. Наравно, може се претпоставити да што мање лозинки потенцијални цибер лопов мора да украде, то ће лакше уништити ваш животни век.

Међутим, са сигурносног становишта, на крају обједињено управљање приступом значи чвршћу контролу над вашим системима од жонглирања више различитих лозинки.

У случају потенцијалног кршења, такве ССО услуге омогућавају вам да промените приступне акредитиве за више система одједном, што је велика предност. Штавише, с мање лозинки које треба запамтити, радна снага ће можда бити мање у искушењу да користи слабије лозинке попут “пасворд123” или “их8мијоб.”

Пре него што дођемо до наше листе најбољих ССО услуга, размотримо неке специфичне функције дизајниране да олакшају управљање лозинкама и сигурније него што смо разматрали када га саставимо.

Шта је најбољи ССО сервис за складиштење у облаку

Једна од најважнијих ствари на коју треба обратити пажњу приликом избора ССО услуге јесте осигурати да она подржава све веб апликације које користи ваше предузеће без обзира на то да ли су домаћини или удаљени..

У овом смо чланку прво потражили подршку за услуге складиштења у облаку дизајниране за предузећа, која се обично називају синхронизација датотека и услуга за дељење датотека. Те услуге укључују Дропбок Бусинесс, Егните Цоннецт, Бок Бусинесс и многе друге опције. (Прочитајте нашу рецензију Егните Цоннецт да бисте сазнали зашто мислимо да је најбоље у групи).

Такође смо разматрали и друге апликације, укључујући ХР системе, комуникационе алате и ЦМС платформе.

Након подршке за апликацију, посебно смо размотрили два аспекта: једноставност употребе и сигурност. Ради лакшег коришћења прегледали смо искуство крајњег корисника и администратора. За последње смо се превасходно бавили управљањем корисницима.

Када је у питању безбедност, свака добра ССО услуга треба да понуди: контрола над политикама лозинки и мултифакторна аутентификација (МФА).

Контроле смерница за лозинке омогућавају вашем администратору да диктира правила за креирање лозинки, као што су дужина и укључивање посебних знакова. Теже лозинке су теже проваљивати, што значи да ће цибер криминалци имати теже време за добијање података о вашем предузећу..

Мултифакторна аутентификација, која се понекад назива и двофакторна аутентификација, помаже да се осигура да ако се лозинка украде, много је теже користити.

Кључна карактеристика мултифакторске аутентификације је да ако се нетко покуша пријавити помоћу ваших вјеродајница на непознатој машини, потребна су додатна вјеродајница, обично у облику сигурносног кода посланог на ваш мобилни уређај. Коначно, такође смо узели у обзир вредност, гледајући и трошкове по кориснику и скалабилност.

Сада када су постављени наши критеријуми, идемо на наше понуде за најбољи ССО за складиштење у облаку, почевши од нашег најбољег избора, ОнеЛогин.

Најбоља ССО услуга за складиштење у облаку: ОнеЛогин

ОнеЛогин се вероватно сврстава у најпрепознатљивије име на ССО пољу и та репутација је углавном заслужена. У подешавању ОнеЛогина-а има мало мало посла јер долази са преко 5000 веб апликација конфигурисаних за рад. Ако апликација није укључена, ОнеЛогин има спреман процес да затражи њено додавање.

Међу тим веб апликацијама је много опција за складиштење у облаку, укључујући наш омиљени избор за средња и велика предузећа, Егните Цоннецт. Такође ћете пронаћи Дропбок, Бок, Г Суите и ОнеДриве.

Остале ноте апликације укључују ГитХуб, Слацк, Салесфорце, ГоТоМеетинг, Талео и ВордПресс. Наш омиљени веб алат за рачуноводство, КуицкБоокс, и наша омиљена апликација за узимање белешки, Еверноте, такође су подржани. (Прочитајте нашу рецензију на мрежи Куицкбоокс или критику Еверноте).

Портал за пријаву на ОнеЛогин једноставан је за употребу и доступан за радне површине и паметне телефоне. Да би се помогло административним напорима, сервис пружа функцију „обједињеног директорија“ преко свог веб интерфејса, који синхронизује информације из више алата директорија запосленика (Воркдаи, Ацтиве Дирецтори, Г Суите, итд.) У скоро реалном времену.

Такође се подржава пружање корисничких услуга у стварном времену, које помажу да се аутоматизује процес укрцавања и укрцавања како би се смањила шанса за грешке које би могле угрозити интелектуално власништво ваше компаније. Опције приступа можете дефинисати на основу више различитих атрибута запосленика, као што су одељење, титула, улога и локација.

Реално, ОнеЛогин вам омогућава да дефинишете сопствене смернице за лозинку. Опције политика укључују дужину, сложеност лозинке, ограничења поновне употребе лозинке, истеке сесије и опције самопослуживања за ресетовање лозинке.

Такође је подржана мултифакторска провјера аутентичности. ОнеЛогин има свој аутентификатор назван ОнеЛогин Протецт, који ради са Андроидом и иОС-ом. Алтернативно, можете да користите један од неколико подржаних аутентикатора, укључујући Дуо Сецурити, РСА СецурИД и Гоогле Аутентификатор. Прочитајте наш комплетан преглед за ОнеЛогин за више.

Други разлози које волимо ОнеЛогин

Иако је намењен предузећима, ОнеЛогин има бесплатан план који добро функционише и за кућну употребу. Помоћу овог плана можете да повежете до три веб апликације. Поред тога, ОнеЛогин има три различита пословна плана с различитим трошковима по кориснику и минималним потребним корисницима: Стартер, Ентерприсе и Унлимитед.

ОнеЛогин Стартер захтева најмање 25 корисника, али кошта само 2 УСД месечно. Међутим, као и бесплатни план, он не укључује мултифакторну аутентификацију или правила за лозинку заснована на правилима, тако да ако је сигурност обавезна, желећете да потрошите на Ентерприсе издање, које кошта два пута више по кориснику, али само захтева 10 да започнете.

Свеукупно, трошкови ОнеЛогина-а лако су засјењени погодностима које добијате. Можете чак и белом означити клијента прилагођеним брендирањем на радној површини и апликацијама за пријаву на мобилним уређајима како бисте истакли ваше пословање.

Окта

Окта ССО пружа већину погодности које ћете добити уз ОнеЛогин, тако да је фер заиста назвати 1А, а не другопласирани. У линију веб апликација укључено је преко 5500 понуда, наводи се на веб локацији Окта.

Дропбок, Г Суите, Бок и Егните су укључени у понуду за складиштење у облаку. Слацк, Оффице 365, Салесфорце и Зендеск истичу неке интеграције складишта ван облака. Окта се такође интегрише са више ХР система да би се помогло у укрцавању и ванбродском возилу, укључујући Воркдаи, бамбооХР и САП СуццессФацторс.

Окта се такође може интегрисати у било који модерни АПИ у случају да ваша веб апликација није подржана, као што је ако је интерни алат. У ствари, целокупно искуство је врло прилагодљиво. Можете уредити везе апликација колико год желите, креирати картице и поставити обавештења.

Као и ОнеЛогин, Окта вам такође омогућава да прилагодите правила за креирање лозинке како бисте умањили вероватноћу слабих лозинки. Такође можете прилагодити смернице за одређене групе и надгледати сигурност лозинке помоћу евидентирања у стварном времену и уграђеног прегледача догађаја.

Окта се може користити за одржавање директоријума базе запосленика заснованог на облаку за брзо постављање и управљање корисничким атрибутима, поред аутоматизације корисника у возилу.

Остали разлози који нам се свиђају Окта

Можете да омогућите компанији Окта 30 година бесплатне употребе. За разлику од ОнеЛогин-а, не постоје ни минимални захтеви корисника за претплату. Основни ССО план кошта 2 УСД по кориснику месечно, док постоји и „Адаптиве ССО“ план за 5 УСД по кориснику. Адаптивни ССО укључује додатне карактеристике контекстуалног управљања имовином, као што су правила или правила заснована на уређају.

Ниједан ССО план не укључује мултифакторну аутентификацију. За то ћете морати да додате додатних један долар на трошкове по кориснику. Функција универзалног директорија такође кошта додатних долара по кориснику.

ЈумпЦлоуд

Као и наша претходна два бирања, ЈумпЦлоуд пружа мрежни директориј за управљање вашом корисничком базом. У ствари, он се примарно наплаћује као алат директорија (ДааС) да би заменио Мицрософт Ацтиве Дирецтори. Користећи ЈумпЦлоуд, можете брзо обезбедити или уклонити приступ различитим апликацијама и мрежама.

Такође можете да створите групе за управљање више корисника одједном. Приступ се такође може аутоматизовати на основу улоге, а ЈумпЦлоуд подржава и политике лозинке и мултифакторну аутентификацију.

Ова ССО услуга такође подржава прилично мало веб апликација, мада ни приближно толико као ОнеЛогин или Окта. Ипак, већина главних складишта облака за пословне алате налази се поред многих других СааС понуда.

Зашто нам се иначе свиђа ЈумпЦлоуд

ЈумпЦлоуд има бесплатну верзију као што су ОнеЛогин и Окта. Међутим, за разлику од та два алата, његова бесплатна верзија у потпуности је функционална. Једина ограничења су да бесплатна верзија долази са веома ограниченом техничком подршком и да је може користити само за десет запослених. Међутим, за мало предузеће које се тиче буџета, то се заиста не може победити.

Међутим, за оне који имају више од 10 корисника, ЈумпЦлоуд постаје скупљи. Сваки корисник старији од 10 година коштат ће 7,50 УСД, двоструко или више, цијене наших прва два ССО одабира.

Мицрософт Азуре Ацтиве Дирецтори

Да будемо фер, Ацтиве Дирецтори је много више од ССО услуге. Омогућава прилично свеобухватно управљање идентитетом запослених широм света. Као алат који је развио Мицрософт, не треба чудити да такође најбоље функционише са Мицрософт производима, посебно Оффице 365.

Поред тога, корисност Азуре АД је мало ограниченија, што је велики разлог зашто је заузео четврто место на нашој листи. Ипак, ради са Егните Цоннецт, Дропбок Бусинесс, Бок Бусинесс и више Гооглеових апликација, тако да смо одлучили да то и даље захтева да се спомиње.

За предузећа која су првенствено заинтересована за управљање Азуре и Оффице 365, такође је тешко победити. Корисничке дозволе можете лако контролисати, па чак и изградити прилагођене улоге за контролу приступа. Такође можете да изградите кориснички сервис за самопослуживање тако да база запосленика може да ресетује сопствене лозинке и омогући мултифакторну аутентификацију.

Зашто нам се свиђа Мицрософт Азуре Ацтиве Дирецтори

Иако је чешћи производ предузећа, кога фаворизују компаније са преко 1.000 запослених, Азуре АД могу користити и мања предузећа.

Постоји бесплатни план под називом Азуре Ацтиве Дирецтори Фрее и 1 УСД по корисничкој верзији који се зове Азуре Ацтиве Дирецтори Басиц. Басиц се може користити за до десет апликација, након чега ћете морати да надоградите на скупљи Премиум план, који ће вам вратити 4 УСД по кориснику месечно.

ЦА ССО

ЦА ССО заокружује нашу пет најбољих листа. То је флексибилно, сигурно и обично решење за једнократну пријаву које ће се свидети малим и великим предузећима.

Најважније је да подржава све главне алате за складиштење у облаку и друге критичне веб апликације које фаворизују компаније. То укључује Дропбок, Егните и друге опције које смо раније споменули у овом чланку као нарочито добра решења за хостинг датотека за предузећа.

ЦА ССО подржава креирање смерница за лозинку, иако нас то не делује као флексибилне као ОнеЛогин или Окта. У ствари, ЦА ССО је понекад мало тешко користити, што је проблем сложен лошом документацијом.

На пример, мултифакторна аутентификација није доступна ван оквира за ЦА ССО. Међутим, можете да га конфигуришете ако желите да направите прилагођену шему за потврду идентитета. То значи више посла, али још увек нам се свидја производ у целини за предузећа која се баве технологијом.

Трошкови за ЦА ССО могу бити скупи и мораћете да се обратите продавцима да бисте исправили тај део, што је још једна сметња..

Зашто нам се иначе свиђа ЦА ССО

ЦА ССО има неколико сродних производа који ће вам помоћи да управљате базом запослених. Оне укључују ЦА Дирецтори и ЦА Аутхентицатион. Иако документација за подршку може бити ријетка, ЦА ССО има снажну корисничку заједницу која би им требала помоћи у изглађивању процеса имплементације.

Часни спомен

Постоји много више опција ССО-а, које нисмо споменули да ће, за неке кориснике, бити боље могућности од Мицрософт Азуре АД или ЦС ССО. Нека важна имена укључују САП једнократну пријаву, Центрифи Идентити Сервице и Пинг Идентити.

Постоје и неки алати за управљање лозинкама који, иако технички нису ССО, могу радити као такви за ваше пословање. Најбољи у тој групи је ЛастПасс, који користи више лозинки, али се такође ослања на једну главну лозинку за управљање свима њима.

ЛастПасс има пословне цене које би могле да функционишу за веома мала предузећа, а коштају само 4 долара месечно за шест корисника. Пословне цене су такође доступне, а ЛастПасс Теам кошта 2,42 долара за пет до 50 корисника, а ЛастПасс Ентерприсе кошта 4 долара по кориснику, а најмање пет. Прочитајте наш чланак о томе како чувати лозинке у облаку за више информација.

Последње мисли

Управљање лозинкама један је од најважнијих задатака информатичке технологије у данашњем послу, посебно што се више података премешта у облак. ССО услуге не само да олакшавају живот запосленима, већ и смањују шансу да слаба или украдена лозинка може довести до озбиљне штете за ваше пословање.

Наша прва два избора су ОнеЛогин и Окта, са благом преференцијом према првом. Међутим, на располагању је много способних решења и врло мало их раздваја у погледу карактеристика и цене. Најбоље је да искористите бесплатне пробе како бисте пронашли алат који ради за ваше потребе.

Слободно делите сопствени увид у ССО алате који раде (или не) у коментарима испод и хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map