Најбоље складиште у облаку за верзију 2020

Суочимо се са тим, сви праве грешке. Употреба облака за складиштење података и сарадња је привлачна, али пре или касније, ви (или неко од ваших сарадника) нешто ћете случајно променити и ваш претходни музички лист, дизајн или извештај постали су део дигиталне историје, али није изгубљен заувек. Верзија датотека може помоћи, због чега смо саставили најбољу меморију за облак за њу.


Верзија датотека функционише као историја датотека. Када промените датотеку, сервис је означи као новију верзију и ажурира своје записе. То вам омогућава да се вратите на неку старију копију када направите нежељену промену.

Верзија вам може помоћи у оштећењу датотека, укључујући оне узроковане рансомваре-ом. Рансомваре ће шифровати ваше датотеке и тражити плаћање да их дешифрује. Ако имате одговарајућу верзију верзија, можете само да вратите датотеке и избегнете предавање хакерима.

У овом ћемо се чланку фокусирати на услуге које пружају најбољу похрану у облаку с верзијама. Пре него што почнемо, прелазимо наше критеријуме.

Најбоље складиште у облаку за верзију 2020

Што Цлоуд Цлоуд складиштење чини најбољим за верзију верзија

Прво, наравно, сама верзија. Неки сервиси нуде верзију датотека ограничено време, као што је 15 или 30 дана. Остали не постављају ограничења. Будући да само гледање верзије датотека може приказати услуге подударне када нису, тако ћемо погледати и друге аспекте услуге.

Вредност зависи од цене услуге и онога што за њу добијате. Што више планова нуди услуга, то је боље, јер можете изабрати план који одговара вашим потребама. Увек је добро ако можете да користите бесплатни план или пробу пре него што се одлучите да се претплатите.

Добра сигурност је још један важан аспект, јер желите да ваши подаци буду сигурни. Скренућемо пажњу на врсту шифрирања коју услуга нуди и на то да ли је користи и у мировању и у транзиту. Нулта знање је пожељније јер спречава било кога осим вас да прочита ваше податке. Двофакторна аутентификација је такође битна, јер вам помаже ако неко украде вашу лозинку.

Кориштење верзије за враћање датотека требало би бити право искуство. То важи и за остатак услуге. Не желите да га користите као компликовану ситницу. Погледаћемо како интерфејс функционише, да ли је дизајн атрактиван и на којим оперативним системима се користи клијент.

Добра, стабилна веза потребна је за брзо слање датотека. Добијање једног зависи од инфраструктуре сервиса за складиштење у облаку, вашег ИСП-а и од тога колико сте близу сервера. Друга одлична карактеристика је преношење на нивоу блока, које преношење чини бржим преносом само делова датотеке који су подложни промени.

1. Најбоље складиште у облаку за верзију: Синц.цом

Синц.цом основан је у Торонту 2011. године. Од тада је стекао репутацију безгрешне сигурности и приватности корисника. Због тога смо га сврстали у сам врх најбоље листе за складиштење у облаку. Услуга такође има користи од строгих канадских закона о приватности.

Подразумевано, Синц.цом ће вам дозволити да чувате старе верзије датотека до 30 дана, али можете прилагодити трајање, ако желите. Претплата на лични Про план омогућиће вам да чувате неограничене верзије неограничено и неће се рачунати у вашу квоту за складиштење. То важи и за избрисане датотеке.

Персонал Про ће вас коштати 49 долара годишње за 500 ГБ простора за складиштење података или 96 долара годишње за 2ТБ, што је лако једна од најбољих понуда у облаку складиштења. Постоји и бесплатан план ако желите да тестирате услугу. Помоћу ње добићете 5 ГБ бесплатног простора за складиштење података. Ако вам треба више, можете добити гигабајт за сваког пријатеља кога упутите (до 20ГБ).

За разлику од неких, Синц.цом безбедност схвата озбиљно. Користи 256-битни АЕС заједно са ТЛС протоколом за заштиту преноса у транзиту ка центрима података од прислушкивања. Имајте на уму да је Синц.цом усаглашен са нултим знањем, па ако изгубите лозинку, неће је моћи преузети за вас. Наш је најбољи избор међу најбољим сервисима са нултим знањем.

На располагању вам је двофакторска провјера аутентичности, чак и ако вам лозинка није слаба (прочитајте наш снажни водич за лозинку ако га не знате направити). Омогућавање тога увек је добра идеја.

Други разлози који нам се свиђају Синц.цом

Рад са клијентом десктоп рачунара Синц.цом је једноставан и састоји се од употребе мапе за синхронизацију и приступа клијенту преко иконе траке задатака. Све функције добијате и помоћу веб клијента, као и друге које побољшавају општи доживљај.

Десктоп клијент је доступан у оперативном систему Виндовс и мацОС, али не и у Линуку (прочитајте нашу најбољу меморију у облаку за Линук, ако вам је потребна).

Синц.цом Преглед и поређење

Апликација за паметни телефон доступна је за Андроид и иОС. Можете га користити за рад с датотекама ван мреже и за аутоматско слање фотографија и видео записа у облак. Прочитајте наш преглед Синц.цом за више информација.

2. пЦлоуд

пЦлоуд је још једна услуга која је на врху наше најбоље листе складишта у облаку. Услуга послује од 2013. године и достигла је осам милиона корисника. Међу њеним клијентима су велика имена попут Твиттера и БМВ-а.

Премиум, Премиум Плус и Лифетиме планови чувају верзије датотека за 30 дана. Помоћу функције премотавања уназад можете се вратити у прошлост, видети претходне верзије датотека и вратити их, ако су вам потребне. Све док су избрисане датотеке и мапе у вашем смећу, можете их вратити. Иначе су отишли ​​заувек.

Можете плаћати 39 долара годишње да бисте приступили додатку Проширена историја датотека, који вам омогућава да старије верзије задржите до годину дана (од дана куповине).

Премиум план ће вам пружити 500 ГБ простора за складиштење за 4,99 УСД месечно, док Премиум Плус обезбеђује 2ТБ за 9,99 УСД месечно. Оба плана ће задржати историју ваше датотеке током 30 дана и омогућити вам неограничено даљинско учитавање.

Ако вам је пЦлоуд добар подесан, можете одабрати доживотну лиценцу, што је добар посао. Постоји и бесплатни план који вам даје 10 ГБ простора за складиштење података и један додатни гигабајт за сваку препоруку, укупно до 20ГБ. Детаљно описујемо све могућности претплате у нашем прегледу пЦлоуд-а.

пЦлоуд се ослања на ТЛС енкрипцију како би заштитио податке у транзиту. И за време транспорта и за време мировања користи АЕС 256-битну енкрипцију. За 4,99 УСД месечно, можете да користите Црипто додатак и осигурате да су ваше датотеке заштићене шифрирањем нултег знања. пЦлоуд чува ваше датотеке на најмање три сигурне локације сервера.

Остали разлози који нам се свиђају пЦлоуд

Десктоп клијент је доступан за Виндовс, Мац и Линук, док је мобилна апликација доступна за Андроид и иОС. Десктоп клијент додаје икону која се користи за синхронизацију и израду резервних копија датотека у системској траци, што вам помаже да комуницирате са пЦлоуд погоном. Интерфејс је снажан, али је интуитиван и једноставан за навигацију.

Мобилна апликација је импресивна, јер вам нуди могућност уређивања неких докумената, уместо да их само прегледате. Такође може да репродукује видео и аудио датотеке.

Новим корисницима ће бити лако помоћу веб интерфејса, јер је то најједноставније. Доступни су сви алати пЦлоуд-а. Једина мана је то што није корисно када требате да преносите велике датотеке. У том случају је боље држати се клијента за десктоп рачунаре.

3. Тресорит

Тресорит има седиште у Швајцарској, али чува своје податке на серверима у Холандији и Ирској. То је један од најсигурнијих сервиса за складиштење у облаку.

Историја верзија чува снимке свих промена извршених у датотекама у тресорс (фасцикли која се користи за синхронизацију). Верзија је ограничена на Премиум, Соло, Бусинесс и Ентерприсе налоге. Премиум план ће вам дати период од 90 дана верзије, али само 10 верзија датотеке. Соло и сви пословни планови дају вам неограничену верзију верзије и историју, заједно са избрисаним обнављањем датотека.

Многи корисници сматрају да су цене Тресорита хладан туш, јер нису упоредиве са осталим услугама. Најјефтинији план, Премиум, кошта 12,50 долара месечно и даје само 200 ГБ. Други лични план, Соло, добиће вам 2ТБ складиштења, линкове заштићене лозинком и омогућити вам да синхронизујете до десет уређаја. Кошта 30 долара месечно. Добит ћете попуст ако платите током године.

План малог пословања кошта 20 УСД по кориснику месечно и нуди вам 1ТБ простора за складиштење за сваког корисника. Пословни план, који тренутно износи 50 посто, дат ће вам напредну контролу датотека и подршку за 12 УСД мјесечно по кориснику. Додајте овом напредном тренингу администратора, АПИ-ја и особља и добићете Ентерприсе план за који је потребно 100 корисника и који кошта 24 долара месечно.

Тресорит оправдава своје високе цене пружајући одличну сигурност. Дата центри које користи у складу су са најновијим ИСО стандардима и покрећу Мицрософт Азуре. У центрима се раде надзор, сигурносне патроле и биометријско скенирање.

Можете користити шифрирање са нултим знањем да бисте приватност података учинили приватним. 256-битна енкрипција АЕС-а штити ваше податке од крађе. Ако вам неко украде лозинку, двофакторна аутентификација је ту да вам помогне. Добијте целу мерилицу о сигурности Тресорита у нашој рецензији Тресорит.

Други разлози зашто нам се свиђа Тресорит

Многи сервиси за складиштење у облаку имају танки клијент за радну површину који укључује директоријум за синхронизацију и опције у икони траке задатака. Тресорит иде даље пружајући читав десктоп клијент доступан за Виндовс, мацОС и Линук.

За неке ће то бити непотребне компликације. Другима ће се свидети. Предлажемо да искористите 14-дневно суђење Тресориту да бисте сазнали где спадате на ту тему.

4. Дропбок

То је један од најстаријих сервиса за складиштење у облаку и где су измишљени заједнички модели алгоритама за синхронизацију и на нивоу блока за синхронизацију. Дропбок такође има више од 500 милиона корисника.

Верзија Дропбок-а држи ваше датотеке на располагању 30 дана на бесплатном или Дропбок Плус налогу, док Професионални и пословни планови претплатницима омогућавају 120 дана верзије датотека. Такође вам омогућава да обновите избрисане датотеке.

План Плус вам даје 1ТБ складиштења у износу од 10 долара месечно, што је пристојна вредност. Укључује функције попут приоритета подршке путем е-поште, брисања с удаљеног уређаја и директоријума ван мреже на мобилном уређају. Професионални додаје паметну синхронизацију, излог, тражење целог текста и подршку за ћаскање са приоритетом и напредно дељење, али не повећава простор за складиштење. Кошта 20 долара месечно.

Постоји бесплатни план, али вам пружа невероватних 2 ГБ простора за складиштење. По препоруци можете зарадити 500МБ.

Нећете добити шифровање нулта знања коришћењем Дропбок-а (прочитајте наш преглед Бокцриптор-а, ако желите да додатак заштити вашу приватност), али постоји АЕС-256 битна енкрипција за заштиту датотека у мировању и током транзита..

Дропбок дешифрује ваше податке када стигну у центар података да би приступили вашим метаподацима за индексирање (Бокцриптор то спречава). Подаци се затим поново шифрирају. Доступна је двофакторска провјера аутентичности да бисте додатно осигурали своје вјеродајнице.

Други разлози које волимо Дропбок

Услуга је понудила углађени кориснички доживљај од свог стварања. Десктоп клијент је једноставан, постоји фасцикла за синхронизацију и икона системске траке за брзи приступ. Веб интерфејс је атрактиван и омогућава вам приступ свим потребним информацијама, а истовремено је лаган за навигацију.

Десктоп клијент ради на оперативним системима Виндовс, Мац и Линук, док је мобилна апликација доступна за Андроид и иОС. Можете да укључите аутоматско отпремање фотографија и видео записа са свог телефона.

Иако имамо пуно притужби о којима можете прочитати у нашој Дропбок рецензији, једно од области где он иде у корак са или надмашује сваки други сервис је синхронизација датотека. Након почетног слања, импресивна синхронизација на нивоу блока ће учитати датотеке много брже, због чега смо Дропбок сврстали високо у наш најбољи облачни простор за синхронизацију.

5. Гоогле Дриве

Многи људи имају Гмаил налоге или Андроид телефоне, тако да није чудо што Гоогле диск има више од 800 милиона корисника. Помаже то што Гоогле погон циља на кућне кориснике и има бесплатан, интегрисани уредски пакет под називом Гоогле Доцс.

Гоогле диск укључује верзију, која датотеке држи на располагању 30 дана. Можете да одлучите да га надјачате за одређене верзије и да их задржите у недоглед. Постоји такође начин да видите ревизије које су направили други, ако користите Гоогле документе (и вратите се на претходну верзију). Избрисане датотеке чувају се у смећу, док их и тамо не избришете.

Гоогле нуди много планова за избор. Бесплатни план вам омогућава издашних простора од 15 ГБ, што Гоогле диску помаже да се нађе на нашој листи најбољих бесплатних понуда за складиштење у облаку. Плаћени планови се крећу од 100 ГБ до 30ТБ, али нису међу плановима најбоље вредности. 2ТБ план кошта огромних 19,99 УСД месечно. Нема годишњег попуста.

Приватност је већ неко време болно место за Гоогле, јер се показало да сарађује са пројектом ПРИСМ. Гоогле је одбио давање приступа НСА. Услуга такође скенира ваше личне датотеке и имејлове како би вам дали персонализоване огласе, прилагођено претраживање и тако даље.

Безбедносне функције укључују АЕС-128 енкрипцију која штити ваше датотеке док су оне сачуване на серверима. Није снажан као АЕС-256, али није био пукнут, колико знамо. Такође је присутна и двофакторска аутентификација.

Остали разлози зашто нам се свиђа Гоогле Погон

Гоогле диск има атрактивно и интуитивно веб сучеље које је слично као и свака друга Гоогле апликација. Има много функција, али се не осећате преплављеним бројем. Лако је навигација и вероватно ћете је користити више него десктоп клијента.

Десктоп клијент користи познати модел синхронизације. Датотеке отпремате тако што их стављате у фасциклу за синхронизацију. Икона на програмској траци омогућава вам да конфигуришете поставке за фасциклу за синхронизацију.

Дропбок вс Гоогле Дриве
Почетна страна Гоогле диска

Мобилна апликација долази инсталирана на Андроиду и погодно је ако морате да дођете до датотека у покрету. Можете га користити и за уређивање датотека, што је леп додир. Многе друге апликације за складиштење у облаку захтевају да прво преузмете датотеку.

Гоогле диск ради брзо, али имао би користи од копирања датотека на нивоу блока. Ипак, његове брзине сличне су осталим услугама. Погледајте најбрже резултате доступне у нашем прегледу Гоогле диска.

Последње мисли

Посавјетујте се с нашом листом и провјерите јесте ли одабрали праву услугу за вас. Омогућиће вам да се вратите у прошлост и исправите те грешке, а истовремено заштитите своје датотеке и похраните их за јефтине. Имајте на уму шта нула знања могу учинити за вас док се одлучујете.

Због своје неограничене верзије датотека и сулудо приступачних цена, нама се највише свиђа Синц.цом када је у питању верзија верзије датотека. Не шкоди ни врхунској безбедности.

Мислите ли да смо направили прави избор или вам се свиђа још једна услуга боља за верзију? Реците нам у коментарима. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map