Најбоља сигурносна копија за више рачунара 2020

Имате сређену кућну резервну копију, али сада је укључен други рачунар или више њих. Рачунари су јефтини и можете их напунити значајним подацима које не желите изгубити ни трептајем ока, тако да морате знати како најбоље направити резервне копије више дискова у облаку.


Можете купити засебне резервне онлине претплате. Бацкблазе, са само 5 УСД по рачунару, је приступачан начин да се то уради, али, ради лакшег управљања, једна претплата најбоље функционише. У овом водичу ћемо указати на опције за најбољу сигурносну копију на мрежи за више рачунара.

Више рачунара значи да се више хард дискова може срушити и узети ваше податке са собом. Можда мислите да сте сигурни ако користите ССД. Тачно је да је стопа грешака мања од један проценат, али склони су грешкама у подацима. Боље је ослонити се на облак, као и на локалну израду резервних копија. То је правило 3-2-1. Ако више желите сигурносно копирање НАС-а, прочитајте овај чланак.

Прво, погледајмо који су нам критеријуми помогли да одаберемо своје понуде међу најбољим сигурносним копијама на мрежи. Ако уместо тога тражите складиште (прочитајте овде о разлици), погледајте нашу листу поређења у облаку да бисте схватили шта се налази на менију.

Најбоља сигурносна копија за више рачунара 2020

Шта је најбоља израда сигурносних копија на мрежи за више рачунара

Планови који укључују више рачунара су обавезни, с акцентом на неограничен број рачунара. Видећемо да добијате добру количину резервног простора по јефтиној цени. Услуге израде резервних копија имају различите бројеве планова. Што више имају, бољи избор може бити ваш. Добро је ако сервис има бесплатан план или пробно време. Породични резервни планови су идеални.

Имаћемо на уму сигурност јер је чување ваших података у облаку најважније. Сигурност податковног центра је једнако важна као и шифрирање које услуга користи. Ми волимо да видимо шифровање нултег знања јер то значи да нико, осим вас, неће моћи да погледа ваше податке. Двофакторна аутентификација се подразумева.

Кориштење сигурносне копије на мрежи не би требало да захтијева од вас да назовете резидентног ИТ генија. Најбоље је ако су услуге једноставне за употребу. Израда сигурносних копија према врсти датотеке и непосредан и интуитиван клијент представљају значајке које то помажу.

Резервне копије обично захтевају дуго времена да се доврше, али постојање стабилне и брзе везе чини мање бола. Наравно, то не зависи од саме инфраструктуре неке услуге, већ од тога колико сте близу њених сервера..

1. Најбоља сигурносна копија за више рачунара: ИДриве

ИДриве живи свој дом у долини Сан Фернандо. Компанија је почела са радом 1995. године и то показује њено искуство. Освојила је место на нашој најбољој листи за упоређивање на мрежи.

Неограничена сигурносна копија уређаја је заштитни знак ИДР претплате, укључујући и рачунаре и екстерне чврсте дискове (ако је ваш фокус на дисковима, погледајте наш најбољи бацкуп на мрежи за чланак о спољним ХД-овима). Два плана одговарају резервним копијама за породице: лични планови од 2 ТБ и 5 ТБ. 2ТБ план вратиће вам мало више од 50 УСД годишње (без месечне претплате), док ће 5ТБ план коштати око 75 УСД.

Поред тога, добијате 2ТБ или 5ТБ (зависно од плана) простора за синхронизацију, што износи 4ТБ или 10ТБ стварног простора. Ако се одлучите да платите две године унапред, добићете додатни попуст. Да би тестирао услугу, ИДриве нуди бесплатни план са 5 ГБ резервног простора.

ИДриве шифрира ваше податке помоћу АЕС-овог 256-битног алгоритма у транзиту и у мировању. Ако желите приватну енкрипцију, морате је омогућити пре него што направите прву резервну копију. У супротном, ИДриве ће задржати кључ за дешифровање ваших података.

Изненађујуће је што ИДриве не нуди двофакторну аутентификацију поред ових финих безбедносних функција. Будући да вас није могуће заштитити ако неко украде вашу лозинку, морате да се уверите да је лозинка јака.

Центри података ИДриве-а бораве у САД-у. Они могу издржати катастрофе као што су земљотреси, поплаве и пожари. Аларми, сензори за надзор и кретање штите ваше податке од посаде попут Оцеан’с 11.

Будући да ИДриве не нуди неограничену израду резервних копија, с тим је компликованије. Мораћете да одаберете које датотеке желите да правите резервне копије на основу локације, јер нећете моћи да правите резервне копије према врсти датотеке. Плус, ИДриве има пуно опција подешавања, тако да ћете се морати навикнути на то. Све у свему, то не би требало представљати велику главобољу већини људи.

Остали разлози који нам се допадају Возим

ИДриве се не може хвалити својом брзином. Почетно учитавање траје неко време, али следеће су много брже захваљујући резервној копији на нивоу блока. Поред тога, постоји бесплатна курирска служба која вам може помоћи под називом ИДриве Екпресс. Такође можете да преузмете и преузимања.

Добивате да правите резервне копије неограничених рачунара за јефтино коришћење ИДриве-а. Омогућава вам добру сигурност и приватну енкрипцију. Двофакторска провјера идентитета недостаје и корисничко искуство би могло бити лакше, али то још увијек не уклања много од укупног квалитета услуге. Ако желите знати више о функцијама ИДриве-а, прочитајте наш ИДриве преглед.

2. СпидерОак ОНЕ

Ако желите да ваше датотеке буду сигурне и приватне, а истовремено можете да правите резервне копије неограничених рачунара, СпидерОак ОНЕ је услуга која вам је потребна. То нису све добре вести, јер је услуга скупа.

Први план нуди само 150 ГБ за 5 УСД месечно, а следећи нуди 400 ГБ за 9 УСД месечно. Та два не нуде велику вредност, али план од 2 ТБ за 12 долара месечно (129 долара годишње) је солидан посао. Услугу можете тестирати користећи 21-дневно бесплатно пробно раздобље пре него што се одлучите на претплату.

Сигурност је најважнија карактеристика за СпидерОак ОНЕ. Приватна енкрипција је подразумевана. Ниво шифровања је 256-битни АЕС, а датотеке се шифрују током транзита помоћу ССЛ-а. Двофакторска провјера идентитета је доступна ако вам хакери украду лозинку, мада тренутно само за наслијеђене купце (изгледа да СпидерОак ради неке надоградње).

СпидерОак не чува метаподатке ваших датотека у централној бази података. Уместо тога, локална база података на рачунару брине се за то.

Снажна сигурност штити ваше датотеке, али СпидерОак ОНЕ не користи лаган приступ својим центрима података. У стању су да издрже виртуелне и физичке нападе. Ни природне катастрофе нису проблем.

Већина клијената са радним површинама осећа се датирано и неспретно јер се фокусирају на корисност, а то важи и за СпидерОак. Веб интерфејс је сличан десктоп клијенту. Не можете на даљину да измените резервни план и нећете моћи да видите активност свог налога јер нема картицу куће. Апликација за паметне телефоне је такође ограничена у функционалности, али је једноставна за употребу.

Други разлози које волимо СпидерОак ОНЕ

СпидерОак има добру инфраструктуру која му помаже да постигне окретне брзине – око 1ГБ на сат, како тврде купци. С обзиром на друге услуге, то је у реду, а наши тестови су потврдили тврдњу.

Почетна резервна копија ће потрајати најмање неколико дана. Сигурносно копирање на нивоу блока ће вам помоћи након тога, а све би требало ићи глатко. Прочитајте више о услузи у нашем прегледу СпидерОак ОНЕ.

3. Зоолз Хоме

Зоолз је компанија са седиштем у Великој Британији која је започела 2010. године. Некада је радила само са хладњачом (заснованом на Амазон Глациер-у), али сада такође нуди и топло складиште. Можете користити Зоолз Хоме за прављење сигурносних копија неколико рачунара.

Породични план предвиђа 1ТБ резервног простора за пет корисника и пет рачунара. То ће вас коштати 39,95 долара годишње. Хеави план вам омогућава да направите резервне копије истог броја рачунара за исти број корисника, али вам даје 4ТБ резервног простора. Морате да плаћате 99,95 долара годишње да бисте користили тај план.

Зоолз је сервис са нултим знањем, тако да можете бити сигурни да нико неће читати ваше датотеке због приватне енкрипције. Ниво шифрирања је АЕС-256, што је у складу са осталим квалитетним услугама. Шифровање вам неће помоћи у случају украдених лозинки, али двофакторна аутентификација, коју Зоолз пружа, ће.

Зоолз Ревиев

Када правите резервне копије датотека, Зоолз добија њихова имена, као и имена директорија, у складу са својом политиком приватности. Зоолз бележи и вашу ИП адресу и остале личне податке. Зоолз наводи да те информације користи за услуге подршке, што је разумно.

Десктоп клијент Зоолз под називом Зоолз Интеллигент доступан је за Виндовс и Мац. Процес израде резервних копија је у већини случајева једноставан. Морат ћете „паметно одабрати“ или ручно одабрати садржај за сигурносно копирање и то га чини сложенијим од услуга попут Царбоните или ЦрасхПлан.

Постоји моћан веб клијент који вам помаже да управљате својим налогом. На почетној страници ће бити приказани подаци о активним корисницима и серверима, колико је спремљено топло и хладно и остале опште статистике.

Можете приступити резервној копији на телефону помоћу апликације за Андроид или иОС. Апликација је атрактивна и свестрана. Омогућиће вам да правите сигурносне копије датотека (докумената, видео записа, контаката и тако даље) са свог телефона.

Остали разлози код којих волимо Зоолз Хоме

Сервис се интегрише са Амазоном С3 и то му помаже да постигне добре брзине. Има сервере у Сједињеним Државама, Великој Британији и Аустралији. Израда сигурносне копије датотека користи алгоритме за пријенос на нивоу блока. Да бисте видели више детаља о учинку услуге, прочитајте рецензију Зоолз Хоме.

4. Ацронис Труе Имаге 2018

Ацронис Труе Имаге 2018 је најновије издање компаније Ацронис које послује од 2003. године. Овакав дугогодишњи успех чини добро искуство и то се показује и у његовом производу.

Можете купити животни план, али он има неколико упозорења, па вам препоручујемо да добијете месечни план. Напредне и премиум претплате ограничавају број рачунара на којима можете резервно копирати на пет.

Адванцед кошта 4,16 УСД месечно (или 49,99 УСД годишње) за 250 ГБ. Премиум ће вас коштати 8,33 УСД месечно (99,99 УСД годишње) за 1ТБ. Ако платите за повећање величине складишта, добићете га по сниженој цени. То исто важи и за број рачунара (до пет).

Ацронис користи АЕС 256-битни ниво енкрипције. ТЛС / ССЛ штити ваше податке приликом преноса. Ту је и нова функција компаније Ацронис под називом Ацронис Ацтиве Протецтион, која вам помаже у борби против напада рансомваре-ом. Ако не успе, можете се ослонити на верзију да бисте преузели датотеке. Нема двофакторне аутентификације.

Можете шифровати датотеке пре него што их пошаљете на Ацронисове сервере. Процес захтева да унесете лозинку, коју знате само ви. Датотеке ће остати шифроване у облаку док их не дешифрујете. Због тога је Ацронис Труе Имаге нула знања.

Ацронис чува податке на више сервера у својим центрима података. Они користе биометријско скенирање, кључне картице, патроле и надгледање да би осигурали сигурност ваших датотека. Природне катастрофе и пожари ствари су које не морате бринути, јер је инфраструктура отпорна на њих.

Десктоп клијент је једноставан за навигацију, али текст би требао бити већи. Ацронис вам даје могућност да направите сигурносну копију свега, уместо да одаберете одређене датотеке. Ово заузима више простора, али олакшава креирање резервног плана. Ако одлучите да то учините на тај начин, можете изузети датотеке које не желите да правите резервне копије. Обавијести су корисне и стално ће вас ажурирати.

Можете да користите мрежну командну таблу за извршавање ручних резервних копија и опоравак датотека. То га чини корисним за даљинско управљање. Интерфејс је јасан и неће вас збунити.

Остали разлози који воле Ацронис Труе Имаге 2018

Ацронис је брз за почетне резервне копије, за разлику од већине сервиса. То је један од разлога да затворите очи својим високим трошковима. Било је потребно само 15 минута да бисте направили сигурносну копију мапе од 1 ГБ.

Ако требате да ограничите пропусност, постоји опција за гас, или можете прелазити између “оптималне” и “максималне” брзине. Наши тестови користили су оптималну, али максималну, претпостављамо, постизање већих брзина. Ако желите да видите таблицу брзине и друге функције, прочитајте нашу рецензију Ацронис Труе Имаге 2018.

5. ЕлепхантДриве

ЕлепхантДриве је сигурносна копија, синхронизација и дељење датотека која пружа добру функционалност. Почео је да нуди резервне копије у облаку 2007.

Кориштењем бесплатног плана можете сигурносно копирати 2 ГБ података на до три уређаја. Није много, али омогућиће вам да тестирате услугу. За 9,95 УСД месечно можете повећати број уређаја на 10 и количину резервног простора на 1ТБ. Ако вам је потребно више, увек можете зарадити на Бизнис плану који вам пружа 2,5ТБ за 25 уређаја. То ће вас коштати 39,95 долара месечно.

ЕлептханДриве шифрује ваше датотеке коришћењем АЕС-256 битне енкрипције пре него што напусте уређај. 128-битни ССЛ штити их током преноса. ЕлепхантДриве задржава кључ за дешифровање датотека. Ако желите шифровање нулта знања, можете да поставите свој приватни кључ. Можете чак да се искључите из шифрирања како бисте убрзали израду сигурносних копија. Наравно, то не препоручујемо.

Нема двофакторне аутентификације, па се уверите да је лозинка јака. ЕлепхантДриве чува пуно ваших података, укључујући вашу лозинку, и то је забрињавајуће. Прочитајте политику приватности пре него што се одлучите за употребу ове услуге.

Лако је правити сигурносне копије датотека помоћу ЕлепхантДриве-а, јер датотеке можете само превући и бацити у фасциклу коју креирају, а затим причекати да се заврши преузимање. Оно што је чудно је то што можете да правите резервне копије мапа помоћу десктоп клијента, али не можете да их вратите. Мораћете да користите веб интерфејс.

Веб интерфејс је чист. Лако је пронаћи типична подешавања, али постоје сложене опције које ће вас задовољити ако сте техничар. Услуга је погодна за оне који желе да поставе резервну копију и забораве је. Обнављање је збуњујуће, јер морате да користите опцију „преузимања“ јер опција „обнављање“ не функционише..

Мобилна апликација ће правити резервне копије фотографија и контаката са вашег телефона, али то је све. Поред тога, можете приступити фотографијама, аудио и видео датотекама које сте похранили на мрежи.

Остали разлози који воле ЕлепхантДриве

ЕлепхантДриве је један од најбржих резервних сервиса. Оно што му недостаје је начин да надгледате свој трансфер. Ако постоје проблеми са преношењем, нећете моћи да видите шта се догађа. Постоји начин да ограничите пропусност коју ЕлепхантДриве користи ако сигурносна копија омета системске ресурсе.

ЕлепхантДриве преглед

Свиђа нам се што сервис пружа велике брзине, заједно са поступком израде резервних копија, али вредност би могла бити и боља. Спорна политика и грешке чине је још мање привлачном. Ако желите знати више о ЕлепхантДриве (посебно о њеним приватностима и пробама), прочитајте нашу рецензију ЕлепхантДриве..

Последње мисли

Лако је доћи до сигурносне копије на мрежи за више рачунара. Проналажење добре резервне копије није. Прва препрека је цена, јер правите резервне копије више уређаја. Наш најбољи избор, ИДриве, даје вам добру вредност, уз добру сигурност, приватно шифровање и могућност сигурносне копије неограничених уређаја. Ако желите нешто друго, потражите друге услуге на листи.

Слажете ли се са нашим изборима? Користите ли још нешто за израду сигурносних копија кућних рачунара? Нешто много боље? Јавите нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me