Најбоља сигурносна копија за непрофитне организације и невладине организације 2020: Сигурносна копија за бољи свијет

Сви знамо да је добро помоћи нашем колеги, али не договоримо се увек о најбољем начину за то. Тешко је на индивидуалном нивоу. Срећом, постоје непрофитне организације које нам помажу да пружимо, укључујући више од 1,5 милиона таквих организација у САД-у. У овом водичу Цлоудвардс.нет учинићемо свој део да им помогнемо да управљају режијским трошковима и издвојимо више средстава тамо где је потребно прегледавајући најбоље резервне копије на мрежи. услуге за непрофитне организације.


Такве организације раде са много новца и појединци, и обично је потребно да то све прате. То је једнако неиспричаним терабајтима података за заштиту. Чување свих тих података на тврдом диску може се чинити лако, али то није најсигурнија опција. Чврсти дискови могу да се сруше или не раде, а да не спомињемо поплаве, пожаре и друге катастрофе, могу довести до оштећења. ССД дискови су отпорнији на кварове, али склонији грешкама.

Зато препоручујемо коришћење резервне копије у облаку. Пре него што дођемо до избора између најбољих услуга резервних копија на мрежи, погледајмо критеријуме које смо користили.

Најбоља сигурносна копија за непрофитне организације 2020

Шта је најбоља подршка за непрофитне организације и невладине организације на мрежи

Пошто су непрофитне и невладине организације обично везане за новац, наш први критеријум ће бити вредност. Видећемо да можете да направите резервне копије терабајта података за мало новца. Што више планова сервис нуди, већа је његова флексибилност и шта добијате за цену. Такође преферирамо услуге које нуде попуст за непрофитне организације и НВО.

То што радите у овим организацијама не значи да сте чаробњак за ИТ. Зато ћемо размотрити колико је лако користити сигурносне копије на мрежи. Ако је корисничко искуство једноставно и привлачно, сматрамо да је то плус.

Не желите да се било ко завара са вашим подацима након што је у облаку. Погледаћемо како сервиси управљају сигурношћу. Увек постоји шифрирање и видећемо какву врсту користе, ако имају двофакторну аутентификацију и колико су безбедни њихови податковни центри. Такође волимо да видимо шифрирање нултих знања, јер то значи да нико не може да прочита ваше податке.

Израда сигурносних копија може дуго трајати, али не желимо да траје дуже него што би требало, тако да се стабилна веза увек цени. Стабилност се не односи само на инфраструктуру услуге, већ зависи и од тога колико сте близу сервера и вашег даватеља интернетских услуга..

Сада када знате наше критеријуме, наставимо са рангирањем. Започињемо с нашим најбољим избором, ИДриве.

1. Најбоља сигурносна копија за непрофитне организације и невладине организације: ИДриве

ИДриве постоји од 1995. године. Компанија поседује знање и знање. То је на врху наше поређења најбољих услуга резервних копија на мрежи.

Доступна су два лична плана: један са 2 ТБ и други са 5 ТБ резервног простора. Поред тога, добијате 2ТБ или 5ТБ простора за синхронизацију. Не можете плаћати месечно, морате се пријавити на једну или две године. Нуди неколико попуста. За своју прву годину, добијате попуст на његову стандардну цену од 69,50 УСД. Ако плаћате две године, попуст се продужава.

Непрофитне организације остварују попуст од 50% на цену за 2ТБ, што износи 34,75 УСД годишње. Постоји и бесплатни план од 5 ГБ који вам омогућава да испробате услугу пре него што се обавезите на дугорочну претплату.

Користећи ИДриве, мораћете да управљате резервном копијом, за разлику од неограничених сервиса који резервно копирају све. То не значи једноставно корисничко искуство. Будући да постоји много опција, можда ће требати неко време да се навикнемо (корисници енергије неће имати ништа против). Међутим, након што је постављен, резервни план може се изводити у позадини. Просечни корисник не би требао имати проблема.

ИДриве шифрира ваше податке АЕС 256-битним алгоритмом у мировању и у транзиту. Такође може да дешифрује ваше податке јер се подразумевано држи на вашем кључу, али можете га и задржати ако желите. Да бисте то учинили, мораћете да омогућите приватно шифровање пре него што направите прву резервну копију.

Двофакторна аутентификација није доступна да би вас заштитила ако неко украде вашу лозинку. Проверите да ли имате јаку лозинку да бисте то избегли.

Сигурни центри података у Сједињеним Државама садрже ИДриве-ове сервере. Дата центри су ојачани против природних катастрофа и пожара. Употребљавају надзор, аларме и сензоре кретања како би се спречио упад.

Остали разлози зашто нам се свиђа ИДриве

Желели бисмо да видимо боље брзине при почетним отпремањима, али, у стварности, они могу потрајати. Срећом, постоји курирска служба која помаже под називом ИДриве Екпресс. Можете га користити и за преузимања.

ИДриве је јефтин ако узмете у обзир огроман непрофитни попуст. Можете направити сигурносну копију неограничених уређаја и она користи приватну енкрипцију за заштиту ваших података. Ипак, не пружа двофакторну аутентификацију нити је једноставан за употребу. Све у свему, довољно је да га поставимо на прво место у нашој ранг листи. Ако вас је овај мини преглед заинтересирао, можете прочитати више у нашој цјеловитој рецензији ИДриве.

2. СпидерОак ОНЕ

СпидерОак ОНЕ је врхунски сервис за оне који желе да сачувају своје досијее од корупције, крађе и знатижељних очију.

Услуга није јефтина, али постоји попуст за СпидерОак ОНЕ планове ако СпидерОак користите за непрофитне или академске институције. Постоји више планова, што пружа флексибилност и 21-дневно бесплатно пробно време.

Најјефтинији план нуди 5 ГБ за 5 УСД месечно, следећи нуди 400 ГБ за 9 УСД месечно, затим постоји 2ТБ план за 12 УСД месечно и 5ТБ план који кошта 25 УСД месечно. Постоји мали попуст ако плаћате током године.

Десктоп клијент се осећа неспретно и са датумом. Већина их ради због своје фокусираности на корисност. Веб интерфејс СпидерОак је функционалност слична десктоп клијенту. Не можете да измените резервни план на даљину и да нема кућног приказа који приказује активност налога. Апликација за паметне телефоне ограничена је у функционалности, али је лака за употребу.

Приватно шифровање је подразумевано за СпидерОак ОНЕ. Ниво шифровања је АЕС 256-битни, а датотеке се шифрују у транзиту са ССЛ-ом. Компанија не чува ваше метаподатке у њиховој бази података, већ их оставља на рачунару. Доступна је и двофакторска аутентификација.

Иако су датотеке шифриране и приватне, СпидерОак и даље има центре података који су заштићени од виртуалних и физичких уљеза. Такође могу да издрже природне катастрофе.

Други разлози зашто волимо СпидерОак ОНЕ

Не постоји сервис за бацкуп или враћање путем курира, али СпидерОак има добру инфраструктуру. Према речима купаца СпидерОак-а, резервно копирање траје један сат по 1 ГБ. Што се тиче мрежних резервних услуга, то је у реду. Наши тестови су потврдили њихову тврдњу. Почетне резервне копије трајат ће најмање неколико дана. Након тога, све би требало да ради брже због резервне копије на нивоу блока.

СпидерОак ОНЕ није најбољи избор за сваког корисника, али је добар избор захваљујући приватној енкрипцији, доброј брзини и непрофитном попусту. Ако желите матице и вијке, погледајте нашу СпидерОак ОНЕ рецензију.

3. ЦрасхПлан

ЦрасхПлан нема личне планове, јер се повукао са потрошачког тржишта у августу 2017. Међутим, његов мали пословни план је јефтин и представља добро улагање с обзиром на друге карактеристике које услуга нуди.

Добијате неограничену резервну копију за рачунар по цени од 10 УСД, која се наплаћује месечно, тако да можете отказати у било којем тренутку (за разлику од ИДриве-а, погледајте чланак за поређење). ЦрасхПлан вам даје могућност сигурносне копије неограничених спољашњих дискова. Цена није сјајна у поређењу с другим услугама, али је далеко од најгорег. Нема попуста за непрофитне организације.

Инсталација и пријава клијента трају неколико минута. Нећете имати проблема са клијентом, али подешавање резервне копије може бити једноставније. Не постоји начин да правите резервне копије на основу типа, мораћете да то урадите ручно, иако је неограничено резервно копирање.

Десктоп клијент је интуитиван и једноставан за навигацију. Ако требате да надгледате резервне копије, веб интерфејс би требало да функционише. Можете га користити за провјеру корисничких статистика и надгледање обнављања датотека.

ЦрасхПлан вам омогућава шифровање од краја до краја као и у мировању. Ниво АЕС-а који се користи је 256-битни. ЦрасхПлан ће се задржати на вашим кључевима за шифровање, али можете омогућити приватну енкрипцију. Без обзира на то, изаберите јаку лозинку јер не постоји двофакторска аутентификација. Доступна је верзија за помоћ против рансомвареа.

Остали разлози зашто волимо ЦрасхПлан

Не свиђа нам се много више јер ЦрасхПлан се не понаша добро у одељењу за брзину. Можете онемогућити неке процесе које користи током прављења резервних копија датотека, али ми их не препоручујемо. Наши тестови говоре да бисте могли отпремати око 10 ГБ дневно.

Резервно копирање рачунара за 10 долара је добра ствар. Сигурност је такође на нивоу. Ако немате ништа против спорије брзине, ЦрасхПлан би могао бити добар избор за вас. Прочитајте више о његовим карактеристикама у нашем темељном прегледу ЦрасхПлан-а

4. Безбедни карбонит

Царбоните нуди неограничено складиштење, али нуди три плана уместо једног. Басиц је најјефтинија са 72 долара годишње. Плус кошта 112 долара, али укључује спољну сигурносну копију ХДД-а и аутоматски видео. Приме додаје курирску службу за 150 долара. Међутим, ти планови не нуде попуст.

Невладине организације добијају 10% попуста на Царбоните Сафе Бацкуп Про план, што је план који циља мале компаније. За 287,99 УСД годишње, добићете 250 ГБ резервне копије у облаку и моћи ћете да правите резервне копије неограничених рачунара. Ако се претплатите унапред две године, добијате додатни попуст од 5 процената. Ако се претплатите на три године, добићете 10 посто.

Рад са карбонитом је једноставан. Десктоп клијент (за Виндовс или мацОС) је лако инсталирати. За покретање сигурносне копије морате извршити само један корак, јер је већина процеса аутоматизована. Царбоните чак олакшава проверу статуса ваших датотека нудећи шифре у боји.

Постоји и веб клијент који можете да користите за проверу статуса резервне копије, управљање налогом и приступ датотекама. Царбоните Мобиле омогућава вам да радите те операције на Андроиду или иОС-у. Интерфејс је минималан. То мислимо на добар начин, јер није запетљан.

Карбонит ће заштитити податке похрањене на својим серверима користећи 128-битну АЕС енкрипцију. Задржаће вас кључ за шифровање, али можете да омогућите приватну енкрипцију. Ако га омогућите, Царбоните ће надоградити ниво шифровања на 256-битни АЕС. Карбонит захтева да направите јаку лозинку. Ако неко успе да га пробије, две фактор аутентификација је ту да вам помогне.

Остали разлози зашто волимо карбонит

Нема много више јер поступак прављења резервних копија карбоната није брз, за ​​разлику од неких његових конкурената. Ако вас занима више информација, упутите се на наш детаљни преглед карбонита.

5. ЦлоудБерри сигурносна копија

За разлику од редовне резервне копије на мрежи, ЦлоудБерри Бацкуп не укључује пакет простора за складиштење података и неће чувати датотеке. Функционира више као надзорна плоча која вам помаже да управљате резервним плановима на другим облачним платформама. У техничком смислу, то се зове Инфраструцтуре-ас-а-Сервице, или ИааС. Ако требате да управљате више рачунара и сервера, ЦлоудБерри би могао бити најбоље решење за вас.

ЦлоудБерри се наплаћује другачије јер није укључено складиште. Морате да купите једнократну лиценцу и платите за резервну копију по избору. На пример, мораћете да плаћате 5,57 долара месечно за 250 ГБ на Амазону С3. Ми препоручујемо Васаби као јефтин и скалабилан (0,0039 УСД по смештеном ГБ и 0,04 УСД по преузетом ГБ).

Постоји много за подесити како бисте направили резервне копије са ЦлоудБерри-ом. Све рачуне за складиштење у облаку морате додати појединачно (можете бирати између 65 одредишта складиштења). Постоји много могућности избора и то може бити застрашујуће.

Веб приступ подржава само Амазон С3 и ваш рачунар мора да делује као домаћин када се покреће ЦлоудБерри Бацкуп. Посао се обавља, али не пружа много функција. Не постоји апликација за мобилне уређаје и то је разумљиво с обзиром на то колико провајдера ЦлоудБерри може да се повеже.

Можете да појачате ЦлоудБерри безбедност, мада шта можете постићи зависи од партнера за складиштење података. ЦлоудБерри користи ССЛ током транспорта, али шифрирање на страни извора и мировање зависи од провајдера.

Са правим партнером ЦлоудБерри подржава до 256-битни АЕС на страни клијента. Многе резервне компаније подржавају шифровање само на страни сервера, што значи да не контролишете шифрирани кључ и свако ко може да прочита ваше податке. Зато кодирање ЦлоудБерри-а на страни клијента може бити велика помоћ. Само пазите да не изгубите лозинку јер нико не може да је преузме уместо вас.

Други разлози зашто нам се свиђа ЦлоудБерри сигурносна копија

Будући да преносите резервне копије на услуге трећих произвођача, тестирање брзине ЦлоудБерри-а није могуће. Наши тестови су показали добре резултате, али рађени су у најбољем сценарију. ЦлоудБерри не подржава шифровање и компримирање што би успорило процес код наших одабраних услуга.

ЦлоудБерри се разликује од класичних интернетских сигурносних копија. То је јефтино и скалабилно, али није лако за кориснике који нису заљубљени у ИТ. Иако није за све, ипак успева да уради оно за што је и створен.

Последње мисли

Нема много услуга које се баве непрофитним организацијама, али има их неколико за избор. Одабиром правог можете направити велику разлику у свакодневном раду, а да не спомињемо утицај на ваше финансије. Сматрамо да би ИДриве требао бити ваш главни избор, јер нуди огроман попуст, неограничен број рачунара и приватну енкрипцију.

ЦрасхПлан и СпидерОак ОНЕ су поуздане замене, док последња два треба узети у обзир само ако вам се свиђају њихове специфичне карактеристике.

Шта ви мислите о нашим изборима? Да ли знате неку другу услугу која нуди попуст за непрофитне организације? Јавите нам у коментарима. Хвала вам за читање.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me