Најбоља резервна копија на мрежи за Аустралију 2020

Аустралија је земља високог животног стандарда, главни град, огромне пустиње и дуге плаже познате по сурфању. Међутим, место је далеко од остатка света, а већина резервних сервера је такође далеко од њега. Како то значи и спорије брзине израде резервних копија, одабрали смо најбољу сигурносну копију на мрежи за Аустралију, а Ацронис Труе Имаге је заузео прво место захваљујући серверу у близини.


Стварање резервне копије је паметно јер ваш чврсти диск није поуздан и ваши подаци могу бити изгубљени због квара или пада. Софтвер за опоравак података може вам помоћи, али то није сигурно, и не бисте се требали ослањати на чврсте управљачке програме јер, упркос стопи отказа мањој од једног процента, доживе више грешака.

Прво прављење резервних копија података може потрајати. Да бисте то ублажили, требало би да користите брзу услугу и део те једначине је да имате тачку сервера која вам је што ближе. У супротном, веза може да прекине или прекине.

Саставили смо нашу листу одабиром услуга из наших најбољих резервних копија облака, али имамо и чланак са најбољим складиштем у облаку за Аустралију. Ако нисте сигурни шта вам треба, прочитајте разлику. Пре него што почнемо, прођимо наше критеријуме за прављење ове листе.

Најбоља резервна копија на мрежи за Аустралију 2020

Шта је најбоља израда сигурносних копија на мрежи у Аустралији

Локација сервера је од највеће важности, али брзина ваше везе зависиће и од вашег добављача интернетских услуга и интернетске сигурносне копије. Најбоље је ако вам сервис омогућава подешавање поставки преноса, брзине гаса, повећање броја резервних нити за повећање брзина и користи алгоритам преноса на нивоу блока, што је велика помоћ након почетне резервне копије.

Сигурност у облаку је такође важна, посебно у Аустралији, где је законито да влада њушка и гледа метаподатке (прочитајте више о томе у нашем најбољем делу ВПН-а за Аустралију). Приватно, крајње шифровање је најбоља мера за спречавање владе да то учини, али сервис би такође требало да има двофакторну аутентификацију како би зауставио хакере који желе да вам упропасте дан.

Плаћање за те карактеристике не би требало да подразумева одлазак у позајмљивање морских паса. Услуга би требала бити добра вриједност, нудећи више простора за похрану јефтиније. Што више планова има, веће су вам шансе да пронађете онај који испуњава тај услов. Бесплатни план или пробно тестирање такође је одличан начин за тестирање услуге.

Све ово требало би бити препуно угодног и непосредног корисничког искуства, а не компјутерска ноћна мора. Сучеље клијената би требало да буде пријатно оку и требало би да раде на већини, ако не и на свим оперативним системима.

1. Најбоља израда сигурносних копија на мрежи у Аустралији: Ацронис Труе Имаге 2018

Ацронис је отворен 2003. године, тако да је древни у ИТ погледу. Има сервер који се налази у Аустралији, што је велики фактор да Ацронис Труе Имаге 2018 достигне веће брзине при почетним резервним копијама него већина других сервиса. Израда резервне копије и опоравка мапе од 1 ГБ трајала је само 15 минута. Користили смо „оптимално“ подешавање за преузимање, али постоји и „максимално“, то је вероватно још брже.

Ацронис-Труе-Имаге-Бацкуп-Сетуп-Слидер1
© Цлоудвардс.нет

Ацронис-Труе-Имаге-Дестинатион-Слидер2
© Цлоудвардс.нет

Ацронис-Труе-Имаге-Ацтиве-Протецт-Слидер3
© Цлоудвардс.нет

Ацронис-Труе-Имаге-Сеттингс-Слидер4
© Цлоудвардс.нет

Ацронис-Труе-Имаге-Тоолс-Слидер5
© Цлоудвардс.нет

Претходна

Следећи

Ацронис користи 256-битни АЕС за шифрирање ваших датотека пре преноса, а ТЛС / ССЛ протокол штити их у транзиту. Шифровање захтева да користите лозинку и, будући да то само ви знате, Ацронис је знање без нуле. Не постоји двофакторна аутентификација која би вам помогла ако изгубите лозинку. Услуга користи Ацронис Ацтиве Протецтион и за борбу против рачуна.

Дата центри користе кључне картице, патроле, биометријско скенирање и надзор како би спречили уљезе да дођу до ваших података, а објекти су направљени да издрже природне катастрофе и пожаре..

Остали разлози који воле Ацронис Труе Имаге 2018

Ацронис вам нуди могућност куповине животног плана, али, пошто постоје упозорења, не можемо га препоручити. Боље је да бирате између два годишња плана: Напредни и Премиум.

Адванцед вам пружа 250ГБ резервног простора за 49,99 УСД или 500 ГБ за 69,99 УСД. Премиум почиње од 1ТБ за 99,99 УСД и завршава на 5ТБ за $ 259,95. Можете повећати број рачунара које желите да направите резервне копије, као и резервни простор, али то ће вас коштати додатно годишње.

Коришћење десктоп клијента је једноставно и интуитивно. У менију са леве стране јасно је како се кретати по апликацији. Ацронис вам омогућава да правите резервне копије према врсти датотеке, уместо да одаберете одређене датотеке. То заузима више простора, али чини стварање резервног плана много једноставнијим. Ако је потребно, можете изузети датотеке које не желите да правите резервне копије да бисте уштедели простор.

Ацронис има пристојне цене, али не нуди много простора за складиштење. Омогућава вам шифровање нуле знања и брзу израду сигурносних копија, што га чини савршеним избором. Ако желите да сазнате више, прочитајте нашу рецензију Ацронис Труе Имаге 2018.

2. ЦрасхПлан за мала предузећа

Иако је ЦрасхПлан престао са радом на потрошачком тржишту 2017. године, његов план малих предузећа је јефтин и добар за личне кориснике, посебно оне којима је потребно неограничено складиштење.

Представник компаније нам је потврдио да има сервер у Сиднеју, што је одлично за аустралијске кориснике. Ипак, прављење сигурносних копија није брзо. Можете да повећате брзину онемогућавањем процеса компресије, шифровања и дедупликације, али не препоручујемо вам да то урадите.

ЦрасхПланСмаллБусинесс.Версионинг

Ако сигурносна копија превише узима ресурсе вашег система, можете је угасити. Након што се изврши почетна израда сигурносних копија, а то може потрајати, копирање на нивоу блока ће убрзати будуће сигурносне копије.

ЦрасхПлан вам пружа 256-битну АЕС енкрипцију, која скенира ваше датотеке пре преноса, 128-битна АЕС их штити у транзиту. Услуга подразумевано задржава ваш кључ, што значи да може да ресетује вашу лозинку ако је изгубите. Дозвола је што такође омогућава неовлаштеном запосленом да прегледа ваше податке. Можете да задржите свој кључ да бисте то избегли.

Остали разлози који воле ЦрасхПлан за мала предузећа

За 10 долара месечно добијате неограничену резервну копију за један рачунар. Будући да је месечна претплата, можете је отказати у било којем тренутку, за разлику од многих сервиса. Кошта двоструко више од Бацкблазе-а који има сервере у Сједињеним Државама, али то је још увек добар посао. За више поређења између њих, прочитајте ЦрасхПлан и Бацкблазе. Пре него што га купите, користите 30-дневно бесплатно пробно пуштање гума.

Нећете имати проблема са инсталирањем клијента за радне површине јер је то лако и брзо. Употреба је без напора, али рад сигурносне копије могао би бити једноставнији. Не можете да правите резервне копије на основу врсте датотеке, тако да ћете морати ручно да означите мапе и датотеке које желите да резервно копирате, упркос томе што имате неограничен простор.

Иако је сервис далеко од савршеног – недостаје двофакторна аутентификација, није брз и не ствара резервне копије према врсти датотеке – нуди добру вредност, неограничено резервно копирање, добру сигурност и сервер у Аустралији. Све што је довољно за то да заузме друго место.

Имајте на уму, међутим, да неки стари коментари корисника говоре о његовој слабој поузданости и грубим прелазима између планова. Да бисте сазнали више, прочитајте нашу ЦрасхПлан рецензију.

3. БигМИНД Почетна

БигМИНД Хоме је интернетска копија резервних копија исте компаније која је креирала Зоолз Хоме Цлоуд Бацкуп. Услуге су на више начина сличне, али БигМИНД Хоме укључује нове карактеристике, којих недостаје.

Оно што је најважније, услуга одржава присуство у Аустралији. Очекујте, међутим, брзе датотеке и споро преношење, јер БигМИНД користи Амазон Глациер, хладно складиште дизајнирано за дугорочно архивирање, за резервне копије. Ако вас то заинтригира, прочитајте нашу рецензију Амазон глечера. Просечно време за пренос гигабајта података требало би да буде око 30 минута.

БигМИНД Десктоп Дасхбоард

Опције повезивања БигМИНД

БигМИНД Смарт Селецтион

БигМИНД Бацкуп Сцхедуле

БигМИНД Онлине Екплоре Филес

Претходна

Следећи

Датотеке на серверима су шифроване 256-битним АЕС-ом. БигМИНД ће подразумевано управљати вашим кључем за шифровање. Да бисте то избегли, можете се одлучити за приватно шифровање током постављања резервног плана, али то не можете накнадно. Компензација је у томе што БигМИНД неће моћи да преузме вашу лозинку. Датотеке су заштићене ССЛ протоколом у транзиту, али, што је необично, то морају да омогуће.

За разлику од Зоолз Хоме-а, БигМИНД има двофакторну аутентификацију, што је лепо побољшање.

Други разлози које волимо БигМИНД

БигМИНД-ов лични план кошта 2,99 долара месечно, ако се плати годину дана унапред и даје вам једва 100 ГБ резервног простора за једног корисника и до три рачунара. Породични план нуди 500 ГБ простора за складиштење који можете да делите са до два друга на девет рачунара и шест мобилних уређаја, али то вероватно није довољно простора за толико много људи. То је 6,99 долара месечно.

Фамили Плус обезбеђује јаких 1ТБ за 12,99 УСД, што је далеко од најбољег новца за ту количину простора. Можете да га делите са четири додатна корисника на 15 рачунара и неограниченим мобилним уређајима.

Десктоп клијент за Виндовс и мацОС је од помоћи јер показује информације попут тренутног статуса сигурносне копије, када је била последња сигурносна копија, колико датотека је резервних копија и колико их чека на јасан и атрактиван начин.

Веб интерфејс је шаролик и пружа вам категорије датотека и уређаја, тако да можете лако да прегледате садржај који сте послали у облак. На контролној табли можете видети колико је уређаја повезано на БигМИНД, а колико резервних копија. Постоји графикон који приказује и ваше резервне активности током времена, и пита дијаграм који вам даје преглед врста датотека.

Ако желите да приступите датотекама у покрету, можете да користите Андроид или иОС апликацију. Да бисте сазнали више о једноставности коришћења и новим функцијама БигМИНД-а, прочитајте нашу БигМИНД рецензију.

4. Карбонит

Царбоните, једна од старијих услуга на тржишту, сарађује са управљаним пружаоцима услуга у Аустралији. Ипак, почетни поступак израде резервних копија неће бити брз и не приближава се конкурентима као што су Ацронис и БигМИНД. Након почетног прављења сигурносних копија, датотеке ће се преносити много брже, захваљујући копирању на нивоу блока.

Услуга осигурава податке на својим серверима 128-битном АЕС енкрипцијом и чува ваш кључ, али ако омогућите приватну енкрипцију, пребацит ће се на АЕС 256-битни и задржаћете кључ. У том случају нећете моћи да ресетујете лозинку. Карбонит захтева од вас да га учините јаким, и пружа двофакторну аутентификацију како би вас заштитио ако га неко украде.

Остали разлози који волимо карбонит

Постоје три плана за неограничено складиштење: Басиц, Плус и Приме. Основни кошта 72 долара годишње и пружа неограничене резервне копије са голим костима. Најпопуларнији план Плус додаје резервне копије спољног диска и аутоматско прављење сигурносних копија за 112 долара годишње. Приме ће то појачати услугом опоравка курирске услуге за 150 долара годишње.

Пре него што се одлучите за плаћање тих цена, искористите 15-дневно бесплатно пробно време. Ако одлучите да је карбонит за вас, имајте на уму да ћете добити 5% попуста ако плаћате две године унапред или 10 процената ако платите три.

Почетна страница за преглед карбонита

Рад са карбонитом није мучно искуство. Десктоп клијент је једноставан и лаган за инсталирање. Постоји само један корак који морате обавити да покренете прављење резервних копија јер је већина процеса аутоматизована.

Провера статуса датотека за време отпреме је такође лако, јер их карбонитна боја кодира. Међутим, неке датотеке и екстензије су искључене, зато потражите списак на веб локацији Царбоните да бисте били сигурни да ради оно што вам је потребно. Да бисте сазнали више о услузи, прочитајте нашу рецензију карбонита.

5. ЦлоудБерри сигурносна копија са ОнеДриве фор Бусинесс

Мицрософтов ОнеДриве (прочитајте наш преглед услуге ОнеДриве фор Бусинесс) има два сервера у Аустралији и његове брзине су веће од просечних. Наши тестови су показали да вам треба око 35 минута да пребаците тестну мапу од 5 ГБ, што није мали подвиг. Поред тога, ОнеДриве фор Бусинесс један је од наших најбољих ЕФСС сервиса и не може копирати ваше податке. Ту долази ЦлоудБерри Бацкуп.

За разлику од стандардне резервне копије на мрежи, ЦлоудБерри Бацкуп не пружа вам простор за складиштење и неће складиштити ваше датотеке. То је више као контролни центар који вам помаже да управљате резервним плановима за друге услуге складиштења у облаку. Ако желите да имате већу контролу над резервним решењем, ЦлоудБерри Бацкуп је намењен вама.

ЦлоудБерри-Бацкуп-Планови-Слидер1
© Цлоудвардс.нет

ЦлоудБерри-Цлоуд-Стораге-Слидер2
© Цлоудвардс.нет

ЦлоудБерри-Бацкуп-Моде-Слидер3
© Цлоудвардс.нет

ЦлоудБерри-Бацкуп-Соурце-Слидер4
© Цлоудвардс.нет

ЦлоудБерри-Бацкуп-Распоред-Слидер5
© Цлоудвардс.нет

Претходна

Следећи

Имајте на уму да не подржава енкрипцију или компресију за ОнеДриве, што знатно убрзава трансфере.

Можете подесити и пооштрити безбедност ЦлоудБерри Бацкупа, али, на крају, зависи и од партнерске услуге. ССЛ је омогућен у транзиту, али енкрипција у мировању зависи од провајдера. Ако сте ОнеДриве пословни клијент, имаћете користи од АЕС 256-битног енкрипције – ЦлоудБерри га подржава – али ако нисте, ОнеДриве неће шифровати ваше датотеке у мировању.

Остали разлози нам се свиђа Цлоудберри Бацкуп помоћу ОнеДриве-а

Будући да ЦлоудБерри не укључује складиштење, постоји само једнократна накнада за лиценцу, иако ћете морати да платите за партнерску услугу по вашем избору. Интегрисање ЦлоудБерри сигурносне копије са другим складиштима може бити тешко за маинстреам кориснике и његова једноставна употреба зависи од тога колико волите ИТ. Да бисте сазнали више о услузи, прочитајте нашу рецензију ЦлоудБерри сигурносне копије.

Последње мисли

Бацкуп Довн Ундер постао је лакши захваљујући услугама које имају центре података у Аустралији или, барем, региону. Одабир једног од њих помоћи ће вам да постигнете боље брзине, а ако то значи да можете избећи услуге које складиште податке у Сједињеним Државама, где агенције могу прегледати ваше податке, још боље.

Ацронис је лидер због своје брзине, цене и приватног шифровања. И остале су услуге одрживе. ЦрасхПлан и Царбоните нуде неограничено складиштење и нешто јефтиније планове, док БигМИНД нуди нове функције. ЦлоудБерри Бацкуп и ОнеДриве комбинација резервисани су за ентузијасте.

Шта мислите о нашем избору? Да ли користите другу услугу погодну за Аустралију? Јавите нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map