Како направити сигурносну копију друштвених медија у 2020. години

За боље или горе, наши се животи врте око ажурирања статуса. Што више времена проведете користећи друштвене мреже, више података прикупљате. Иако Фацебоок може користити своје податке за те податке, вероватно ће имати користи и за вас. У овом чланку показаћемо вам како да правите резервне копије друштвених медија како се ваши подаци никада не би изгубили у измени.


Пре неколико година било је много алата за управљање овим процесом. Све-у-једном алати попут Фростбок-а, Бацкупифи-а и СоциалСафе-а били су популарни, способни за управљање више платформи друштвених медија, израду резервних копија Фацебоок, Инстаграм, Твиттер, ЛинкедИн, Пинтерест и других сервиса. Било је и много самосталних алата.

Скоро сви су се затворили. Тешко је рећи зашто. Многи људи се не труде да праве резервне копије података на друштвеним мрежама, док већина сервиса друштвених медија сада дозвољава директно преузимање резервних датотека.

Описаћемо кораке за касније преузимање резервних датотека. Будући да ручне сигурносне копије могу представљати бол и, чак и ако преузмете архиве са друштвених медија, и даље бисте их требали осигурати у облаку, прво ћемо погледати три фаворита Цлоудвардс.нет способна за резервно копирање на Фацебооку и Инстаграму: пЦлоуд, Ацронис Труе Имаге и ИДриве.

Цлоуд Бацкуп за друштвене медије

Само неколицина пружатеља услуга складиштења у облаку и мрежних сигурносних копија укључују сигурносне копије на друштвеним мрежама и то само за Фацебоок и Твиттер, али употребом једног од ових алата може вам уштедјети вријеме. Поред тога што нуде погодности попут десктоп и мобилних копија, они нуде синхронизацију и дељење.

Постоји разлика између складишта у облаку и сигурносне копије на мрежи које је важно да схватите. Међутим, што се тиче сигурносних копија на друштвеним мрежама, они раде на мање-више исти начин, копирајући фотографије, видео записе и, повремено, друге информације.

За потпуни преглед добављача обе врсте, имамо водиче за најбоље складиште у облаку и најбоље добављаче сигурносних копија на мрежи. За резервне копије на друштвеним мрежама најбоље су уложене услуге у наставку.

ИДриве: Фацебоок, Инстаграм

ИДриве је један од најсвестранијих сервиса за бацкуп на мрежи. Једна претплата покрива неограничен број рачунара, а ИДриве обезбеђује сигурносне копије смартфона, које мало ког пружалаца услуга укључује. Израда сигурносних копија на друштвеним медијима за Фацебоок и Инстаграм само је глазура.

ИДриве.СцхедулеБацкуп

За Фацебоок и Инстаграм, ИДриве штити фотографије и видео записе чувањем копија на својим цлоуд серверима. Лични албуми и медији на којима сте обележени укључују се у резервну копију, што може бити корисно јер добијање неозначених и непотврђених значи да ћете изгубити приступ том садржају.

ИДриве.ИнстаграмБацкуп

Израда резервне копије је аутоматска и инкрементална, па се додају само медији откад копирате последњу копију. Ово штеди вријеме и ширину појаса. Сигурносне копије морате извршити ручно. То се може учинити преко веб интерфејса ИДриве или са вашег Андроид или иОС уређаја.

Приступачне претплате су још један разлог да одаберете ИДриве. Можете добити 2ТБ резервне копије за нешто више од 50 УСД месечно или 5ТБ за нешто више од 75 УСД. Или би требало бити довољно простора за складиштење ваших друштвених медија, десктоп и паметних телефона. Постоји и бесплатни план од 5 ГБ.

За више информација, укључујући функције попут синхронизације датотека и дељења, прочитајте наш ИДриве преглед.

Ацронис Труе Имаге: Фацебоок, Инстаграм

Иако ИДриве изгледа сјајно на папиру, може бити страшно спор. Ривал Ацронис Труе Имаге пружа брже прављење сигурносних копија захваљујући већој мрежи сервера. Такође може да направи резервне копије Фацебоока и Инстаграма, и то чини свеобухватније од ИДриве-а.

ТруеИмаге.БацкупФацебоок

Поред фотографија и видео записа на Фејсбуку, Труе Имаге чува поруке, контакте и лајкове. На Инстаграму се спремају све фотографије, број лајкова, тагова и коментара за сваки пост.

ТруеИмаге.ФацебоокВхатТоБацкуп

Труе Имаге непрекидно ствара резервне копије обе платформе. То значи да не морате ручно покретати резервне копије својих друштвених медија као што је то случај са ИДриве-ом. Резервне копије су инкременталне, па се копирају само подаци који још нису сачувани.

ТруеИмаге.ФацебоокРецовери

Ако се ваш Фацебоок или Инстаграм профил избрише, Ацронис Труе Имаге чак може вратити резервни садржај на нови профил.

Сви се подаци шифрирају у мировању у Ацронис Бацкуп Цлоуд-у користећи 256-битни АЕС. За већу приватност доступна је опција за приватно, крајње шифрирање. Као што је наведено у прегледу Ацронис Труе Имаге, то морате поставити пре него што покренете резервну копију.

Можете да направите резервну копију Фацебоока или Инстаграма са веб странице Труе Имаге или свог паметног телефона. Попут ИДриве-а, Труе Имаге сврстао се међу најбоље сигурносно копирање на мрежи за мобилне уређаје, са Андроид и иОС апликацијама које могу заштитити контакте, фотографије, видео записе и текстуалне поруке.

Једини разлог да се не узме у обзир Труе Имаге овер ИДриве за резервне копије на друштвеним мрежама је тај што је цена већа. Кошта 50 долара годишње за 250 ГБ резервне копије, отприлике исту цијену као и 2ТБ ИДриве сигурносне копије. Не постоји бесплатан план Ацронис Труе Имаге, али можете да испробате услугу 30 дана пре него што донесете одлуку.

пЦлоуд: Фацебоок, Инстаграм

пЦлоуд је услуга складиштења у облаку која се сврстава међу најбоље доступне Дропбок алтернативе које нуде сличне карактеристике и бољу сигурност захваљујући додатку шифрирања са нултим знањем под називом пЦлоуд Црипто. Иако су синхронизација датотека, дијељење датотека и уштеда простора на тврдом диску велике предности пЦлоуд-а, он такође може правити сигурносне копије друштвених медија.

Да бисте поставили резервну копију, пријавите се на пЦлоуд веб интерфејс и кликните везу „сигурносне копије“. Постоји неколико сервиса за резервне копије, не само Фацебоок и Инстаграм, већ и Гоогле Дриве, Дропбок и Мицрософт ОнеДриве..

пЦлоуд.БацкупФацебоокБацкупИнстаграм

Можете да правите резервне копије само Фацебоокових и Инстаграм албума, спремајући фотографије и видео записе. пЦлоуд такође не тражи означене медије.

пЦлоуд.ФацебоокЦхоосеАлбуми

Иако је ограничен у резервним функцијама за друштвене мреже, пЦлоуд пружа доста простора за ваше слике. Можете се пријавити за бесплатни рачун од 10 ГБ, рачун од 500 ГБ за 5 УСД месечно или 2ТБ за 8 УСД месечно. ПЦлоуд сврставамо у ред најбољих услуга бесплатног складиштења у облаку и верујемо да је његова претплата од 2 ТБ једна од најбољих понуда у облаку складиштења.

Цлоудсфер сигурносна копија друштвених медија

Цлоудсфер није интернетска копија сигурносних копија или услуга складиштења у облаку, већ посредник осмишљен за пријенос датотека између њих. Цлоудсфер омогућава обављање ручних и заказаних преноса датотека. Нема толико опција услуга у облаку као и друге ставке на нашој најбољој листи за управљање облаком-облаком, али их надмашује када су у питању друштвени медији.

Опције укључују Фацебоок, Инстаграм, Флицкр и 500пк, алат за складиштење у облаку за фотографе који има функције друштвених медија.

Цлоудсфер.ЦлоудСервицес

Нажалост, Цлоудсфер може да помера само слике и фотографије и нема опцију за обележени садржај.

Цлоудсфер.ФацебоокЦонтент

Постоји бесплатан Цлоудсфер план. Не одржава верзије датотека или не пружа филтре и можете покренути само једну миграцију, али то би требало да буде у реду за прављење резервних копија на друштвеним мрежама.

Уз Цлоудсфер лични план, можете покренути три миграције одједном, уместо само оне коју бесплатни план дозвољава. Сувише је скупо за једноставно копирање на друштвеним мрежама, иако има 75 центи гигабајта, а минимална потрошња је 8 ГБ.

ИФТТТ сигурносно копирање на друштвеним медијима

Иако досад споменути алати добро функционирају за Фацебоок и Инстаграм, већина других платформи за друштвене медије је изостављена. Поред тога, већина интернетских сервиса за бацкуп и складиштење у облаку нема изворне функције за прављење сигурносних копија услуга друштвених медија. Ако ваше услуге по избору нису представљене, једно решење је коришћење ИФТТТ-а за израду сигурносних копија на друштвеним мрежама.

ИФТТТ.ТвиттерГооглеРеципес

ИФТТТ пружа ла царте интеграције за веб апликације, од којих су многе услуге облака и друштвених медија. Назив значи „ако је то, онда то“, описујући његов узрочно-последични приступ аутоматизацији. Укратко, радња се догађа на једној услузи, као што је ознака на друштвеним медијима, и резултира акцијом покретања, попут складиштења обележене ставке на Гоогле диску.

Звучи компликовано, али није. ИФТТТ има неколико рецепата на располагању за израду сигурносних копија на друштвеним мрежама, тако да све што требате учинити је пријавити се и покупити свој отров.

Не можемо покрити све могућности, али ево неколико рецепата које смо пронашли за резервне копије на друштвеним мрежама:

 • Твиттер: додајте датотеке у твеет-ове у Дропбок
 • Твиттер: сачувајте твитове у Гоогле документима
 • Тумблр: резервне копије на Гоогле диску
 • Тумблр: резервне копије за Еверноте
 • Фацебоок: резервне копије фотографија на Гоогле диску
 • Фацебоок: резервне копије фотографија на Дропбок-у
 • Пинтерест: сигурносне копче на Гоогле диску
 • Инстаграм: резервне копије фотографија на Гоогле диску

Имамо чланак о сигурносним копијама с ИФТТТ-ом, иако се не фокусира на друштвене медије.

ИФТТТ ривал Запиер такође има спремне алгоритме за израду сигурносних копија на друштвеним мрежама. Ми ипак предлажемо да прво истражите ИФТТТ, јер је бесплатан, а Запиер није. Ако желите додатну помоћ у доношењу одлуке, ево чланка који говори ИФТТТ против Запиер-а.

Приручник са сигурносним копијама за друштвене медије

Иако аутоматизација и облак најбоље раде за израду сигурносних копија, најпопуларније платформе друштвених медија имају ручне опције за преузимање података. Они се могу смештати локално, локално и на даљину, ако желите да следите 3-2-1 правило резервне копије.

ЛинкедИн Бацкуп

Можете извести .цсв датотеку која садржи податке о вашој вези директно са ЛинкедИна. Датотека садржи име, назив, компанију и адресу е-поште. Није савршено, али барем ће сачувати податке о вашој мрежи како не бисте изгубили те важне контакте.

Да бисте извезли мрежне везе са ЛинкедИна:

 • Кликните “моја мрежа” на врху ваше почетне странице
 • Кликните на „ваш број везе“ са леве стране
 • Кликните на „управљање синхронизованим и увеженим контактима“ у горњем десном углу
 • Кликните „извоз контаката“ под заглављем „Напредно“

ЛинкедИн ће припремити вашу датотеку и послати вам е-пошту у року од неколико минута. Тај е-маил ће садржавати везу која омогућава преузимање .зип датотеке која укључује ваше везе.

Фацебоок Бацкуп

Фацебоок олакшава добијање копије резервних података. Кликните малу стрелицу надоле при врху налога, а затим кликните на подешавања. Кликните „ваше Фацебоок информације“ са леве стране.

Са леве стране речи „преузмите своје податке“ кликните „Прикажи“. Бићете преусмерени на страницу на којој можете креирати резервну датотеку са својим постовима, фотографијама, видео записима, коментарима, лајковима, пријатељима и готово свим осталим што сте икада урадили на Фацебооку.

Фацебоок.ИоурИнформатионДовнлоад

Постоји чак и опција за теме огласа за које је Фацебоок сматрао да су релевантне за вас и вашу историју локација, због чега се Марк Зуцкерберг чини као највећи крепак на свету.

Изаберите жељене информације, датумски распон, формат и квалитет медија. Након што завршите, можете да онемогућите Фацебоок-ове услуге локације, ако желите (подешавања > сигурност & локацију > локација).

Твиттер Бацкуп

Преузмите своју архиву на Твиттеру тако што ћете се упутити на подешавања налога и одабрати „поставке и приватност“. На следећој страници, померите се према доле и на левој страни изаберите „своје податке о Твиттеру“.

Затим се померите доле на дну странице. Ту ће бити дугме за „тражење података из Твитера“.

Твиттер.РекуестДата

Кликните на то и Твиттер ће припремити вашу датотеку и послати вам е-пошту када је спреман. Тада ћете моћи да преузмете .зип датотеку са своје Твиттер архиве.

Инстаграм Бацкуп

Као што је тренд са друштвеним медијима, Инстаграм сада нуди уграђену функцију за преузимање ваших података ради резервне копије. Ова функција није ограничена на фотографије и видео записе. Можете преузети запис о архивираним причама, профилу, контактима, лајковима, директним порукама, претрагама и неколико других ствари.

Да бисте преузели своје податке, идите на страницу свог профила и изаберите „приватност & безбедност “. Померите се према доле и кликните „захтев за преузимање“ у заглављу „преузимање података“.

Инстаграм.РекуестДовнлоад

Унесите своју адресу е-поште и Инстаграм ће вас обавестити када је датотека за преузимање спремна, а то може потрајати и до 48 сати.

Последње мисли

Кључ за подршку је размишљање унапред. Иако се чини разумним претпоставити да ће ваш садржај на друштвеним мрежама увек бити ту, фотографије се бришу, пријатељи су непријатељи и догађају се несреће, чак и у корпоративним дата центрима.

Најбоља опклада за очување података о Фацебооку и Инстаграму је употреба Ацронис Труе Имаге која континуирано и поступно ствара резервне копије података. За јефтинији приступ и ИДриве и пЦлоуд раде добро, као и коришћење ИФТТТ-а за друштвене мреже и услуге складиштења који нису подржани.

Поделите своја размишљања о резервној копији на друштвеним мрежама у наставку и јавите нам које стратегије користите. Хвала за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map