Како инсталирати ССЛ цертификат на ВордПресс

ССЛ сертификати су неопходни за било коју веб локацију на мрежи. Када је објавио Цхроме 62, Гоогле је почео кажњавати несигурне веб локације помоћу ХТТП-а са ознаком „нот сафе“ у адресној траци на било којој веб страници са уносом текста.


У овом водичу о томе како инсталирати ССЛ сертификат на ВордПресс, помоћи ћемо вам да искочите из проблема помоћу најпопуларнијег светског система за управљање садржајем. Прегледаћемо шта је ССЛ сертификат, како одабрати прави за вас и како га конфигурисати за веб локацију.

Најједноставнији начин инсталирања ССЛ сертификата на ВордПресс је употреба додатка, па слободно пређите на тај одељак ако желите лак режим. Мада је трајно решење теже, и захтева од вас да уређујете основне ВордПресс датотеке. Обавезно прочитајте наше водиче за коришћење ВордПресс-а ако вам није познат.

 • Водич за почетнике за коришћење ВордПресс-а
 • Прелазни водич за коришћење ВордПресс-а
 • Напредни водич за коришћење ВордПресс-а

Шта је ССЛ сертификат?

ХТТПС-Сецуре-ССЛ-закључавање

ССЛ означава “заштитни слој утичнице” и то је безбедносни протокол који се користи за пренос података путем интернета. У суштини, две машине се међусобно контактирају, договарају се о моделу шифрирања и између њих отварају сигуран тунел. Након тога подаци се могу пренијети између њих у шифрираном формату.

ССЛ је, као протокол, застарио. Почетком 2000-их заменио га је ТЛС, који ради исту ствар: успоставити споразум о шифровању између две машине. Шема именовања је збуњујућа, па свакако прочитајте наш ССЛ насупрот ТЛС комаду ако сте изгубљени.

То је оно што протокол ради. ССЛ сертификат, с друге стране, не шифрира ништа. Сертификати се користе као облик верификације за веб странице. На пример, ваш веб претраживач жели да оде на Цлоудвардс.нет. Ваша локална машина проверава сертификат, проналази га и покреће поступак отварања тунела.

Због тога име ССЛ сертификата није релевантно, иако ССЛ није безбедносни протокол који се данас користи. Сертификат постоји искључиво ради провере да ли је ваша веб локација легитимна и може се сигурно повезати.

Укратко, протокол се бави шифровањем, а сертификат се бави верификацијом. Све док имате ССЛ сертификат, он се може користити за ССЛ или ТЛС. Нису, међутим, сви ССЛ сертификати направљени једнако.

Одабир исправног цертификата

Пре инсталирања ССЛ сертификата на ВордПресс, морат ћете знати који бисте требали купити. Неколико најбољих јефтиних пружатеља услуга веб хостинга бесплатно добија сертификат, али то можда неће бити довољно, посебно ако продајете на мрежи.

Постоје три врсте сертификата: валидирани домен, организације и проширена валидација.

ДВ сертификати су високог ризика, што значи да је ваш домен верификован, али ништа друго. Обично их можете добити бесплатно, али ако прегледачи пропадну на шифрованим везама, и даље ћете добити црвену браву у Цхромеу.

Друга два су сигурнија. ОВ сертификати потврђују да је ваше пословање легитимно и користите то да бисте показали да је ваша веб локација поуздана. ЕВ је исти, али се дешава континуирано и поступак верификације је строжији.

ОВ и ЕВ сертификати су много скупљи. Ако на свом вебсајту немате унос текста, није у реду да немате ССЛ сертификат или да користите бесплатни путем вашег веб хостинг провајдера. Ако имате толико контаката за контакт, Цхроме ће приказати црвену браву и потенцијално упозорење онима који слете на вашу веб локацију.

Текстна поља односе се на обрасце за контакт, унос плаћања, регистрацију итд. Ако водите блог са одељком за коментаре, на пример, Цхроме ће приказати црвену браву, али неће приказати упозорење.

Можда ћете видети „вилдцард“ ССЛ сертификате како плутају около док купујете. Они не мењају метод верификације већ потврђују све поддомене на веб локацији. Ако имате, на пример, “сторе.домаин.цом”, ССЛ цертификат ће заштитити и ту област.

Где купити ССЛ сертификат

ССЛ-Сецуре-ХТТПС

Најбољи провајдери веб хостинга повезиће вас са сертификатом да бисте купили ССЛ сертификат. СитеГроунд, један од наших избора за најбољи веб хостинг за ВордПресс, има три опције сертификата које можете купити помоћу свог веб хостинг плана (прочитајте нашу рецензију СитеГроунд).

Сертификат можете да купите и директно од ЦА. Цомодо, Верисигн и ГлобалСигн су међу водећим именима у индустрији. Обично провајдери веб хостинга сарађују са једном од тих ЦА, чак и ако то није изричито наведено, и дају сертификате по сниженој стопи, тако да је најбоље да кренете том рутом.

Мораћете да затражите од регистрара домена – обично вашег веб домаћина – да инсталира ССЛ сертификат на ваш домен. Ако ССЛ сертификат купујете преко регистратора домена, требало би да га аутоматски инсталира.

Након тога можете приступити његовом подешавању на веб локацији ВордПресс.

Како инсталирати ССЛ цертификат на ВордПресс

Са вашим ССЛ сертификатом у торби, погледајмо како идете на његово инсталирање.

Једноставан начин: Користите додатак

Једноставан одговор на било који ВордПресс проблем је „употреба додатка“. ССЛ цертификати се не разликују и своје можете конфигурисати помоћу бесплатног Реалли Симпле ССЛ додатка. Идите на „додатке > додајте ново ”у ВордПресс бацкбацк-у, потражите Реалли Симпле ССЛ и инсталирајте га.

ВордПресс-Плугин-Инсталација

Након што се активира, идите на „подешавања > ССЛ. ” Видећете тренутни статус, укључујући и грешке, у главном прозору. Не морате ништа да конфигуришете, додатак сте покрили иза сцене.

Заиста-једноставно-ССЛ

То ради неколико ствари. Прво, и што је најочигледније, проверава се ССЛ сертификат. Након што потврди да га имате, примораћете ВордПресс да учита ХТТПС уместо ХТТП-а, подесите преусмеравања са ХТТП веб страница и покушате да исправите оне који се још учитавају са ХТТП-а.

Морате стално да додатак буде активан, али деактивацијом ће проузроковати грешке у мешовитом садржају. Као и многа решења за додатке, и овај има недостатака. Можда неће трајно поправити стари садржај и можда ће доћи до незнатног утицаја на перформансе (прочитајте наш водич о томе како побољшати времена учитавања веб локација).

Тежак пут: уради то ручно

Тежак је трајан, али захтева од вас да уређујете ВордПресс датотеке и решавате проблеме који се појављују на том путу. Ако вам то није пријатно, прочитајте водиче за ВордПресс које смо повезали у уводу.

Пре него што ступите у њега, препоручујемо вам да то урадите на инсценираном веб месту у случају да нешто пође по злу. Такође је добра идеја да користите резервну копију на мрежи у случају да требате да вратите било какве промене. Морате да измените основне ВордПресс датотеке, како би грешка могла да поквари вашу веб локацију. Увек направите резервну копију и тестирајте своје промене пре него што их почнете преносити уживо.

Први је корак ипак једноставан. Идите на ВордПресс бацкбацк и слиједите „подешавања > Генерал.” Промените своју ВордПресс адресу и адресу веб локације тако да они користе ХТТПС уместо ХТТП-а. На пример, ваш домен би прешао са „хттп://ввв.екампле.цом“ на „хттпс://ввв.екампле.цом“.

ВордПресс-промена домена

Сачувајте своје измене и ВордПресс ће вас избацити. Затим морате приморати своју веб локацију да преусмери ХТТП саобраћај на ХТТПС. Отворите ФТП клијент и пронађите своју .хтаццесс датотеку. Требао би бити у коренском директорију. Ако га не можете пронаћи, обавезно дозволите вашем ФТП клијенту да приказује скривене датотеке.

ВордПресс-ФТП-хтаццесс

Додајте следећи код:

РевритеЕнгине Он

Прекинути поново% {ХТТПС}

РевритеРуле ^ (. *) $ Хттпс: //% {ХТТП_ХОСТ}% {РЕКУЕСТ_УРИ} [Л, Р = 301]

У мало вероватном случају да користите нгинк сервере, требаће вам други исечак. Ако нисте сигурни које користите, обратите се свом провајдеру веб хостинга. Додајте следеће у своју конфигурациону датотеку ако користите нгинк сервере:

сервер {

слушајте 80;

сервер_наме екампле.цом ввв.екампле.цом;

повратак 301 хттпс: //екампле.цом$рекуест_ури;

}

Наравно, замените „екампле.цом“ именом вашег домена.

Сада када ВордПресс користи ХТТПС уместо ХТТП-а, време је да га натерате да користи ССЛ. Отворите ФТП клијент и пронађите „вп-цонфиг.пхп.“ Обично је у „публиц_хтмл“. Ова датотека чува податке ваше базе података, а ВордПресс не ради без ње.

ВордПресс-ФТП-вп-цонфиг

Изнад ретка који каже „то је све, престани са уређивањем“ додај следећи код:

дефине (‘ФОРЦЕ_ССЛ_АДМИН’, истина);

Након што то учините, ваша веб локација ће бити приморана да користи ССЛ и ХТТПС. И даље ћете добијати грешке са мешовитим садржајем. Долазе од других елемената на вашој веб локацији, попут слика и скрипти, који се и даље учитавају помоћу ХТТП-а.

Проблем са мешовитим садржајем је тај што је толико разнолик. Неке ће слике створити проблеме док друге неће, а исто вриједи и за скрипте. Досадно је и напорно покушати да га исправимо ручно, па ћемо користити додатак.

Инсталирајте додатак Беттер Сеарцх Реплаце. Проћи ће кроз вашу ВордПресс базу података и ажурирати било који садржај сервиран са ХТТП-ом на ХТТПС. Након што је инсталиран, идите на „алате > Боља претрага заменити “да бисте отворили мени.

ВордПресс-Беттер-Сеарцх-Замените

Унесите своју стару УРЛ адресу, „хттп://екампле.цом“, у поље „тражи“, а нови УРЛ „хттпс://екампле.цом“ у поље „замени са“. Одаберите све своје табеле у доњем одељку да бисте били сигурни да све скенира.

Можете да потврдите оквир „покрени као суво покретање“ да бисте претражили базу података без ажурирања било које датотеке. Препоручујемо да то прво урадите. Након што сте проверили, уклоните ознаку са те поставке и пустите да додатак ради.

Након тога, требало би да кренете. Ваша веб локација ће се сада учитати са вашим сертификатом и преусмерити све веб странице помоћу протокола који није безбедан на нове.

Грешке у мешовитом садржају тема и додатака

Још увек имате мешовите проблеме са садржајем који се возе на вашу тему или додатке. Можете да уредите своју тему и датотеке додатака да бисте ажурирали све старе УРЛ-ове новим, али ми их не препоручујемо.

Било која тема или додатак који следи ВордПресс стандарде кодирања неће показати грешке у мешовитом садржају. Ако их набавите, вероватно ће бити још проблема сакривених у кодовима тих области.

Ако вам тема или додатци који узрокују проблеме нису битни, најбоље је да их замените. Можете поново да конфигуришете веб локацију након ажурирања теме, али треба мање времена него да је сами претражујете и вероватно ће имати друге предности, као што су боља безбедност и брзина.

Последње мисли

Чак и ако волите себе као стручњака, нема срамоте да се обратите подршци за веб хостинг или контактирате програмера. Конфигурирање ВордПресс-а на овај начин је ризично и, док наша метода делује, можда имате конфигурацију за коју не можемо да водимо рачуна.

Ако желите даватеља веб хостинга који ће вам посебно помоћи кроз ВордПресс, препоручујемо СитеГроунд или Кинста (прочитајте наш Кинста преглед). Оба провајдера имају много планова који су усмерени на ВордПресс са одличним брзинама, да се покрене.

Постоје ли други савети за ВордПресс које бисте желели да видите? Јавите нам у коментарима и, као и увек, хвала на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map