Како брзо и ефикасно извршити сигурносну копију видео записа

Без обзира да ли снимате на Сони ХД видео камеру или користите свој паметни телефон, проналажење ефикасног начина да заштитите своје дигиталне снимке требало би да буде на листи обавеза било којег видеографа, аматера или професионалца. Једнако је важно за оне са библиотекама дигиталног филма, било да су купљени или набављени путем торента.


Иако је складиштење у облаку један од начина заштите ваше колекције, употреба намјенског софтвера за израду сигурносних копија који је у стању да аутоматизира сигурносну копију је далеко бољи избор.

Разговараћемо о томе зашто је то на тренутак. Такође ћемо се позабавити критичнијом одлуком локалне резервне копије на мрежи пре него што демонстрирамо две софтверске опције избора и кораке за аутоматско прављење резервних копија видео записа у случају да ваш чврсти диск одлучи да стекне сопствене кредите.

Што се тиче грешака, имамо сличан чланак о томе како аутоматски сигурносно копирати фотографије. Имамо и чланак о најбољем облаку за похрану видеа, мада, као што је споменуто, то није вероватно најбољи приступ за обезбеђивање да никада нећете отићи да покушате да повратите своје губитке софтвером за опоравак података..

Предности онлајн сигурносне копије за видео

Пронаћи ћете много способних решења која се могу користити за заштиту видео записа у нашем најбољем водичу за израду резервних копија на мрежи. Предности употребе интернетског резервног решења преко облака складиштења су у томе што је за складиштење у облаку потребно много више посла како би се хард диск верно реплицирао.

Нешто више можете прочитати о разликама између резервних копија и складиштења у облаку у нашем чланку посвећеном том предмету. Брза верзија је, међутим, да се онлајн сигурносна копија могу подесити да аутоматски праве резервне мапе или чак цео систем датотека, док складиштење у облаку зависи од директоријума за синхронизацију у који датотеке морате да преместите ручно.

Помоћу резервне копије на мрежи често можете поставити софтвер да аутоматски укључује или искључује одређене типове датотека, тако да можете правити резервни план искључиво око своје видео колекције ако то желите.

Најприкладнија решења за резервно копирање на мрежи такође подржавају континуирано прављење резервних копија, што значи да се видео снимци шаљу у облак онако како су додани на ваш чврсти диск и као што су уређени или промењени на други начин.

За оне који често уређују своје видео снимке, интернетски алати за прављење сигурносних копија чешће подржавају сигурносно копирање на нивоу блока него складиштење у облаку. То је важно, јер без ове функције, сваки пут када направите измене, цео видео ће се изнова копирати. Помоћу резервне копије на нивоу блока замењују се само измењени делови видео снимка.

Недостатак Интернет сигурносне копије за видео: брзина

То нас доводи до главног проблема мрежне израде сигурносних копија, посебно за велике датотеке (попут видео записа): оваква решења могу бити заиста, врло споро. Док сигурносна копија на нивоу блока помаже при уређивању филмова, ипак морате проћи кроз почетну израду сигурносних копија. Ако покушавате да пошаљете неколико терабајта, то може значити дане или чак недеље.

Брзина израде сигурносних копија на мрежи, о чему можете прочитати у нашем чланку о томе колико дуго треба да траје, представља се као једна од највећих жалби корисника са софтвером за бацкуп заснованим на облаку уопште. Нажалост, ако вам је облак циљ, једино што стварно можете учинити је потрошити више новца на резервно решење са бољом инфраструктуром (то обично значи више података центара).

Из тог разлога, многи видео батери радије чувају своје колекције локалним, користећи самосталне екстерне хард дискове или мрежне уређаје за складиштење (НАС). Оба ова решења су релативно јефтина за инвестирање у данашње време, а локално копирање је много брже него копирање у облак.

Лоша страна локалног је та што, баш као и на рачунару или мобилном уређају, локална резервна решења могу бити оштећена водом, топлином или на неки други начин и нису изграђена да трају вечно. Сервери који се користе за сигурносно копирање на мрежи налазе се у центрима података који су под контролом климе да би се смањили такви ризици.

Штавише, таква решења су готово увек направљена за фајлове, са три или више копија датотека које су обезбеђене на различитим серверима ради вишка. Погледајте наш чланак о РАИД-у да бисте сазнали како се то постигло или наш чланак о безбедности дата центра.

Онлине Бацкуп и Лоцал Бацкуп заједно

Обзиром на различите предности или недостатке сигурносних копија на мрежи и локалног копирања, најбољи је начин употребе обоје. Ако то учините, значи да ћете следити такозвано правило резервног копирања 3-2-1 тако што ћете правити хибридни резервни план.

Пошто укључивање оба може значити више посла ако одаберете погрешна решења, препоручујемо да пронађете решење које, бар делимично, подржава хибридно копирање.

За тражитеље вредности, један од најбољих за то је ИДриве, о чему детаљно говоримо у нашем прегледу ИДриве. ИДриве пружа 2ТБ резервне копије за нешто више од 50 УСД годишње за прву годину, или 4ТБ резервне копије за око 75 УСД. То би требало бити доста за покривање већине видео библиотека.

Проблем са ИДривеом је онај који смо поменули раније: брзина. ИДриве има само један центар података, што може довести до загушења сервера и фрустрирајућег чекања да се подаци сигурносно копирају. Међутим, ИДриве такође нуди нешто што нећете другде пронаћи: бесплатну курирску службу за прављење резервних копија и опоравак.

Коришћење ИДриве Екпресс-а, како се услуга зове, ради резервне копије значи да ће вам ИДриве послати пошту екстерни диск. Ваш задатак је да учитате овај уређај са својим видео записима и другим датотекама, користећи УСБ везу да бисте убрзали процес. Пошаљите га назад, а ИДриве техничари ће учитати податке на сервер за вас, штедећи вам прилично времена у процесу.

Поред подршке за хибридне резервне копије, ИДриве је један од ретких сервиса за резервне копије на мрежи који подржава израду резервних копија паметних телефона, што значи да можете да додате снимке са телефона без додатних трошкова..

Резервне копије ИааС и видео записа

За оне који не воле трошити више, ЦлоудБерри Бацкуп је вјероватно најсофистицираније сигурносно копирање које смо још тестирали на Цлоудвардс.нет. Уместо да обезбедите простор на облачном серверу, помоћу ЦлоудБеррија можете да направите резервне копије датотека на једној од преко педесет различитих опција облака (погледајте нашу рецензију ЦлоудБерри сигурносне копије да бисте сазнали које).

Те опције укључују облачну инфраструктуру као услугу (цлоуд ИааС) опције као што су Амазон С3, Гоогле Цлоуд, Бацкблазе Б2 и, лични фаворит овог писца, Рацкспаце Цлоуд Филес.

Рацкспаце није нужно јефтин, али по цени од 0,10 УСД по гигабајту, можете да направите резервне копије терабајта података за око 10 УСД месечно и нема разлога за забринутост због емиграције (употребе). Амазон С3 кошта дупло више.

Бацкблазе Б2 у међувремену кошта упола мање од Рацкспаце-а, али нема ни приближно робусну инфраструктуру, што значи да ћете наићи на неке исте проблеме у вези са брзином које представљају ИДриве и друге јефтине онлајн сигурносне копије..

Ако преамбула изостане, време је за главну улогу. Долазећи ћемо вам брзо погледати кораке потребне за аутоматско копирање видео записа помоћу ИДриве или ЦлоудБерри сигурносне копије.

Аутоматска израда сигурносних копија са ИДриве-ом

Без обзира да ли користите ИДриве Екпресс или не, мораћете да направите резервни план за рачунар помоћу ИДриве десктоп клијента.

Унутар картице „резервне копије“ клијента налазе се два радио дугмета на врху екрана. Прво вам омогућује сигурносно копирање датотека у облак, док друго омогућује сигурносно копирање датотека на локални уређај.

Нажалост, требаћете да направите два одвојена резервна плана за облак и локалну израду резервних копија: ИДриве не дозвољава да истовремено управљате оба..

Поред тога, ИДриве израђује резервне копије на основу локације датотеке, а не врсте датотеке. То значи да ћете морати да означите локације директоријума у ​​којима чувате видео записе, било да је то директоријум „видео“, мапа за преузимање Коди или друга локација.

Ако више желите да направите резервну копију целог погона како бисте осигурали да не пропустите датотеке, то је и опција, све док не прекорачите горњу капу резервног простора.

ИДриве вам омогућава да изузмете одређене фасцикле или датотеке засноване на имену да бисте управљали тим аспектом, мада је ово функција која би се могла мало боље поједноставити омогућавањем избора уобичајених типова датотека које ћете искључити (или укључити у ту сврху).

За оне који траже једноставнији бацкуп приступ, Бацкблазе аутоматски израђује сигурносне копије датотека на основу врсте датотеке, што је детаљно описано у нашој Бацкблазе рецензији. Међутим, без користи услуге курирске израде резервних копија, они који имају много великих видео датотека за учитавање остат ће чекати.

Поред тога, клијент Бацкблазе не подржава хибридно копирање. Због тога смо на крају одлучили да предложимо ИДриве за израду резервних копија видео записа за оне који траже јефтино решење.

За оне који имају више финансијских соба, ипак је ЦлоудБерри Бацкуп тешко победити.

Аутоматска израда сигурносних копија с ЦлоудБерри сигурносним копијама

Као што је поменуто, да бисте користили ЦлоудБерри Бацкуп за резервну копију на мрежи, мораћете да се подесите на решење у облаку, јер компанија у ту сврху не одржава сопствене центре података. Ако одаберете облак ИааС услугу попут Рацкспаце-а, мораћете да потражите АПИ кључ за ту услугу како бисте ЦлоудБерри могли да се повеже с њом.

Ми детаљно описујемо кораке како то учинити у нашем водичу за Рацкспаце у коме такође расправљамо о повезивању ЦлоудБерри Бацкупа, тако да овде нећемо поново улазити у детаље.

Процес је сличан за већину облачних ИааС опција. Такође имамо водиче за Амазон С3 и Мицрософт Азуре, ако желите још два примера.

Попут ИДриве-а, резервни планови креирани помоћу ЦлоудБерри-а обично се заснивају на локацији датотеке, мада и ви можете направити план који користи типове датотека. Направите резервни план за датотеке кликом на дугме „датотеке“ на врху клијента.

Покренуће се чаробњак који ће вас водити кроз поступак, почевши тако да одаберете локалну, облак или хибридну резервну копију.

Један од разлога због којег смо склони велико падати у корист ЦлоудБерри-а овде на Цлоудвардс.нет-у је колико лако чини хибридно прављење резервних копија. За разлику од ИДриве-а, не морате да креирате два различита резервна плана.

Уместо тога, ЦлоудБерри обрађује и локалне и облачне резервне копије као део једног плана, прво креирајући резервне копије датотека локално, а затим те локалне датотеке шаљу у облак. Овај приступ вам спречава да радите додатни посао и чува рачунар од истог не покушавајући истовремено да обрађујете два различита задатка..

Затим ћете морати да изаберете своју облачну услугу. Ако још није додато, мораћете да урадите тај део (овде се захтева АПИ кључ).

Тада ће се од вас тражити да одаберете резервни режим. Препоручујемо да се придржавате „напредног“ јер садржи корисне функције попут резервне копије на нивоу блока, верзије датотеке и приватне енкрипције.

Следећи кораци поступка кроз који вас води чаробњак укључују постављање неких од тих опција напредног начина рада, након чега ћете моћи да одаберете локације које ћете додати у резервни план.

Као и код ИДриве-а, морат ћете одабрати све фасцикле у којима чувате видео датотеке, у супротном се неће правити сигурносне копије. Алтернативно, можете одабрати цео погон. Тај други приступ боље функционише са ЦлоудБерри него ИДриве јер ЦлоудБерри заправо омогућава укључивање или искључивање датотека на основу типа.

Ипак морате да додате све екстензије датотека које желите да буду укључене или искључене. Сваком додатку датотеке мора претходити замјенски знак и раздвојити точком зарезом (на примјер: * .вмв; * .мов; * .мп4).

Вољели бисмо видјети како ЦлоудБерри побољшава процес опцијом сигурносне копије свих екстензија датотека на основу категорија, попут докумената, слика или видео записа. Ипак, нећете наћи много резервних сервиса са више опција функција него ЦлоудБерри Бацкуп, тако да не можемо жалити прегласно.

Након што уклоните резервне изборе да укључе све ваше видео датотеке, чаробњак ће вам омогућити да омогућите приватну енкрипцију. Ово је кључна карактеристика за оне који желе да осигурају да њихова колекција видеа не постане део суботње матинее у седишту НСА.

Приватна енкрипција такође помаже да се осигура да било који торрен видео не аутоматски обрише облачна услуга, као што то понекад раде.

Следећа два корака укључују постављање политике задржавања и резервног распореда. Смернице задржавања диктирају колико се верзија датотека чува, што је посебно корисно за оне који често уређују датотеке. За распоред резервних копија можете да га подесите да се покреће само у одређено време, али ми обично предлажемо да се одлучите за непрекидно прављење резервних копија за најбољи ниво заштите.

Последњи кораци су преиспитивање резервног плана и започињање. Под претпоставком да сте осигурали прављење резервне копије сваке локације на којој чувате видео снимке, они ће се аутоматски израдити сигурносно копирано као додавање нових видео снимака или уређивање постојећих.

Последње мисли

Добар план сигурносних копија за ваше видео снимке – или било које важне датотеке, по том питању – може вам уштедјети велику бол. Без обзира да ли сте направили библиотеку филмова или снимили сопствене снимке, ИДриве и ЦлоудБерри Бацкуп два су добра избора за имплементацију таквог плана.

ИДриве нам се свиђа због ниске цене и ИДриве Екпресс услуге, док је ЦлоудБерри Бацкуп међу најмоћнијим доступним резервним сервисима, који подржава хибридне резервне копије, резервно копирање на нивоу блока, приватну енкрипцију и многе друге корисне функције за очување видео записа.

Уз то, све могућности у нашем најбољем водичу за израду сигурносних копија на мрежи могу се користити за аутоматско прављење сигурносних копија видео записа. Јавите нам који сервис вам је дражи у наставку и хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map