Гоогле Дриве вс Бок: Делите свој свет безбедношћу

Када је циљ продуктивност, неколицина решења за складиштење у облаку одговара Гоогле диску. Подржани Гоогле документима и све већом и већом библиотеком апликација трећих произвођача, Гоогле Дриве пружа игралиште за колаборацију које ће стварати креативне сокове.


Додајте 15 ГБ бесплатног простора за складиштење и блиске везе Гоогле диска са Гмаил-ом и Андроидом и добили смо разлог зашто Гоогле Дриве прелази на тржиште складишта у облаку са преко 800 милиона регистре.

Треба наћи боље понуде и свакако бољу сигурност, због чега не постављамо Гоогле диск на врху наших најбољих места за складиштење у облаку. Међутим, и даље смо се питали да ли постоји боље решење за складиштење у облаку за извршавање ствари.

Постоји неколико кандидата, укључујући два најближа ривала на Гоогле диску у Дропбоку и ОнеДривеу. У овом чланку ћемо се фокусирати на трећу, мање познату опцију: Кутија, решење за складиштење у облаку познато по својим пословним плановима и подржавању вишечлане сарадње.

У кутији нема бројева које има Гоогле диск. Компанија која стоји иза ње усредсређује своје маркетиншке напоре на привлачење одела и везива који имају мало интересовања код кућних потрошача, о чему сведочи индивидуални план који кошта преко 11 УСД месечно за испод 100 ГБ складишног простора.

За пословну употребу, Бок сврставамо високо на листу најбољих добављача за синхронизацију и дељење предузећа, захваљујући својим неограниченим плановима складиштења и практичним функцијама за управљање корисницима. За рад у компанији више одговара Дропбоку, у ствари да не спомињемо Гоогле диск.

Циљ овог чланка је упоређивање карактеристика продуктивности Гоогле Дриве и Бок-а. Иако се потребе независних фрееланцера јако разликују од рецимо адвоката, ми ћемо покушати узети широк поглед тако да одаберете ону која најбоље одговара вашим пословним потребама.

Дошло је време за Гоогле Дриве у односу на Бок. Сачувајте свој бесни бијес за крај.

Гоогле Дриве вс Бок: Наша методологија

Постоје различити приступи за процену складиштења у облаку. Могли бисмо заронити дубоко у подршку и сигурност, оба су кључна разматрања која треба да узмете у обзир пре него што се пријавите за услугу, али неке од уобичајених тема усредсредит ћемо се на продуктивност. Нећемо чак ни да разговарамо о трошковима, поред неких повремених спомињања.

Анализу смо поделили на пет кругова: канцеларијски пакети, апликације за прављење бележака, апликације трећих страна, синхронизација датотека и сарадња. Након читања овог чланка, имамо комплетну рецензију Гоогле диска, поред рецензије Бок Бусинесс, коју можете прочитати за више информација.

Идемо на посао.

1

Оффице Суитес

Овде на Цлоудвардс.нет, наша омиљена ствар у вези са Гоогле диском су Гоогле документи, један од два или три најбоља доступна канцеларијска пакета у облаку. Ми тврдимо да не би било вредно користити другачије, углавном на рачун жеђи Алпхабет Инц. корисничких података и, сходно томе, лаког приступа сигурности.

Постоје начини да се заштитите од Гооглеових оштрих клијената, укључујући коришћење услуге приватног шифровања, као што је Бокцриптор, за скенирање датотека. Међутим, било које датотеке шифроване од почетка до краја помоћу алата као што је Бокцриптор не могу се отворити или чак прегледати помоћу Гоогле докумената.

Назив Гоогле Доцс односи се и на сам пакет и на програмски програм за обраду текста. Поред тренутне дискомбобулације, пакет ривала Оффице Онлине у погледу лакоће употребе и могућности. Попут Мицрософтовог канцеларијског пакета у облаку, потпуно је бесплатан.

Једна од најбољих ствари у вези са Документима је колико се добро подвргава сарадњи. Дељењем приступа датотекама са другима, можете их позвати да оставе коментаре, изврше измене или оставе предлоге за уређивање.

Осим Гоогле докумената, програм за обраду текста, остале апликације које су укључене у пакет укључују Гоогле листове, Гоогле презентације, Гоогле обрасце и Гоогле цртеже.

Гоогле листови пружају окружење за прорачунске таблице са свим функцијама које бисте очекивали, као што су листови, графикони, филтри и функције.

За презентације користите Гоогле презентације, док се Гоогле Формс могу користити за прављење анкета, квизова, апликација за посао и других образаца. Гоогле обрасци имају неколико унапред припремљених тема за помоћ, попут предложака за РСВП-ове, повратне информације корисника, контакт информације и позивнице за догађаје.

Гоогле цртежи се могу користити за креирање дијаграма тока, цртежа веб локација, концептних мапа и других дијаграма. Иако су слабији у поређењу са ЛуцидЦхарт или Мицрософт Висио, ниједан од тих програма није бесплатан.

Са својим изворним, добро дизајнираним канцеларијским пакетом, Гоогле има предност што ниједан пружатељ услуга складиштења у облаку изван Мицрософта и Апплеа не може да се усклади. Уместо стварања сопствених канцеларијских апликација, многа решења за складиштење у облаку једноставно интегришу она која су направили други.

Бок не само да прихвата такав приступ, већ иде и даље од већине, сарађујући са Мицрософтом и Гооглеом како би понудио алате из канцеларијских пакета оба.

Из веб интерфејса Бок можете да креирате нове датотеке програма Мицрософт Ворд, Екцел или ПоверПоинт, поред датотека Гоогле докумената и табела. Бок се такође може користити за преглед и уређивање датотека створених на Гоогле диску и ОнеДриве-у и премештених у Бок цлоуд (можда помоћу алата за управљање облаком у облак).

Бок има апликације за Документе и Оффице интегрисане у његову веб алатку, али измене за Доцс се заправо праве на Гоогле мрежи у облаку, а затим се чувају у Боку, што значи да ћете морати да поставите Гоогле налог.

Функције су исте, без обзира да ли користите Бок или директно користите ОнеДриве или Гоогле Дриве. Приступ оба апартмана је бесплатан.

Једна од великих предности коришћења Бока са становишта продуктивности долази из чињенице да су неки људи претварају Гоогле Доцс, а други Мицрософт Диехардс. Помоћу Бок-а можете радити са оба, испоручујући садржај у било којем формату.

Оквир не омогућава приступ Гоогле презентацијама, обрасцима или цртежима. Гоогле такође има Оффице 365 додатак који може да чува датотеке и приступа датотекама смештеним у вашем Гоогле Дриве налогу. Уз то, Гоогле Дриве има поставку Оффице Цомпатибилити Моде која се може користити за уређивање Мицрософтових датотека помоћу Гоогле Докумената.

Када су у питању канцеларијски алати, Гоогле Дриве и Бок изврсно се сналазе. Дајемо Бок једном, јер не морате да напуштате Бок интерфејс да бисте креирали и уређивали датотеке Гоогле и Мицрософт, али победа је танка.

Коло: Оффице Суитес Поинт за Бок Бусинесс

Логотип Гоогле диска
Бок Бусинесс Логотип

2

Апликације за примање белешки

Облаци у облаку представљају креативност шта је говедина са собном температуром за Е. цоли. Претходно смо објавили водич о најбољим доступним апликацијама за узимање белешки и, иако би нам Еверноте могао бити омиљени, Гоогле и Бок имају уносе који су уврстили листу у Гоогле Кееп и Бок Нотес.

Технички, Гоогле Кееп није део екосистема Гоогле Дриве. Кееп не троши складиште на Гоогле диску – што је добра ствар – и не можете да га покренете са интерфејса Гоогле диска. То је речено, овде ћемо то размотрити на основу интегрисања у Гоогле документе.

Гоогле Кееп најбоље ради за брзе напомене о себи и листе задатака. Иако можете да приступите Кееп-у користећи свој прегледач, већина апликација за паметне телефоне за Андроид и иОС биће корисна.

Кључне карактеристике укључују снимање гласа, конверзију гласа у текст, контролне листе и подсетнике будилице. Савршено је дружење за креативне умове који непрестано избацују идеје, али немају где да их изнесу, на пример док су остали заглављени усред јутарњег застоја у промету или лежали будни усред ноћи.

Биљешке створене помоћу Гоогле Кееп-а имају ограничење од 20 000 знакова, што је око 4.000 речи, а не постоји могућност прављења организационих свеска, тако да не препоручујемо Гоогле Кееп за детаљно истраживање. Међутим, можете да креирате неограничене белешке без икаквог бриге о простору за складиштење.

Биљешке направљене помоћу Бок Нотес-а нису ограничене сличним ограничењем знакова – велика казна је 500.000 карактера и 200 страница. Међутим, без организовања функција као што су бележнице и обележавање белешки, ни ми не можемо препоручити алат Бок за детаљне истраживачке пројекте. Као и Гоогле Кееп, Бок Нотес не пружа много опција за обликовање текста.

Бок Нотес ради добро за узимање бележака и белешки за састанке и дељење тих креација са другима. До 20 људи може истовремено уређивати исту напомену, а Бок Нотес ствара нове верзије на сваких 30 секунди, у случају да вам затребају нежељене промене. Корисници Бок Бок-а такође могу да прате, прегледавају, уређују и бришу белешке.

Те карактеристике добро се поклапају са идејом Бок-а као алата за складиштење у облаку који је најприкладнији за продуктивност на радном месту. Иако Бок Нотес има неку вредност, Гооглеу дајемо два круга, захваљујући функцијама Кееп-овог снимања гласа и листа, заједно са одличним мобилним искуством.

Круг: Примјећујем Аппс поен за Гоогле диск

Логотип Гоогле диска
Бок Бусинесс Логотип

3

Апликације треће стране

Треће коло ће се фокусирати на интеграције апликација трећих произвођача, осим Мицрософт Оффице-а.

Апликације трећих страна су област у којој се Гоогле делимично захваљује, мање-више бесплатном, за све према свом АПИ-ју и спољној иновацији. Поред Гоогле докумената и једног од најбољих бесплатних доступних планова за складиштење, Гоогле-ова библиотека апликација трећих страна можда би била најбоља ствар у вези с тим.

Истина, многе од стотина доступних апликација у тој библиотеци су, речено речено, тотално смеће, захваљујући том истом ставу отвореног развоја, али треба наћи пуно корисних апликација.

Приступите библиотеци апликација кликом на „ново“ у горњем левом делу Гоогле диска, а затим „више“ и „повежите више апликација“.

Употријебите поље за претраживање да бисте пронашли апликације или претраживали по категоријама. Једном када пронађете оно што желите, интегришући га у Гоогле диск захтева само клик на дугме „повежи“.

Категорије апликација између осталог укључују продуктивност, социјалну помоћ и образовање. Под овим категоријама наћи ћете .пдф уређиваче, уређиваче текста, уређиваче слика, програмере дијаграма, алате за ток рада, претвараче типа датотека, алате за ћаскање, алате за факс, алате за креирање. Гифс – добијате идеју.

Неки од наших фаворита укључују:

 • ДоцХуб: .пдф едитор
 • Лумин ПДФ: .пдф едитор
 • Пиклр Едитор: уређивач слика
 • ГеоГебра: математички алат за графиконе, геометрију итд
 • ВеВидео: видео едитор
 • ПицМонкеи: уређивач фотографија

То је алатка углавном без ривала међу услугама складиштења у облаку, а прилазе само два: Егните Цоннецт и Бок. Да бисте пронашли и повезали апликације преко Бок интерфејса, кликните везу „аппс“ у менију вашег корисничког профила да бисте отворили библиотеку апликација.

Можете пронаћи одређене апликације помоћу поља за претрагу или искористити опције по категоријама, као што су напомене, сарадња, уређивање и безбедност. У зависности од ваших потреба, једна од могућих предности Бок-а пред Гоогле Дриве-ом је та што има много више апликација дизајнираних за пословну употребу.

Опције укључују .пдф уреднике, софтвер за снимање позива, апликације за управљање Агиле-Сцрум, софтвер за фактурисање и трагаче задатака. Постоји превише превише апликација да бисмо их све именовали, али ево неколико значајних:

 • Адобе Ацробат: .пдф едитор
 • Прва евиденција позива: снимање телефонских позива
 • Агилевордс: прегледајте и одобравајте документе
 • АппЦоокер: управљање пројектима за развој апликација
 • БигМинд Про: прикупљајте идеје и браинсторм
 • ДоцуСигн: прикупљање потписа

Избор између Гоогле диска и Бока, када су у питању апликације треће стране, зависиће од тога које вам апликације требају и шта радите за посао. Као опште правило – нагласак на опште – Гоогле-ова библиотека апликација боље одговара фрееланцерима и студентима, док Бок-ова библиотека најбоље функционише за сет белих огрлица.

Ми смо на страни Гооглеа, јер мислимо да ће више људи пронаћи вредност у његовој колекцији апликација, али слободно се не слажу са гласом. Предлажемо подешавање бесплатних налога са обе услуге да бисте сами проверили могућности.

Ако утврдите да и Гоогле Дриве и Бок имају апликације које вам се свиђају, можете заједно да управљате њима помоћу алата за управљање са више облака као што је Отико (прочитајте нашу рецензију Отико).

Коло: Точка апликација треће стране за Гоогле диск

Логотип Гоогле диска
Бок Бусинесс Логотип

4

Синхронизација датотека

Већина алата за складиштење у облаку омогућава вам да синхронизујете датотеке на различитим уређајима. Служећи као посредник између крајњих тачака, можете уредити датотеку на једном уређају и видети оне измене које се одражавају на другом недуго затим. У идеалном случају, „накратко“ значи близу реалног времена, али неки сервиси за складиштење у облаку се синхронизују брже од других.

Гоогле диск и кутија прате познати модел модела мапе за синхронизацију који је Дропбок усавршио: инсталирајте десктоп клијент и у вашем датотечном систему ће се створити директоријум повезан са облаком. Све датотеке или мапе смештене унутар те мапе се шаљу у облак, а затим се дистрибуирају на било који други уређај са синхронизацијским клијентом повезаним на ваш налог за складиштење.

Ни брзине синхронизације гаса за Гоогле Дриве нити Бок. Отпреме и преузимања требало би да зависе од квалитета ваше интернет везе. Међутим, у тестовима који су вршени за наше прегледе, Гоогле диск је упорно вршио брже учитавање датотека, док су преузимања за две услуге биле приближно исте..

Време за отпремање пробне мапе од 1 ГБ (у минутима) Просечно отпремање: Просечно преузимање:
Гоогле диск:10:474:55
Бок Бусинесс:16:005:10

Бок такође не може да обрађује датотеке веће од 5 ГБ, а то је само ако сте претплатник фирме или предузећа. Јефтиније претплате имају ограничење од 2 ГБ, а Боков бесплатни план је ограничен на 250 МБ. Гоогле диск омогућава вам да учитавате и синхронизујете датотеке до 5ТБ.

Гоогле диск има ограничење од 750 ГБ дневно за синхронизацију након чега ће вам бити онемогућено да учитавате више датотека до наредног дана (ако имате датотеку већу од 750 ГБ, завршит ћете пренос пре него што га одсечете).

Да бисте користили простор за складиштење у облаку да бисте ослободили простор на чврстом диску, морате да будете у могућности да искључите синхронизацију, јер је то механизам који се ослања на чување датотека у облаку и на рачунару. Гоогле Дриве и Бок имају селективну функцију синхронизације која вам омогућава управо то.

Оба сервиса вам омогућавају да поставите ограничења за пренос и преузимање. Постављање ограничења успорава синхронизацију, али ће такође уштедети рачунарске ресурсе за друге задатке, попут гледања видео записа на ИоуТубе каналу Цлоудвардс.нет.

Све у целини, оба сервиса за складиштење у облаку раде прихватљив фајл за синхронизацију послова, мада ни један није наш списак најбољег складишта у облаку за синкронизацију. Гооглеу дајемо климу за подршку већим величинама датотека и бољим перформансама у отпремању датотека.

Коло: Тачка за синхронизацију датотека за Гоогле диск

Логотип Гоогле диска
Бок Бусинесс Логотип

5

Сарадња

Потенцијал облачења складишта у облаку да покрене колаборативне напоре је нешто што Гоогле Дриве и Бок искориштавају као и сви други провајдери, осим Егните Цоннецт-а, услуге која садржи неке практичне функције управљања задацима (прочитајте наш преглед Егните Цоннецт).

Централна сарадња било са Гоогле диском или Боком је дељење датотека и мапа, функција која се ослања на стварање веб веза које други могу да користе за приступ вашем садржају.

Имамо посебан чланак о најбољем складишту у облаку за дељење датотека који се дотиче неких безбедносних функција које желимо да закључимо за ове везе, јер стварање УРЛ-ова за приступ датотекама може бити ризичан посао. Гоогле задиркује већину њих; Кутија не.

Дељење садржаја са Гоогле диска је једноставно: кликните десним тастером миша на фасциклу или датотеку и кликните на „схаре“.

Када делите садржај, можете позвати друге путем адресе е-поште или створити заједничку везу која се може објавити на налогу друштвених медија, Слацк каналу или негде другде. Везе на Гоогле диску могу бити ограничене дозволама, са опцијама само за преглед, уређивање и коментарисање.

Свиђају нам се подешавања дозволе, али желимо да видимо заштиту лозинке и датуме истека како бисмо помогли да те везе буду даље од нежељених очију.

Бок вам омогућава да делите и путем позивница или веза е-поште, али са више подешавања да бисте осигурали сигурност везе него Гоогле Дриве. Опције укључују заштиту лозинком, аутоматско истицање везе и потврдни оквир који спречава преузимање садржаја.

За претплатнике на пословном плану, Бок садржи функцију „групе“ која ће вам омогућити да примените дозволе за приступ директоријуму на више људи одједном, као што је одељење за уређивање или графички дизајн.

Бок Бусинесс има много више функција за управљање корисницима које помажу у сарадњи. Они укључују омогућавање вршњацима да синхронизују датотеке на своје радне површине и спречавају их да сарађују са члановима који нису чланови групе.

Када додајете дозволе за мапе помоћу Бок Бусинесс-а, постоји много више избора од онога што ћете пронаћи уз Гоогле Дриве. Опције укључују:

 • Сувласник: Може све, укључујући све задатке администратора
 • Уредник: Може све, осим ограничења позивница
 • Пошиљалац прегледача: Основни корисник са могућностима слања
 • Превиевер Уплоадер: Ограничени корисник са могућностима слања
 • Прегледник: Основни корисник без могућности слања
 • Превиевер: Ограничени корисник без могућности преноса
 • Пошиљалац: Може да отпрема садржај и ствара подмапе

Ти перкети нису доступни корисницима Бок Персонал-а, али за оне који траже складиште у облаку изграђено за вишекорисничку сарадњу у пословном окружењу, Бок лако надокнађује Гоогле Дриве.

Коло: Тачка сарадње за Бок Бусинесс

Логотип Гоогле диска
Бок Бусинесс Логотип

6

Коначна пресуда

Коначна табела је у току, а она додаје до три круга за Гоогле диск и два за Бок.

Иако нам се свиђа да Бок подржава и Гоогле документе и Оффице Онлине, а сматрамо да има боље функције за дељење датотека, Гоогле диск има кориснију апликацију за узимање белешки, занимљивију колекцију интеграција трећих страна и синхронизује датотеке равномерније од Бок-а.

Сматрамо да је коначна подјела рунди истинита: више људи ће открити да Гоогле погон олакшава њихове циљеве продуктивности него Бок. Међутим, јаз није тако широк колико бисте могли очекивати, а за предузећа која жонглирају са великом радном снагом, сматрамо да Бок Бусинесс пружа већу вредност.

Да ли сте љубитељ Гоогле диска или више волите Бок да бисте извршили неке ствари? Поделите своје мисли у коментарима испод и хвала вам на читању.

Укупни победник: Гоогле погон

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map