Еверноте вс Гоогле Дриве: Који ће вам најбоље успети?

Еверноте и Гоогле Дриве су два најбоља алата за продуктивност у облаку који новац (и не може) купити. Са своје стране, Еверноте се сврстао у најбољу доступну апликацију за бележење, победивши ОнеДриве за ту част. У међувремену, Гоогле Дриве можда није избор Цлоудвардс.нет-а за најбољу меморију у облаку, али не можемо одбити бројеве; 800 милиона корисника чини га најпопуларнијим.


Између Евернотеа и Гоогле Покрета нема питања која су свестранија. Еверноте је апликација у облаку (у ствари помоћу Гоогле Цлоуд-а за хостовање белешки), док је Гоогле Дриве услуга складиштења у облаку која се може користити за учитавање датотека и служи као платформа за неколико интегрисаних апликација, укључујући огледни канцеларијски пакет..

Ипак, упркос недостатку између њихових намена, постоје легитимна питања која услуга најбоље функционише за одређене задатке. Имајући то у виду, време је за Еверноте вс Гоогле Дриве.

Тхе Баттле: Еверноте вс Гоогле Дриве

Циљ овог чланка није да одлучи да ли је Еверноте бољи од Гоогле диска – или обрнуто – будући да су веома различите животиње. Уместо тога, желели смо да сагледамо одређене функције и анализирамо их. Имајући то у виду, наш чланак смо организовали у пет различитих кругова: брзе белешке, спискови обавеза, састављање истраживања, белешке о састанцима или предавањима и обрада текста.

Прво, хајде да разговарамо уопште о томе шта свака услуга има за циљ и колико свака услуга кошта.

1

Цена

Прво ћемо упоређивати трошкове претплате за сваки алат, као и погледати какав капацитет складиштења, величина белешке и ограничење пропусности су приложени тим трошковима.

Еверноте

Еверноте пружа могућности прављења белешки и чување белешки на цлоуд серверима, што сервису омогућава да синхронизује те белешке на различитим уређајима. Подржани су више оперативних система, укључујући Виндовс, Мац, иОС и Андроид.

Један од разлога што је Цлоудвардс.нет тим сврстао Еверноте као најбољу апликацију за узимање белешки у целини, на одличним организационим карактеристикама алата, које смо детаљно описали у нашој рецензији Еверноте.

Можете да се пријавите за бесплатан Еверноте налог који долази са одређеним ограничењима, као што су пропусни опсег од 60МБ месечно и ограничење величине ноте 25МБ.

Еверноте Плус нуди мање рестриктивне капке (ширина опсега 1ГБ и величине 200МБ ноте) за само 3,99 УСД месечно. Такође постоји Еверноте Премиум план са ограничењем за синхронизацију од 10 ГБ месечно. Без обзира са којим планом идете, нема стварног плафона када је у питању колико простора за складиштење дугорочно добијате за белешке.

Гоогле диск

Гоогле диск је услуга складиштења у облаку и попут било које услуге складиштења у облаку. Његова дефинитвна сврха је да вам помогне да уштедите простор на тврдом диску чувањем докумената, слика, видео записа, музике и других датотека на удаљеним серверима.

Међутим, ово је услуга складиштења у облаку која, као што можете прочитати у нашој рецензији Гоогле диска, пружа много већу вредност од тога, захваљујући низу интегрисаних апликација. Ове апликације укључују уобичајени клијент за синхронизацију, поред ненадмашног пакета канцеларијских алата који укључује програм за обраду текста (Гоогле Доцс) и апликацију за прорачунске таблице (Гоогле Схеетс).

Гоогле такође има своју апликацију за примање белешки у облаку, Гоогле Кееп. Иако Гоогле Кееп заправо није интегрисан са Гоогле диском, тако да не црта из свог простора за складиштење да прима белешке, у наставку ћемо размотрити његове могућности приликом упоређивања Гоогле диска и Евернотеа. Гоогле је интегрисао Гоогле Кееп са Гоогле документима почетком 2017., интеграцију која је Гоогле Кееп и званично постала чланом групе алата Г Суите (заједно са Диском, Документима, Календаром, Гмаилом и неколико других апликација).

Да бисте приступили задржавању и прављењу белешки из Гоогле докумената, само кликните на мени „алати“, а затим изаберите „Чувај бележницу“.

Ако уносите белешку Кееп у Гоогле документ, створићете напомену која је повезана са документом у Гоогле Кееп-у. То је веома корисна интеграција за озбиљне кориснике Кееп-а и Докумената, а ону коју ће Гоогле надамо се проширити на Схеетс, Гмаил и неке друге матичне апликације.

Гоогле Кееп је потпуно бесплатан, пружа неограничен простор за белешке без месечних ограничења. С друге стране, уз Гоогле Дриве добијате 15 ГБ бесплатно, што га сврстава у ред најбољих бесплатних понуда за складиштење у облаку. Ако вам није довољно простора за складиштење, можете добити 100 ГБ за 1,99 долара и 1 ТБ за 9,99 долара месечно.

Сада када смо правилно представили Еверноте и Гоогле Дриве, пређимо на упоредбе.

Рунда: Цена за Гоогле диск

Еверноте Лого
Логотип Гоогле диска

2

Брзе белешке

Наука сугерише да су наша сећања готово неограничена; сећа се да имамо проблема са Иако наука такође приписује доба мобилне телефоније чинећи да наша пажња буде једнака оној златне рибице, коришћење облака за снимање случајних мисли и идеја како их касније не бисте заборавили има монументалне предности за бит опозива.

Апликације за узимање белешки савршене су за овај задатак, много више од писања својих сјајних идеја на коктел салвете или стражњу страну руке. У нашем првом кругу сазнаћемо који од наше две представљене услуге најбоље функционира у ту сврху.

Иако лично овај писац има читаву Еверноте-ову свеску посвећену случајним белешкама за мене, не поричемо да се Еверноте-ов клијент за рачунаре мало осећа у ту сврху, попут ношења смоксова у продавници..

Гоогле Кееп, с друге стране, нема клијент за десктоп рачунаре, већ једноставно, интерфејс који је савршено дизајниран за брзе белешке. Изглед Кееп користи плочице које могу бити обојене бојом, што чини да је виртуелна замена за зид пост-ит бележака.

Не бисмо препоручили да се Гоогле Доцс користе у исту сврху, углавном зато што не постоји добар начин за организовање и проналажење одређених докумената, осим претраживања наслова. И Еверноте и Гоогле Кееп с друге стране подржавају претрагу текста и прилагођене ознаке.

Помоћу прилагођених ознака можете означити белешке да бисте их касније сортирали. На пример, ако сте блогер, можете да креирате ознаку под називом „идеје блога“, а затим, кад се будете трудили да смислите нову идеју за блог, извуците све белешке означене као такве да би их намазали. ментални точкови.

Када су у питању брзе белешке, већина људи ће вероватно добити већу километражу од апликације за паметне телефоне, а Еверноте и Гоогле Кееп имају добре.

У случају Еверноте-а, његов се мобилни клијент осећа више прилагођен задатку брзих бележака него десктоп рачунару захваљујући минималистичком изгледу.

Еверноте апликације за Андроид и иОС имају функцију снимања, тако да ако сте у вези и уочите нешто што провоцира идеју, можете брзо да снимите слику заједно са повезаним белешкама како бисте се касније подсетили на ту идеју.

Мобилна апликација Еверноте такође подржава рукопис за оне који користе писаљку. Са оптичким препознавањем знакова, можете чак и касније претражити те руком писане белешке. Ако више волите гласовне белешке, можете снимити и оне које користе мобилну апликацију Еверноте (звучне белешке су доступне и путем десктоп апликације).

Гоогле Кееп такође може радити ове ствари (снимке, рукопис и белешке), али има још неколико трикова које Еверноте не чини. Једна од највреднијих је претварање говорних нота у текст помоћу Гооглеових добро испражених алгоритама конверзије.

У ствари, Кееп има неки од најнапреднијих софтвера за белешке било које апликације за прављење белешки. Можете диктирати читаве белешке (корисно током вожње) и користити могућности претворбе говора у текст како бисте касније тај диктат претворили у написане белешке.

Поред тога, попут свог веб интерфејса, шарени изглед Гоогле Кееп-а изграђен је за брзе белешке.

Нема сумње да је, када су у питању брзе белешке, Гоогле Кееп најбољи пријатељ којег мислилац без размишљања може лако да добије и наш победник у првом кругу.

Коло: Брзе тачке за белешке за Гоогле диск

Еверноте Лого
Логотип Гоогле диска

3

Листе обавеза

Прво ствари: ни Еверноте ни Гоогле Дриве нису добри за управљање пројектима. За то ће вам требати наменска апликација попут Трелло или решење за складиштење у облаку са уграђеним функцијама управљања задацима попут Егните Цоннецт (прочитајте нашу рецензију Егните Цоннецт).

Међутим, за дневне листе као што је куповина или обавезе било ће довољно. Као што можда претпостављате, карактеристике које подржавају листе обавеза дјеломично се преклапају с онима које подржавају брзе задатке, што даје предност Гоогле Кееп-у.

Плочице обојене бојом помажу вам да ваше листе буду визуелно различите, док Кееп такође подржава креирање контролних листа како бисте могли да означите ставке на списку док их испуњавате. Функције препознавања гласа Гоогле Кееп-а омогућују вам чак и додавање ставки на листе усмено тако што ћете рећи: „У реду, Гоогле, додај кикирики путер на моју листу намирница.“

Будући да побољшава своју употребу као креатора листе, Гоогле Кееп такође подржава функцију подсетника тако да вам уопште не треба падати на памет да бисте проверили своју листу. На крају, можете да делите Гоогле Кееп листе са другима, такође их укључите.

Еверноте такође подржава контролне листе и подсетнике, али ниједну другу функцију због које је Гоогле Кееп одличан за прављење листа. Поред тога, као и брзе белешке, Еверноте се осећа превише сложеним за прављење једноставних листа. Та сложеност ће, међутим, добро доћи у нашем наредном кругу.

Коло: Тачке пописа обавеза за Гоогле диск

Еверноте Лого
Логотип Гоогле диска

4

Цомпилинг Ресеарцх

Иако састављање брзих биљешки најбоље функционира с једноставном апликацијом, састављање детаљних напомена о раду, личним или академским пројектима захтијева импресивније организацијске карактеристике. Овде Еверноте заиста прави свет.

Састављање опсежних белешки управо је врста посла који Евернотеу највише одговара. Централно у тој тврдњи је његова употреба организационих свеска преко засебних белешки.

У ствари, иако се ово може чинити очигледним додатком, већина апликација за узимање белешки не укључује функционалност нотебоок-а. ОнеНоте и Зохо Нотебоок су једине друге вредне опције које вам падну на памет, а Зохо Нотебоок је у најбољем случају само гранична опција (прочитајте нашу рецензију Зохо Нотебоок-а).

Једина мана је да је тим Еверноте из неког разлога одлучио да ограничи кориснике на само 250 преносних рачунара. Иако би то требало бити довољно за просечног бележника, озбиљни научници и други корисници моћи могу да сматрају капу превише рестриктивном.

Свака бележница Еверноте може бар да држи неограничене белешке. Поред тога, као што је већ поменуто, белешке се могу означити прилагођеним ознакама, које ће се касније користити за поређење. То олакшава брзо повлачење белешки везаних за одређену тему. И сами текст у белешкама можете претраживати ако покушавате да пронађете одређени део истраживања који није обележен..

Такође је корисно у истраживачке сврхе чињеница да се белешке створене у Еверноте-у могу умрежити уграђивањем линка за један у текст другог. Ови линкови функционишу баш као и линкови до веб локација, осим што су странице на које се повезујете приватне.

Поред тога, могућност коментарисања слика и скенирања страница изузетно је корисна за истраживање ствари попут уметничких дела и историјских докумената. Наравно, датотеке можете да додате и Еверноте-у и додате гласовне белешке, додатно надограђујући вашу истраживачку архиву. Еверноте-ова карактеристика за веб цлиппер је такође корисна за прикупљање истраживања.

Иако сигурно можете да користите Гоогле Документе за прикупљање истраживачких белешки, Еверноте није готово једнак по том питању. Можете да претражите наслове Гоогле докумената са почетне странице Гоогле диска, али не постоји начин да претражите текст тела или докумената са ознакама за сортирање.

Иако можете да креирате фасцикле за чување повезаних Гоогле докумената, то није баш прикладно као коришћење преносних рачунара.

Гоогле Кееп такође не подржава функционалност свеске, иако можете барем означити сродне белешке и претражити текст белешке, као што је раније поменуто. Ипак, оно само нема организационе карактеристике које бисмо желели за компилирање истраживања. На крају, Гоогле Кееп је више бележница него бележница.

Коло: Састављање истраживачке тачке за Еверноте

Еверноте Лого
Логотип Гоогле диска

5

Биљешке о састанцима или предавањима

Када је у питању копирање белешки на црној табли или радне површине за посао или школу, наша апликација за узимање белешки је ОнеНоте, детаљно описана у нашем прегледу ОнеНоте. То је захваљујући чињеници да Мицрософтова апликација за белешке омогућава да организујете појединачне белешке на било који случајни начин, поред чињенице да ОнеНоте има сјајне цртежне карактеристике. Међутим, гледамо Еверноте вс ОнеНоте у одвојеном чланку.

Између Евернотеа и Гоогле Дриве-а, главна предност Еверноте-а у ту сврху је употреба преносних рачунара, која вам барем омогућава да водите белешке за појединачне радне пројекте или часове сегментирано.

Еверноте такође има неке могућности цртања, али њихово коришћење захтева да креирате засебну белешку са мастилом. Немогућност да се комбинују текст и белешке са цртежима је велики недостатак у ту сврху.

Гоогле Кееп вам омогућава да додајете цртеже у белешке, али као алат за цртање је прилично ограничен и омогућава вам само да вежете цртеже на врх белешки.

За оба алата, говорне белешке ће бити корисне за лоше белешке или оне који желе да слушају састанак или предавање, а не да покушавају да воде белешке. За ваше колеге или школске другове, једноставно снимање сеансе такође ће значити да вас не морају слушати како вас ударају по тастатури.

Од свих пет рунди у овом чланку, овај је вероватно најближи, а ни Еверноте ни Гоогле се заиста не одвајају од осталих. Дајемо малу предност Еверноте-у захваљујући његовим карактеристикама за нотебоок-ове, мада је у овом случају креирање засебне мапе за сваки пројекат или класу и само коришћење Гоогле докумената вероватно довољно.

Коло: Састанак или предавања за Еверноте

Еверноте Лого
Логотип Гоогле диска

6

Обрада речи

Гоогле документи су наменски алат за обраду текста, па као што претпостављате, сигурно је бољи избор од Еверноте-а када је у питању овај задатак. Међутим, Еверноте има много функција за обликовање за које бисте очекивали да ће се наћи у програму за обраду текста, тако да такође можемо разумети зашто неко може питати, зашто не?

Међу тим форматима, Еверноте подржава стотине фонтова, од агенције ФБ до Иу Готхиц.

Подржане су и величине слова, стандардно обликовање фонта (подебљано, курзив, подвлака и сл.), Листи са табелама, увлачења и табеле. Такође можете да штампате и враћате белешке користећи историју верзије Еверноте-а у случају нежељене промене.

Док људи сигурно користе Еверноте за обраду текста – па чак и писање књига – то није сврха којој је намењен, и биће вам боље да користите наменски процесор текста.

Гоогле Доцс, за једно, има много боље функције за проверу правописа и граматике. Такође подржава заглавља, бројеве страница и друге опције изгледа попут ступаца и размака редака које нећете добити уз Еверноте.

Поврх тога, Гоогле Дриве и Гоогле Доцс одлични су за сарадњу. На пример, функција „сугестија“ омогућава другима да предлажу измене у вашим документима, а да у ствари не промене измене.

Иако сигурно можемо видети случај са Мицрософт Ворд-ом, данас постоји јако мало апликација које се уклапају у могућности за обраду текста Гоогле докумената, а Еверноте није међу њима.

Коло: Тачка за обраду текста за Гоогле диск

Еверноте Лого
Логотип Гоогле диска

7

Пресуда

Избор Еверноте-а преко Гоогле диска или обратно, у великој мери ће зависити од врсте задатка који требате да обавите. Иако је Гоогле Дриве, под претпоставком да у једнаџбу укључујете Гоогле Документе и Гоогле Кееп, свакако свестранији, постоје неки задаци у којима Еверноте управо успева, претежно истраживачки.

Добра вест је да не морате да бирате. И Еверноте и Гоогле Дриве имају бесплатне верзије које би требале бити довољне за основну употребу. Ако не, трошкови претплате су довољно ниски да немамо проблема да назовемо било цену, посебно с обзиром на понуђене предности продуктивности.

За љубитеље оба алата постоје чак и начини да интегришу Еверноте и Гоогле Дриве. На пример, коришћењем ИФТТТ-а можете аутоматски креирати белешке о Гоогле документима када се у Евернотеу примене одређене ознаке.

За основнији приступ, можете копирати Гоогле Доц линкове на Еверноте. Ако то учините, аутоматски ћете створити мали оквир у Евернотеу који ће вам тачно рећи на шта веза указује.

Наш најбољи савет је, дакле, селективно коришћење оба алата за унапређење вашег радног живота. Обоје су одлични и нема разлога да не будете најбољи од оба света.

Крајњи победник: Гоогле погон

Реците нам своја размишљања о Евернотеу и Гоогле диску испод и хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map