Дропбок Папер вс Гоогле документи: Шта је боље за рад на мрежи?

Дропбок Папер представљен у јануару 2017. године нови је ривал за Гоогле документе, програм за обраду текста у Гоогле-овом уредском пакету. Ми на Цлоудвардс.нет користимо Гоогле документе за сарадњу, а то се показало прилично способним. Ипак, Дропбок Папер је нова звер и може да успостави равнотежу, због чега радимо ово Дропбок Папер и Гоогле Доцс поређење (прочитајте нашу рецензију Дропбок Папер).


Две апликације су корисне јер вам омогућавају да оставите оффлине уреднике иза себе и сарађујете са другима на мрежи у реалном времену. Функције као што су историја верзија, коментари и предлози чине лакшим од рада на документу ван мреже, слања, примања повратних информација, примене и поновног слања.

Када завршите са својим послом, лако је делити са другима или објављивати на друштвеним мрежама. Такође можете да направите нове верзије документа задржавајући старе, тако да је једноставно прегледати или вратити их натраг. Ако ваш чврсти диск квари или се поквари, нема софтвера за опоравак гаранција који ће вам помоћи, па ћете се лако одморити знајући да су ваше датотеке такође сигурне у облаку.

Ако немате времена да прочитате логику и само желите одговор, Гоогле Доцс побеђује. Иако није толико атрактиван као Дропбок Папер и не може да уграђује медије, има снажније функције, укључујући боље уређивање текста и форматирање странице. Такође може приступити широкој библиотеци додатака других произвођача.

За остатак чланка ми ћемо вам детаљно упоредити ова два програма. Да бисте сазнали више о основној услузи која стоји иза папира Дропбок, прочитајте нашу Дропбок рецензију. Ако желите да знате за други производ који Гоогле нуди, прочитајте нашу рецензију Гоогле диска. Направили смо најбољу листу бесплатних складишта за облак.

Тхе Баттле: Дропбок Папер вс Гоогле Документи

Са подешавањем звона, идемо на утакмицу. Овај чланак смо поделили у неколико рунди где ћемо видети како се два кандидата слажу.

Први круг: Интерфејс

Иако нема укуса за укус, неке ствари су очигледне. Интерфејс Дропбок Папер-а изгледа чисто и модерно. Изглед Гоогле докумената изгледа као клон Мицрософт Ворд-а. То је речено, бити сличан Ворду није лоше јер корисници који га упознају неће имати проблема са прилагођавањем.

интерфејс између папира и докумената-папира

Ради употребљивости, Дропбок Папер има мени који је сажет на једну падајућу листу која олакшава проналажење неких функција. Такође помаже да нема много избора. Гоогле Документи их организују у засебне меније на врху документа. Можете потражити опцију која вам је потребна користећи мени „помоћ“ ако га не можете пронаћи.

интерфејс папир-вс-доцс-гоогле

У доњем десном углу папира налази се веза за пречице на тастатури. Волимо да искочи са стране, покаже вам потребне информације на јасан и атрактиван начин и не покрива документ. Помоћу докумената морате да одете у мени „помоћ“, а затим да се позабавите искачућим прозором. Јасно је, али несносно. Можете да претражите ипак.

Иако интерфејс Гоогле Доцс-а ни на који начин није лош, дајемо први круг папиру, чак и само незнатном маржом.

Победник: Дропбок Папер

Друго коло: Дељење

Потребан вам је само један клик да бисте добили изменљиву везу са Дропбок Папер-ом, док Гоогле Доцс захтева да уђете у мени за дељење. Документов метод је користан ако желите да поставите дозволе. Све је на једном месту и можете их подесити за сваког корисника док их ви позивате. Папир има посебан мени за дозволе.

папир-у-док-папир-дељење

Документи вам омогућавају да делите директно на Гоогле+, Фацебоок и Твиттер. Папир се може директно слати на Слацк.

папер-вс-доцс-гоогле-схаре

Помоћу докумената можете да омогућите и поставке власника, као што су спречавање уређивача да мењају дозволе приступа или додавање нових људи и забрањује коментаторима и гледаоцима да преузимају, штампају или копирају датотеку. Документ можете учинити и јавним, приступачним свима са везом или само за одабир људи. На папиру могу да се ураде само последња два.

Гоогле Доцс је очигледан победник јер нуди већу контролу над тим ко мора да ради са вашим документима и може их делити на друштвеним мрежама. Ако желите да делите врсте датотека осим докумената, прочитајте нашу најбољу меморију у облаку за дељење.

Победник: Гоогле документи

Треће коло: Функције форматирања

Дропбок Папер има брз начин за форматирање текста: изаберите реч или текст који желите да форматирате и појавиће се лепа трака са опцијама да бисте је подебљали, додали истицање или прецртавање, променили у наслов, покренули листу са листе , направите коментар или га уврстите на листу обавеза. Морате да користите Маркдовн да бисте приступили осталим опцијама, иако их нема много.

форматирање папира према документима

Гоогле документи изгледом нису слични Ворду, већ и по функцијама. Можете да користите огромну библиотеку фонтова Доцс-а, промените величину фонта на одређену вредност, форматирате боју преко њега, повећате или смањите увлачење, изаберете поравнање и примените друге формате за које очекујемо од офлајн уредника.

форматирање папир-вс-доцс-доцс

С обзиром на богатство функција форматирања текста, лако је видети да Документи одмарају папир у овом кругу.

Победник: Гоогле документи

Четврто коло: Интеграција медија

У случају Докумената, интеграција медија своди се на постављање фотографија зато што не можете да уградите видео снимке или уметнете аудио везе. Папир подржава све врсте датотека које можете прегледати у Дропбок-у, укључујући ИоуТубе и Вимео видеозаписе и везе Соундцлоуд. Ако тражите складиште за своје медије, прочитајте нашу најбољу мрежну меморију за фотографије и видео записе.

Папир је свестранији, па је победио овај круг.

папир-вс-документи-папир-медији

Победник: Дропбок Папер

Пето коло: Опште карактеристике

Гоогле документи и Дропбок папир деле неке функције, укључујући листу обавеза, бројање речи, календар, историју докумената, извоз и штампање. Гоогле вам омогућава извоз у седам врста датотека, док Папер има само три. Обоје користе Гоогле календар.

Сличности се ту завршавају.

папир-за-докуме-папир за обавити

Папир има цоол функцију која се зове „темплатизе“ која вам омогућава да подесите документе као шаблоне како би се убрзало стварање нових докумената. Папир вам такође омогућава да прегледате документ у атрактивном приказу презентације који такође има “мрачни режим”.

папер-вс-доцс-папер-тематизе

мени-папир-против-докумената-папир-општи-мени

Поред тога што има листу обавеза, Документи се интегришу са Гоогле Кееп-ом, једном од најбољих апликација за узимање белешки. То вам омогућава да, рецимо, правите белешке о раду на свом телефону, а затим им приступате док сте на лаптопу.

Подешавање странице омогућава вам да подесите величину папира од слова до величине Б5, без обзира да ли је оријентација пејзажна или портретна и појединачне маргине.

подешавање папир-вс-доцс-гоогле-странице

Документи такође имају две функције које помажу у избору речи: Речник и Истражите. Речник вам помаже да дефинишете речи које не знате, док вам Истражи омогућава да користите моћни Гоогле претраживач за истраживање веба. Обоје се појављују на десној страни екрана, омогућавајући вам да наставите са радом док их користите.

папир-вс-доцс-гоогле-речник

Језик документа можете поставити на било шта, од афричког до корејског. Ако документ има други језик у себи, функција превођења помоћи ће вам да премостите језички јаз. Ако не желите да куцате, постоји и гласовно куцање.

Документи се могу интегрисати са многим апликацијама, укључујући ДоцуСигн, Тезаурус, програмере дијаграма, ВордПресс за Гоогле Документе и још много тога. Гоогле презентације, презентације и Гоогле табеле за прорачунске табеле идите са документима да бисте сачинили Гоогле Оффице пакет. Свима њима можете приступити помоћу Гооглеа, што олакшава рад са документима.

Јасно је да Гоогле документи имају много функција које недостају Дропбок Папер. Ако тражите сирову моћ обраде текста, ова категорија би требало да је подмири за вас.

Победник: Гоогле документи

Шеста рунда: Сурадња

Обе апликације управљају сарадњом на сличан начин. Након што поделите документ, позвани сарадници га могу истовремено уређивати и њихов положај је означен курсором. Промене које су направили различити људи одговарају различитим бојама, тако да је лако уочити ко је шта урадио. Историја докумената ће креирати верзије које одговарају променама различитих аутора.

папер-вс-доцс-гоогле-колаб

папер-вс-доцс-папер-колаб

Са било којом услугом можете да радите у реалном времену, видите шта су други радили и прошли кроз историју ваших докумената, тако да ћемо ову категорију назвати везом.

Ако желите да побољшате искуство сарадње, прочитајте о нашој најбољој меморији у облаку за сарадњу. Да бисте расподељени посао учинили мање болним, прочитајте чланак о томе како олакшати посао на даљину.

Победник: Тие

Последње мисли

Дропбок Папер леп је покушај скидања Гоогле докумената, али само покушај. Папир је атрактиван и интуитиван за употребу, има занимљиве функције и може да интегрише много медија и других врста датотека, али није близу могућности за уређивање текста Доцс-а. Исто важи и за опште карактеристике за повећање продуктивности.

Гоогле Доцс је победник у нашем поређењу, али шта мислите? Да ли користите нешто друго за рад на документима на мрежи? Јавите нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map