Дропбок или ВеТрансфер: Која је услуга најбоља за дељење датотека?

Кључна предност облака складиштења је та што је дељење датотека много једноставније него пре 10 или 20 година. Наши бивши јадни себе морали су се носити са огромним прилозима е-поште који су довели до препуњених и неодговарајућих поштанских сандучића. Морали смо да проследимо другима УСБ уређаје или сличне гадгете који садрже садржај који желимо да делимо. Времена су била тешка.


Сада имамо предност облака, медијума за даљинско складиштење који је савршен за испоруку садржаја без штуцања. Постоји неколико облачних сервиса који се могу користити за дељење датотека, укључујући самосталне услуге испоруке, попут ВеТрансфера и услуге складиштења у облаку, попут оних које смо прегледали у нашој библиотеци рецензија у облаку.

Међу последњим је Дропбок који је, иако не сврстава нашу најбољу листу складишта у облаку, популаран избор за управљање датотекама, посебно за сарадњу.

У овом ћемо чланку размотрити Дропбок и ВеТрансфер један поред другог како бисмо утврдили који је провајдер најбољи за дељење датотека. С обзиром да је ВеТрансфер више пословно решење него потрошачко решење, усредсредићемо се на дискусију на којој је дељење датотека најлакше у канцеларијским подешавањима.

Дропбок насупрот ВеТрансфер-у

Међу добављачима складишта у облаку, Дропбок, Гоогле Дриве и ОнеДриве су три највећа имена. Иако свака од њих има заслуге, Дропбок је најпогоднији за дељење датотека, захваљујући функцијама које укључују лозинке за дељене везе и могућност слања захтева за датотеке. За алтернативе Дропбок прочитајте наш најбољи складишни простор у облаку за дељење датотека.

ВеТрансфер је услуга у облаку која је специјализована за пренос великих датотека. Његова архитектура је посвећена тој сврси, иако има лепе карактеристике за прилагођавање пословних брендирања и неколико других перкс-а.

Поред дељења датотека, Дропбок има много функција које нећете добити код нишног добављача као што је ВеТрансфер, укључујући синхронизацију датотека и интегрисане апликације као што су Дропбок Папер и Мицрософт Оффице Онлине (погледајте наше најбоље апликације за узимање белешки за друге примере).

Нећемо узимати у обзир карактеристике складиштења и продуктивности Дропбок-а у овом прегледу „хеад-то-хеад“. Наш фокус је на дељењу датотека и која од две услуге је најбоља. Да бисмо извршили ову процену, чланак смо поделили у три круга: дељење, сигурност и цена.

Прво коло: Функције дељења облака

Дропбок је услуга складиштења у облаку која је позната по брзој и поузданој синхронизацији датотека, а не дељењу. Можете прочитати нашу најбољу меморију у облаку за преглед синхронизације да бисте сазнали шта Дропбок издваја у тој области и које се услуге приближавају.

За дељење датотека Дропбок није тако добро развијен као Синц.цом или пЦлоуд, али је напреднији од просечног провајдера за складиштење у облаку.

Дропбок омогућава дељење појединачних датотека и позива остале да приступе мапама. Нећете добити дељење директоријума са ВеТрансфер-ом. Као такав, Дропбок има више смисла за продуктивност и сарадњу, чак и без узимања у обзир синхронизације датотека и Оффице Онлине.

Да бисте делили фасциклу или датотеку, пријавите се на Дропбок на мрежи и кликните на дугме „схаре“ (повезано) са било којим објектом. Можете да попуните адресе е-поште за људе којима желите да дате приступ или генеришете везу коју било ко може да користи.

Дропбок-Схаре-Буттон

Када делите фасцикле, можете да дате дозволе само за приказ или измене. Само приказ омогућава другима да прегледавају, преузимају и коментаришу садржај, док уређивање додаје могућности за промену и брисање датотека.

Дропбок-Схаре-Фолдерс

Они са дозволама за уређивање могу добити могућност да и они позову друге да приступе мапама.

Дропбок-Фолдер-Сеттингс

Дељење датотека Дропбок механички је идентично дељењу директоријума, осим што не постоји опција „уређивање“. Једино подешавање дозвола је само приказ. То значи да они са којима делите садржај могу да коментаришу ваше датотеке, али не и да их мењају.

ВеТрансфер не препознаје директоријуме, тако да ћете морати да делите више датотека или зип мапу пре него што је пошаљете да бисте делили садржај једне. Мапе са компримираним датотекама третирају се као датотеке, тако да их можете послати у једном потезу.

Зип-Виндовс-Фолдер

Немогућност дељења директоријума представља ударац против ВеТрансфера, али када је у питању дељење датотека, услуга је више него подударност за Дропбок.

Дељење датотека ВеТрансфер

Свако може да дели датотеке са веб локације ВеТрансфер без налога. Кликните плави плус знак да додате датотеке из свог датотечног система, додате до 20 адреса примаоца е-поште и унесете сопствену е-пошту.

ВеТрансфер-Схаре-Филе

Са ВеТрансфер-ом можете истовремено послати до 2 ГБ датотека. Веће датотеке захтијевају претплату. Са ВеТрансфер Плус истовремено можете послати до 20 ГБ. Претплатници такође добијају 100 ГБ складиштења за чување датотека које се често користе. Услуга не брише датотеке након одређеног временског периода и омогућава вам ревизију прошлих порука и њихово поновно слање или прослеђивање..

Кликните мени са три тачке при дну алата за слање ВеТрансфер да бисте прилагодили друга подешавања. Оне укључују прелазак са „е-поште“ на „везу“. Везе се могу објављивати на Слацк каналима, друштвеним медијима или сличним платформама за дељење садржаја са широј публиком.

Ниједна од ових карактеристика није удаљена ВеТрансфер од Дропбок-а. Оно што најмање разликује пословне кориснике је могућност персонализације преноса датотека. Опције укључују персонализовани УРЛ, позадинске слике за е-пошту и друге начине прилагођавања изгледа е-поште.

ВеТрансфер омогућава вам да створите изглед који одговара вашем предузећу, укључујући да у ваш УРЛ уврштавате назив компаније и додате свој логотип. За оне који желе саставити маркетиншку кампању путем е-поште или сличне напоре, такви детаљи могу значајно утицати на њен успех.

Прве рунде:

И Дропбок и ВеТрансфер имају предности у односу на друге за дељење датотека. За Дропбок главна предност је што можете да делите фасцикле без потребе да их компримирате у .зип датотеке. За ВеТрансфер то је прилагођавање.

Која услуга има већу предност је питање личних потреба. Ми смо с страни ВеТрансфера, али само зато што је лако делити фасцикле са многим услугама складиштења у облаку, од којих су неке бесплатне или знатно јефтиније од Дропбок-а. Прилагођавање е-поште за слање датотека је неуобичајено за поређење.

 • Победник првог круга: ВеТрансфер

Друго коло: Безбедност дељења датотека

Сигурност датотека ћемо се позабавити у другом кругу, гледајући и заштиту током транзита и шифровање садржаја смештеног у облаку. Такође ћемо погледати и безбедност везе, али прво, разговарајмо о географији.

ВеТрансфер има предност у односу на Дропбок јер је заснован у Европској унији. ЕУ има строже законе о приватности од Сједињених Држава, као што показује недавни усвајање Опште уредбе о заштити података. Сједиште компаније ВеТрансфер је у Амстердаму и придржава се холандског Закона о заштити личних података који укључује мандате осигурања података против губитка или крађе.

Дропбок је са седиштем у Сан Франциску, са центрима података широм Сједињених Држава. Последњих година земља је уплетена у контроверзе података о приватности, а најпознатије је пројекат ПРИСМ Националне агенције за безбедност. Док Дропбок није био замењен као учешће у ПРИСМ-у, он је требало да буде додељен пре него што је Едвард Сновден пухао звиждук на програму.

Дропбок има једно велико кршење података, које су укључивале крађу 68 милиона корисничких лозинки у 2012. Компанија је од тада предузела кораке како би се осигурало да се инцидент не понови, али чињеница да детаљи крађе нису откривени неколико година требало би да направи једну паузу.

Осим тога, Цондолеезза Рице је такође члан Управног одбора Дропбок-а. Иако не постоји ништа што би указивало на то да је узроковала проблеме у приватности корисника, била је заговорница прислушкивања без потерница за време Бусхове администрације и везана је за скандал о прислушкивању УН-а. То је забрињавајуће у индустрији где је приватност најважнија.

Не треба шешир за тинфоил да бисте одлучили да је ВеТрансфер најбоља понуда за заштиту приватности потрошача, барем на површини. Уз то, обе службе предузимају кораке како би спречиле приступ страначких података спољним странама.

Шифровање Дропбок-а и ВеТрансфер-а

Дропбок и ВеТрансфер штите датотеке у транзиту користећи безбедност транспортног слоја. ТЛС је протокол који обезбеђује интегритет података између две апликације за комуникацију. Омогућује шифрирање везе између апликација, тако да ниједна трећа страна не може пресрести и дирати податке.

Ових дана свака веб услуга користи ТЛС да би заштитила комуникацију у транзиту.

Оба провајдера криптирају датотеке сачуване на својим серверима. Дропбок користи АЕС 128-битну енкрипцију за скенирање датотека, док ВеТрансфер користи АЕС 256-битну енкрипцију. Оба протокола су непробојна, практично гледано. Било би потребно неколико милијарди година да се груба сила поквари АЕС-ов кључ за шифрирање.

Кључеве за шифровање је можда немогуће пробити, али слабе лозинке нису. Дропбок бројачи који имају двофакторну аутентификацију. Када је омогућена 2ФА, требаћете да унесете додатни поверионик приликом пријаве са непознате машине. Акредитив је сигурносни код који можете добити на свом паметном телефону.

ВеТрансфер не нуди двофакторну аутентификацију. То значи да ако је ваша лозинка хакована или украдена, датотеке спремљене на вашем ВеТрансфер Плус налогу могу бити у опасности. Ако се одлучите за услугу, будите сигурни да ћете креирати јаку лозинку или, још боље, користите управљач лозинком у облаку као што је Дасхлане.

Оба сервиса такође одржавају сигурне центре података. Дропбок има сопствене сервере и ВеТрансфер користи објекте којима управља Амазон Веб Сервицес.

Безбедност Дропбок и ВеТрансфер датотеке

Везе представљају опасност за контролу садржаја. За разлику од позивања људи да приступе садржају користећи своју адресу е-поште, везу може користити било ко ко успе да је ухвати. Барем је то случај без одређених функција заштите везе.

Најочигледније од ових карактеристика су лозинке и датуми истека. Већина провајдера за складиштење у облаку не укључује ниједан од њих. Дропбок не постоји, али долазе по цени. Морате да се пријавите за Дропбок Профессионал или Дропбок Бусинесс (прочитајте нашу ревизију Дропбок Бусинесс).

Допуштења за Дропбок-Линк

Дропбок укључује две додатне функције за контролу садржаја за везе у могућности за онемогућавање преузимања и коментара. То су лепа укључења.

ВеТрансфер вам омогућава да ограничите везе са лозинкама и датумима аутоматског истека, али те функције нису бесплатне. Ми покривамо трошкове ВеТрансфер Плус-а и Дропбок Профессионал-а у нашем последњем кругу.

ВеТрансфер-Линк-Лозинка

Још једна карактеристика контроле садржаја коју ВеТрансфер има, а Дропбок нема, обавештења која потврђују пренос датотека, преузимања, одбијене поруке е-поште и једну у случају да нико од ваших прималаца не преузме трансфер у року од пет дана.

Клијенти ВеТрансфер Плус могу проверити колико су пута преузете датотеке повезане са е-поштом и преноси веза. Преноси путем е-поште показују ко је преузео датотеку, док преноси везе не.

Обе услуге би могле користити једну функцију за повећање сигурности, међутим: ограничења за преузимање веза. Ако та идеја плута вашим бродом, два најсигурнија провајдера за складиштење у облаку – Синц.цом и пЦлоуд – пружају ту могућност.

Два круга:

Обје службе подузимају разумне кораке да би осигурале сигурност датотека. Потребан нам је победник, па одабиремо ВеТрансфер за други прави круг, и поред његовог неуспеха да понуди двофакторну аутентификацију. Наша одлука темељи се на локацији у ЕУ и могућностима за надгледање преузимања датотека.

Дропбок, са својом дугом историјом контроверзе и готово контроверзе, делује као припремљен за скандал. Ако користите Дропбок, препоручујемо да га упарите са приватном услугом шифровања, као што је Бокцриптор. Прочитајте нашу рецензију Бокцриптор за више информација.

 • Побједник другог кола: ВеТрансфер

Треће коло: Трошак

Дно црта није све, али то је кључно разматрање. Као што се догађа, Дропбок је један од најгорих послова у облаку складиштења.

За почетак добијате само 2 ГБ бесплатног простора за складиштење. То је далеко мање од пружатеља услуга који се спомињу у нашем најбољем бесплатном окну за складиштење у облаку. Дропбок Плус налог износи 9,99 УСД месечно за 1ТБ простора за складиштење. Иако није страшно, можете да добијете 2ТБ складиштења од пЦлоуд за само 8 долара месечно. Математика не фаворизује Дропбок.

Дропбок Профессионал је највише забрињавајући податак у Дропбок-овој линији претплате. Овај план удвостручује трошкове Дропбок Плус-а на 20 УСД месечно без додатног простора за датотеке. Уместо тога, добијате неколико додатних функција, као што су 120-дневне верзије верзија и функције дељења веза које смо раније споменули (нпр. Лозинке и датуми истека).

Дропбок Бусинесс планови се цене различито, али не мање атрактивно. Постоји план од 2 ТБ од 15 УСД и неограничен план од 25 УСД.

Теже је проценити ВеТрансфер у односу на сличне услуге јер их нема много. За једноставне потребе слања датотека, постоји ограничен бесплатни ВеТрансфер план који је добар за до 2ГБ датотека одједном.

Ако то не пресече, мораћете да надоградите на ВеТрансфер Плус. Омогућује вам слање 10 пута гигабајта одједном и има перкете попут могућности складиштења у облаку и могућности брендирања.

ДетаљиВеТрансфер: ВеТрансфер Плус:
Месечни трошак:бесплатно12 УСД месечно
Годишњи трошак:бесплатно120 УСД
Капацитет слања:2ГБ20ГБ
Складиште:Ниједан100ГБ

Цена од 12 УСД месечно није толико јефтина колико бисмо очекивали за нишну услугу која нуди само 100 ГБ простора за складиштење података и не обезбеђује синхронизацију или уређивање датотека. Међутим, могућности брендирања и једноставна употреба га исплати за предузећа.

Три округле мисли:

Ниједна услуга није добар посао. За вредност, Дропбок пружа више јер добијате 1ТБ складиште у облаку и синхронизацију датотека, док је ВеТрансфер добар само за слање датотека.

Ако вам је све што требате је слање датотека, ВеТрансфер је повољнији посао јер вам 12 УСД месечно уз претплату достављате лозинке за везе и датуме истека. Дропбок нуди само онима са 20 УСД месечне претплате. Својим 12 долара добијате и лепе функције за ревизију преузимања.

Последњи круг дајемо Дропбок-у, али са великим упозорењима. Ако размишљате о Дропбок Профессионал-у за 20 УСД месечно због складиштења, али попут ВеТрансфера за дељење датотека, предлажемо алтернативни пут.

Ако упаркујете претплату од 12 долара месечно, претплату од 8 долара месечно, претплату ћете добити од пЦлоуда. То кошта 20 долара месечно, исти трошак као и Дропбок Профессионал, али са још неколико предности.

 • Побједник трећег круга: Дропбок

Последње мисли

Дропбок и ВеТрансфер су различите животиње. На много начина, поређење са њима је глупа муда. Дропбок је сложенија услуга у облаку која долази упакована са функцијама за синхронизацију, складиштење и продуктивност које нећете добити са ВеТрансфер.

Упркос томе, ВеТрансфер има репутацију међу власницима непрофитних предузећа. То се посебно односи на власнике предузећа којима не треба ништа сложеније од њега. То је услуга за предузећа која желе да дизајнирају атрактивне поруке е-поште за ограничене кампање или испоруче радни производ купцима кроз ваздух панаша, не бринући се о превазилажењу стрме криве учења.

На тај начин, то је корисна услуга и, у оквиру онога што ради, преузели бисмо је преко Дропбок-а било који дан. Ионако је то наша ствар. Слободно поделите своје мисли у наставку. Хвала за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map