ДреамХост вс. ХостГатор Баттле Ит Оут 2020

ДреамХост је лако један од најбољих веб хостинг услуга које смо прегледали. Нуди дугу листу планова, од којих се сваки осећа добро заокружен својом ценом, уз одличну брзину, врхунску безбедност и јефтине цене. С друге стране, ХостГатор има неколико проблема, наиме у одељењима за приватност и брзину. 


У овој ДреамХост вс ХостГатор поређењу, видећемо како се они постављају корак по корак, изолишући променљиве које чине да сјају и оне које чине да потону. На крају ћете знати која је најбоља опција за хостовање ваше веб локације. У складу са тим, препоручујемо да прочитате нашу ДреамХост рецензију и ХостГатор рецензију уз овај водич.

Будући да ћемо се углавном усредсредити на ове веб хостинг услуге, њихов укупни ранг може се променити. Као што можете видети у нашој поређењу са ДреамХост вс СитеГроунд, понекад услуга која је боља од остатка тржишта није боља у поређењу са једним на један.

Постављање борбе: ДреамХост против ХостГатор

За наше поређење, ми слабо следимо критеријуме који се користе у појединачним прегледима. Овде је “лабаво” оперативна реч, јер би тачно следећи наши прегледи резултирали крвопролићем у облику круга које није само дуготрајно, већ и неправедно. Уместо да стављамо једнаку тежину на, рецимо, врсте хостинга и брзину, умањили смо критеријуме за преглед. 

Открили смо да је важно пет подручја: карактеристике, цене, једноставност употребе, брзина и сигурност. Подршка је такође важна, али пошто већина веб хостова има барем пристојну подршку, то обично није проблем. Свака рунда је вредна бода, и који год веб хостинг сервис тврди да ће на крају бити три или више бодова, биће наш победник. 

Свака рунда ће почети неким напоменама о нашим очекивањима за те критеријуме. На пример, тражимо дневне резервне копије у првом кругу и издашне политике поврата у другом кругу. Затим ћемо говорити о томе колико су услуге испуниле наша очекивања за ту рунду, а затим ћемо размислити о томе како их упоређују. На крају ћемо прогласити победника и доделити бод. 

Поред тога, препоручујемо читање кроз сваки круг, а не само скенирање победника. Неки кругови су врло блиски, па нас присиљавају да одлучимо о томе који су аспекти за које вјерујемо да су најважнији – евалуација која се не мора нужно односити на вас.

1

Карактеристике

Веб домаћини су еволуирали последњих неколико година када су у питању функције. Бесплатни огласи за иПаге сада изгледају застарело у поређењу с напредним серверским софтвером Хостингера (прочитајте наш иПаге преглед и Хостингер преглед). Иако ценимо додатне доброте, они нису погодна замена за оно што ми сматрамо суштинским карактеристикама. 

Те функције би вам требале помоћи да урадите три ствари: изградити, оптимизирати и осигурати своју веб локацију. У сваком подручју треба постојати барем једна карактеристика. На пример, солидна услуга у овом кругу пружиће програм за прављење веб локација, уграђено кеширање и дневне копије. Упоредити ћемо шта ДреамХост и ХостГатор нуде када су у питању функције, а такође и када уведу те функције у линију.

ДреамХост

ДреамХост нуди одличан спектар функција које се директно уклапају у три горе споменута подручја. Разговараћемо о изградњи за минуту, али за оптимизацију имате пун ССД складиште и кеш меморију за одређене врсте хостинга, а за осигурање имате свакодневне сигурносне копије и бесплатан ССЛ / ТЛС сертификат. 

Иако заједнички планови и даље нуде обиље функција, ВордПресс планови се највише истичу. ДреамХост се пласирао на наш најбољи веб хостинг за ВордПресс водич са својим ДреамПресс плановима – управљаним ВордПресс решењима уграђеним у облачно окружење (прочитајте нашу рецензију МДДХостинг за још један домаћин фокусиран на облак). 

ДреамПресс планови долазе са свим горе наведеним карактеристикама, као и неограниченим ЦДН-ом, ВордПресс-ом са једним кликом, управљаним ВордПресс ажурирањима и плаћеном верзијом Јетпацк-а, што је суштински ВордПресс додатак (као што можете прочитати у нашем почетничком водичу за употребу ВордПресс). 

За оне који нису упознати са ВордПресс-ом, можете да користите Ремикер, који је ДреамХост инжењер веб локације. Иако није сасвим у складу с нашим најбољим градиоцима веб локација, Ремикер је солидна понуда, уклапа се у блоковски интерфејс који подсећа на Вебноде (прочитајте нашу веб локацију Вебноде). Избор тема је такође солидан.

дреамхост-ревиев-ремикер

Међутим, Ремикер има јединствену предност у односу на остале програмере веб локација. Можете да користите одличан избор тема и лако сучеље за превлачење и испуштање да бисте дизајнирали своју веб локацију, али то извозно веб место можете и да извозите у ВордПресс. Ако желите флексибилност ВордПресс-а, али не желите да ангажујете програмера или купите тему, Ремикер је један од ретких начина на који можете умочити ножни прст у оба света.. 

ХостГатор

ХостГатор има подједнако пуно функција као и ДреамХост, али не обухватају низ планова. Уместо да разбије нивое хостинга на основу перформанси, ХостГатор их углавном руши на основу функција које добијате, што је пракса која је застарјела и коју смо видели од сервиса попут Блуехоста (прочитајте наш преглед Блуехост).

Као и иПаге и ЈустХост (прочитајте наш ЈустХост преглед), ХостГатор одвлачи недостатак функција бесплатним кредитним огласима и вишеструким инсталатерима једним кликом. Не жалимо се, али у овом тренутку то заиста нису карактеристике – то су очекивања. Оно што недостаје је ССД складиштење преко планова, као и дневне сигурносне копије и кеширање, које су садржане у ВордПресс плановима.

Функције које нису обухваћене вашим планом доступне су на тржишту, а иако ценимо услугу „све на једном месту“ за куповину, волели бисмо да већина функција буде укључена ван карата. 

хостгатор-ревиев-маркетплаце

Тамо где ХостГатор блиста је у грађевинском одељењу. На располагању имате два градитеља веб страница, иако је један од њих очигледно супериорнији. Први је градитељ веб локација ХостГатор, који (као што можете прочитати у нашем прегледу Гатор) није баш све импресивно. 

Такође можете користити Веебли да направите веб локацију. Као што можете видети у нашем Веебли прегледу, то је чврсто укључивање за сваки хостинг пакет, уклапа се у сучеље без глупости, предиван избор тема и солидне интеграције трећих страна. ХостГатор пружа пакет „цоннецт“, који вам омогућава да користите бесплатну верзију Веебли-а са сопственим доменом. 

Прве рунде мисли

Овај круг се не своди на укључене функције, већ на место где се налазе те функције. ДреамХост пружа основну основу свих планова, надолазећи на њих како цене повећавају. ХостГатор, с друге стране, једва даје било шта у доњем крају, што вас присиљава да надоградите на скуп пакет како бисте добили добро заокружену листу функција.

Рунда: Карактеристичне точке за ДреамХост

ДреамХост Лого
ХостГатор Лого

2

Цена

Цијене су сложена тема за веб домаћине. Иако постоје изузеци (прочитајте наш 1&1 ИОНОС рецензија за један од њих) већина сервиса чека до одјаве како би разјаснили цену коју ћете платити. Оно што се оглашава као пакет који кошта неколико долара месечно често је веће од 100 УСД када унесете своје податке о плаћању. То је зато што ће вам требати да купите више година хостинга да бисте постигли пристојбу. 

У овом кругу гледамо стопу ДреамХост-а и ХостГатор-а, али и колико је та стопа јасна у току процеса одјаве. Поред тога, упоређиват ћемо расположиве дужине планова и гаранције за поврат новца.

ДреамХост

ДреамХост је јефтин без икаквих проблема, мада се на почетку можда не појављује тако. У поређењу са услугом попут Хостинг24, стопа ДреамХоста већа је (прочитајте нашу рецензију Хостинг24). Након обнове, ДреамХост је јефтинији од већине конкуренције и даје вам флексибилност у трајању. Ако тражите јефтин веб хостинг, ДреамХост је сигурна опклада. 

Заједнички планови су веома импресивни, јер ДреамХост нуди уводну стопу мању од 3 УСД месечно током годину или три године, а стопу од 6 УСД месечно по обнављању. Та стопа обнове важи и за месечни план који ДреамХост нуди, на срећу, без казне (прочитајте наш Арвике преглед за пример домаћина који кажњава месечне кориснике). 

ДреамПресс планови су скупљи, али ипак нешто јефтинији од Кинста са сличним сетом функција (прочитајте нашу рецензију Кинста). Ипак, ако не можете да промените 20 до 30 УСД, СитеГроунд је одлична алтернатива буџету (прочитајте нашу рецензију СитеГроунд).

Међутим, оно што ДреамХост највише издваја је гаранција поврата новца. Имате пуних 97 дана да се предомислите, што надмашује само гаранција поврата новца А2 Хостинг (прочитајте нашу рецензију А2 хостинга). ДреамХост гаранција такође важи без обзира на трајање. То значи да ако се одлучите за куповину месечног плана, још увек имате три месеца да вратите сав свој новац. 

ХостГатор

Упоређивање таблице с ценама ХостГатора са ДреамХост-ом показује да су услуге сличне када је реч о ценама. Заједнички планови почињу готово по истој цени, а ВордПресс планови још јефтинији код ХостГатора. Међутим, изглед може бити обмањујући, а то је овде дефинитивно тачно. 

Цене наведене на веб локацији ХостГатор важе само ако купите три године унапред хостинга. Међутим, ХостГатор нуди и једногодишње и двогодишње планове, као и трајање од једног, три и шест месеци. Што краће траје, скупља месечна стопа постаје.

Једно-, тро- и шестомесечни планови наплаћују обнављање, што је 11 долара за најјефтинији дељени план. ХостГатор вам може дати добар део почетног мандата, али ви то надокнађујете на дужи рок. Поред тога, за попуст ћете морати да купите доста хостинга, што значи значајне унапред коштане трошкове. 

Срећом, гаранција за поврат новца није лоша. ХостГатор нуди 45 дана за поврат новца, што је више од већине домаћина. Упркос томе, то је мање од ДреамХост-а и ИнМотион Хостинг-а, од којих вам последњи пружа читавих 90 дана (прочитајте нашу рецензију ИнМотион Хостинг).

Два круга мисли

Као и први круг, и овај је прилично јасан. ХостГатор је скупљи након обнављања и присиљава вас да купите вишегодишње хостинг за прихватљиву цену. ДреамХост има једноставну шему цена која након обнављања кошта око пола мање и пружа вам флексибилност када је у питању време трајања без казне.

Рунда: Цена за ДреамХост

ДреамХост Лого
ХостГатор Лого

3

Лакоћа коришћења

Уз све наше прегледе веб хостинга, купујемо анонимни план како бисмо га доживели исто као и ви. То почиње са слијетањем на страницу, претраживањем листе доступних планова, одабиром једног и попуњавањем одјаве. У овом кругу погледаћемо како је лако купити план и поставити веб страницу са ДреамХост-ом и ХостГатор-ом.

ДреамХост

ДреамХост чини проналажење и одабир плана једноставним. Веб локација је модерна и интуитивна, а свака страница производа пружа промену за гледање месечних и годишњих цена. Након што одаберете план, веб локација вас доводи до поступка за купњу треће стране који срамоти одјављивање у више корака Намецхеап-а (прочитајте нашу рецензију Намецхеап-а). 

Процес одјаве вас такође не бомбардује додацима или додатним услугама. Поставља трајање које желите да купите и нешто друго, чинећи да се читав процес осећа без напора. Након довршетка плаћања отићи ћете директно на страницу за креирање лозинке, што је боље од слања е-поште са вашим поверљивим подацима за пријаву (прочитајте наш преглед ЛунарПагес-а да бисте сазнали зашто). 

Коначно, можете се пријавити. ДреамХост користи власнички контролни панел који на једном месту комбинује управљање налогом и веб страницама. Упркос томе, недостаје му финоћа на контролним плочама виђеним код Пагели и Кинста. ДреамХост-ова контролна табла је сличнија Мидпхасе-у, која приказује све расположиве услуге путем менија са леве стране (прочитајте нашу Мидпхасе рецензију).

дреамхост-ревиев-цонтрол-панел

Уместо да се фокусира само на услугу коју сте купили, ДреамХост има картице за сваку услугу коју нуди. Иза услуга које немате стоје рекламе за њихову куповину, што доводи до надувеног сучеља. То је рекло, волимо да имамо све под једним кровом, тако да је тешко кривити ДреамХост.

ХостГатор

ХостГатор представља неке проблеме током одласка, не зато што је одјављивање тешко, већ зато што ћете морати бити будни да не бисте преплатили за претплату. Као што је споменуто у другом кругу, ХостГатор вам даје стопу на три године. Поред тога, он унапред бира више додатака током одјаве, што је неугодно. 

Након што завршите са плаћањем, ХостГатор ће вам послати више порука е-поште, од којих једна садржи ваше поверљиве податке за пријаву. Ова метода испоруке поставља неке проблеме. Ако клијент не успе да има шифровану везу, е-пошта ће стићи на несигурну везу, што значи да би напад човека у средини могао да открије прљаве детаље на вашем налогу. Штавише, лозинка која нам је послата није успела. 

Међутим, те грешке брзо ћете заборавити након што слете на командну таблу. ХостГатор користи модификовани цПанел достојан нашег најбољег веб хостинга са водичем цПанел, који комбинује налог и управљање хостингом под једним кровом на начин који је још препознатљивији од ДреамХост-а.

хостгатор-ревиев-цпанел

Можете скочити на тржиште да купите додатне услуге, приступите подршци помоћу траке са леве стране и управљајте својим доменима све са истог екрана. Ако желите да се укопате у детаље, ХостГатор пружа пуну верзију цПанела. Надзорна плоча ХостГатора осећа се као друга верзија ДреамХост-ове Сажет је, снажнији и боље оптимизовани.

Три округле мисли

ДреамХост има једноставан поступак одјаве, док вас ХостГатор држи на ногама предизбором трајања и неким додацима. Речено је да је овде контролни панел значајнији. Веома су слични, али ХостГатор се осећа рафиниранијим, што је довољно да га први пут ставите на плочу.

Коло: Лакоћа употребе за ХостГатор

ДреамХост Лого
ХостГатор Лого

4

Спеед анд Уптиме

Брзину и продужење времена меримо помоћу два алата: Тест брзине Пингдом-а и Учитавање утицаја. Да бисмо осигурали равноправне услове за време тестова, покрећемо веб локацију користећи најјефтинији дељени план и инсталирамо празну копију ВордПресс-а. На тај начин можемо елиминисати променљиве и изоловати само перформансе веб хостинга.

ДреамХост

ДреамХост се добро провео у нашем тестирању брзине, иако смо видели брже домаћине. Остварило је 90 од 100 из Пингдом-а, што сугерише добру сметњу веб домаћина у брзини учитавања. Поређења ради, Блуехост је постигао 94 од 100, а А2 хостинг и СитеГроунд са 96. 

тест снова-брзина-брзина

Претражујући горњи граф, можемо видети да је већина времена учитавања – које је било само дуже од једне секунде – резултат метрике „чекање“. То значи да је претраживач чекао да прими податке са сервера. С обзиром да најјефтинији дељени план не укључује кеширање које је укључено у ДреамПресс планове, то је највероватнији кривац.

Утицај оптерећења имао је боље резултате. Овим алатом истичемо сервер, слањем 50 виртуалних корисника у року од пет минута. За то време бележимо време одзива сваког корисника, као и све неиспуњене захтеве. ДреамХост је имао пристојан ниво недоследности, иако је био далеко од ужасних перформанси које смо приметили у нашој ГреенГеекс рецензији. 

дреамхост-ревиев-лоад-импацт

Током тестирања имали смо 100 посто продужетка. ДреамХост вас је ипак покренуо ако немате застоја. За разлику од већине веб хостинга који обећавају 99,9 одсто продуженог времена, ДреамХост има 100-постотну гаранцију продужења рада. За сваки сат када је ваша веб локација у паду, добићете кредит за један дан хостинга. Међутим, то износи само до 10 процената вашег следећег гостовања, што значи да покрива само прва три сата.

ХостГатор

ХостГатор је локација с најбољим резултатима кроз коју смо прошли кроз Пингдом. Оценио је 83 од 100, што је већа разлика од ДреамХоста него што би се чинило у почетку. Наша веб локација није имала садржај, тако да 17 поена од савршеног резултата указује да постоје оптимизације које ХостГатор не узима. 

хостгатор-преглед-брзина-тест

На графици можемо видети да је време чекања било релативно мало. Веће питање је да је ХостГатор имао више захтева, вероватно за странице које долазе ускоро и слично. ХостГатор је такође блокирао велики број тих захтева, што значи да су појели непотребне мрежне рекорде, а да заправо нису ништа допринели. 

Док ДреамХост има пристојну количину недоследности током нашег Тестовог оптерећења, ХостГатор је имао још више. Срећом, сви наши захтјеви су прошли, али било је више шиљака који су се појавили како се повећавало оптерећење корисника.

утицај хостгатор-оптерећења

Што се тиче продуженог времена, ХостГатор је бољи од већине услуга. Постоји 99,9-постотна гаранција да ће, за разлику од своје родбине, ХостМонстер – заправо нешто значити (прочитајте нашу рецензију ХостМонстер-а). Ако ваша веб локација икада падне испод 99,9 одсто продуженог рока, добићете бесплатан месец хостинга. Уз то, гаранција се односи само на планове дељења и препродавања.

Четврте четврте мисли

По бројевима, ДреамХост је ове рунде обрисао под ХостГатором. Не само да је имао боље резултате приликом слања једног корисника на веб локацију, већ је и са 50 посетилаца боље обрађивао. Ипак, ХостГатор има врхунску гаранцију продужења рада. Иако то није довољно да бисте га победили у овом кругу, мора се узети у обзир и нешто.

Коло: Тачка брзине и времена за ДреамХост

ДреамХост Лого
ХостГатор Лого

5

Сигурност и приватност

Док смо имали неке друге и друге рунде, ова је једноставна колико и они долазе. Ендуранце Интернатионал Гроуп (ЕИГ) посједује ХостГатор, који (као што можете прочитати у нашој рецензији Сите5) поступа врло лоше у погледу сигурности и приватности. ДреамХост, с друге стране, одржава јасну посвећеност својим подацима који се не виде готово нигде другде.

ДреамХост

ДреамХост вам пружа све потребне алате за заштиту ваше веб локације. Аутоматски сте заштићени бесплатним ССЛ / ТЛС сертификатом, дневним копирањем, интеграцијом Цлоудфларе-а и заштитним зидом веб апликација. Надаље, ДреамХост укључује ове сигурносне функције у све планове, што значи да сте заштићени без обзира на цијену коју плаћате. 

Једино што није укључено је алат за уклањање злонамјерног софтвера, иако ДреамХост нуди ДреамСхиелд за 3 долара месечно. ДреамСхиелд ће недељно скенирати вашу веб локацију ради злонамјерног софтвера и аутоматски очистити све што нађе. С обзиром да већина алата за злонамјерни софтвер по овој цени једноставно скенира вашу веб локацију, ДреамСхиелд је импресиван. 

Ма колико импресивно било, то није ништа у поређењу са ДреамХостовом посвећеношћу приватности корисника. Сваки домен обезбеђује приватност домена бесплатно, што замењује податке које би требало да унесете у ВХОИС запис са подацима ДреамХост-а. Постоји само неколико других услуга које укључују овај ниво заштите приватности, а ВестХост је један од њих (прочитајте нашу рецензију ВестХост).

И политика приватности је солидна, али борба ДреамХоста са америчким Министарством правде (ДОЈ) говори много више од тога. У 2017. години ДреамХост је одбранио веб локацију која је била домаћин и 1.3 милиона ИП адреса које су је посетиле. Сукоб са ДОЈ-ом преселио се све до Врховног суда Васхингтон Д.Ц. На крају је суд утврдио да влада „нема право да копа по информацијама које се налазе на веб локацији ДреамХост“.

ХостГатор

Као што је споменуто на почетку рунде, ЕИГ је власник ХостГатор-а. Уместо да имају сопствену политику приватности, сви брендови ЕИГ-а од 80 или више користе колективну политику приватности, која монолиту даје изричиту дозволу за рушење података и њихово продавање оглашивачима. 

Листа партнера за оглашавање укључује Амазон Веб Сервицес, ВПБегиннер, Иахоо, Бинг, Гоогле Адс, Фацебоок, Твиттер и многе, и многе друге. ЕИГ нонпологетицалли прикупља све о вама и продаје га ради профита. Приватност домена ХостГатор-а, изненађујуће, износи 15 долара годишње. 

Срећом, сигурносне карактеристике су боље. ХостГатор укључује дневне резервне копије путем цПанела на заједничким плановима и преко ЦодеГуарда на скупљим. Међутим, чак ни не укључује СитеЛоцк – „лите“ верзију – што је срамота. Срећом, још увек добијате бесплатан ССЛ / ТЛС сертификат. 

Једна кључна карактеристика која недостаје је заштитни зид веб апликација. Ово је функција која је укључена у пакет за СитеЛоцк од 40 долара месечно. Неке од ових карактеристика појављују се на плановима цена, као што је ВордПресс распон, али требало би да обухвате много тога.

Пето коло мисли

За овај круг одлучили смо се пре него што смо написали неку реч, не зато што желимо да ХостГатор изгуби, већ зато што знамо колико су ЕИГ брендирани. ДреамХост је невероватан када је у питању безбедност и приватност, довољно да би победио готово сваки домаћин. У овом случају, победила је на километар. 

Коло: Безбедносна и приватна тачка за ДреамХост

ДреамХост Лого
ХостГатор Лого

6

Последње мисли

ДреамХост је замахнуо плочу, помало заостајући у својој лакоћи употребе. Речено је да је то само кратко јер је контролна табла ХостГатора тако добра, а не зато што је ДреамХост-ова контролна табла лоша. Генерално, ДреамХост је један од најбољих веб хостинг сервиса у окружењу и радо ћемо га прогласити нашим шампионом. 

Победник: ДреамХост

Иако је ХостГатор један од најбољих ЕИГ брендова, он пада готово на све рачуне. Све има наговештај, што је још горе ако се узме у обзир да је цена већа од већине домаћина. Ако нисте задовољни ДреамХост-ом, препоручујемо вам да проверите нашу архиву веб хостинга пре куповине плана код ХостГатор-а. 

Мислите ли да је и ДреамХост боља опција? Ако не, зашто? Јавите нам своје мисли у коментарима испод. Као и увек, хвала на читању. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map