Цлоудалли вс Бацкупифи

Услуге израде сигурносних копија у облацима изгледају као да су десетак ових дана. Већина њих обећава спремање корисничких датотека. Међутим, ЦлоудАлли и Бацкупифи нуде другачију врсту складиштења. Дуо складишти информације са Гоогле Апп-а, Салесфорце-а, Амазон С3 и Оффице 365, као и услуге друштвених медија.


Ови провајдери чак у одређеној мери праве резервне копије датотека за ћаскање како бисте их могли поново прегледати по потреби. Ово је посебно корисно средство за оне који могу разговарати о пословању у програмима тренутних порука, а затим требају прегледати дијалог да би видели шта је договорено касније.

Тхе Неед фор Цлоуд-то-Цлоуд Бацкуп

Информације се најчешће губе када неко случајно избрише податке без резервне копије. Може бити главобоља онима који ће им можда требати те информације за посао. Овај губитак представља главобољу и за ИТ јер морају да поставе питања како да поврате ове изгубљене податке, ако је то уопште могуће.


© Цлоудвардс.нет

Ако на месту имате резервну копију у облаку, губитак услед квара хардвера или грешка корисника постаје мало подношљивији. Да бисмо олакшали поступак, одлучили смо да тестирамо два најпопуларнија резервна провајдера за коришћење облака у облак.

Било је доста пружалаца услуга за овај задатак, али жељели смо тестирати врхунске псе. Постављамо ЦлоудАлли и Бацкупифи заједно да помогнемо у одређивању који је најбољи за заштиту података. Хајде да кренемо у битку.

Сигурносна копија у облаку је добра идеја

Цлоуд Алли је основан 2010. године и нуди неограничено чување дневних архива током трајања налога. Подаци се бришу само када се рачун поништи. ЦлоудАлли-ова услуга је приступачна. Иако ћете морати да платите за сваки рачун, а месечне цене су засноване на корисницима, цена је приступачна. Кориснички подаци се могу пренијети између корисника по жељи.


© Вондрс Бондрс

Бацкупифи је врло сличан ЦлоудАлли-у. Основан 2008, они нуде задржавање Гоогле апликација (укључујући е-пошту), Салесфорце, Бок, Смартсхеет и друге датотеке засноване на облаку. Као и конкуренција, подаци се чувају све док се рачун не избрише. Те информације се затим чисте са њихових сервера како би удовољили највишим стандардима приватности и сигурности.

Опет, претплата услуге се заснива на рачунима и корисницима. Рачуни за Гоогле Апп почињу са само 3 УСД месечно по кориснику. Рачуни Салесфорце почињу од 199 УСД месечно по кориснику. Међутим, они сортирају много више информација из групе Салесфорце. Обе компаније омогућавају корисницима да бирају које ће се функције задржавати.

1. круг – Једноставност употребе

ЦлоудАлли

Једном када је ЦлоудАлли налог креиран, лако је тачно додати које услуге је потребно резервно копирати. Све услуге које се могу задржати наведене су на главној страници корисничког налога. Кликом на Ново сигурносно копирање, купац може започети спремање података.

ЦлоудАлли лого
© ЦлоудАлли

За почетак могу бити потребни подаци за пријаву, као што су корисничко име и лозинка. Маил Екцханге захтева додавање сервера за пријаву. СимплеДБ захтева податке о региону, приступу и тајном кључу. За разлику од Бацкупифи-а, међутим, све се преусмјерава на инструментну плочу. Из овог подручја могу се креирати нове сигурносне копије за више врста услуга.

Резервно копирање

Бацкупифи је такође једноставан за употребу. Купци се морају пријавити за различите услуге одвојено. Међутим, сваки од њих олакшава брзо копирање података.


© Резервно копирање

Једном интегрисани или са Гоогле, Салесфорце или Социал Медиа налогима, резервно копирање је неинвазивно и захтева мало интеракције да би се обезбедило да су датотеке сачуване. Може вам бити помало фрустрирајуће за постављање налога за почетак, посебно ако истовремено покушавате да поставите свој Гоогле Апп налог..

2. круг – Поузданост

Када је у питању сигурносно копирање у облак – поузданост је неопходна. Потрошачи морају бити у могућности да приступе налогу и лако пронађу своје датотеке. Све је у томе како услуга управља подацима који су им поверени од стране корисника. Будући да је сигурносна копија добра само као и обнављање, поузданост ових услуга заснива се на томе колико су резервне копије и колико их добро обнављају..

ЦлоудАлли

Када смо тестирали ЦлоудАлли, приметили смо и волели да се сви наши рачуни налазе на једном подручју. Поступак израде резервних копија треба један дан или приближно толико. Међутим, када се догоди почетна израда сигурносних копија, брже се спремају документи дневно без икаквих проблема.

Ова услуга корисницима такође омогућава приступ различитим верзијама докумената сачуваних из Гоогле Аппс-а.


© ЦлоудАлли

Када се враћају из ЦлоудАлли-а, све датотеке се преузимају са ознаком “ЦлоудАлли Ресторе” како не би случајно преписали датотеку истог назива. Опоравак се такође може сачувати на локалном уређају извозом података и преузимањем .Зип датотеке. Поред тога, купци такође могу извозити податке у облику .ПСТ за оне којима је потребан овај формат.

Услуга такође гарантује 99 посто радног времена на својим серверима. Што значи да би корисници требали бити у могућности да му приступе било када с било којег мјеста док год су вјеродајнице за пријаву доступне.

Очекује се повремени прекид одржавања, али ријетка је појава која се догађа када се пријавите.

Резервно копирање

Као ЦлоудАлли можете и правити резервне копије више врста налога. Послужитељ изврши иниталну сигурносну копију у року од 24 сата од покретања и може континуирано дневно израђивати сигурносне копије по потреби. Потпуне обнове су једноставне и могу се преузети локално или назад на рачун.

Један проблем који смо видели, а други су коментарисали, јесте да нема верзије датотека.


© Резервно копирање

Услуга не преписује датотеке приликом обнављања, међутим, не постоји ознака која би показала да се ради о копији датотеке. Уместо тога, имате број у заградама поред имена датотеке. Ово може бити збуњујуће ако датотеку не преименујете или не усклађујете одмах.

Бацкупифи такође гарантује 99 посто радног времена на њиховим серверима. Иако је могуће да се догађа одржавање, што је веома важно за здравље њиховог система, биће ретко стање када нећете моћи да приступите свом налогу.

На располагању су и техничари за помоћ у вези са било којим питањима.

3. круг – брзина

Код свих сигурносних копија у облаку, брзина је важна. Ове врсте резервних копија се често морају одвијати свакодневно, тако да је важно да се пренос изврши брзо. Тестирали смо са Гоогле Аппсом, посебно Гмаил услугама.

ЦлоудАлли

Гмаил налог није био потпуно пун када смо тестирали ЦлоудАлли, али и даље нам је требало већи део дана да направимо почетну резервну копију.


© ЦлоудАлли

Једном када је почетна израда резервне копије завршена, она лако прати дневне промене на рачуну. Ништа се никада не брише, што значи да су додате само нове верзије и додатне датотеке.

Резервно копирање

Када је у питању брзина Бацкупифи га има. Ова услуга је радила брже од ЦлоудАлли-а на чувању почетне резервне копије.


© Резервно копирање

За мање од једног дана наше датотеке су биле спремне за употребу, ако је потребно. Као и његов конкурент, Бацкупифи свакодневно обрађује слике и ставља их на располагање за тренутну употребу уколико вам затреба.

4. круг – Карактеристике

Понекад се све своди на карактеристике. Међутим, тешко је одредити јасног победника само на основу њих. Постоје људи који више воле одређену количину функција, док би други сматрали да су те опције бесмислене.

ЦлоудАлли

ЦлоудАлли нуди многе стандардне функције које би се очекивале од сервиса израде сигурносних копија у облак. Компанија пружа задржавање података из Гоогле Аппс-а, ​​Салесфорце-а, Оффице 365, СимплеДБ-а, Иахоо Маил-а, СхареПоинт-а, па чак и датотека за ћаскање из тренутних порука. Поред тога, цертифициран је ИСО 27001.

Остале карактеристике су:

 • Дневне резервне копије
 • Неограничено чување дневних архива
 • Једноставан извоз и обнављање критичних података
 • Све сигурносне копије управљају се с једне управљачке конзоле.
 • Смањење захтева за складиштењем на лицу места
 • Аутоматизовани процес који штеди време елиминацијом ручне администрације

Обично се резервно копирање дешава око 2:00 по централном стандардном времену. Међутим, корисници могу подесити прилагођено време за бацкуп.

Резервно копирање

Као и ЦлоудАлли, Бацкупифи има неколико стандардних функција. Ова услуга прави резервне копије информација из Гоогле Аппс-а, ​​Салесфорце-а и програма за е-пошту. Међутим, Бацкупифи нуди јединствену карактеристику задржавањем информација са платформи друштвених медија као што су Фацебоок и Твиттер.

Ово може помоћи да се све ваше информације никада не изгубе без обзира на то што се може догодити. Компанија је цертифицирана ИСО 27000. Остале функције које нуди Бацкупифи укључују:

 • Аутоматска дневна израда резервних копија
 • Дневник ревизије свих активности рачуна
 •  Правите резервне копије Гмаил-а, Гоогле диска, Гоогле календара, ћаскања и контаката 3 пута дневно
 • Пратите избрисане ставке

Бацкупифи вам такође омогућава да заштитите датотеке сачуване и дељене на вашем Бок налогу нудећи сигурну сигурносну копију, нешто што ЦлоудАлли не чини. Ово је лепа функција за оне који користе облачну платформу да заједно сарађују на документима. Мало је страха да ће се датотека случајно обрисати и самим тим постати неповратна.

(само једва, додавање друштвених медија и резервне копије Бок-а помогло је да се то преброди).

5. круг – Безбедност

Без брзине, поузданости, једноставности употребе или карактеристика не може се заштитити сигурност. Ако ваше датотеке нису сигурне, онда би све остало могло бити наоко. Предузећа успевају у својој приватности када су у питању подаци. Ово је често преломна тачка за већину компанија приликом избора резервне услуге облака у облак.

ЦлоудАлли

ЦлоудАлли тражи боље начине да се подаци заштите. За почетак је компанија добила сертификат ИСО 27001 који је међународно призната служба за акредитацију за управљање сигурношћу информација. То показује сталну посвећеност компаније обезбеђивању сигурносних копија услуга у облаку.

Сервери се резервно копирају како би се гарантовало да ће све датотеке бити доступне по потреби.


© ИСО

Овај резервни провајдер резервног облака у облак користи алгоритме шифрирања АЕС-256 током складиштења и током преноса. СааС апликација такође користи сервере који подржавају ССЛ и који су учвршћени да укључују најновије закрпе. Свака апликација има јединствени кључ за шифровање. У случају да је једна апликација хакована, остале апликације се такође не могу дешифровати.

Једном када се рачун затвори, све информације се бришу из њиховог система ради додатне приватности. Све датотеке смештене на ЦлоудАлли серверу које корисник мора задржати треба преузимати у облику .зип или .пст датотеке пре отказивања услуге.

ЦлоудАлли не чува појединачне акредитиве корисника и лозинке. Уместо тога, користи се токен који компанији омогућава приступ само информацијама које су јој потребне да би могла да ради. Општи приступ није дозвољен.

Резервно копирање

Бацкупифи се такође брине због ваше приватности. Ова компанија користи АЕС-256 битну енкрипцију за кодирање информација и у транзиту и у мировању. За ову процедуру се користе Амазонови С3 сервери и сваки је омогућен ССЛ.

Као и његов главни конкурент Бацкупифи је сертификован са ИСО 27000 сертификатом. Компанија се такође придржава НИСТ Сецурити Публицатионс. Ова корпорација омогућава приступ похрањеним подацима интерно кроз принцип најмање привилегија користећи основу „треба знати“.


© Цлоуд Сецурити Аллианце

Бацкупифи има додатне сигурносне протоколе који ће вам помоћи да осигурате да су ваше информације заштићене. Компанија користи СОЦ2 ревизију типа ИИ према принципима, критеријумима и илустрацијама АИЦОА сервисне организације за контролу безбедности. Ревизија је закључила да су контроле закључене како би пружиле разумну сигурност да су циљеви контроле постигнути.

Да бисмо гарантовали приватност, Бацкупифи брише све и све информације са својих сервера у тренутку отказивања рачуна. Датотеке неће бити могуће вратити након тог времена. Компанија предлаже корисницима да преузму све сигурносне копије локално како би се осигурало да се подаци не изгубе након што се рачун затвори.

Бацкупифи је такође члан ЦлоудТруст-а Сафе Харбор Скихигх Нетворк-а и Цлоуд Сецурити Аллианце-а.

Закључак

На крају, са три победе, иако је једна била за длаку, Бацкупифи је победник резервних копија облак-облак. Једноставно нуде више сигурности, бољу брзину и неколико додатних функција са којима се ЦлоудАлли не може такмичити. Корисници неће бити разочарани услугом коју добијају са овом компанијом.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map