Бесплатни хостинг фајлова вс Цлоуд Стораге

Сигурни смо да сте били у ситуацији када сте желели да поделите досије са пријатељем који живи на другој страни земље или чак света. Слање на флеш диску или слање е-поште су ограничена решења. Уместо тога, можете да учитате датотеку на Интернет и пустите је да је преузме ваш пријатељ.


Рећи ћемо вам како то можете учинити са бесплатним услугама хостинга датотека.

Услуге хостинга датотека омогућавају вам да отпремите датотеку методом превлачења и испуштања – ако је корисник прилагођен – или тако што ћете је изабрати са рачунара. Иако у основи раде исто, колико се добро сналазе и које су друге функције на располагању се значајно разликују од пружатеља услуга.

Неки узимају вашу датотеку и дају вам везу за преузимање да бисте је поделили или је послали на вашу е-пошту. Затим ту су оне које нуде напредне могућности, као што су дељење друштвеним мрежама, даљинско учитавање УРЛ-ова, шифровани канали, јавни каталози и још много тога.

Међутим, можете да користите складиште у облаку да бисте постигли исту ствар. Напредне функције су доступне само на премиум рачунима, али бесплатне се ништа не могу одбацити. Можете пронаћи најбоље на нашој листи поређења у облаку и ако вам то није довољно за доношење одлуке, имамо чланак који ће вам помоћи да одаберете најбољу меморију у облаку за вас.

У остатку овог чланка погледаћемо како се упоређују бесплатне услуге хостинга датотека и бесплатна похрана у облаку.

Хостинг датотека вс Цлоуд Стораге

Прво, погледајмо разлику између хостинга датотека и дељења помоћу Цлоуд стораге-а.

Дељење

Ако требате да отпремите датотеку у журби, већина бесплатних хостинг датотека дозволиће вам то без креирања налога. Можете отпремити датотеку, добити везу и послати је. То је све што је потребно. С друге стране, складиште у облаку захтева да се региструјете, пријавите, пошаљете датотеку и добијете везу.

Иако је гломазнији, складиште у облаку има више опција за дељење веза од услуга хостинга датотека са голим костима, које вам пружају само везу. Већина услуга складиштења у облаку омогућава дељење друштвеним мрежама, попут Фацебоока, Твиттера, итд. Поред тога, можете позвати друге у своју мапу помоћу корисничког имена или е-поште. Прочитајте нашу најбољу похрану у облаку за дељење дела да бисте сазнали више.

Ако делите датотеке да бисте сарађивали са удаљеним саиграчима, неки сервиси за складиштење у облаку нуде изворне апликације, попут Гоогле докумената и Дропбок папира, и интегрисане апликације за прављење белешки. Више информација о сарадњи са облаком можете пронаћи у нашем најбољем чланку о облаку за колаборацију.

Сигурност

Услуге хостинга датотека не долазе о њиховим безбедносним мерама, али можемо претпоставити да већина не шифрира ваше пренесене податке. То значи да свако ко има приступ, као што је лопов запосленик, може да га прочита. Постоје изузеци који нуде шифрирање од почетка до краја, али их везују за премиум планове.

Чак и када је бесплатна, безбедност у облаку обично нуди бар минималан ниво заштите. Услуге криптирају ваше датотеке на серверима користећи 128-битни или 256-битни алгоритам АЕС-а, штите датотеке током преноса ТЛС протоколом, нуде двофакторну аутентификацију како би заштитили свој рачун и шифрирали пренос крајњим крајем. У ту сврху прочитајте наш најбољи чланак о услугама нула знања.

Лакоћа коришћења

Ако вам је потребан једноставан пренос датотека, нема сумње да се услуге хостинга датотека могу побринути за то, а да притом не покварите зној. Као нерегистровани корисник бићете подложни ограничењима на величину датотеке, брзину и количину времена када ваш фајл седи на серверу, али то је и поента ако треба одмах да делите.

За напредније потребе, складиштење у облаку омогућава вам приступ датотекама помоћу веб клијената који опонашају претраживаче датотека на оперативним системима, као и неке услуге хостинга датотека. То вам омогућава да избришете, преименујете или преместите датотеке у своју меморију. Поврх свега, све услуге складиштења у облаку имају клијент за десктоп који вам омогућава да синхронизујете датотеке са вашег чврстог диска директно у облак.

Брзина

Као бесплатан корисник услуга хостинга датотека, брзина преузимања и преноса може бити ограничена у неким случајевима, док је неограничена брзина резервисана за плаћање клијентима. Услуге складиштења у облаку не смањују брзину. Уместо тога, брзине се ослањају на друге факторе, као што су колико сте блиски серверу, инфраструктури услуге и вашем провајдеру Интернет услуга..

Датотеке и складиштење

Ако користите бесплатни план са услугом хостинга датотека, то може ограничити максималну величину датотеке или меморију и колико времена ваше датотеке могу остати на својим серверима.

Неки имају релативно низак поклопац за складиштење података, као што је 5 ГБ, док ограничење величине датотеке може ићи и до 50МБ. Услуге које немају таква ограничења избрисаће вашу датотеку након одређеног временског периода без преузимања. Бесплатни планови често садрже огласе како би надокнадили недостатак ограничења.

Бесплатни планови са складиштем у облаку неће вам пружити стотине гигабајта простора за складиштење, али неће вас нападати огласима нити брисати датотеке због неактивности. У многим случајевима квоту за складиштење можете повећати позивањем пријатеља или довршењем корака након регистрације.

Неки сервиси ограничавају величину датотеке на неколико гигабајта, док други постављају траку прилично високо, као што можете видети у нашем најбољем чланку за складиштење великих датотека у облаку.

Добре услуге хостинга датотека

Бесплатни планови су такви какви јесу, али неке услуге се истичу. Сљедећи ћемо вам кратак опис дати, почевши од Филес.фм

Филес.фм

фрее-филе-хостинг-филес.фм

фрее-филе-хостинг-филес.фм-мифилес

Услуга вам омогућава да отпремате датотеке величине до 2 ГБ, док је ваш складишни простор подешен са „1ГБ на 15ГБ“. Будући да је бесплатан план, подржани су огласима. Током преноса, „шифрирани канал података“ штити ваше датотеке. Након што буду готови, биће доступни у јавном каталогу.

ДепоситФилес

бесплатни фајлови-хостинги-депоситфилес-мифилес

ДепоситФилес подиже траку за величину датотеке на 10ГБ. Поврх тога, ваше датотеке чувају 90 дана након сваког преузимања. То је много боље од само 15 дана које неке услуге нуде. Број датотека које можете да отпремите је ограничен на 50.

4схаред

Уз 4схаред, добивате 15ГБ слободног простора и можете учитати датотеке величине чак 2ГБ. Не постоје ограничења у износу који можете пренијети, али брзине преузимања су ограничене и постоје огласи. Поред тога, ако се не пријавите 180 дана, ваш рачун и датотеке биће избрисани.

ВеТрансфер

бесплатни хостинг датотека - преносимо

На бесплатан план можете да отпремите највише 2 ГБ по преносу. Након уноса, трансфер ће бити доступан седам дана. Након тога, брише се како би се оставило простора за остале датотеке. Ако сте у ЕУ, услуга ће угостити ваше податке на тамошњим серверима, што је прикладно с обзиром да се примењује Општа уредба о заштити података.

Филехостинг.орг

фрее-филе-хостинг-филехостинг.орг

Филехостинг.орг не ограничава величину, брзину или складиштење датотеке, већ брише ваше датотеке 20 дана након последњег преузимања. Изгледа да је то тачно, али нисмо нашли никаква ограничења. Ни огласи немају, али „задржава право да повремено обавештава корисника о новим функцијама ове услуге или понудама наших партнера у складу са условима приватности.“

ИоурФилеЛинк

ИоурФилеЛинк не захтева да се региструјете и не ограничава пренос, преузимање или пропусни опсег. Међутим, ако се датотеке не преузимају 15 дана, оне ће бити избрисане. Сервис је такође тежак.

Добре услуге складиштења у облаку

Варалица у облаку светли када се претплатите на премиум план, али постоје и добри бесплатни планови. Омогућавају вам да користите услугу за отпрему и дељење датотека онако како раде услуге хостинга датотека. За више детаља прочитајте наших пет најбољих пружатеља услуга са великим чланком о плану услуга.

Гоогле диск

Гоогле диск вам пружа издашних 15 ГБ бесплатног простора за складиштење, што ће бити довољно већини људи. Бесплатни корисници добијају исти приступ Гоогле документима, Гоогле Пхотос и другим апликацијама које се интегришу у услугу. Ако додате фотографије у „високој квалитети“ уместо „оригиналној“, ваш простор за фотографије неће бити неограничен. Прочитајте више у нашој рецензији Гоогле диска.

Веб интерфејс Гоогле диска

Гоогле Дриве Синц мапа

Гоогле документи Гоогле диска

Веза за креирање Гоогле диска

Мрежне поставке Гоогле диска

Претходна

Следећи

пЦлоуд

Коришћењем бесплатне верзије пЦлоуда добијате 10 ГБ простора за складиштење. Можете довршити поступак у више корака да бисте добили још 4 ГБ. Ако упутите пријатеља, добијате 1ГБ додатног простора до 20 ГБ. Бесплатни корисници немају приступ лозинкама и датуму истека за дељене везе, али искуство је поред тога прилично добро.

пЦлоуд датотеке веб интерфејса

пЦлоуд Синц Фолдер

пЦлоуд Поделите везу датотеке

пЦлоуд Линкови за преузимање

пЦлоуд погон клијента

Претходна

Следећи

пЦлоуд је близу врха наше листе за поређење у облаку. Ако вас то заинтригира, прочитајте нашу рецензију пЦлоуд.

Синц.цом

Према нашој ранг листи Синц.цом је најбоља услуга за складиштење у облаку, али вам даје само 5 ГБ бесплатно. Има много нагоре, као што можете прочитати у нашој Синц.цом рецензији, и можете је упутити онолико пријатеља колико желите да бисте добили додатних 1 ГБ по препоруци. Компанија нам каже да ће уклонити поклопац од 20 ГБ када га једном погодите ако затражите.

Синц.цом-Веб-Цонтрол-Панел-Слидер-1
© Цлоудвардс.нет

Синц.цом-Схаре-Филе-Линк-Слидер-2
© Цлоудвардс.нет

Синц.цом-Синц-Фолдер-Слидер-3
© Цлоудвардс.нет

Синц.цом-Спеед-Тхроттле-Слидер-4
© Цлоудвардс.нет

Синц.цом-Двофакторна аутентификација-Слидер-5
© Цлоудвардс.нет

Претходна

Следећи

Бесплатне кориснике су доступне већином функција, укључујући шифровање нуле знања и могућност заштите заједничких датотека заштићених лозинком.

МЕГА

МЕГА је користила да обезбеди 50 ГБ бесплатног складиштења без захтева за довршавањем препорука или процеса. Сада 35ГБ на крају нестаје, остављајући вам 15ГБ, што још увек није ништа за одбацити. И простор који сте добили помоћу рефералног програма такође нестаје.

хостинг хостинг датотека

Осим што су бонуси привремени, могућности за бесплатне кориснике су ограничене. Више о томе можете прочитати у нашој рецензији МЕГА.

МедиаФире

Када почнете да користите МедиаФире, добијате 10 ГБ бесплатног простора за складиштење. То је приличан износ и можете га повећати на 50ГБ. Када упутите пријатеља, добијате 1ГБ простора до 32 ГБ. Ако вам се то не свиђа, можете инсталирати мобилну апликацију и повезати се са Фацебоок-ом и Твиттер-ом како бисте добили више простора.

То је пристојно за хостинг датотека, али то није добро као и услуга за складиштење у облаку. Више о томе можете прочитати у нашој рецензији МедиаФире.

Последње мисли

Ако користите Интернет, вероватно ћете делити датотеке. То је лако, брзо и без много ограничења боље него бити досадан посао. Бесплатни планови су ограничени, било да се ради о хостингу датотека или услугама складиштења у облаку.

Обе обично ограничавају ваш простор за складиштење, са изузецима за услуге хостинга датотека које ограничавају колико дуго датотеке остају на серверима или имају огласе. Услуге складиштења у облаку не уклањају ваше датотеке или послужују огласе и обично имају више функција. Међутим, они су компликованији, па ако желите да брзо делите датотеку, боље је да имате услугу хостинга датотека.

Шта мислите о бесплатном хостингу датотека и услугама складиштења у облаку? Које преферирате и које користите? Јавите нам у коментарима испод.

Хвала вам за читање.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me