Аутоматска израда сигурносних копија у облаку: 5 алата који ће помоћи аутоматском прављењу сигурносних копија у Амазону С3


© Цлоудвардс.нет


“Свети гуацамоле, катастрофа због које се мој рачунар срушио!” Већина људи остане несхваћена када нешто катастрофално обрише њихове драгоцене податке.

Међутим, људи имају различита искуства када је реч о наредним корацима које предузму. За неке је норма проводити сате плачући због несретног губитка

С друге стране, други се брзо одпраше и насмеју јер су проактивно заштитили своје податке користећи облачне алатке за аутоматско прављење сигурносних копија. У овом ћемо чланку говорити о концепту аутоматизације сигурносних копија у облаку, а такођер ћемо прегледати пет основних алата који ће вам помоћи да направите сигурносну копију на Амазону С3.

5 алата за аутоматско израду сигурносних копија на Амазон С3 – садржај

1. ЦлоудБерри сигурносна копија

2. Сигурносна копија С3

3. Дволичност 

4. ДрагонДиск

5. Диск из џунгле

6. У резимеу

Како одабрати Алатке за аутоматско копирање у облаку

Одабир алата за израду сигурносне копије података у облаку може радити за или против вас. Поуздан и једноставан алат ће вам помоћи у ефикасном враћању изгубљених предмета у случају катастрофе.

Алтернативно, неефикасно решење ће само учинити да плачете гласније због губитка драгоцених дигиталних података. Прво, критична је процена ваших потреба. Имате ли пуно података за израду сигурносних копија или је количина минимална?

Одабир алата за аутоматизацију сигурносних копија у облаку који одражава ваше преференције и захтеве помоћи ће бољој заштити:

  • Документи
  • Фотографије
  • Остали медији

Надаље, ако ваши документи садрже осјетљиве или врло повјерљиве информације, одлучите се за рјешење које пружа сигурност без икаквог знања. Сигурни софтвер за аутоматизацију сигурносног копирања у облаку садржи корисне функције, као што су шифрирање и заштита лозинке.

Стога потражите услугу која не дистрибуира ваше податке о плаћању или друге релевантне личне податке неовлаштеним трећим странама. Други суштински фактор који треба узети у обзир при избору алата за аутоматско прављење сигурносних копија у облаку су њени планови цена.

Будући да ћете тешко зарадити новац на облаку за аутоматско прављење сигурносних копија, важно је од почетка знати који ће трошкови бити настали. Већина сигурносних копија услуга заснованих на облаку је заснована на претплати и повећавају привлачност својих производа; компаније обично користе различите технике да смање и наплаћују своје надокнаде

Неки ће тражити да претплатници плаћају месечно, посебно ако се обавезујете на једногодишњи или двогодишњи план плаћања. Други пружају потпуно бесплатне налоге са мање функција, док многи пружају бесплатну услугу само на ограничен период.

Још важније, алат за аутоматизацију сигурносног копирања у облаку није од помоћи ако комплицира процес преузимања. Потражите услугу која повољно обнавља датотеке и мапе – па, већ сам вас тражила, али то је ипак користан савет за памћење.

У исто време, потребан вам је алат који је у стању да брзо припреми датотеке за прављење резервних копија и да их брзо врати на одредишну локацију. И највероватније ћете жалити што сте одабрали алатку за аутоматизацију облака која не користи у потпуности вашу пропусност.

Предности Алата за аутоматско прављење сигурносних копија у облаку

Критична пословна средства и лични подаци се више не могу безбедно чувати само на рачунарима или преносним медијима.

Такви традиционални начини складиштења су обично непоуздани и тешко их је одржати. Штавише, подаци су у тренутном технолошком свету постали животна тачка пословања и заштита је од виталног значаја.

Америчка Федерална агенција за управљање у кризним ситуацијама (ФЕМА) и америчка администрација за мала предузећа (СБА) открили су да 25% до 45% предузећа не успева да настави своје пословање после значајне катастрофе у вези са подацима..

Данас већина предузећа и појединаца користи разне алате за аутоматизацију сигурносних копија у облаку, тако да имају свеобухватан план опоравка од катастрофа, за сваки пут када катастрофа може да нападне:

Надморска висина коришћења Цлоуд Бацкуп алата за аутоматизацију

Ефикасност и поузданост

Већина алата за аутоматизацију сигурносних копија у облаку користи најсавременију технологију да би понудили ефикасне и поуздане начине сигурносног копирања и враћања података, све до последњег тренутка.

Црасхплан Про вс Царбоните Бусинесс
Поуздан

Поред тога, током сигурносне копије у облаку, већина алата ће шифрирати податке и брзо их преносити центрима података који се прате 24 сата дневно.

Стога увек можете имати мир ако знате да су сачуване датотеке сигурне, без обзира на то шта се догађа. 

Такође, можете брзо да вратите сачуване датотеке и мапе, у било које време и са било ког места.

Аутоматско непрекидно прављење сигурносних копија

Након почетног подешавања, већина алата за аутоматизацију сигурносних копија у облаку започиње аутоматско прављење сигурносних копија важних докумената и то чини непрекидно, уз минималну, ако постоји, интервенцију.

Штавише, већина решења може заказати израду резервних копија у складу са вашим потребама, било да се ради о два пута недељно, дневно или више пута дневно – одлука је потпуно ваша.

Само подесите систем на „подеси и заборави“, и чудо прављења резервних копија ће се наставити, и не морате да бринете о подешавању ствари или обављању компликованих задатака.

Изванредна израда сигурносних копија

Чување копије осетљивих података ван места је критично.

Чак и ако су ваши документи сигурносно копирани на серверу, природна катастрофа или пљачка могу уништити рачунар и локалне резервне копије – проузрокујући пустош.

Због тога, чување резервних копија података омогућава да ваши документи буду безбедни, без обзира на то који се злочин судбине догађа.

Било када и било где

Заборавите ли понекад важне документе код куће?

Да ли волите да пријатељима покажете задивљујуће фотографије?

Онда, не брините више.

Чување података у облаку омогућава лак приступ, где год и кад год желите датотеке.

А кад је доступна интернетска веза, датотеке можете лако вратити на рачунар или мобилни уређај.

Штеди новац

Уместо да испразните новчаник на скупим спољним чврстим дисковима, услуге аутоматизације резервних копија облака омогућавају вам значајно смањење трошкова набавке резервних копија.

Цлоуд Стораге
Вреди ли новац

У ствари, модел исплаћивања који користе услуге резервних копија у облаку који имају готово неограничен резервни простор је сјајна уштеда новца.

Посебно за често прављење резервних копија великих количина података. Према студији Цомпутер Ецономицс, компаније које користе услуге облака стекле су више од 15% уштеде на свом ИТ буџету.

Штавише, мере заштите које се користе за заштиту резервних копија података у облаку далеко превазилазе мере традиционалних опција прављења резервних копија, попут хард дискова и дискова.

Додатне функције

Већина алата за аутоматизацију сигурносних копија у облаку нуди верзију датотека.

Која је могућност прегледа и преузимања претходних верзија датотеке, у случају да сте погрешно извршили измене или је обрисали са рачунара.

Већина услуга такође долази са бесплатном премијском подршком. Остале додатне функције које нуде резервне копије услуга укључују могућност:

Израда резервне копије у локалној меморији

Лоцирајте изгубљене уређаје на даљину

Сигурно обришите податке

Користите апликације за приступ датотекама

Недостаци коришћења Цлоуд Бацкуп алата за аутоматизацију

Већина алата за аутоматизацију сигурносних копија у облаку, иако светлуцају, нису увек златни – имају неколико недостатака

Које лако превазилазе бројне предности које говоре саме за себе, али без обзира на то, важно је разумети њихове слабости.

Ево недостатака употребе алата за аутоматизацију сигурносних копија у облаку.

Ограничена контрола

Будући да је инфраструктура у облаку у потпуности под управљањем трећег добављача услуга, даје вам минималну контролу над оним што се догађа с подацима.

Имаћете само могућност управљања апликацијама, без привилегија да контролишете оно што се догађа у току, чак и ако сте ИТ паметни.

Битне административне дужности, као што су приступ послужитељу шкољки и управљање фирмвером, биће у потпуности у рукама провајдера сервиса.

Уз такву минималну контролу, можете учинити мало у случају да провајдер сервиса не успе да репродукује ваше резервне податке.

Због квара на инфраструктури или другог разлога.

Интернет зависност

Без брзе и поуздане интернетске везе, мрежа ће се затрубити сваки пут када се изврши сигурносна копија.

Штавише, овисит ћете о Интернету о враћању датотека из облака, кад год су они потребни.

Што је још горе, понекад пружаоци услуга облака преплављују се превише клијената, што доводи до прекида система, што може озбиљно наштетити вашем раду.

Лоцк-ин продавца

Пребацивање или размјена података између услуга у облаку може бити тешко успјешно обавити, посебно ако имате ограничено знање у области информационих технологија.

Хостовање и интегрисање већине цлоуд бацкуп апликација на платформи која се разликује од одредби добављача, обично није једноставан процес.

Упоредна табела:

Резервна копија С3
ДволичностДрагонДиск
Јунгле Диск
ЦлоудБерри Бацкуп
Бесплатна реклама?
60 данаНиједанНиједанНиједанДоступна је бесплатна верзија
Гаранција за повраћај новца30 данаНиједанНиједан30 данаНиједан
ПлатформеВиндовс, Мац ОС Кс (бета)ГНУ / ЛинукВиндовс, Мац ОС Кс, ЛинукВиндовс, Мац ОС Кс, ЛинукВиндовс, Мац ОС Кс, Линук
Основне цене$ 35 (стална лиценца по рачунару)Бесплатно за употребуБесплатно за употребу4 долара месечно по рачунару29,99 УСД (Стална лиценца по рачунару)
Кориснички сервисЕмаилАктивна заједница подршкеДоступна је ограничена подршкаЕ-пошта, телефон или цхат уживоЕмаил
Сазнајте вишехттп://с3бк.цомхттп://дуплицити.нонгну.оргхттп://ввв.с3-цлиент.цомхттпс://ввв.јунгледиск.цомхттп://ввв.цлоудберрилаб.цом/амазон-с3-цлоуд-десктоп-бацкуп.аспк

Представљамо Биг Фиве

Амазонова услуга једноставног складиштења (Амазон С3) нуди корисницима сигурна, приступачна и високо скалабилна средства за прављење резервних копија података.

Ево видеа који објашњава како делује Амазон С3. Након креирања Амазон С3 налога, можете лако користити алате компатибилне са његовом инфраструктуром за пренос вредних података.

У овом одељку ћу прегледати мојих пет најкориснијих алата помоћу којих можете максимално да искористите Амазонове С3 услуге.

1. ЦлоудБерри сигурносна копија

Испробао сам апликацију ЦлоудБерри Бацкуп и открио да је то једноставан, брз и погодан начин за прављење резервних копија или враћање података.

Посебно ме је импресионирао интерфејс богат интерфејсом, који лако може направити резервне копије датотека на Амазону С3, без икаквог потребног надзора од мене

Штавише, обнављање датотека радило је добро и брзо.

Две главне верзије овог алата су:

  • ЦлоудБерри Десктоп Бацкуп Бесплатно издање
  • ЦлоудБерри Десктоп Бацкуп Про Едитион

Изаберите бесплатну верзију ако сте лични корисник са минималним захтевима за резервно копирање. Има већину функција Про издања, попут могућности заказивања и процедура задржавања.

Про верзија, која је коштала 29,99 долара по рачунару током целог животног века, нуди додатне предности, као што су технологија компресије и шифровања датотека..

За и против ЦлоудБерри сигурносне копије

2. Сигурносна копија С3

Алат нуди снажну енкрипцију, што ме спасава од тога да увијек погледам хакере преко рамена.

Штавише, са С3 могу повољно да покренем резервне резервне копије.

С друге стране, оно што ме није задовољило у вези са С3 Бацкуп-ом је његова корисничка подршка, која је доступна само путем е-маила или отварањем карата на њиховој веб локацији.

Иако су брзо одговарали на моје упите, барем сам очекивао да ћу наћи функцију за разговор уживо или телефонски број, помоћу којег бих могао да их контактирам.

Ако тражите алат за аутоматизацију сигурносних копија у облаку који има једноставно корисничко сучеље, нуди снажну енкрипцију и економичан је (стална лиценца кошта само 35 УСД по рачунару), тада С3 Бацкуп вриједи испробати.

Предности и недостаци сигурносне копије С3

3. Дволичност

Да ли тражите сигурно и преносиво резервно решење које пружа потпуну контролу? Затим покушајте да комбинујете поуздан услужни програм Дуплицити са командним редом са Амазон С3 налогом.

Уз свестрану командну линију Дуплицитија, можете да правите резервне копије ефикасно и без трошења новца.

Осим, наравно, трошкова вођења Амазон С3 налога.

У почетку сам алат сматрао мало компликованим за употребу, али након проучавања корисничког приручника, извршавање Дуплицити-а постало је удобно.

Једном када сам покренуо алат, првобитно је генерисао пуну сигурносну копију. Након тога, сигурносне копије похрањују само инкременталне промене.

За и против дволичности

4. ДрагонДиск

ДрагонДиск је робустан алат за управљање датотекама који можете користити за слободно прављење сигурносних копија критичних података у Амазон С3-овој инфраструктури.

Ово је десктоп апликација која долази са интерфејсом сличним оном који има Виндовс Екплорер.

Свиђа ми се способност ДрагонДиск-а да брзо управља датотекама, користећи функцију превлачења и испуштања. 

Међутим, главни недостатак који сам уочио код софтвера је чињеница да се он није ажурирао већ дуго времена.

Ипак, ако тражите алат за аутоматизацију сигурносних копија у облаку са богатим функцијама, који су такође невероватно једноставни за употребу, можда ћете пронаћи ДрагонДиск идеалну опцију.

За и против ДрагонДиск-а

5. Диск из џунгле

Јунгле Диск заслужује почасно спомињање на било којој листи на којој се расправља о компетентним алатима за аутоматско прављење сигурносних копија у облаку.

Његова прилагодљивост омогућава вам лако копирање података у облак и враћање датотека, било где и у било које време.

Алат садржи флексибилан модел плаћања који вам омогућава да платите само за искоришћени простор.

Цене почињу од 0,15 УСД по ГБ, након почетних 10 ГБ бесплатног складиштења.

Међутим, нисам нашао интерфејс њиховог софтвера гладак или лак за навигацију.

Без обзира на то, Јунгле Диск је добра опција, посебно ако желите да заштитите податке од различитих претњи попут вируса, рансомвареа и неовлашћеног цурења.

За и против диска из џунгле

Укратко…

Амазон С3 је моћна веб инфраструктура која нуди брзе и поуздане услуге складиштења уз ниске трошкове. Одлична је платформа за сигурно прављење резервних копија података у облак, тако да сте спремни за катастрофе и бришете важне датотеке или документе.

Пет алата који ће вам помоћи да аутоматски направите сигурносну копију за Амазон С3 су:

  • ЦлоудБерри Бацкуп
  • Резервна копија С3
  • Дволичност
  • ДрагонДиск
  • Јунгле Диск

Дупликитет није добро функционисао за мене, углавном зато што му недостаје вишеструка подршка за платформу, а процес обнове је дуготрајан и напоран.

Слично томе, С3 Бацкуп не подржава више платформи и има лошу услугу за кориснике. Иако је ДрагонДиск бесплатан и моћан алат, чињеница да се не ажурира често и не садржи никакву гаранцију, излаже је више сигурносних ризика.

Свидела ми се богата понуда Јунгле Диска и разне важне карактеристике. Међутим, исте карактеристике могу добити од ЦлоудБеррија за мање од 4 УСД месечно. Дакле, мислим да је ПроБ издање ЦлоудБерри Бацкупа, које кошта 29,99 долара за сталну лиценцу, стекло!

Иако није савршен алат за аутоматизацију сигурносних копија у облаку, софтвер је корисник прилагођен, поуздан, сигуран и компатибилан са већином платформи.

Имате ли искуства са било којим алатом за аутоматско прављење сигурносних копија за Амазон С3? Које сматрате најбољима? Молимо, поделите своја размишљања у одељку за коментаре испод и хвала вам на читању!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me