5 најбољих приступачних сервера за мала предузећа

Облак би требао бити у практичности. Али ако покушавате да приступите датотекама брзо, удаљено складиштење података често разочара. За брзину копирања датотека, чак ни најбоље мрежне опције сигурносне копије не могу надмашити добро локално сигурносно копирање.


За предузећа то значи бржи опоравак од катастрофа, бржу сурадњу и мањи број главобоља. Заборавите и на екстерне погоне са једним диском. Локалне могућности складиштења данас су и моћне и релативно јефтине, што је савршено време за имплементацију напредније хибридне резервне стратегије за ваше пословање.

Током овог прегледа приметићемо неке од најбољих сервера за пословање са пажњом ка приступачности. Наше главне опције укључују Леново ТхинкСервер ТС140 и Делл ПоверЕдге Т30. Поред тога, осим ако нисте спремни потрошити веће, препоручујемо вам да кренете путем НАС сервера, а наша последња три одабира одражавају ту препоруку. 

Проверите цене за Леново ТхинкСервер на Амазону 

Шта сервер чини најбољим за мала предузећа?

Проналажење јефтиног сервера ових дана није тешко. Проналажење јефтиног сервера који је заправо добар мало је тежи. Тржиште је заувек у току и мишљења се веома разликују, али пет најбољих опција сервера које су наведене у наставку добро ће радити на развијању резервног плана вашег предузећа..

Постоји неколико критеријума које смо тражили приликом избора. Један од најважнијих су најмање четири лежишта тврдог диска. Разлог због којег охрабрујемо четири лежишта је тај колико вам је потребно за подешавање РАИД-а 5 и одржавање пристојног капацитета за складиштење. РАИД 5 обе траке података на више дискова ради перформанси и чува податке паритета тако да ако један диск не успе, ништа нећете изгубити.

Такође фаворизујемо сервере који подржавају ССД (ССД дискове). ССД дискови имају мање покретних делова у односу на традиционалне механичке тврде дискове (ХДД). Обоје су знатно бржи и мање склони лому. Омогућено је да су и ССД-ови такође знатно скупљи, па се многи желите држати ХХД-а и касније надоградити ако је потребно. Неки сервери вам омогућавају да истовремено покрећете и ССД и ХДД, тако да можете користити ССД за ваш ОС и ХДД за друге датотеке.

Што се тиче ЦПУ-а, већина јефтиних опција користи исте процесоре које ћете наћи у лаптопима. Боље, брже опције користе процесоре високих перформанси дизајниране за вишеструке навоје и поузданост (попут Интел Ксеон-а). Такође смо размотрили ЦПУ и додељену РАМ меморију. Обојица ће диктирати колико истовремено корисника може имати приступ сигурносној копији и возити друге метрике перформанси.

Разлика између датотека сервера и НАС уређаја

Традиционални сервери датотека и НАС уређаји деле многе функције. Најважније је да оба пусте пословне кориснике на мрежне копије, складиште, деле, уређују и на други начин раде са датотекама. Обично је највећа разлика између сервера и НАС уређаја моћ, с тим да сервери имају то више захваљујући напреднијем хардверу. Међутим, сервери нижих трошкова и НАС уређаји обично су по том питању прилично упоредиви, због чега у овај чланак укључујемо и НАС уређаје.

Сервери се такође могу користити за покретање апликација које користи ваша канцеларија, укључујући базе података и е-пошту. НАС, не толико. У ствари, сервери су генерално подесивији. Обично нису ни прединсталирани с ОС-ом. На тај начин можете ићи са Виндовс сервером, Линук сервером или било којим другим ОС послужитеља који желите.

С друге стране, већина НАС уређаја долази унапред конфигурисана за власнички ОС софтвер. Иако је мање флексибилан, ту дефинитивно постоји брзинска предност. НАС уређаји могу да поставе и направе резервне копије датотека за неколико минута. Сервери ће преузети и више напредног рада и доследније праћење.

На крају, одлазак са једним или другим овисиће о потребама вашег пословања. Без обзира с ким год да кренете, немојте одбацити појам прављења сигурносних копија података у облак.

Сигурносна копија сервера у облак

Овде на Цлоудвардс.нет склони смо хибридном резервном приступу када је у питању складиштење пословних података. То значи, предлажемо да похраните податке и локално и у облак. Иако су сервери прилично повољни када је у питању брзина, само локално складиштење података може довести до великих проблема за ваше пословање. Због тога већина интернетских стручњака за израду сигурносних копија подржава правило 3-2-1 или неку његову варијанту.

Основе 3-2-1 су прилично једноставне: Увек је најбоље да три копије података чувате на најмање два медијума, а један од тих медија је ван места.

Разлог због ког се препоручују копије ваших пословних датотека је тај што је тешко заштитити пожаре, поплаве, вирусе, несреће и друге такве проблеме. Осим ако не градите свој властити централни дата центар за контролу климе за смештај вашег сервера, а задржавање свега на серверу без резервног плана значи ризиковати ваше пословање.

Израда сигурносних копија на мрежи је спора, али исто тако пружа ниво редукције података и сигурност које је тешко побиједити помоћу локалног сервера. Захваљујући великој конкуренцији, наћи ћете и прилично повољне цене на мрежи сигурносне копије.

Најбоље опције о којима можете читати у нашем прегледу ИДриве фор Бусинесс и ЦлоудБерри Бацкуп рецензији. Имамо чланак о најбољој сигурносној копији сервера који ће вам помоћи да водите пут. Многе исте опције се такође могу користити за израду сигурносних копија НАС уређаја. Или можете погледати још један чланак који смо посветили посебно проналажењу најбоље резервне копије за НАС на мрежи.

Пет најбољих приступачних сервера за мала предузећа

Сервери: Тип сервера: Приближна цена:
Леново ТхинкСервер ТС140НАС$ 750
Делл ПоверЕдге Т30НАС$ 600
НетГеар РеадиНАС 424НАС550 долара
Синологи ДискСтатион ДС916НАС$ 650
КНАП ТС-453АНАС$ 1600

1. Леново ТхинкСервер ТС140

Наш први избор је популаран: ТхинкСервер ТС140. Леново торањски сервер је јефтин и надоградив, што значи да може да расте заједно са вашим послом. ТС140 долази са четири празна 3,5-инчна лежишта, што значи да може да подржава РАИД 0, 1 и 5. Такође можете да мешате и слажете ССД и ХДД, ако желите смањити трошкове користећи ССД само за ваш сервер ОС.

Основне конфигурације су прилично минималне: дуал Интел Цоре и3-4130 3.40ГХз процесори и 4ГБ ДДР3 меморије. Међутим, можете се одлучити за напреднији модел који ради са Интел Ксеон-ом и 32 ГБ РАМ-а, ако вам не смета више трошити. Или можете надоградити касније.  

Четири ПЦИе слота отварају додатне могућности проширења и надоградње, укључујући замену тврдог интерфејса са САТА у САС ако то постане потреба. ТС140 већ има Интел ХД Грапхицс 4400 картицу и ДВД-Р оптички уређај. 

Модел: ТС140: ТС140 (Интел Ксеон):
Приближна цена:500 УСД$ 750
Баис:ЧетириЧетири
Процесор:Цоре и3-4130Интел Ксеон
РАМ:4ГБ ДДР34ГБ ДДР3

Још једна предност приликом куповине ТС140 је та што шапће тихо на само 26 децибела, тако да вам неће сметати док радите. Ако се икада одлучите да пређете на други сервер, свој ТС140 можете такође преместити у прилично лепу играчку опрему. Одобрено, то би могло ометати ваш рад.

Сада, пређите на главни догађај и погледајте првих пет сервера погодних за мала предузећа. Следећа листа није опсежна; међутим, он садржи моје омиљене типове сервера, имајући у виду комбинацију функција и ниских цена које овде нуде.

2. Делл ПоверЕдге Т30

Као ТС140, Деллов сервер за улазни ниво долази у торби са кулом и има простора за надоградње. Међутим, основна конфигурација такође има нешто више удара од претходног улаза, јер је стандардна са Интел Ксеон 3.3ГХз Куад Цоре процесорима и 8 ГБ РАМ-а.

Постоји и прилично приступачна верзија од 16 ГБ.

Т30 долази са хард диском од 1 ТБ, али има простора за до четири 3.5 ”ХДД или шест 2.5”. То значи да можете подржати до РАИД 5 ако је то пословна потреба. Четири ПЦИе слота и шест УСБ 3.0 прикључака бит ће корисни за проширења.

МоделТ30: Т30 (16 ГБ РАМ-а):
Приближна цена450 долара$ 600
Баис:ЧетириЧетири
Процесор:Интел КсеонИнтел Ксеон
РАМ:8ГБ16ГБ

Јединица је такође компактна и тиха, па би се требало лепо уклопити у угао ваше канцеларије (само не помоћу хладњака за воду). Иако није толико популаран као ТС140, Т30 сигурно има боље спецификације, минус чињеница да није опремљен оптичким погоном или графичком картицом.

3. Синологи ДискСтатион ДС916

Синологи ДискСтатион ДС916 је наша главна препорука за мала и средња предузећа која траже НАС уређај. Мало је скупо, а ако желите да уштедите, ДС216 је нешто мање, али такође има само два погона на четири модела ДС916.

То значи да ДС216 није способан за РАИД 5. ДС916 је, а можете га и смањити на девет дискова помоћу Синологи-ове пет-лежишне експанзијске јединице, ДКС513. Ако то учините, повећаћете капацитет за складиштење на 72ТБ.

Основни модел долази са 2 ГБ ДДР3 РАМ-а, који бисте можда желели да надоградите. Четворојезгарни Интел Пентиум Н3710 процесор ипак би требао бити довољно моћан. Иако можете да похраните и преносите ХД филмове ако желите, ДС916 нема сумње да је изграђен с обзиром на потребе информационе технологије. Максимално 200 корисника може истовремено користити ДС916 – што је доказ снаге његовог хардвера.

Синологи такође користи АЕС-НИ механизам за шифровање хардвера како би ваше датотеке биле заштићене. Могућност читања шифрованих датотека брзином већом од 225 МБпс и њихово писање брзином преко 209 МБпс је још један увјерљив разлог зашто би вашем послу могло бити корисно да датотеке држите локално поред у облаку.

Модел: ДС216: ДС916:
Приближна цена:$ 350550 долара
Баис:ДваЧетири
Баис:Интел Целерон Н3060Интел Пентиум Н3710
РАМ:1ГБ2ГБ

Коначно, Синологи спакује своје НАС уређаје са неколико сјајних апликација које ће се свидети пословним корисницима. То укључује мобилне апликације за повезивање са вашим НАС-ом док сте у покрету и апликацију за надзорну станицу ако желите да окачите своју канцеларију ИП камерама за онај пријатељски, велики брат.

4. НетГеар РеадиНАС 424

Иако препоручујемо верзију НетГеар РеадиНАС 420 са четири лежишта, као и Синологи ДискСтатион, постоји и верзија са два лежишта ако немате ништа против смањеног капацитета и редукције података. Алтернативно, за разумну цену можете да одаберете и шестерокреветну и осморедну верзију.

За оне који траже мало више снаге, ту су и серије 520 и 620. Серија 420 користи Интел Атом двојезгарни процесор како би се ствари кретале. Серије 520 и 620 користе Интел Ксеон. Оба модела више класе такође подржавају виртуализацију, а 420 не.

РеадиНАС има неколико лепих апликација које га чине брзим додавањем ваше СМБ мреже. То укључује РеадиЦЛОУД за брзо постављање ствари и апликација за даљинско управљање и надгледање.

Модел: 422: 424426: 428
Приближна цена:300 УСД400 долара550 долара$ 650
Баис:ДваЧетириШестОсам
Процесор:Интел Атом Дуал ЦореИнтел Атом Дуал ЦореИнтел Атом Куад ЦореИнтел Атом Куад Цоре
РАМ:2ГБ2ГБ4ГБ4ГБ

Такође се може аутоматски извршити сигурносна копија у неколико опција за складиштење у облаку, укључујући Амазон АВС, Гоогле диск и Дропбок ако желите да имплементирате хибридно копирање и не желите да користите услугу као што је ЦлоудБерри Бацкуп. Према спецификацијама, РеадиНАС 424 може подржати до 40 истодобних корисника. Међутим, то би требало бити довољно за већину малих и средњих предузећа. 

5. КНАП ТС-453А

КНАП чини неке од најпопуларнијих НАС уређаја за кућне и пословне кориснике – и чини их много. За професионалце, КНАП ТС-453А је наш најбољи избор, али постоји неколико различитих праваца у која можете ући, укључујући КНАП ТВС-671 већих перформанси..

ТС-453А покреће Интел Целерон Н3150 Куад Цоре 1.6ГХз процесор и стандардно поседује 4 ГБ ДДР3Л РАМ-а, који можете надоградити на 8 ГБ.

Овај НАС такође подржава виртуализацију сервера, укључујући ВМВаре и Хипер-В. Према КНАП-у ради брже од наше препоруке Синологи, брзином до 412 Мбпс чак и извршавајући АЕС-НИ енкрипцију. Двоструки ХДМИ излази омогућују вам да локално проширите или зрцалите своју меморију.

Модел: ТС-253А: ТС-453А: ТВС-671:
Приближна цена450 долара550 долара$ 1600
Баис:ДваЧетириШест
Процесор:Интел Целерон Н3150 Куад ЦореИнтел Целерон Н3150 Куад ЦореИнтел и5 Куад Цоре
РАМ:4ГБ4ГБ8ГБ

Најбоље од свега, ако тражите караоке забаве после посла за своје пословне сараднике, ТС-453А је ваша машина захваљујући КНАП-овој Оцеан КТВ апликацији. У ствари је све око сјајног медијског сервера, што га чини и идеалним додатком за подешавање вашег кућног биоскопа.

Похвала

Саставили смо много сјајних опција за сервер и НАС у састављању ове листе. Неке од најбољих су: Буффало ТераСтатион (НАС), Супермицро Воркстатион (сервер) и ХП Прорелиант Мицросервер (сервер).

Последње мисли

Проналажење сервера за ваше предузеће данас је и лакше и теже него икад. Иако постоји много јефтиних опција на тржишту, проналазак оне која неће представљати више проблема него што вреди може потрајати неко дело.

За власнике малих и средњих предузећа који траже брзо решење за прављење резервних копија и колаборације, нема разлога да не размотре НАС уређај попут Синологи ДискСтатион, Нетгеар РеадиНАС или неку од многих сјајних КНАП опција. Напредним пословним корисницима који желе да користе Виндовс Сервер или Линук Сервер биће потребно традиционалније решење.

За приступачне изборе који не штеде на снази, Леново ТхинкСервер и Делл ПоверЕдге су две марке које ћете желети да погледате..

Чак и ако се одлучите за надоградње, било која од горе наведених опција сервера требало би да кошта испод 800 УСД, а у већини случајева испод 500 УСД. Само будите сигурни и будите сигурни да сигурносно копирате сервер и у облак. Најбољи приступ за опоравак од катастрофе је хибридна стратегија, приступ који подржавају многи од најбољих сигурносних копија на мрежи за пословне услуге које су сада доступне.

Хвала на читању, а питања и коментаре објавите у наставку.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map