15 најбољих апликација за организацију са фантастичним функцијама за похрану у облаку

Као и многи људи који стрепе креативности, и хронична неорганизација била је моја животна невоља. Проблем са летаргијом је неизбежност наилажења на мале проблеме попут пропуштених рођендана, неусклађених чарапа и, још страшније, заборављене идеје.


Пре јануара 2010. сањао сам да имам личног асистента који би могао да се бави ситницама за мене. Знате, само неко ме прати около са бележницом, бележи моје мисли, подсећајући ме да будем хидрирана – такве ствари.

Затим је дошао овај мали уређај назван Некус Оне (ака, Гоогле Пхоне), мој први интелигентни паметни телефон.

Првих неколико дана са Некусом проводио сам учећи да избегавам зидове, јер нисам могао да скинем поглед са тог сјајног 3,7-инчног АМОЛЕД дисплеја. И кад је дошло до организовања; моје дигитално решење било је апликација која је на почетној страници смартфона оставила лепљиве подсетнике.

Али ствари се брзо мењају, шест година касније просечни потрошач има:

рачунар

Телефон

Таблет

Услуга складиштења у облаку

Децентрализација наших дигиталних живота захтева синхронизацију да би се олакшала могућност непримјереног прескакања с једног уређаја на други.

Једном далеком пророку покојног Стевеа Јобса, давне 1997. године, еволуција складишта у облаку је убрзала прекомерни погон и променила начин на који прилазимо организацији.

Концепт функционалне категоризације почиње да значи све мање и мање, јер апликације постају све софистицираније и шире у својим могућностима. Врло брзо имаћу свог давно траженог, потпуно функционалног виртуелног асистента, и она ће долазити на месечну претплату.

У међувремену, ево 15 апликација које ће вам помоћи да организујете живот.

Мало о листи апликација

На папиру, састављање листе увек изгледа као звучан савет за постизање ствари. Сам појам могућности визуализације ваших циљева је заводљив.

Гоогле фор Ворк
Производи Гоогле фор Ворк

У ствари, студије показују да су они који напишу шта желе да постигну, успешнији од оних који то не чине.

Наравно, има неких упозорења. Као, не правите своју листу предуго. Наравно, добро је бити амбициозан, али непотпуна листа обавеза може да омета вашу продуктивност повећавајући стрес. У психологији постоји термин менталног стреса изазваног некомплетним задатком – Зеигарников ефекат.

Одличан начин да се увери да листе обавеза не делују против вас је пажљиво сврставање у њих. Такође, покушајте да пронађете апликацију са списком обавеза која је минималистичког изгледа и без ометања.

Најпопуларније апликације са спискова обавеза имају врло једноставан дизајн и предлажу неколико основних категорија да бисте започели.

# 1 Ани.до

Ани.до нуди ону флексибилност коју очекујете од апликације засноване на облаку, укључујући могућности више платформи и аутоматску синхронизацију на свим уређајима.

Апликације су доступне за:

Андроид

иОС

Мац

Ани.до је доступан из већине веб прегледача, чак има и јединствено проширење само за Цхроме. Апликација охрабрује кориснике да групишу задатке у категорије, чак нудећи и неколико предлога за почетак:

Лични пописи

Радни пројекти

Листа прехрамбених производа

Књиге за читање

Направљени задаци сврставају се под категоризацију листе у четири ступца: Данас, сутра, Предстојеће и Једног дана. Иако се можда чини превише једноставно, сматрам да овај приступ смањује стрес и помаже ми да будем фокусирана.

Апликација такође може постављати понављајуће задатке и нудити подсетнике на основу времена и локације. На списковима можете да објасните и напомене, додате под задатке и додајете прилоге.

Тражите да неко други преузме ваше трошкове? Делите и доделите задатке уносом нечије е-поште; посебно згодан начин да се цимери обаве на посао.  

Ани.до такође нуди функцију која се зове „Тренутак“ која је осмишљена да пружи пријатан визуелни снимак дневних задатака.

Коначно, Ани.до се интегрише с практичном апликацијом за календар коју је развио исти тим, под називом Цал. Али ако више волите да користите Гоогле календар, без бриге, помоћу Цхроме-овог додатка Ани.до лако се можете интегрисати и са тим.  

Међутим, постоје неке велике разлике између бесплатних и плаћених модела апликације. Бесплатна верзија ограничава привитке датотека на 1,5 МБ, ограничава дељење на само један тренутни уређај и тренутке на пет примерака месечно.

Бесплатна верзија ограничава привитке датотека на 1,5 МБ, ограничава дељење на само један тренутни уређај и тренутке на пет примерака месечно.

Премиум претплата на Ани.до, која тренутно кошта 5 УСД месечно или 45 УСД годишње, може приложити датотеке од 100 МБ и долази са неограниченим бројем дељења и тренутака. Премиум корисници такође добијају приступ:

Напредни понављајући задаци

Подсетници засновани на локацији

Боља подршка купцима

# 2 Вундерлист

Могућности цросс-платформе Вундерлиста су испред кривуље.  

Доступно је на:

Андроид

иОС

Виндовс

Мац

Линук

И, наравно, постоји и веб апликација, само да покрије све основе.

Оно што ме одушевљава у овом решењу пописа задатака је савршена комбинација једноставности и интуитивне функционалности, која чини размишљање о свом послу који морам учинити мало забавнијим него што би требало да буде (строго говорећи).

Категорије задатака уредно су наведене на левој маргини у веб и десктоп апликацијама, док их мобилне апликације наводе на средини.

Додавање ставки листи је ствар да је кликнете или додирнете и додате „обавезу“ у текстуално поље. Ставке на листи могу се превући око да би их поново пресудили, а звезда са десне стране ставке може се кликнути да би се означила као приоритет.

Ако желите да се мало детаљније отворите ставку листе и можете да одредите датум & временски подсетници за задатке, додајте под задатак, белешке и прилоге за датотеке. Дељење се врши на нивоу листе путем е-поште. Позвани корисници могу прегледати ставке, означити их као комплетне и оставити коментаре.  

Уз бесплатну верзију Вундерлисте, можете доделити до 25 задатака по дељеној листи, креирати 25 под-задатака по задатку и учитавати прилоге датотека до 5МБ. Нивои Про и Бусинесс немају ограничења у додјели, под задатку или величини датотеке.

Поред тога, имају велики избор позадинских слика са којима можете прилагодити изглед управитеља задатака, ако вам је таква ствар важна. Лично, ја сам све за белу позадину.

Про претплата тренутно кошта 4,99 УСД месечно или 49,99 УСД годишње. Бизнис претплата је иста цена, али по кориснику.

Апликације за аутоматизацију радног тока 

Попијте мало кафе, постаните продуктивнији. Попијте превише кафе и почећете одскакати са зидова. Узрок и последица, то је како ствари функционишу.


Аутоматизација са Клоудлесс-ом

Или не, ако сте тип који записује ствари, али их заправо никада не ради. Забавна чињеница, 41% свега што се стави на листу обавеза никада се не постиже, показало је истраживање иДонеТхис.

Замислите да ли постоји начин да се корак даље води управљању задацима и да се делегиране ставке пописа листе алгоритму? Аутоматизација радних токова чини управо то, интегришући различите мрежне услуге користећи логику узрока и посљедица.

На пример, претпоставимо да објавите нови ИоуТубе видео. Након тога, без подизања прста, позадински поступак аутоматски спрема видео у ваша решења за складиштење и резервне копије у облаку.

Такође ће видео објавити на својим ВордПресс, Фацебоок и Твиттер страницама, послати га е-поштом обожаватељима и поставити календарско обавештење да ће касније прегледати повратне информације.

Прилично чаробно, зар не?

# 3 ИФТТТ


ИФТТТ, укратко, „Ако је то онда то“, аутоматизација је за сваки човек – и не само зато што је потпуно бесплатна. ИФТТТ нуди корисницима мноштво „рецепата“ које су лако интегрисане, а то су формуле које говоре интегрисаној апликацији да предузме одређену акцију када се нешто догоди.

У ствари, многи најчешће кориштени рецепти већ су креирани од стране других корисника и доступни су преко опције прегледавања ИФТТТ-а. С друге стране, највећи недостатак ИФТТТ-а је можда то што је мало превише једноставно за неке кориснике.

Иако може да предузме корисне акције са одређеном апликацијом, број поменутих радњи је ограничен – барем у поређењу са другим популарним решењем за аутоматизацију радног тока – под називом Запиер (горе следеће).

Ипак, интегрише се с многим од најпопуларнијих веб сервиса, укључујући:

Сајтови друштвених медија

Календари

Списак обавеза

Размењивање порука

Услуге е-поште

Цлоуд стораге

Услуге израде резервних копија

Дигиталне свеске

Алати за блогање

Корисници могу да поставе рецепте који активирају повезане уређаје попут паметних пећи, машина за прање судова, фрижидера и машина за кафу. Да не спомињем музичке плејере, носиве уређаје и повезане аутомобиле. По овом писању, у ствари, ИФТТТ ради са 357 различитих сервиса (ака, канали).

Мобилне апликације су доступне и за Андроид и иОС.

# 4 Запиер

Иако је ИФТТТ углавном дизајниран за обичне кориснике, Запиер има спектар пословања. Иако је сложеније за постављање од ИФТТТ-а, Запиер омогућава корисницима да стварају сложеније команде.

Ово укључује способност стварања бројних условних узрока осмишљених да покрену догађаје. На пример, време и локација или истовремена активност на неком другом веб сервису.

Ипак, то је разумно једноставан процес.

Вишедимензионална природа Запиер-а чини га прикладним за аутоматизацију редовних административних активности како би предузећа могла да фокусирају свој когнитивни мојо на задатке који су му потребни.  

Речено је да, ако желите да видите шта Запиер лично може, нуди бесплатну верзију. Одобрено, бесплатни корисници могу поставити само пет Запс-а одједном и ограничени су на догађаје само једног покретача. Они који желе да створе робусније окружење за аутоматизацију рада могу се одлучити за плаћену услугу, почевши од 20 УСД месечно, што ствара 20 или више Запса, сваки са више корака.

Тимски планови који омогућавају колегама да деле Запс, креирају лични и тимски Запс и управљају њима са разним нивоима административних привилегија, доступни су већ од 100 УСД месечно.

Потребна је претплата за интеграцију са свих 500 плус веб сервиса које Запиер тренутно има. Штавише, иако Запиер нуди могућност повезивања са више уредских апликација, он се не подудара са могућностима ИФТТТ-а Интернет оф Тхингс.    

Ако тражите истинско пословно решење, дефинитивно Запиеру озбиљно погледајте.

Иако није бесплатна, могућности аутоматизације су толико робусне да би, ако се правилно примени, време које би могло уштедело брзо надмашило трошкове.

Апликације за управљање лозинком

Са задатком да створе сигурнија корисничка имена и лозинке за више мрежних алата, три од четири корисника непрестано прибегавају коришћењу исте лозинке или малог низа лозинки..

Иако многе веб локације нуде одличну заштиту од сајбер напада и крађе лозинке, ниједна веб локација на коју се пријавите постиже исти ниво софистицираности или је чак брига. Резултат? 40% од ова три од четири корисника наводи да су били мета повреде безбедности током претходних 12 месеци.

Већина стручњака за безбедност топло препоручује јединствене лозинке за сваку веб локацију која је захтева.

Штавише, они препоручују да лозинке буду довољно сложене по природи да спрече нападе силовитих сила. Али то је пуно гесла које треба запамтити.

Најбоље решење? Сигуран интернетски трезор – менаџер лозинки. Такво решење може релативно да повећа вашу безбедност на мрежи и пружи душевни мир. У идеалном случају то би требало да буде облачно решење, што значи да се ваша лозинка чува на скупу удаљених сервера који се налазе унутар дата центара.

Наравно, хтећете да се уверите да лозинка нуди довољно напредну енкрипцију.

# 5 Дасхлане 4

Основан 2011. године, Дасхлане је у само неколико кратких година надмашио 5 милиона корисника, упркос томе што је био прилично недавни долазак на сцену управљања лозинком. Водећи фактори који су последица његове све веће популарности укључују лакоћу коришћења на различитим платформама, као што су:

Андроид

иОС

Мац

Виндовс

Карактеристике белешке укључују могућност аутоматског уноса лозинки, насумично генерисање лозинки и промене више лозинки једним кликом.

Лозинке се могу делити са колегама или члановима породице. Такође можете поставити решење за контакт у хитним случајевима које дозвољава некоме коме верује приступ вашим рачунима, само у случају да за то постоји потреба. Дасхлане шифрира податке помоћу АЕС-256 битне технологије, водећег стандарда за шифровање, тако да ни Дасхланеови запослени не могу видети ваше лозинке.

Свака лозинка послата Дасхлановим серверима је шифрована у нераскидиви низ, који се може декодирати само с главном лозинком, коју Дасхлане уопште не чува.

То значи да чак и ако се Дасхлане-ови сервери хакују, починиоци неће моћи да користе ниједан украдени податак. Наравно, ако заборавите главну лозинку, мораћете да започнете све испочетка, јер Дасхлане не чува њену копију.

И, по свему судећи, овде се примјењују исте горе описане теме. Желећете да уверите се да је лозинка довољно јака да спречи хакере. За приступ свим овим функцијама услуга тренутно наплаћује 39,99 УСД годишње.

Дасхлане нуди бесплатну верзију која вам омогућава да испробате премиум функције током 30 дана, али осим тога, бесплатна верзија омогућава приступ подацима само са једног уређаја, не ствара резервне копије у облаку и зато се не синхронизује преко више уређаја.

# 6 ЛастПасс 4.0

Према најновијим бројевима, ЛастПасс надмашује Дасхлане-а као менаџер лозинки у погледу корисника, укупно 7 милиона.

ЛастПасс користи главну лозинку коју само корисник треба знати. Та се лозинка користи за локално шифрирање и дешифровање података који се кодирају, затим чувају на удаљеним серверима и штите АЕС-256 битном енкрипцијом..  

Такође је једноставан за употребу, захваљујући интуитивном корисничком интерфејсу, мада, по мом скромном мишљењу, није баш упоредо са Дасхланеовим.

Корисне функције укључују аутоматску пријаву, попуњавање формулара и аутоматску промену лозинке.

Што се тиче подршке за више платформи, ЛастПасс је доступан на више оперативних система него Дасхлане.

Тренутно су доступне апликације за:

Мац

Виндовс

Линук

Андроид

иОС

Виндовс Пхоне

Купина

Међутим, уз бесплатну верзију ЛастПасс-а, не можете да синхронизујете на више уређаја и подаци вашег паметног телефона се не синхронизују на радну површину – или обрнуто. Надоградња на премију (која је 1 УСД месечно прилично јефтина) уклања ово ограничење.

Премиум рачуни такође добијају приступ проширеним опцијама дељења, као што су фасцикле са лозинкама и приоритетна техничка подршка. Предузеће издање за 2 долара месечно по кориснику нуди администраторске контроле за компаније, као и друге погодне функције.

Апликације за праћење трошкова

Моја бака је једна од оних људи која све штеди. Неки људи имају кутију за ципеле пуну потврда; има пртљажник.

Међутим, за већину људи расправа о томе да ли задржати потврду сноси или не своди се на скупу или покривену гаранцијом ставку, коју послодавац мора повратити или пореску олакшицу (као што су добротворне донације или лични пословни и медицински трошкови).

Чак и даље, то може бити организациона ноћна мора пуна болних резова на папиру; добра вест је да апликације за управљање трошковима подносе рачуне за папир без улагања у папир.

Постоје апликације које могу преснимавати фотографије примитака, а софистицирани софтвер потом анализира податке за књиговодство, олакшавајући касније креирање извештаја о трошковима.

# 7 Схоебокед

Схоебокед је један од најуспешнијих организатора пријема на тржишту; покрива не само примања, већ и зараду од километраже, фактуре и визиткарте. Да бисте претходно поставили папир на сервере Схоебокед-а, одлучите се за њихово двосмерно бесплатно решење поштарине ако желите да скенирате сав тај папир лично.

Када се папирологија дигитализује, биће враћена.

Након тога, најлакши начин да се папири уђу у Схоебокед налог је коришћење његове мобилне апликације, доступне и за иОС и Андроид, за снимање слике вашег рачуна.

Технологија анализе података обично може аутоматски препознати податке о добављачу, датуме, трошкове и врсте плаћања. За оне који требају пратити километражу, иста апликација може пратити удаљеност за вас, преносећи податке на свој рачун ради каснијег обрачуна.

Ако користите Гмаил, доступна је и друга погодна опција за подношење електроничких рачуна и фактура једним кликом. Или, ставку е-поште можете једноставно проследити на адресу одређену за корисника.

Било да шаљете пошту, шаљете путем мобилног или отпремате е-пошту, особље компаније Схоебокед надгледа процес дигитализације ручним прегледима како би обезбедио тачност података. Такође примјењују ознаке категоризације да оптимизирају могућност претраживања докумената на мрежи.

Иако постоји бесплатна верзија, бићете ограничени на учитавање само пет дигиталних докумената месечно.

За кориснике којима је потребна овакав софтвер да би њихов траг папира био добро организован, „пет на месец“ неће га смањити. Следећи ниво услуге, Лите рачун, значајно повећава ограничење учитавања, на 50.

Власници предузећа требало би да размотре класичну или пословну верзију, што додатно повећава ограничење на 150 и 500 отпреме докумената, респективно. Или можете прећи на Екецутиве и повећати ограничење на максимум Схоебокед-а – 1.000.

# 8 Потроши

Док Схоебокед има особну привлачност потрошача, Екпенсифи пружа готово искључиво пословним корисницима. Али ако вам је то потребно, посао ће обавити као шампион.

Екпенсифи је бесплатан за приступ појединим корисницима и нуди модел пословне претплате који за запосленике наплаћује 5 УСД месечно, али само ако га активно користе. Бесплатни рачун има неколико ограничења.

На примјер, можете скенирати потврду телефоном помоћу апликације Екпенсифи и она ће аутоматски рашчланити тај рачун у поља као што су добављач и трошак и често га класификовати за вас захваљујући добро исконским могућностима ОЦР скенирања..

Али број брзих пријеноса је ограничен.

Екпенсифи користи ГПС технологију за праћење пређених километара како за пословно извештавање тако и за одбитак пореза, и омогућава вам да пратите време проведено радећи на пројекту. Примања, миље и време могу се затим користити за аутоматско генерисање фактура које се претварају у детаљне фактуре за клијенте.

Интеграција са финансијским институцијама омогућава вам да пратите куповину, депозите и електронске преносе средстава из апликације, тако да не морате ручно да уносите детаље.

Такође долази опремљен конвертором валута за тачно праћење међународних куповина. Један од ретких недостатака употребе Екпенсифи је немогућност мобилне апликације да се аутоматски синхронизује са верзијом веб апликације.

Уместо тога, потребно је неколико корака да се то догоди. Међутим, омогућава вам извоз података у Екцел и Дропбок.

Поред тога, могућност генерисања ЦСВ датотека омогућава вам учитавање података у рачуноводствени софтвер попут КуицкБоокс, апликације за плаће, као што су АДП.

Апликације за дигиталне свеске

Недавним истраживањима је утврђено да просечан човек може да одржи распон пажње приближно осам секунди. То се можда не чини тако лоше, све док га не упоредите са сличним истраживањима 2000. године, када је распон људске пажње био четири секунде дужи.

Или да златна рибица може да задржи пажњу девет секунди. 

Пад распона пажње који се подудара са мобилном револуцијом није случајност.

За све сјајне ствари које нам је донио тренутни приступ свету Интернета, он такође има моћ да измени начин на који мозак темељно размишља. Зато међу свим организационим апликацијама моју пажњу најпривлачније привлачи дигитална свеска.

Добро дизајнирана дигитална бележница лепо се спаја са вашим везаним вебом животом, функционишући као продужеци ума и омогућавају вам да нахраните апетит за информацијама без да потпуно изгубите способност фокусирања.

# 9. Еверноте

У протеклих неколико година, Еверноте је владао врхунским тржиштем дигиталних преносних рачунара, са преко 200 милиона регистрованих корисника од јула 2016. године. У поређењу са 150 милиона годину раније, и 101 милион годину раније.

Популарност Еверноте-а везана је за мноштво моћних функција и производа на тржишту.

Еверноте ради на свим главним платформама:

Андроид

иОС

Мац

Виндовс Пхоне

Виндовс

Купина

Поред тога, постоји веб апликација за приступ претраживачу на било којој платформи.

Проширење прегледача је доступно за:

Хром

Сафари

Ивица

Фирефок

Опера

И омогућава вам да одмах сачувате веб везе, пуне странице, текстове веб страница и снимке заслона – као белешке.

Нажалост, од јуна 2016. године, бесплатна верзија Еверноте-а дозвољава употребу са два уређаја одједном, поред веб апликације. Бесплатни корисници такође могу да отпремају само 60 МБ података сваког месеца, а свака напомена ограничена је на 25 МБ (укључујући прилоге датотека).

За месечну или годишњу цијену претплате доступна су три плаћена нивоа:

Плус (3,99 УСД месечно; 34,99 УСД годишње)

Премиум (7,99 УСД месечно; 69,99 УСД годишње)

Посао (12 УСД по кориснику; месечно)

Плус налог нагомилава простор за складиштење који је додељен за нове отпремања на 1 ГБ, а максимална дозвољена величина белешке је 50 МБ, што ће вероватно радити већини људи. Што се тиче организације, белешке се могу сврстати у свеске и гомиле свеске (ака, мапе). Поред тога, можете ручно означавати или бележити географске ознаке за брже упућивање касније.

Едитор Еверноте нуди читав спектар опција за форматирање и фонт, баш као што ћете наћи у програму за обраду текста, укључујући опцију за потврду, и подсећа вас да претварате белешке у листе за управљање задацима.

Такође можете да снимите гласовне белешке и сачувате их као прилоге, мада аутоматизовано превођење говора у текст тренутно није подржано. Користите апликацију Еверноте за скенирање да бисте претворили телефон с камером у скенер који може преносити физичке документе у дигитални простор.

Одатле, напредне могућности омогућавају корисницима да претражују текст у фотографираним сликама, укључујући документе, странице књига и рукописне белешке. Изванмрежни режим може приступити и уређивати белешке док нисте повезани на Интернет, а затим се аутоматски поново синхронизовати када се вратите на мрежу.

Ова функција је доступна само за Плус кориснике и старије. Међутим, исто се дешава и са могућностима дељења Еверноте-а, који могу да отварају нотебоок-ове другима и користе оквир за ћаскање у апликацији за сарадњу у реалном времену..

# 10. ОнеНоте

За оне који су спремни жртвовати се за функције, ОнеНоте је решење које се истиче; немојте да вас завара чињеница да је у питању Мицрософт производ. Након што је 2014. године изашао на слободу и представио Мац верзију, ОнеНоте је постао прави супарник у простору за дигиталне свеске и освежавајући став сваког мушкарца.

Према Мицрософту, дневна активна корисничка база компаније ОнеНоте удвостручена је и у 2014. и у 2015. години. Остали изгледи, укључујући оптичку подршку за препознавање знакова за све платформе, помогли су да подрже овај раст.

Али што је још важније, ОнеНоте је добро дизајниран и гладак преносник. У ствари, дизајн је толико минималистички, да ако нисте пажљиви, лако је превидјети могућности ОнеНоте-а.

Можете да испустите текстуалне оквире било где у белешци, омогућавајући вам да странице сређујете на начин који има лични смисао. Корисници таблета такође могу да користе показивачке уређаје, као што су оловка за писаче или ПЦ оловка, за додавање скица и рукописних белешки.

Нето ефекат је могућност креирања страница белешки, управо онако како ви желите, без потребе да трошите много времена на истраживање како то учинити. И у његовој бесплатној верзији нема ограничења функција.

Неки од мојих фаворита укључују:

Бесплатна синхронизација белешки

Вансеријски приступ на више уређаја

Забележите ознаке за брзу употребу

Аудио и видео прилози

Исечци веб прегледача

ОнеНоте користи Мицрософтово решење за складиштење у облаку, Један погон, за уштеду података, што корисницима даје 5 ГБ слободног простора.

За додатни капацитет биће потребна или основна претплата на ОнеДриве, која има 50 ГБ простора за складиштење за 1,99 УСД месечно, или претплату на Оффице 365, који даје 1ТБ складиштења за 6,99 УСД месечно.

# 11 Гоогле Кееп

Рећи да Гоогле Кееп није ни приближно тако јак, јер је његова конкуренција огромно понижење, чак и ако занемаримо чињеницу да не нуди десктоп апликацију. У овом тренутку Кееп чак није опремљен ни основним функцијама попут форматирања текста или могућности поништавања промена.   

Али ако на то посматрате као изузетно једноставан начин снимања идеја у лету; брзо ћете схватити зашто сам то морао укључити на овај списак.

У ствари, једно подручје где Кееп држи вишак над већим делом конкуренције је његова способност превођења говора у писање. Гоогле Кееп нуди апликације за Андроид и иОС и веб апликацију, тако да можете приступити белешкама с било којег места.

Похрањује податке директно у Гоогле диск, која је једна од наших омиљених опција за складиштење у облаку. Помоћу Гоогле диска добијате 15 ГБ бесплатног простора за складиштење. Док се дели са Гмаил-ом, документима, табелама, фотографијама и другим Гоогле услугама, 15ГБ простора има довољно за просечног корисника.    

Остале карактеристике којима се можете дивити укључују приступ ван мреже и аутоматску синхронизацију на уређајима, напредно претраживање и могућност дељења и позивања других да сарађују на нотама.

Такође можете да извозите евиденције директно у Гоогле документе да бисте приступили робуснијим опцијама за уређивање.

Прочитајте-касније апликације

Према подацима прикупљеним од стране гуруа за анализу веб промета, Цхартбеат, обично преко једне трећине свих корисника интернета никада не почне читати страницу након што слети на њу. 

Нешто више од половине пролази кроз средину садржаја, а већина их никада не стигне да га доврши.

Велики део проблема представља преоптерећеност информацијама. Веб странице често су препун занимљивих слика и видео записа, поред тантализујућих веза. Поврх тога, стално нас бомбардирају одвраћајући текстуалне поруке од пријатеља и гурају обавештења од услуга на које се претплаћујемо; сви се такмиче за нашу пажњу.

Дакле, наша пажња у трајању од 8 секунди. Предиспонирани смо да скидамо и скенирамо како бисмо покрили што је могуће више тла.

А ту су чланци такве дубине и квалитета, да бисте их радије сачували за време када можете да се опустите, опустите и фокусирате, што често нисмо у могућности да урадимо.

Услуга читања касније је одличан начин да означите занимљиве чланке за које желите да проведете више времена упијајући – можда касније када сте слободни од ометања.

Боља решења, укључујући два која ћу представити, такође олакшавају искуство читања без ометања.

# 12 Инстапапер

Инстапапер је једна од популарнијих апликација за читање касније на тржишту. Постиже мулти-платформску функционалност са апликацијама за Андроид и иОС, које се аутоматски синхронизују и нуде окружење за читање ван мреже.

Нажалост, Инстапапер тренутно нема засебну апликацију за Виндовс или Мац. Уместо тога, веб апликација се брине за све задатке десктоп рачунара. То за мене није велика ствар, јер обично читам читање на таблету.

Инстапапер долази у бесплатној и премиум верзији. Било која опција нуди неограничен простор за складиштење чланака, веб страница и видео записа.

Премиум верзија, која кошта 2,99 долара месечно или 29,99 долара годишње, укључује:

Претраживање целог текста

Неограничене белешке у чланку

Могућности преноса текста у говор

Слање чланака Киндлеу

Веб искуство без огласа   

Најлакши начин за слање чланака на Инстапапер је коришћење њиховог веб проширења које је доступно и за Цхроме и Сафари. Ово проширење омогућава вам да једним кликом сачувате веб страницу.

Уместо да сачувате целу страницу, можете да сачувате и једноставнију текстуалну верзију. Сматрам да је ова опција пожељнија, јер смањује врсте дистракција које ових дана испливају на већину страница.  

Чланке такође можете слати чланцима на Инстапапер налог користећи јединствену адресу е-поште Инстапапер која вам је додељена.

Једном када се ставке сачувају у Инстапапер-у, апликација их представља лепо без ометања, чак и када читате у прегледачу.

Инстапапер такође нуди четири различите позадинске боје, четири различите врсте фонта и могућност промене величине фонта, у случају да желите да направите неку разлику на начине који нису битни. Као бонус, Инстапапер чак може пронаћи нови садржај.

Преко странице „Прегледај“ можете прегледати садржај изабран од стране редактора Инстапапер-а, који делите пријатељи или изабран за вас на основу алгоритама који се веб садржаја прилагођавају врстама чланака које најчешће читате.

Поред тога, интегрисање са преко 140 апликација других произвођача такође омогућава кориснику да спрема чланке и други садржај директно у Инстапапер, притиском на дугме.

Укључујући читаче фееда попут;

Реедер

Билине

Пулс

Поред апликација из најбољих новинских агенција попут магазина Слате, Тхе Гуардиан и апликација друштвених медија.  

Напокон, Инстапапер нуди занимљиву значајку читања брзине.

Дјелује преко дугмета за очитавање брзине. Након што се кликне, страница се мења у белу позадину, а комад се убрзано представља једном по једном. То није за мене, али сигуран сам да ће неки читаоци пронаћи вредност у томе.

# 13 Џеп

Као и Инстапапер, Поцкет пружа могућности синхронизације и ван читања за своје мобилне апликације за Андроид и иОС.

Оно што га издваја од стада је његова Мац апликација за радне површине. Чињеница која Апплеовим корисницима ослобађа потребу да стриктно приступе њиховом садржају путем веб апликације и пружа додатне могућности за читање ван мреже.

Његов режим скидања с одмотавањем представља минималистички приступ привлачном садржају, са опцијама за промену боје позадине из беле у сепију или тамну. Такође нуди две различите врсте фонтова и могућност измене величине фонта.

Страница „Препоручено“ омогућава вам увид у предложени садржај. Претраживање и означавање доступно је бесплатно, али све могућности боље функционишу уз надоградњу на Поцкет Премиум.

Цена те премиум верзије је 4,99 УСД месечно или 44,99 УСД годишње.

Као и код Инстапареа, надоградња на премиум елиминише спонзорисани садржај. Али прави разлог зашто бисте требали размотрити плаћање додатног додатка за Поцкет је тај што штеди и трајну, личну сигурносну копију свих чланака и веб страница.

За бесплатне кориснике само се УРЛ адресе трајно архивирају, при чему је читање ван мреже омогућено кроз кеш меморију. За премиум кориснике, међутим, веб садржај се чува на Поцкетовим облачним серверима.

То значи да чак и ако се веб странице скину или измене, и даље ћете моћи да приступите оригиналним верзијама.

Аппс за управљање породицом  

Апликације за управљање породицом су и даље нешто што се тек родило. Они су једноставне апликације у стилу календара усмерене према породицама – начин замјене кухињске плоче од плута струјнијим и модернијим рјешењем.

Основна идеја је прикупљање података о догађајима као што су састанци, школске активности или одмори. Уобичајена решења укључују и решења за управљање задацима, како би се централизовали ствари попут куповине и кућанских послова.

Остале, често пропуштене прилике, укључују могућност додавања белешки специфичних за сваког члана породице, попут алергија.

На жалост, још увек то решење не чини савршено, тако да је поље ограничено. Али ево неколико добрих опција које сам открио.

Фамјама омогућава члановима породице, старатељима и пријатељима породице да се организују и повезују путем својих веб, Андроид и иОС апликација. Централне његове организационе могућности су могућности календара и листа.

Чланови породице обојени су бојама како би се олакшало брзо читање. Сваки члан има приступ листи обавеза и може да шаље захтеве другим списковима обавеза.

# 14 ФамјамаФамјама је одличан начин да деца преносе своје потребе родитељима или да родитељи додају ситнице на списак обавеза своје деце..

Листе такођер могу бити сврстане у одвојене дужности куповине, попут намирница или лијекова. Као бонус, листе за куповину могу аутоматски генерисати купоне за наведене артикле, ако су доступне.

Привилегије, попут могућности управљања задацима, могу се контролисати путем примарног налога. На тај начин интелигентна деца не могу избрисати своје задатке (или угурати колачиће у вашу листу за куповину).  

Подсетници се такође могу подесити за испоруку путем мобилних информација, Фацебоока или е-поште.

Прилагођене белешке и документи су још један користан алат и нешто што већина организатора породице не нуди (укључујући Цози-а, који је следећи). Корисници такође могу да додају критичне информације као што су контакти за хитне случајеве и медицинска питања или кућна правила, као што је време за спавање.

Заузврат, неговатељи могу остављати белешке, попут тога да ли су домаћи задаци завршени или не, који су телефонски позиви примљени или је започело ратовање са сестрама.

Фамјама такође има неколико унутрашњих друштвених карактеристика.

На пример, можете да пишете коментаре које ће сви корисници видети, а који могу укључивати фотографије и везе. Укратко, Фамјама је леп начин за окупљање породица, вежући се у карактеристике попут:

Друштвени медији

Дељени календари

Текст поруке

Слање е-поште

Иако елиминишете ризик да ћете пропустити комуникацију, јер су канали ваше породице превише танки.  

# 15. Цози

Цози је организациона апликација заснована на облаку посебно намењена породицама.

Ради на:

Виндовс

Андроид

иОС

Блацкберри 10

И нуди веб апликацију. Нажалост, апликација за Мац још увек није доступна.

Све у свему, корисничко искуство је изузетно добро углађено и лепо подешено да помогне новим корисницима да брзо постану и раде.

На пример, у библиотеци ћете пронаћи предложене ставке са листа које брзо састављају листе обавеза. Цози нуди могућности кодирања у боји тако да се календари, чланови породице и спискови визуелно разликују.

Аутоматизовани е-маилови са недељним дневним редом су такође одличан начин да брзо погледате дане који су пред нама. Цози може да увози и извози календаре из других услуга, као што су:

Гоогле календар

Аппле Цалендар

Изгледи

На овај начин, ако чланови породице радије користе другу апликацију за календар, могу; Цози све то повезује за све, попут породице. Или, ако школа или локална заједница користе јавне календаре, можете их унијети у апликацију, тако да их не треба појединачно пратити.

Иако Цози долази са бесплатном верзијом, плаћена претплата уклања огласе, нуди обавештења о променама, долази са више приказа календара и подсетницима за е-пошту / текст (до три по догађају) и додаје неколико тема како бисте персонализовали целокупни доживљај.

Верзија са плаћањем може пратити и делити контакт информације тако да сви у вашој породици имају приступ најновијим подацима. Иако тренутно кошта 19,99 УСД годишње, једна претплата односи се на целу породицу.

И бесплатна и плаћена верзија долази са кутијом с рецептима која је дизајнирана тако да олакша планирање оброка и састави листе за куповину (састојке можете превући и испустити на листу).

Породични систем за размену порука ствара информације о билтенима како би их сви видели на Цозијевој почетној страници породице, мада је он ограничен на 15 порука месечно у бесплатној верзији (плаћена верзија вам пружа неограничене могућности слања порука).

Породични часопис вам такође омогућава да пратите и чувате успомене, попут блога, са могућношћу да делите уносе на Фацебооку.  

Тамо где Цози мало недостаје, његова је немогућност стварања персонализованих докумената, као што су медицинске информације. То користи и исту лозинку за сваког члана породице (иако су корисничка имена различита).

Што смањује способност родитеља да се понаша као администратор, пружајући прилику да изађе случајни хаос, а да не спомињемо друга питања везана за безбедност.

Укратко…

Након петнаест апликација у седам категорија, надам се да сте уживали у овом скупу најбољих апликација за организацију које долазе са облачним функцијама.

Покрили смо:

Листа апликација

Апликације за аутоматизацију радног тока

Апликације за управљање лозинком

Апликације за праћење трошкова

Апликације за дигиталне свеске

Прочитајте-касније апликације

Аппс за управљање породицом

Вјерујем да ће опције које су данас споменуте одрадити одличан посао широм свијета, а такођер ће понудити и најшире подршку за платформу.

Наравно, на располагању су и друге опције, а њихово проверавање уопште није лоша идеја. Међутим, фокусирани смо на организационе апликације са добрим могућностима складиштења у облаку.

Функција која може или не мора бити присутна у алтернативним апликацијама. До тада, слободно поделите своја искуства са било којом данашњом апликацијом, и дефинитивно нам јавите шта мислите о њима, у одељку коментара испод.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map