10 савета како облак може учинити вашу компанију продуктивнијом у 2015. години

Када говоре о облаку, већина потрошача аутоматски размишља о складишту. Иако је могућност архивирања и израде сигурносних копија система важна, то није једино што ову технологију чини тако привлачном.


Постоји много различитих начина на који облак може повећати продуктивност на радном месту. Ево 10 начина на које може помоћи предузећима да буду продуктивнија.

1. Приступите било где

Могућност приступа датотекама са било којег места је прави плус за предузећа. Таленат више није ограничен на локално подручје. Они могу да ангажују свакога ко има приступ Интернету. Поред тога, ако је подручје погодено неповољним временом, а радници нису у могућности да га уђу у канцеларију, телекомуникације могу да наставе компанију без пропуштања батина.  

Продуктивност
© Стеве Рходе

Једно од највећих богатстава облака је његова доступност са било које локације. Базе података могу се подићи на мобилним уређајима у тренутку. По потреби се могу делити са одабраним члановима особља.

2. Сарадња у реалном времену

Све више и више компанија као што је Бок Бусинесс почињу да нуде алате за компаније које ће корисницима омогућити не само приступ било ком датотеци, већ и рад са другима на пројектима без обзира где се они налазили. То значи да пословни партнери из целог света могу бити у току са подухватом чак и ако се налазе на различитим локацијама.

Продуктивност
© Венесса Миемис

Ово помаже да се повећа ефикасност радника и убрза процес уклањањем потребе за бесконачним е-маиловима са прилозима који садрже ревизије.

Ови алати за сарадњу често не само да омогућују више корисника истовремено отварање и уређивање документа, већ имају и функцију за ћаскање која пројектним партнерима омогућава комуникацију у реалном времену. Ово ублажава телефонски позив и е-пошту напред и назад и убрзава процес.

3. Повећана продуктивност

Могућност приступа датотекама и базама података било где и сарадња са другим радницима омогућава људима да раде брже и паметније. Уместо да напусте састанак и појуре назад у канцеларију да би завршили пројекат, запослени могу једноставно приступити документима на свом мобилном уређају. 


© Кен Теегардин

Она смањује дуготрајне телефонске позиве, е-пошту и чека да други пошаљу корисницима оно што им је потребно да заврше на пројекту. Што мање времена троши, тим продуктивнија постаје компанија.

4. Приступачна и поуздана технологија

Компаније попут Амазонове веб услуге, Мицрософтове Азуре и ВМваре омогућавају компанијама да користе облак да би обављале тешка рачунања и анализе. Овај хардвер не одржава корисник, већ матична компанија, што га чини ажурним и поузданим за употребу.

Продуктивност
© питбулл2013

Трошкови ових производа су приступачни како би се осигурало да корпорације могу искористити своје услуге. Често се укупни рачун заснива на износу коришћеном у датом року, уз примену минималне накнаде.

Закупом простора на цлоуд серверу компаније ће имати приступ технологији која је добро одржавана и вероватно поузданија од оне коју имају у компанији.

5. Нижи трошкови

Куповање и одржавање опреме на локалном нивоу је скупо. Не само да је хардвер потребно редовно ажурирати како би био доступан најсавременија верзија, већ је потребно ангажовати и особље које ће обезбедити да се правилно ради.

Употреба алата у облаку може смањити део овог трошка.


© пикабаи

Изнајмљивање простора или читавог сервера је јефтиније од куповине опреме за локалну употребу. Компанија која је власник хардвера побринуће се да буде ажурирана и одржавана за употребу. Потребно је мање ИТ особља да би се осигурало збрињавање запослених на лицу места.

6. Смањите ИТ одржавање

Са локалним серверима, ИТ потроши добар део свог времена за ажурирање и одржавање опреме. Кориштењем цлоуд услуга могу провести своје вријеме радећи на стварним ИТ питањима. Потрошит ће мање времена на уметање закрпа за сигурност на локалним уређајима и радити на пројектима који компанију могу учинити ефикаснијом.

Продуктивност
© Натханиел Ивие

Они могу помоћи у дизајнирању и дистрибуцији апликација на радном месту и одржавању база података за корпоративну употребу. Све одржавање сервера зависи од пружаоца услуга облака, ослобађајући ИТ да раде свој посао.

7. Учините да своје уређаје доведете у стварност

Више компанија жели да смањи трошкове омогућавањем запосленима да користе своје личне уређаје уместо корпоративне испоручене технологије. Ово помаже да се обезбеди да радници имају на располагању најсавременију технологију, истовремено смањујући режијске трошкове.

Продуктивност
© Америчка корпорација НЕЦ

Цлоуд технологија се не ослања на један систем или врсту уређаја који раде. Њему се може приступити било где, било којим инструментом, мобилним или десктоп рачунаром. Једино што је потребно је приступ Интернету и, евентуално, софтвер за приступ одређеним типовима датотека попут документова са текстом или ПДФ-а.

Омогућавањем запосленима да донесу своје уређаје, компаније им омогућавају да користе оно што најбоље ради за њих. То повећава продуктивност и ефикасност.

8. Побољшајте комуникацију

Бескрајне поруке е-поште и пропуштени телефонски позиви могу учинити фрустрирајућим рад на пројекту. Сарадња у облаку смањује потребу за слањем делова пројекта напред и назад. Уместо да чекају да стигну у инбок, радници могу сарађивати у стварном времену, са способностима слања порука омогућавајући им да „разговарају“ о пројекту.

Продуктивност
© Јамие Велсх

Многи од ових пружалаца услуга облака нуде и начин на који би администратори могли да воде табеле о пројектима. Омогућава запосленима да им дају стална ажурирања, а супервизорима начин да одмах дају повратне информације, отварајући линију комуникације на извршном нивоу.

9. Охрабрује запослене да расту у свом послу

Уз све то побољшана комуникација и повећана продуктивност подстиче се раст запослених.

Радници ће бити мотивисани да брзо заврше свој посао и природно ће се прилагодити већим одговорностима како компанија расте.

10. Повећана сигурност

Сигурност је главна и веома валидна брига међу компанијама. Иако се може чинити да ће администратори пренијети добробит својих властитих информација трећој страни, подаци су заправо сигурнији.

Супротно увреженом мишљењу, хакери нису највећи ризик за бизнис, то су запослени који губе уређаје који садрже осетљиве информације.


© Цлоудвардс.нет

Цлоуд услуге не само да омогућавају сигурносно копирање осетљивих података на њиховим серверима, већ многи имају алате који омогућавају ИТ администраторима да уклањају дискове на даљину. То значи да се подаци чувају, али могу се лако уклонити са компромитованих уређаја иако нису у домету, помажући у одржавању сигурности на корпоративном нивоу.

Резиме

Рачунарство у облаку може предузеће учинити продуктивнијим. Уз повећану комуникацију, поуздану технологију и мање одржавања, запослени могу провести своје време радећи уместо да чекају комаде који су им потребни за завршетак пројекта.

Телекомуникација и коришћење личних уређаја је одлична идеја, која помаже предузећима да уштеде новац и искористе потенцијални талент талент који није био доступан у прошлости.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me